Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנד קרוזר הילוכים?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וכן גיר אוטומטי עדיף בשטח למטייל הממוצע כמעט בוודאות ,יש על זה עדיין קצת חילוקי דעות אבל ברוב תנאי השטח למטייל הממוצע(לא בהכרח לנהג לא מנוסה) גיר אוטומטי יהיה עדיף.

אם זה מעניין יש מאמר מצויין של ברקאי בנושא:

http://www.barkai4x4.co.il/articleDetails.asp?id=13&cat=62

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
גיר אוטומטי עדיף בשטח??
עדיף ידני בשטח.

למרות שאם אתה לא מנוסה ,יש מצב שתהרוס פחות עם אוטומט.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
עדיף ידני בשטח.

למרות שאם אתה לא מנוסה ,יש מצב שתהרוס פחות עם אוטומט.

אהבתי את הקביעה החד משמעית והמלומדת...

גיר אוטומאטי טוב יותר בשטח מכוון שממיר המומנט מונע העברת כוח חריפה מדי לגלגלים מה שיכול להוביל לאיבוד אחיזה בתנאי שטח קיצוניים (עליה, חול במידה והיית מספיק דביל להעצר על דיונה... ;)).

ישנם עוד ייתרונות - את זה ספציפית אני מכיר.

פורסם
כמו שאמרו קודמיי ידית הגיר נראת דומה מאוד לגיר רגיל .

כך נראה לנדקוזר חדש אוטומטי.

אני חושב שזה זה..

אתה רוצה להגיד שזה אוטומט?!

מה ההיגיון בלעשות ידית כזאת?!

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
אהבתי את הקביעה החד משמעית והמלומדת...

גיר אוטומאטי טוב יותר בשטח מכוון שממיר המומנט מונע העברת כוח חריפה מדי לגלגלים מה שיכול להוביל לאיבוד אחיזה בתנאי שטח קיצוניים (עליה, חול במידה והיית מספיק דביל להעצר על דיונה... ;)).

ישנם עוד ייתרונות - את זה ספציפית אני מכיר.

העברת כוח חריפה אל הגלגלים?-מי שלא דביל מספיק בשביל להיתקע באמצע דיונה, לא אמור לעשות את זה, קצת רגש לא יזיק.

תמיד אתה יכל לשלב להילוך LOW ואין מצב שתגיע למצב של סחרור גלגלים מהיר .

מעניין שרוב האנשים שיצאתי איתם לטיולי שטח ,אומרים שבוודאות עדיף ידני.

אבל אם לך עדיף אוטומט ואתה לא מסתדר עם הפרפורים ושאר ירקות, אז באמת כדאי לך אוטומט.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית - לא אהבתי את הנימה המזלזלת.

אני לא נהג שטח ולא מתיימר להיות אחד כזה,

אחי הגדול ניצח את ראלי הנגב שלוש פעמים ברציפות החל מ92 או 93 (לא זוכר בדיוק) כאשר הוא היה בצוות הראשון שיצא עם הסופה ולאחר מכן על אופנוע.

הוא פחות או יותר הנהג שטח הכי טוב שיצא לי לראות...

הוא זה שהסביר לי פעם בדיוק למה אוטומאטי עדיף בשטח, גם אני חייתי באשליה שידני עדיף בכל מצב.

פורסם
דווקא אני חושב שזה אוטו מת. בכלל, בטויוטה אין נשמה.

הכי טוב רכב בלי נשמה ככה הוא לא מתקלקל:wink:

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם
כמו שאמרו קודמיי ידית הגיר נראת דומה מאוד לגיר רגיל .

כך נראה לנדקוזר חדש אוטומטי.

יש שם שתי ידיות הילוכים,רואים אחת גדולה ואחת קטנה בתמונה????:roll:

פורסם

איך אתם אומרים שיותר טוב אוטומט בשטח מאשר ידני?!?!? חחחחחח הרגתם אותי ידני הרבה יותר טוב בשטח!

עזבו מכוניות קחו לדוגמא בטרקטורונים בתור אחד שהיה לו טרקטורונים והרבה אני אומר שטרקטורון ידני כמו אי אקס או וארייר וכל הידני הרבה יותר חזקים מהאוטומט.

קח השוואה קטנה:

אי אקס 4 פעימות 300 סמ"ק הילוכים

VS

פולריס 2 פעימות 300 סמ"ק אוטומט

למרות שלפולריס אמור להיות יותר חזק בגלל שהוא 2 פעימות האי אקס לא רואה אותו לא בשטח ולא בכביש.

ועוד דוגמא לחבר שלי יש פג'רו שנת 99 ארוך מנוע 2800 טורבו דיזל ידני ולעוד חבר שלי יש איסוזו די מקס 2005 מנוע 3000 טורבו דיזל אוטומט ואנחנו יוצאים הרבה לשטח וכל עלייה שהאיסוזו קצת מתקשה לעלות הפג'רו עולה על הילוך ראשון בלי להתאמץ!

לסיכום! בתור אחד שחולה שטח, ומבלה לפחות 4 פעמים בשבוע עם ג'יפים וטרקטורונים אני אומר פה אחד ידני יותר חזק בשטח בהרבה. וזה בדוק.

פורסם

בדרך כלל, בנושאים כאלה, רצוי לראות מה הולך בעולם המירוצים. שם אין חרטא. מה שמנצח בתחרות אחת, זה מה שיהיה מותקן על הרכבים בתחרות הבאה.

תעשו חיפוש קטן על תחרויות ROCK CRAWLING בארה"ב. נסו למצוא שם רכב אחד שמתחרה עם גיר ידני. גם בתחרויות בישראל תתקשו למצוא גיר ידני בקטגוריה הבכירה בתחרויות העבירות.

למה? שליטה.

כשאתה בזווית של 70 מעלות על סלע, ומנסה לזוז עוד ס"מ כדי לשפר מיקום לקראת הנסיון הבא לעבור אותו, הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להתעסק עם שלוש דוושות. במקום זה אתה שם רגל ימין על הגז, רגל שמאל על הבלם ומה שנשאר לך זה להתמקד בשטח, ולא בתפעול הרכב.

זה לא לגמרי רלוונטי לרכבי השטח הדו-שימושיים שרובנו משתמשים בהם, שם גם חשוב לאבד מה שפחות הספק בדיונות/ צריכת דלק טובה/אמינות/עלות אחזקה/התחממות ועוד, ולכן גם הדיון על ידני/אוטומטי עדיין רלוונטי לתחום הזה.

בנסיעה מהירה בדיונות, כמו למשל במירוצי מדבר תמצאו גם גירים ידניים וגם אוט' , בגלל חלק מהסיבות שהוזכרו קודם.

בבוץ עמוק? גם לא חד משמעי. אתה רוצה לנצל את כל ההספק שהמנוע נותן לך, ומאידך אתה לא רוצה לאבד תנופה כשצריך להעביר הילוך.

נהיגת ראלי? ההספק מדבר.

בקיצור, תלוי בסוג השטח ובהעדפה אישית. מי שמתבטא בנושא הזה בצורה חד משמעית ומכליל על כל סוגי השטח, או כל סוגי השימוש בכלל, מקשקש.

• תוכן חדש...