Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא פשוט מילמל משהו כמו :"הנה זה דיסק צרוב ..... תשמע אותו " , לא הצלחתי להבין אותו ואז זה לא נשמע לי רציני

אני רואה שהדרך היחידה שאני אקבל תשובה היא ללכת עליו חזרה ולשאול אותו אישית

תודה לכל מי שניסה לעזור

פורסם
דיסק מקורי הוא 1440.

תמיר

עד עכשיו כל דיסק שמע ששמתי במחשב היה 1440, הצרובים וגם המקוריים...

פורסם
הוא פשוט מילמל משהו כמו :"הנה זה דיסק צרוב ..... תשמע אותו " , לא הצלחתי להבין אותו ואז זה לא נשמע לי רציני

אני רואה שהדרך היחידה שאני אקבל תשובה היא ללכת עליו חזרה ולשאול אותו אישית

תודה לכל מי שניסה לעזור

כשתדע, תשתף אותנו בתשובה :).
פורסם
עד עכשיו כל דיסק שמע ששמתי במחשב היה 1440, הצרובים וגם המקוריים...

ידידי, כשאתה צורב על 128 טראקים הדיסק ישמע באיכות של 128 אבל התוכנה תזהה אותו כ-1440 ללא קשר לאיכות - מהסיבה הפשוטה שזה דיסק אודיו.

פורסם

אני מתנצל על ההקפצה של נושא ישן, פשוט לא רציתי לפתוח חדש והשאלה שלי קשורה לנושא הזה.

בהמשך לשיחה הנ"ל , אם אנ י אצרוב דיסק על מהירות נמוכה 4X, לדוגמא, הוא יהיה (בתיאוריה) יותר איכותי

מדיסק נגיד שאני צורב על מהירות 40X ?

פורסם

יהיה פחות סיכוי לjitter (מידע לא נכון שמתורגם לקליקים מעצבנים)

בכל מקרה - דיסק מקורי הוא לא 128 ולא 1440.

דיסק מקורי הוא לא מקומפרס, לפי התקן של CD-DA מדובר על 44,100 דגימות בשניה, כל דגימה ברוחב של 16 ביטים לינארים. לכתוב שהוא 1440 קילוביטס זה פשוט לא רלוונטי כאשר לא מציינים את הקודק (PCM במקרה של CD)

אין פה הקבלה מתמטית בכל מקרה.

פורסם

גבר גבר...

איזה מוסיקה אתה שומע ומה המתקין נתן לך לשמוע????

נראה לי שפה הקאצ' בסיפור...

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם

אין פה קאצ'..

הוא בהתחלה ניגן לי גאז , ואז טראקים ושחורה (חלק מהסגנונות שאני שומע לפעמים , אני שומע הכל פשוט..)

בסדר מחר כניראה יהיה לי זמן לרדת אליו ולסגור כבר את הסיפור הזה.

פורסם

סליחה על ההקפצה - אבל מה הקשר???

שיר שקודד ל128 לא ישמע טוב יותר כאשר קודד מחדש ל320 או אפילו חזרה ל PCM, איבוד (מלשון הולך לאיבוד) המידע כבר בוצע ולא ניתן לשחזור. ניתן לבצע אינטרפולציה (אולי זה מה שהתוכנה שעליה אתה מדבר עושה) אבל זה ישמע עדיין רע מאוד (כל אינטרפולציה למעשה יכולה להתבצע ע"י הcodec בפתיחה...)

פורסם

דיסק מקורי יכול להיות באיכויות שונות, בדרך הכלל ההקלטה היא בקירוב 290KBPS עם VBR.

זאת אומרת קצב משתנה. אם תוריד קובץ שהוא במקורי 320 עשו לו דיקוד מהדיסק ל320 ככה שהאיכות היא מקסימלית. אני ממליץ לכם, כדי לא לאבד איכות, לעשות ריפ 320 48KBPS 24BIT למי שיש כרטיס 24..

אם לא תסתפקו ב48 320... רוב האנשים לא יבחינו בהבדל.

פורסם

חבר, ברצינות...

מי סיפר לך את השטויות האלה?

דיסק מקורי הוא לא ב"290" ולא ב"VBR".

הוא בPCM.

זאת אומרת - מקודד באופן לינארי עם 44,100 דגימות בשניה ברוחב של 16 ביט.

אין VBR בPCM.

אם תוריד קובץ שקודד ל320 ישירות מהCD אז אכן איכותו (בד"כ, גם זה תלוי בcodec) תהיה טובה יותר מאשר 128kbps.

המרה מ16 ביט ו44,100 דגימות לשניה ל24 ביט עם 48,000 דגימות לשניה ברוב המקרים תפגע באיכות:

שינוי הרוחב מ16 ל24 לא נותן כלום - המידע עדיין ברוחב של 16 ביט כי ככה היה המקור.

שינוי כמות הדגימות ל48,000 עלול לפגוע באיכות מכוון שגם פה תהיה אינטרפולציה (המקור סיפק 44,100 דגימות בשניה, מאיפה תשיג עוד 3,900? - codec טוב אולי יעשה את זה בלי לאבוד כלום, אבל להרוויח משהו? בטח שלא (חוץ מפחות מקום על הדיסק...)).

• תוכן חדש...