Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מונובלוק (Alpine vs Clif Designs)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להיפונקיס יש מונו בלוקים חביבים +

שווה להביא אותם במחירים של חול , בארץ ( כמו קליף ) הם מתומכרים גבוה מידי בתקווה שהם יחשבו כמגברים איכותיים כתוצאה מכך.

בכל מקרה , לפי אתרים בחול , צריך לקחת בערבון קצת מוגבל את ההצהרות של היפוניקס .

אבל עדיין הם מונואים מומלצים .

לפי התשובה שלך לא היה לך מגבר של היפוניקס וכנראה גם שלא ראית אחד כזה.

"בתקווה שהם יחשבו איכותיים", "לפי אתרים בחו"ל".

יש לי כמה מגברים שלהם, ואני יכול להבטיח לך שלא רק שהם עומדים בהצהרות שלהם, הם גם עוברים אותם.

והסיבה שהם נחשבים איכותיים וטובים, הם בגלל שלדוגמא המונובלוקים שלהם פרט למגברים הכי פשוטים בסדרות שלהם, הם כולם קלאס D,והם יודעים לעבוד בהתנגדות של 1 אוהם, בשעה שמגברים של חברות אחרות שהתמחור שלהם הוא פי2-3 מאשר המגברים הללו לא עומדים בזה(קלאס A\B עד 2 אוהם).

היפוניקס זו חברה קטנה , אך שמתמחה במגברים והם יודעים לעשות אותם נהדר גם אחרי 25 שנה שהם פועלים.

אומנם לא מגביר היי-אנד ולא הכי הכי , אבל מספקים את הסחורה ויותר , אמינים מאוד, פשוטים ובלי חארטות,פיזור חום נהדר עם ניצולת של מעל 75% ברובם, ויחס SNR גבוה יחסית למגברי מונו.

מגברי 4 ערוצים, אני הייתי ממליץ רק על סדרת GXX שלהם, אך מונובלוקים מומלצים בחום, ואגב גם בארץ הם לא מתומחרים יותר מידי יקר, ביחס לתמורה.

under construction..

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

green,

שתף אותנו בבקשה בהסבר קצרצר על עניין הקלאסים.

לדעתי אין לך מושג ולו הקלוש ביותר על מה אתה מדבר.

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
ידידי ה"אודיופייל",

מבחינתי אין דבר כזה "סאב בעייתי" והמושגים של כמו"לדחוף" לא נמצאים אצלי בלקסיקון, אין סאב בעייתי יש מגבר לא מתאים\לא חזק מספיק.

אם הסאב 2 אוהם, "יספיק" לו מגבר שיודע לעבוד בעקבה של 2 אוהם, אם זה 1 אוהם אזי מגבר שיודע לעבוד בעכבה של 1 אוהם.

מעבר לזה, סאב עם נצילות נמוכה הוא לא בעייתי, הוא פשוט דורש את ההגברה שלו.

שמדברים על מגברים שהם קלאס D, ובד"כ אחוז הניצולת שלהם הוא מעל 75%, לא אמורה להיות בעיה, אבל שוב, מגבר שמספק 400 וואט RMS לא ממש מתאים לסאב של 800 וואט RMS גם אם הוא בנצילות של 96.7DB, אומנם הוא יוכל לעבוד ככה, אבל כמובן שעדיף לתת לו הגברה בהתאם, ואל לשכוח מדובר על הספק עבודה ולא הספק שיאי, בעוד שצריכת ההספק של סאב משתנה בהתאם לתיבה.

ובלי שום קשר, התנגדות של כל רכיב עולה במהלך העבודה כנגד עליה בהספק, ובמקרה זה, מה על מגברי ספק מתח מיוצב?

ובקיצור, זה שאתה רושם הודעה עוקצנית בסגנון של "אל תטרח להסביר פה שום דבר" או לצאת מנקודת הנחה ש"כולם גאונים", ואתה מבין יותר מכולם.

אז אם יש לך את הידע ,אתה יכול לחלוק אותו, אולי מישהו ילמד משהו.

אבל אם אתה מבקר ככה, ופונה ב"אל תטרח" אז אתה יכול לא לטרוח בעצמך ולא להגיב על ההודעות כי הם לא מוסיפות שום דבר.

ותתפלא אבל יש פה חבר אחד או שניים שלא יזיק גם לך ללמוד מהם, הזלזול מקומו לא פה.

מי ישמע כל אחד פה בונה מגברי מנורות להנאתו, ומבקר פה את השאר.

שלום לכולם,

פעם ראשונה שאני מגיב בפורום הזה, בד"כ אני פעיל בפורום האספנות, אבל מתוך סקרנות החלטתי לבקר גם בפורום הזה. אז ככה: בהכשרתי ובמיקצועי אני טכנאי קול וטכנאי אלקטרוניקה של מערכות הגברה מיקצועיות למופעים, אולפני הקלטה ואולפני טלויזיה. נכון שאני לא כל כך מיתמצא בתחום של מערכות אודיו לרכב אבל ברמת העקרון רמקול זה רמקול ומגבר זה מגבר ולא משנה אם מישתמשים בהם ברכב, בבית, או במערכות מיקצועיות, עקרון העבודה הוא זהה בכל המיקרים. רמקול שעובד הוא רמקול שמיתחמם וככל שהרמקול מיתחמם יותר כך ההיתנגדות שלו קטנה, יורדת ולא כפי שנכתב "שההיתנגדות של הרכיב עולה במהלך העבודה כנגד עליה בהספק". וככל שההיתנגדות של הרמקול קטנה ויורדת במהלך העבודה הרמקול צורך יותר הספק מהמגבר. היכולת של המגבר לספק את אותו הספק שהרמקול מבקש תלויה באיכותו של המגבר. בכל מיקרה כשמשווים נתונים של מגברים יש לשים לב לא רק להספקים ביחס להיתנגדויות השונות אלא גם לנתוני המתח שבהם בוצעה הבדיקה, לאחוז העיוותים של המגבר בהספק הנתון, למהירות התגובה של המגבר, לקלאס של המגבר ועוד הרבה פרטים שבסופו של דבר ישפיעו על איכות הצליל של המגבר. יש הבדלים גדולים מאוד באיכות הצליל בין המגברים השונים. בכל מיקרה מגבר שבנוי בקלאס AB יישמע יותר טוב ממגבר שבנוי בקלאס D, גם אם הוא לא מסוגל לרדת ל 1 אוהם, והנצילות שלו פחות טובה ממגבר שבנוי בקלאס D.

מקווה שעזרתי, שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

תחזרו לנושא המקורי אם זה רלונטי עדיין, אתם תוחנים מים, אף אחד פה לא מהנדס ולא מנהל חברת יצור מגברים, או מישהו שמבין מה זה מגבר באמת בלי לזורק סתם מושגים.

אז מספיק עם זה.

תמיר

פורסם
green,

שתף אותנו בבקשה בהסבר קצרצר על עניין הקלאסים.

לדעתי אין לך מושג ולו הקלוש ביותר על מה אתה מדבר.

נכון אתה צודק, אין לי מושג, אתה יודע הכל.

למה שלא תחפש לך פורום "היי-אנד לרכב"? שם תוכל לעקוץ ולהתנצח עם כל חבר באותו פורום.

אם אני לא טועה יש כזה והוא נמצא בין "אודיו לרכב" ולבין "אוף טופיק", תחפש אותו טוב אני בטוח שתמצא.

ושיהיה לך משהו חשוב להגיד , תנסה להגיד אותו ולא להשאיר את זה כשאלה פתוחה+עקיצה ב30 שניות.

בכל מקרה כל מה שכתבתי בהקשר למגברים ולסוג המגבר-"קלאסים", הוא נכון , בכל מקרה הדבר היחידי שיכול להיות שטעיתי בו זה לגבי העליה בהתנגדות של רמקול ביחס להתחממות, כפי שהבחור שהגיב פה להודעה שלי טען, עד כמה שזכור לי ההתנגדות של רמקול עולה ככל שהוא מתחמם וההתנגדות שהוא מוצהר עליה היא נומינאלית, יכול להיות שאני טועה, ואני אבדוק את העניין, אבל לגבי המגברים וסוגיהם, אין פה טעות, ולכן STI05 אתה צודק אין לי מושג ולא הקלוש מה אתה רוצה מחיי.?.

ואגב, זה דיי מתחיל לעצבן!.

under construction..

פורסם
נכון אתה צודק, אין לי מושג, אתה יודע הכל.

למה שלא תחפש לך פורום "היי-אנד לרכב"? שם תוכל לעקוץ ולהתנצח עם כל חבר באותו פורום.

אם אני לא טועה יש כזה והוא נמצא בין "אודיו לרכב" ולבין "אוף טופיק", תחפש אותו טוב אני בטוח שתמצא.

ושיהיה לך משהו חשוב להגיד , תנסה להגיד אותו ולא להשאיר את זה כשאלה פתוחה+עקיצה ב30 שניות.

בכל מקרה כל מה שכתבתי בהקשר למגברים ולסוג המגבר-"קלאסים", הוא נכון , בכל מקרה הדבר היחידי שיכול להיות שטעיתי בו זה לגבי העליה בהתנגדות של רמקול ביחס להתחממות, כפי שהבחור שהגיב פה להודעה שלי טען, עד כמה שזכור לי ההתנגדות של רמקול עולה ככל שהוא מתחמם וההתנגדות שהוא מוצהר עליה היא נומינאלית, יכול להיות שאני טועה, ואני אבדוק את העניין, אבל לגבי המגברים וסוגיהם, אין פה טעות, ולכן STI05 אתה צודק אין לי מושג ולא הקלוש מה אתה רוצה מחיי.?.

ואגב, זה דיי מתחיל לעצבן!.

זה שאתה כותב שטויות גמורות - או לחילופין בליל של CRAP בפורום שלפי גרסתך נועד כדי לתרום ולעזור לאנשים ללמוד ולא במת סטנד אפ לא מוצלח - מעצבן אותי.

ואם אני מעצבן אותך- SPANK ME.

חבל שאין פורום לילדים מחוננים אני בטוח שהיית מככב שם בקלאס A

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

תגידו לי מה נסגר איתכם.

איך הגעתם לכזה ויכוח ילדותי?

לבחור שכתב שהתנגדות הרמקול יורדת בעת העבודה, השאלה היא מה זה מבחינתך

עולה/יורד.

רמקול של 4 אוהם, נהפך ל2 אוהם או ל8 אוהם?

הנה התשובה שלי:

attachment.php?attachmentid=44053

ולSTI, אני לא יודע מה הקטע שלך, אבל לויכוח יש שני צדדים, ואתה היית צד בויכוח עד שהחלטת ללכת על ירידות.

אם יש לך טיעונים רלוונטים שץף את הפורום בהודעות שלך אבל אם לא לדעתי סתם לרשום ירידות כמו

"אתה לא מבין כלום" במיוחד לבן אדם שטורח וכותב לך הסברים על הטענות שלו, זה ממש מגעיל.

אם יש לך טענות נגד אז בוא ונשמע.

Untitled-1 copy.jpg

Race Smart

פורסם
תגידו לי מה נסגר איתכם.

איך הגעתם לכזה ויכוח ילדותי?

עולה/יורד.

הנה התשובה שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=44053

ולSTI, אני לא יודע מה הקטע שלך, אבל לויכוח יש שני צדדים, ואתה היית צד בויכוח עד שהחלטת ללכת על ירידות.

אם יש לך טיעונים רלוונטים שץף את הפורום בהודעות שלך אבל אם לא לדעתי סתם לרשום ירידות כמו

"אתה לא מבין כלום" במיוחד לבן אדם שטורח וכותב לך הסברים על הטענות שלו, זה ממש מגעיל.

אם יש לך טענות נגד אז בוא ונשמע.

כתבתי שלדעתי הבן אדם לא מבין מה הוא כותב וביקשתי הסבר.

מה מוזר בזה ?

למיטב ידיעתי יש כאן אנשים שממש מפנימים את מה שכתוב כאן.

אז אתה יכול לראות בזה דאגה מצידי, ומי שרושם שטויות גמורות במיץ ולא מודע לעובדה שיש אנשים שקוראים את זה וחלקם מפנימים ואפילו מקבלים החלטות בגלל הכתוב לעיל... אם אתה לא מבין את זה אז אתה בבעיה.

אם אתה חבר אישי שלו אז אי מבין אחרת אני ממש לא מבין את פשר ההודעה שלך ואשמח להסבר.

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

עולה/יורד.

.

רמקול שהעכבה שלו היא 4 אוהם, בזמן מאמץ והיתחממות ההתנגדות שלו יורדת לכיוון

ה 3-3.5 אוהם. הקפיצות הן לא כל כך דרסטיות כפי שאתה חושב.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
כתבתי שלדעתי הבן אדם לא מבין מה הוא כותב וביקשתי הסבר.

מה מוזר בזה ?

למיטב ידיעתי יש כאן אנשים שממש מפנימים את מה שכתוב כאן.

אז אתה יכול לראות בזה דאגה מצידי, ומי שרושם שטויות גמורות במיץ ולא מודע לעובדה שיש אנשים שקוראים את זה וחלקם מפנימים ואפילו מקבלים החלטות בגלל הכתוב לעיל... אם אתה לא מבין את זה אז אתה בבעיה.

אם אתה חבר אישי שלו אז אי מבין אחרת אני ממש לא מבין את פשר ההודעה שלך ואשמח להסבר.

טוב אז מכיוון שזה די שפל ודי נמאס אני יעשה לזה סוף.

"לא יודע מה הוא כותב וביקשתי הסבר" זה לא בדיוק " אין לך מושג ולו הקלוש ביותר על מה אתה מדבר".

עלעול קצר במגוון ההודעות שפירסמת בפורום מעלה מס' דברים די תמוהים...

ובתור בן אדם שלא יודע מה ההבדל בין 9*6 לבין קומפוננט ולמה קומפוננט עדיף על 9*6..

ובשבילו רמקול 9*6 של ליטנינג אודיו סדרת "STRIKE" ה"נדירה" זה רמקולים למבינים ורציניים...

לא ממש יכול להחוות פה דעה באופן כזה קוטל של" לא מבין כלום מהחיים שלו ולא יודע על מה הוא מדבר".

אם תחשוק נפשך בשיחה שהיא דיון\דו שיח\דיאלוג\ויכוח.

תציג את עמדתך ואל תקדח פה בהטפות\עלבונות\זלזול.

זה מתחיל לעצבן, וכן זה לא תואם את רוח הפורום, כמו שאר ההודעות של "עידו אל תטרך להגיב כי גם ככה פה כולם גאונים" , די נמאסות על כולנו.

יש לך משהו להגיד כדעה מנגד, תציג אותה, מעבר לזה עדיף שלא תגיד כי זה לא מוסיף פה כלום.

גם אם אני לא מסכים אם מישהו אני מציג אתה מה שאני חושב וגם "טורח" להציג הסבר,

וכבר אמרתי לך לפני זה, יש פה איזה אחד או שניים שקצת יודעים על מה הם מדברים וגם לך לא יזיק ללמוד קצת.

אז אולי כדאי שתצא מהגישה המתגוננת הזאתי ותוריד קצת מהאגו, כי עד היום לא ממש שמעתי טיעון נגד שלך שממש משכנע, אתה אוהב ציניות סבבה, אני מלך בזה, אפשר להתנצח עד מחר,עקשן כמו פרד , גם אני.

וגם אני כמו כל אחד פה טועה לפעמים ומנסה ללמוד וגם אותך אולי אפשר ללמד משהו..., שתרצה להגיב בצורה נורמלית אני אשמח לשיחה וכבר אמרתי לך את זה לפני זה .

עד אז אני את דבריי פה סיימתי , שזה יחזור להיות ויכוח הגיוני ללא זלזול משום צד והערות "והארות" מטופשות .

אני אגיב שוב.

under construction..

פורסם
טוב אז מכיוון שזה די שפל ודי נמאס אני יעשה לזה סוף.

"לא יודע מה הוא כותב וביקשתי הסבר" זה לא בדיוק " אין לך מושג ולו הקלוש ביותר על מה אתה מדבר".

עלעול קצר במגוון ההודעות שפירסמת בפורום מעלה מס' דברים די תמוהים...

ובתור בן אדם שלא יודע מה ההבדל בין 9*6 לבין קומפוננט ולמה קומפוננט עדיף על 9*6..

ובשבילו רמקול 9*6 של ליטנינג אודיו סדרת "STRIKE" ה"נדירה" זה רמקולים למבינים ורציניים...

לא ממש יכול להחוות פה דעה באופן כזה קוטל של" לא מבין כלום מהחיים שלו ולא יודע על מה הוא מדבר".

אם תחשוק נפשך בשיחה שהיא דיון\דו שיח\דיאלוג\ויכוח.

תציג את עמדתך ואל תקדח פה בהטפות\עלבונות\זלזול.

זה מתחיל לעצבן, וכן זה לא תואם את רוח הפורום, כמו שאר ההודעות של "עידו אל תטרך להגיב כי גם ככה פה כולם גאונים" , די נמאסות על כולנו.

יש לך משהו להגיד כדעה מנגד, תציג אותה, מעבר לזה עדיף שלא תגיד כי זה לא מוסיף פה כלום.

גם אם אני לא מסכים אם מישהו אני מציג אתה מה שאני חושב וגם "טורח" להציג הסבר,

וכבר אמרתי לך לפני זה, יש פה איזה אחד או שניים שקצת יודעים על מה הם מדברים וגם לך לא יזיק ללמוד קצת.

אז אולי כדאי שתצא מהגישה המתגוננת הזאתי ותוריד קצת מהאגו, כי עד היום לא ממש שמעתי טיעון נגד שלך שממש משכנע, אתה אוהב ציניות סבבה, אני מלך בזה, אפשר להתנצח עד מחר,עקשן כמו פרד , גם אני.

וגם אני כמו כל אחד פה טועה לפעמים ומנסה ללמוד וגם אותך אולי אפשר ללמד משהו..., שתרצה להגיב בצורה נורמלית אני אשמח לשיחה וכבר אמרתי לך את זה לפני זה .

עד אז אני את דבריי פה סיימתי , שזה יחזור להיות ויכוח הגיוני ללא זלזול משום צד והערות "והארות" מטופשות .

אני אגיב שוב.

ידידי,

אני מכיר את STI אישית.

אם הבן אדם פרסם הודעה כזו או אחרת כנראה שהיה לו סיבה לכך וזה שירת את מטרתו, לא עניינו של אף אחד.

אני אל הסניגור שלו רק מעמיד דברים על דיוקם מאחר והויכוח הנ"ל הנו על עובדות, האם הן נכונות או לא.

וידידי, אין לי צל של ספק שאתה לא מתקרב לרמת הידע והנסיון של הבחור- לדעתי לעולם גם לא תגיע לשם.

הרבה היו מוכנים להתחלף איתו... בטח ובטח שאחד כמוך. :)

אני מניח שאם אתה חובב אודיו ורכב אתה בשלב כזה או אחר של חייך תפגוש בו.

שבת שלום

MB SLK 320 - 2002

פורסם
להבדיל מאלפיין שמשקיעה בתכנון המגבר ובבקרת האיכות, קליף מתבססת על בורדים סינים\טאיוואנים מוכנים שמשמשים את שאר הקונצרן לרבות אלפא סוניק, אודיו באן וכו...

לא הייתי חושב פעמיים , אם פער המחיר בין האלפיין לקליף יחסית קטן הייתי הולך על האלפיין.

גם אם האלפיין היה עולה הרבה יותר הייתי קונה אותו.

מי בכלל חושב לקנות מגברים שמתבססים על לוחות מוכנים במחירים כאלה?

בישראל מנסים למתג את קליף כחברת על ו - HI-END .

זה לא מתקרב.

מי שחולק על דעתי , שייכנס לפורומים בחו"ל, צפוייה לו הפתעה לא נעימה.

החברה (בדיוק כמו שאר הקונצרן לרבות אלפא סוניק, אודיו באן )משקיעה בניקלים ועיצוב, י

ותר מאשר בפלטה של המגבר.

מי שמספיק טיפש לרכוש , שייהנה.

ZZR

פורסם
הם כולם קלאס D,והם יודעים לעבוד בהתנגדות של 1 אוהם, בשעה שמגברים של חברות אחרות שהתמחור שלהם הוא פי2-3 מאשר המגברים הללו לא עומדים בזה(קלאס A\B עד 2 אוהם).

חברות מייצרות מונובלוקים AB מכיוון שלAB יש אחוז עיוותים נמוך מאשר לCLASS D ולכן נחשבים לאיכותיים יותר. נכון שאינני מאמין שניתן להבדיל בינהם אך למשל IMAGE DYNAMICS נהגה להמליץ שלא לחבר מגברי CLASS D לסאבים שלהם (לא יודע אם עדיין הם ממליצים זאת).

מעט מאוד חברות מייצרות מונובלוקים CLASS AB והם יכולים להיות יציבים ב1 אוהם.

לא ברור לי מדוע אתה חושב שהייפוניקס היא חברה קטנה. זו לא אותה חברה שהיתה בעבר וכיום היא בבעלות Maxxsonics שבין היתר בבעלותה גם CRUNCH, AUTOTEK ועכשיו הם גם קנו את MB QUART.

http://www.maxxsonics.com/

• תוכן חדש...