Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני כבר יותר משבועיים נוסע ברכב עם תרמוסטט תקול- תפוס במצב פתוח. גם בבדיקה עצמית שערכתי ע"י חום בין הצינור העליון והתחתון ברדיאטור חיזקה את ההשערה שהתרמוסטט תקול. מד חום המנוע בנסיעות מהירות מגיע לאפס (ואני לא מגזים בכלל, חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כדי לצלם).

אני רוצה לגשת למוסך שבוע הבא (אחרי שבחצי השנה האחרונה לא ביקרתי שם) ולתקן את הבעיה.

כמה לדעתכם יעלה תרמוסטט לרכב שלי (סוג הרכב מצויין בחתימה) כולל עבודה?

ועוד בעיה שגיליתי היום: בבדיקה שיגרתית של שמן- מים שביצעתי היום התברר שכל המיכל מים של הרדיאטור מטונף בנוזל מוזר שנראה לי כמו בוץ. מה לפי דעתכם הבעיה כאן?

הרדיאטור חדש והוחלף במאי 2005. המנוע עבר 113000 ק"מ. טיפול אחרון בוצע לפני חצי שנה/ 4000 ק"מ.

תודה מראש,

גיא.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גיא שלום רב!

עלות הטרמוסטט זניחה.(כ100 שקל לפי ממוצע שקראתי עכשו בין חברי הפורום )עד כמה שזכור לי הטרמוסטט מגיע כמכלול אחד(בית +טרמוסטט בתוכו), בהזדמנות זאת רוקן את המים על ידי פירוק צינור התחתון, הנע את הרכב שוב למספר שניות, כדי לרוקן

את הנוזלים האחרונים שנשארו במערכת, סגור את הצינור הצטייד מראס במיכל פרפולו , שהוא נוזל קירור יעודי לפיאט, מלא את מערכת הקירור בנוזל , הנע את הרכב עד לחמומו ופתיחת הטרמוסטט, נקז אוויר דרך

הפקק הנמצא בחלקו העליון של הרדיאטור כמדומני, וסע לשלום!

דווח בפורום באם חל שיפור , בחום מי הקרור לאחר החלפת הטרמוסטט!

המשך לשבח אותי בפורום מכוניות בתפוז!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
המשך לשבח אותי בפורום מכוניות בתפוז!

:-)

דרך אגב, עד כמה העלות היא זניחה? יש לך הערכת מחיר גסה+ הערכת מחיר לעבודה? אני רוצה להגיע למוסך מוכן..

פורסם

צור קשר עם המוסך שבעליו הוא חבר פורום זה ונמצא גם ביוקנעם,(סמיילי)ועמוד על כך שיחליף למי קרור בשם פרפלו!

לגבי מחיר המתן למגיבים נוספים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סטיו, לפני חצי שנה בערך (כשהיה לי את הסיפור עם הפלאג שנשבר) החלפתי גם את התרמוסטט. החלק (תרמוסטט + בית שבאים ביחידה אחת ואטם) עלו לי אז 60 ש"ח.

את ההחלפה אני מאמין שאתה יכול לבצע לבד.

והנה הוראות מלאות איך להחליף נוזל קירור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=492654#post492654

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם מדובר בפיאט אונו - יצא לי בעבר להחליף; החלק (איטלקי) + אטם עלה לי אז כ 100 ש"ח. מדובר בפלנג' (מעבר מים) עם טרמוסטט 83 מעלות בתוכו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החלפתי לפני שנה במוסך הראשי כי היה לי הרבה בעיות עם זה והרבה נסיונות לסדר ולא הלך

אם זכרוני לא מטעני גבו ממני 120 ש"ח על החלק מקורי + 90 ש"ח עבודה

פורסם

תודה לכולם על כל התשובות. אני אעדכן בשרשור זה בהמשך. (אני אתקן את התקלה לקראת סוף שבוע הבא).

לצביקה, אני לא יודע עדיין לאיזה מוסך אני יילך, מכיוון שאומנם במוסך סמיילי יש בעל מקצוע מצויין ואמין אבל יש לי עוד מוסך שמטפל ברכב מאז קנייתו (כבר 4 וחצי שנים).

חוץ מזה שסמיילי ממוקם באיזור התעשייה של יוקנעם שזה רחוב ללא מוצא עם עשרות חנויות (והרבה מוסכים, חשמלאים לרכב, אביזרים לרכב וכ') ומה שקורה הוא שאם אתה נכנס לשם אתה לא יוצא. הכל פקוק, אנשים עצבניים, אין איפה להעמיד את הרכב, צעקות, צפירות, וביום חמישי האחרון שנכנסתי לשם כמעט ג'יפ התנגש בי ומעך את הרכב.

לפני 3 שבועות גם ראיתי 2 פקחים של העירייה שלא נותנים למכוניות להיכנס לאיזור ומאפשרים רק לכלי רכב לצאת בגלל העומס.

פורסם

ציינת שרק במאי האחרון החלפת את הרדיאטור וכבר יש לך בוץ בבמערכת?

כאשר החלפת את הרדיאטור מילאת נוזל קירור? אתה בכלל מקפיד על מילוי נוזל קירור יעודי לרכב שלך?

בכל מקרה, אם לא אז כדאי שתתחיל ובנוסף לתרמוסטט אני ממליץ על ניקוי יסודי למערכת הקירור בכדי לנקות את כל הבוץ.

(לי הייתה אותה בעייה בגלל שכנראה הבעלים הקודמים של הרכב לא הקפיד על שימוש בנוזל קירור וביצעתי ניקוי למערכת בסופ"ש האחרון במכון רדיאטורים).

מחיר ניקוי כולל נוזל קירור נע בין 250-300 ש"ח.

פורסם

אני תמיד ממלא לרדיאטור נוזל קירור ייעודי ירוק ולא חס וחלילה מים מהברז.

לפיאט היצרן ממליץ למלא פראפלו אבל אני לא משתמש בזה.

פורסם
ציינת שרק במאי האחרון החלפת את הרדיאטור וכבר יש לך בוץ בבמערכת?

כאשר החלפת את הרדיאטור מילאת נוזל קירור? אתה בכלל מקפיד על מילוי נוזל קירור יעודי לרכב שלך?

אחשלו, אתה לא קורא חתימות של אנשים ?

שים לב גבר:

שמורה בקנאות כחדשה

:p

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אחשלו, אתה לא קורא חתימות של אנשים ?

איציק צודק... :-) :-)

אני אומנם לא יכול להעלות לכאן תמונות של המצב המכני של הרכב, אבל להתרשמות קבלו תמונות מהקיץ האחרון של פנים הרכב ומחוצה לו.

למרות שזה רכב ישן ויש כמוהו בכל חור, אני מקפיד לשמור עליו.

בכל מקרה- עדכונים בסוף שבוע הבא.

תודה לכולם, עזרתם לי מאוד.

פורסם

אם כבר התחלנו...

מאיפה משיגים כזה רדיו לוהט???

נראה לי כשסבתא שלי באה מפולין ב-1935 היה כזה רדיוטייפ באונייה.

יש למישהו רדיודיסק לתרום לבחור? אונו כזאת מושקעת עם רדיוטייפ... חראם.

אה, וגם שנה טובה לכולם!

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אני קניתי טרמוסטט ב 60 שקל (בא עם האטם).

את העבודה, ביצעו במוסך (לא מורשה), בעלות של 50 שקלים.

מדובר בעבודה (בהנחה והמנוע קר) של 10 דקות !, במחשבה לאחור, הייתי יכול לבצע אותה בעצמי.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...