Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבקשת חבר פורום זה , מירוחם, אבקש לשאול את מומחי הפורום, לגבי פיאט אונו 1.4, שנת יצור 95, הזרקה חד נקודתית,אשר ביצע החלפת ראש מנוע למשופץ, הרכב יצא היום מהמוסך, עם בעייה קלה המציקה לבעליו:רעידות בסרק, וחוסר סחיבה, ניכר בהילוך ראשון בלבד, שבשאר ההילוכים ובמהירות גבוהה,של 100 קמ"ש הרכב נוסע סביר!

השאלה האם ניתן לכוון הצתה ברכב זה?( מחשב דיזיפלקס, קיים ברכב זה כמדומני, והוא שולט על כוון ההצתה)

או האם יתכן שיש קפיצה בשן בחגורת טיימינג?!

האם יתכן שהרעד בסרק, מקורו בצינור וואקום קרוע, או לא מחובר?

יש לציין שהבעיות שהוזכרו, לא היו קיימות בעבר ברכב, לפני פירוק והחלפת ראש המנוע!

חבר הפורום נתבקש להגיע שוב למוסך לשם חיזוק ראש מנוע לאחר 1000 ק"מ, האם אין לחזק ראש ב500?!

בברכה

ותודה מראש לעונים!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חובה לבדוק טיימינג מדוייק!

חובה לבדוק שכבל גז מעט משוחרר ושאינו מתוח!!

ואז, ובתנאי שלא שיחקו עם היחידות של ההזרקה יש לבדוק דליפות ואקום (גניבת ואקום)

מאת צינורות הואקום השונים שמפרקים ומחברים חזרה עת הרכבת הראש, ולאחריו.

לבדוק דליפות ואקום גם מסעפת היניקה.

לוודא שכל היחידות והמחברים מחוברים, וכי התקעים שהכניסו , נכנסו עם כל הפינים, ולא "נדחף" איזה פין החוצה, ולבדוק בעיין פיסית את החוטים של נוגעים ולא מקצרים.

אם ניתקו מחברי חשמל, לבדוק אותם היטב ,ובמיוחד את חיבורי המינוס.

לבדוק חיבור חיישן חום מנוע,

לבדוק שלא טעו באיזה שקע תקע והצליבו עם אחר ככל שניתן לעשות זאת מבחינת המחברים הפיזיים.

מאוד מאוד חשוב לדעת את האמת! אם הניעו ואולי היתה להם בעיה והתחילו לשחק עם יחידות וכיווני ההזרקה, שאינם מיועדים לכיוון ומגיעים מכוונים מאת היצרן.

חשוב

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יתכן שיש שינוי או קפיצה בשן ברצועת הזימון,בדגם הנ"ל יש אפשרות לבצע בדיקה מהירה בכדי לשללול בעיה זאת.

רגישות מצינור ווקום סדוק יגרום לבעיה שהזכרת.

בנוסף בדיקה של חוטי ההצתה,מירווח מתאים במצתים.

ובדיקה חוזרת של כיוון השסתומים(מנוע קר).

לגבי חיזוק הראש- בדור החדש של אטמי ראש המנוע אין צורך בחיזוק ראש המנוע(אם נעשה לפי הוראות היצרן)

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

למיטב ידיעתי באונו אין כיוון הצתה (הדיג'יפלקס שולט אוטומטית).

כמו העצה שנותנים לכולם - מה הבעיה לחזור למוסך ולבקש שהם יבדקו?

...Carpe Diem

פורסם

שלום צביקה.

האים הרכיבו את אותו הראש או ראש אחר משופץ?

כי אם החליפו יכול להיות שהרכיבו ראש בעל יחס דחיסה לא מתאים כבר הגיעו אלי מקרים כאלה.

יש לבדוק דחיסה ואחרי זה טימינג אם לא פיספסו שן כרגיל :wink: .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ודבר אחרון שאני מרגיש צורך להוסיף חיישן מצב מצערת, אם הוא תקול המחשב לא יבין שהורידו את הרגל מהגז.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
שלום צביקה.

האים הרכיבו את אותו הראש או ראש אחר משופץ?

כי אם החליפו יכול להיות שהרכיבו ראש בעל יחס דחיסה לא מתאים כבר הגיעו אלי מקרים כאלה.

יש לבדוק דחיסה ואחרי זה טימינג אם לא פיספסו שן כרגיל :wink: .

בברכה בני ל.

בני אתה צודק בקטע הזה אבל זה קרה בעבר שהחליפו בין נפח 1100 לבין 1300 ההבדלים היו קטנים

ורק מי שמכיר יכול לעלות על הטעות.(בעבר היו שולחים אלינו ראשי מנוע מכל הארץ לכיווני שסתומים ,והיו טעויות)

אלא שלגבי האונו 1400 אין 2 סוגים של ראש מנוע.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

בני . אכן הורכב ראש אחר משופץ ולא הראש המקורי שהיה ברכב, מכיוון שלטענת המוסך, הראש היה אכול...!

לגבי שינוי בדחיסה, האם כוונתך שיש ראשים לא מתאימים שמורידים את יחס הדחיסה?!

לגבי תגובתם של דני זומרשטיין, ונקו תגובתיהם נשמעות הנכונות ביותר, ההבדל בראשי מנוע לאונו הנ"ל ,

לפי אבחנתו של בני מוזרה, ולמען האמת לא מוכרת לי , ואשמח לקבל הבהרה!

לבעל הרכב אין מושג וחצי מושג ברכב, לכן הוא ביקש ממני טלפונית, לשאול את השאלות הנכונות,

על מנת שהוא יוכל לקבל את התשובות המקצועיות מחברי הפורום, על מנת שבמוסך, יתקנו את הבעייה, לפי אבחנת חברי הפורום המלומדים!

אני חייב להוסיף ולציין שבעל הרכב מתגורר בירוחם, התיקון נערך במוסך בבאר שבע , שעיסוקו העיקרי

מכירת חלפים מפירוק לרכב, והרכבתם ברכב במקרה הצורך כמו במקרה זה מיומנתו המקצועית של המוסך /מגרש חלפים, מוטלת בספק!

תודה מראש לכל החברים שמגיבים ועוזרים לבחור!

תודה מכל הלב

בשם בעל הרכב

צביקה

פורסם

אני חייב להוסיף ולציין שבעל הרכב מתגורר בירוחם, התיקון נערך במוסך בבאר שבע , שעיסוקו העיקרי

מכירת חלפים מפירוק לרכב, והרכבתם ברכב במקרה הצורך כמו במקרה זה מיומנתו המקצועית של המוסך /מגרש חלפים, מוטלת בספק!

תודה מכל הלב

בשם בעל הרכב

צביקה

אין כמעט בב"ש מוסכים מקצועיים, כולם חאפרים בצורה גבוהה אפילו המורשים(מוסך מורשה סיאט חיזק לי את המצבר עם אזיקון כדי שלא יזוז במקום לפתוח את הבורג ולהתאים את התושבת למצבר).

אם הוא בציע את החלפת הראש בחלפי מרום(אני לא מכיר עוד מוסך שעיסוקו העיקרי הוא מכירת חלפים משומשים) אז שיחזור לשם וידבר עם דני שהוא היה המנהל בפעם האחרונה שהייתי שם וזה היה מזמן אז יכול להיות שהתחלפו התפקידים בכל מקרה הם מבינים רק צעקות אל תתביש לצעוק ולאיים אחרת שום דבר לא זז שם.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

אני לא מבין....... מי שעשה העבודה ולא טוב- שיפצה אותו כי הוא ילך עכשיו למקצוען -מס' 1 בדרום

מוסך אלירן -(מאיר )המוסך נמצא באיזור התעשיה דימונה תפנו אותו אליו

דרך אגב גם מטפלים שם בכל בעיות האגזוז והראדיאטור ....

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם
יתכן שיש שינוי או קפיצה בשן ברצועת הזימון,בדגם הנ"ל יש אפשרות לבצע בדיקה מהירה בכדי לשללול בעיה זאת.

נתי

והשאלה היא - הכיצד ?

פורסם

סופר דרור שאלת הכיצד יתכן שרכב יוצא ממוסך, לאחר פרוק והרכבת ראש מנוע, ופרוק חגורת טיימינג,

ויוצא עם חגורה שלא מורכבת נכון, לפי סימני והוראת היצרן?!

התשובה היא קצרה.... חוסר מקצועיות!

מכונאי מקצועי עובד לפי כללים מסויימים, שאם הוא לא סוטה מהם, לעולם אבל אני מדגיש לעולם,

הוא לא יטעה, בהרכבת חגורת טיימינג!!

בברכה

צביקה

פורסם
סופר דרור שאלת הכיצד יתכן שרכב יוצא ממוסך, לאחר פרוק והרכבת ראש מנוע, ופרוק חגורת טיימינג,

ויוצא עם חגורה שלא מורכבת נכון, לפי סימני ןהוראת היצרן?!

התשובה היא קצרה.... חוסר מקצועיות!

בברכה

צביקה

הרכב שלי בזמנו, כשהחלפתי רצועת תזמון - נכנס למוסך עם רצועת טימינג שהסימונים עליה היו רחוקים מאוד מליפול על הסימונים שיש על ה"פוליים". לא יודע איך הדבר קרה, הרצועה הורכבה בדיוק כפי שהייתה מורכבת הרצועה הקודמת.

השאלה היא, איך אפשר לוודא את דיוק התיזמון.

ואם תשים לב, אני לא פתחתי את השרשור, אלא הוספתי שאלה בנושא לתגובה של אחד מחברי הפורום.

• תוכן חדש...