Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אז ככה, יש בסלון טלוויזיה, שם רואים טוב, משם יש כבל שעובר מהסלון עד לחדר שלי(פה כנראה מתחילה הבעיה, גם בגלל שהכבל כבן 10 מטרים אני חושב וגם יוצא ש2 טלוויזיות מחוברות לאותו שקע.

בחדר יש לי מחשב עם כרטיס טלוויזיה.

הבעיה שהשידור הבמחשב לא משהו, ז"א רואים ויש קול טוב,אבל התמונה לא חלקה כמו שאמורה להיות. אצל אחרים שיש כרטיס טלוויזיה ראיתי שאיכות התמונה אצלם טובה.

השאלה שלי האם ניתן לעשות משהו בכדי להגביר את השידור? האם יש מכשיר שמתחבר לחשמל(כנראה לחשמל, בכדי להגביר את השידור) וכמובן לכבל של הטלוויזיה ומגביר את השידור. אם יש כזה דבר איך קוראים לזה, איפה קונים את זה? והאם זה הפיתרון?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אם מדובר ב"כבלים פירטיים" שחיברת לעצמך, כלומר, פיצול של נקודה קיימת לשתי נקודות נוספות - הפיתרון הוא לנתק את הכבל ולקרוא לטכנאי כבלים שיתקין נקודה נוספת אצלך בחדר. זה עולה פחות ממה שזה נשמע, במיוחד אם מזכירים את העובדה שYES נותנים שקעים כמעט חופשי.

אם מדובר בטלוויזיה חוקית, אנטנה שפרסת מהגג (מישהו עוד עושה את זה?!), פעם היה אפשר לקנות מגברים מיוחדים לקו. מחברים לחשמל ליד הנקודה הראשית, והופ, הכל נראה טוב יותר.

אגב, אם יש לך וידיאו בסלון, ויש לו כניסה ויציאה לטלוויזה, אפשר לנסות לחבר שתי היחידות דרכו. חלק מהמכשירים שהיו לנו בעבר כללו מגבר פנימי, שדווקא עזר לא מעט במקרים דומים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"כבלים פירטיים" זה לא חוקי מה שנעשה ?

יצא ככה שאצלי בחדר אין שקע לטלוויזיה, בחדרים אחרים יש(לא עוזר לי).

בסדר, נגיד אני מתקין שקע נוסף, מאיפה יקחו כבלים לשקע הנוסף? מהסלון, אז מה יוצא מזה בעצם? שבשקע עצמו יש מגביר שידור?

פורסם
אם מדובר ב"כבלים פירטיים" שחיברת לעצמך, כלומר, פיצול של נקודה קיימת לשתי נקודות נוספות - הפיתרון הוא לנתק את הכבל ולקרוא לטכנאי כבלים שיתקין נקודה נוספת אצלך בחדר. זה עולה פחות ממה שזה נשמע, במיוחד אם מזכירים את העובדה שYES נותנים שקעים כמעט חופשי.

אם מדובר בטלוויזיה חוקית, אנטנה שפרסת מהגג (מישהו עוד עושה את זה?!), פעם היה אפשר לקנות מגברים מיוחדים לקו. מחברים לחשמל ליד הנקודה הראשית, והופ, הכל נראה טוב יותר.

אגב, אם יש לך וידיאו בסלון, ויש לו כניסה ויציאה לטלוויזה, אפשר לנסות לחבר שתי היחידות דרכו. חלק מהמכשירים שהיו לנו בעבר כללו מגבר פנימי, שדווקא עזר לא מעט במקרים דומים.

גם כיום משתמשים במגברים , אני לא זוכר אם זה בתקופה שהיינו בהוט או כיום שאנחנו בייס אבל פעם הם חיברו לנו מגבר כדי שייתן תמונה יותר חלקה כי התמונה שהיתה לאחר ההתקנה לא היתה חלקה , אם אני לא טועה זה כנראה בהוט אבל לא בטוח ב-100%.
פורסם

יש ממיר מתח , כזה שנאי שמתחבר לחשמל, עם מנורה אדומה, וממנו יוצא כבל של כבלים (הלבן - קואקס) , ומתחבר למפצל , שמפצל את הכבל לנקודות בבית , גם את הממיר מתח וגם את המפצל אפשר לקנות בחנויות , את המפצל ראיתי ב ACE ..

פורסם

שנייה , שנייה - לפני שאתה בונה מוקד שידורים בבית.

על איזה סוג חיבור מדובר ?

האם חיבור RF - כלומר , כבל קואקסיאלי לבן בעובי 6 מ"מ שיוצא מהשקע בקיר ?

אם כן , כיצד פיצלת את הכבל ? מי הכין אותו ? אילו מחברים יש לו ? לאן התחברת בשקע הקיר , או לחילופין מאיפה לקחת את האות ? אם המקור הוא שקע הקיר ובטלוויזיה שבסלון רואים חלק - 99 אחוז שאין שום צורך במגבר.

באיזה כבל השתמשת מהסלון לחדר? האם ה-RG-59 דק וגמיש מאוד (כבל ג'ינג'י) , או בכבל חצי קשיח (RG-6) עם סיכוך כפול , זהה לזה שחב' הכבלים/לויין משתמשים בו ?

אם החיבור הוא BASE BAND - כלומר וידאו ואודיו נקי (כבל דק יותר , מחברי RCA בד"כ) - האשמה היא כנראה באורך הכבל (אות וידאו דועך די מהר ורגיש לחיבורים לא תקינים) , אבל יש עוד סיבות.

תענה על השאלות ,וניתן להמשיך הלאה.

*אגב , זה איכות קליטה , לא שידור. טלוויזיה היא מקלט.

פורסם

אכן שמר מפגין יכולות גם בנושא הכבלים.

הסיכוי שאתה צריך מגבר שידור הוא קלוש עד אפסי.

צריך לדעת איך ביצעו את ההתקנה ובמיוחד החיבורים.

שמר צודק יש להשתמש בכבל העבה והקשיח ולא בכבל הגמיש והדק. אגב יש להשתדל לא לקפל את הכבל ב180 מעלות אלא ליצור זויות כמה שיתר חדות.

יש לבדוק את החיבורים שהסיבים לא נוגעים בכבל הנחושת ושיש הרבה סיבים ולא קרועים ושהם נוגעים בברזל של שקע המקור.

אח"כ יש לבדוק את חיבורי ההברגה למפצלים אם יש כאלה, לטכנאי הכבלים יש מכשיר שמקבע יפה את ההברגה על הכבל, לנו אין אבל עדין אפשר ליצור חיבור איכותי. כמו בחיבור הראשוןגם כאן יש לבדוק את הסיבים ולא יווצר בינהם לבין כבל הנחושת קצר ושהסיבים לא יהיו קרועים.

לבסוף לפעמים קורה מצב (במיוחד בשקע לא מקורי) שהוא מזייף ודופק את הסיגנל וניתן לאמת זאת ע"י חיבור הכבל לטלויזה בלי השקע ולבדוק.

וגם לפעמים מפצל מאיכות ירודה עם יש כזה עלול לפגוע באיכות השידור.

עצה שלי תתחיל מהחיבורים של הכבל

אם החיבור הוא RCA כמו של דיוידי גם אורך הכבל אשם וגם בדרכ הכבלים האלה זולים ואיכותם שואפת לאפס - כבל איכותי כזה באורך 10 מטר יעלה הרבה כסף.

אגב גם 4 וחמש טלויזיות יכולות להיות מוזנות על אותו שקע ולא יהיו בעיות (בד"כ)

אם זה כבלים האם רואים לא חלק במיוחד בערוץ 3 ? (פיספסת את ארי והילדות) :?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שמר, אני לא מדבר סינית,סליחה.

קודם כל הכבל הוא לבן-עבה סטנדרתי. מאז ומתמיד היו לי כאלה בבית ובדירה הקודמת וכאלה יש גם לאחי ולכל שאר האנשים שראיתי.

יש שקע בסלון, בשקע יש מפצל. מהמפצל יוצא כבל לטלוויזיה בסלון דרך הממיר והשני הולך לחדר שלי ומשם ישר לטלוויזיה. בסלון רואים טוב,אצלי לא. הכבל כן ארוך כ10 מטרים אני חושב(פחות או יותר).

אין שום קצר וקרעים בכבל. הוא במצב טוב ואף אחד לא מזיז אותו. הכבל עצמו שלם לחלוטין.

פורסם

הפיתרון הוא להחליף כבל?

אצלי במחשב אבל החיבור לכרטיס טלוויזיה הוא אחד כזה שמצאים לכבל הנ"ל.

אי אפשר פשוט לקנות את המכישר הזה שאמור לחזק את האות?

פורסם

כן אתה צריך להחליף כבל ולעשות חיבורים נורמלים.

המגבר-זה לא יעזור לך.

אתה צריך להתקין שלוחה כמו כולם, אם אתה מסתבך תקרא לחברת הכבלים, זה לא יקר.

אתה מדבר כאילו הלך לך המנוע ואתה רוצה לשים MOS2.

ככה המגבר לא יעזור לך.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
אכן שמר מפגין יכולות גם בנושא הכבלים.

להבדיל ממכוניות , בעבור הידע בכבלים שילמו לי משכורת במשך כמה שנים טובות :idea:

שמר צודק יש להשתמש בכבל העבה והקשיח ולא בכבל הגמיש והדק. אגב יש להשתדל לא לקפל את הכבל ב180 מעלות אלא ליצור זויות כמה שיתר חדות.

הפוך , גוטה.

זוית קהה לא שוברת את הכבל , זוית חדה תשבור אותו

לעצם העניין.

בוא פרט לנו על איזה מפצל בשקע אתה מדבר ? או , יותר טוב , האם מדובר על פיצול כבלים אנאלוגיים , או דיגיטלי (בהנחה שיש לך מפענח נוסף).

אם מדובר על החיבור השני באותו שקע (כמו בתמונה)

p2479310_l.jpg

אז זו הבעייה שלך. שקע ה-TV מיועד לתחום התדרים בו משדרים הכבלים , ואילו שקע ה-FM נמצא מאחורי מסנן (נקרא דיפלקסר) אשר מנחית משמעותית את האות , ופוגע בתמונה. אתה חייב להשתמש במפצל שמתחבר לשקע TV.

אם המפצל שלך יוצא מהשקע ונראה כך (או דומה מאוד ,אבל עשוי פלסטיק זול)

122.131.jpg

כדאי מאוד להחליף אותו למפצל מקצועי יותר המגיע עם הברגות (נקרא F TYPE ונראה כך):

303165_3.jpg

קנה כזה בכל חנות DIY , והשתמש בזוג מחברי F TYPE:

289975.jpg

דאג לכבל מסוג RG-59 או RG-6 בעל סיכוך כפול :

MVC-009S.JPG

ולא בכבל ג'ינג'י , שהינו בעל שכבת סיכוך אחת ורגיש להפרעות :

RG59_B_U_Coaxial_Cable.jpg

ממליץ בחום לא להשתמש במגבר , מסיבה פשוטה.

האות שמגיע אליך לטלוויזיה הינו בעל יחס אות לרעש גבוה. יחס אות לרעש הוא ההפרש בין אות הטלוויזיה הרצוי לרעשים (אותות חשמליים) אחרים שאינם רצויים.

יחס גרוע יגרום לתמונה גרועה.

אם יש לך עוצמה חלשה באופן כללי , הדבר יגרום לתמונה מושלגת , ולא לאיכות גרועה.

אם תוסיף מגבר , עוצמת האות תגדל ,אך איתו גם עוצמת הרעש. סיכויים לא רעים שתישאר עם תמונה מחורבנת.

יש לבדוק, כפי שאמרו לך - את איכות החיבורים.

מקווה שהתמונות עזרו לך להבין סינית.

אם מדובר בשידור דיגיטלי , ספר לנו - אז מדובר בפתרונות שעשויים להיות שונים (למרות שאיכות החיבור צריכה להיות טובה בכל מקרה).

• תוכן חדש...