Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף ללכת על טיפול בצ'מפיון "על בטוח", או שיש אלטרנטיבות משתלמות יותר לכיס, אבל אמינות ואיכותיות ? תודה

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אין הכרח ללכת למרכזי, אבל לדעתי, אך ורק מוסך מורשה.

הרכב מורכב מידי לכל מיני מוסכי מדרכה/חצר והנזק הפוטנציאלי שהם עלולים להסב לך פשוט גדול מידי.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מוסך רון בת"א, תעשה חיפוש רשמו פה כתובת מדוייקת

יש לו מכונאי בריטי בשם איאן...לדעתי מומחה מספר 1 בארץ לVW

תגיע לשם...ותבקש מרון שאיאן יטפל לך ברכב...אם לא תלך תחזור יום אחר :D

אגב בגירה בהחלפת שמן פילטר שמן דווקא הגולף דיי פשוטה ולא מסובכת...

פורסם

1. ברור שהחלפת שמן +פילטר, כל אורנג-אוטן מאולף יכול לבצע.

יש מצב שאפילו שימפנזה לא מאולפת תדע לעשות את זה:wink: .

2. הייתרון הוא שמוסך מורשה יודע מה שהוא עושה.

אני אתן לך דוגמא, חבר טוב הלך לטיפול במוסך מדרכה באופל אומגה 2.5 V6.

מאיזה שהיא סיבה, בפילטר אויר של אומגה (המקורי) יש מדבקה שמעידה על מקוריות בצד הפנימי של הפילטר. כמובן שיש להסיר אותה לפני השימוש(למדנו את זה מאוחר מידי).

מיד לאחר הטיפול האוטו ניתקע. גרירה חזרה למוסך והתחילה מסכת ייסורים של החלפת כל מיני סנסורים, רגשים, אלמנטים אלקטרוניים ועוד שאר ירקות, אבל, הרכב מסרב להתניע.

באיזה שהוא שלב המכונאי החליט (ללא אישור!) לעשות מעקף לצמת חוטים של ההזרקה וחתך בה איזה 4 חוטים.

האוטו עדיין סרב להתניע. בשלב הזה החלטתי להשתלט על העיניינים וגררתי את הרכב (למרות התנגדות חברי) למוסך המורשה המרכזי בחדרה.

מנהל המוסך שמע את הסיפור, פרק פילטר אויר לקח מלקחיים ארוכים מאוד ושלף את המדבקה מסעפת היניקה שהייתה כמובן סתומה.

הוא ידע ישר לאן ללכת!

האוטו התניע מייד, אולם המנוע בקושי עבד עקב כל הקומבינות שנעשו על המנוע.

לסיכום העיניין... 2000 ש"ח אצל המכונאי הקודם.

4500 ש"ח לשיקום המצב במוסך המורשה

וכל העיניין עדיין מתברר בבית המשפט.

מקוה שהבהרתי את עמדתי.

יניב

פורסם

בגירה,

אני יכול לתת לך לא מעט דוגמאות הפוכות.

לדעתי אין הצדקה ללכת למורשה,

וזה שמוסך נקרא מורשה זה לא כי הוא ברמה גבוהה יותר-

כל מקרה לגופו.

לפותח השרשור, לדעתי פשוט תחפש מוסך מומלץ מנסיונם של אחרים.

פורסם

אני תומך יותר בדעתו המנומקת יפה של יניב, bagira, וזאת מנסיוני הרב כעובד במוסך מורשה יבואן בו ראיתי כבר עשרותמקרים דומים. כמובן שיש מוסכים מורשי יבואן שאינם טורחים לקרוא את שפע הספרות והמידע הטכניים הזורמים אליהם ויחסם לרכב ולנהג זלזלני או שאין להם שיטת עבודה מסודרת ומע' אבחון ובדיקה טובה לפני תקון וטפול ואחריו. ברכב המודרני קשה מאוד למוסך כללי להיות מעודכן בכל הדברים ובכל יצרני הרכב ובכל דגמי היצרן.

רק בשבוע שעבר סייעתי למוסך למצוא תוך דקות תקלה שהמכונאי שם עבד עליה שעות, הוא ניתק וחתך חוטים, שבר מזרק דלק, תוך כדי פרוק מחברו החשמלי, הסתבך וסיבך עצמו והתקלה היתה נתיך קטן שרוף. קשה לאתר זאת ללא שרטוטי המע' ועם ידע כיצד לפענחם כי יש 2 תיבות נתיכים ברכב, המון ממסרים ופיצולים והתפצלויות חשמליות והפעלות משניות.

רק לנחמה, מכונאי זה עבד (והרס) את המכונית של אביו כך שזה נשאר במשפחה והוא טעה כשפעל בשיטת ניחושים ובכוח במקום ע"י מידע מדויק (שאין לו) ועם מוח.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

חולון. לא ממש הצלחתי להחליט על פי הנאמר כאן מה עדיף לעשות.

העניין הוא שזה טיפול 60K, וטיפול 50K כלל החלפות קלאץ', שמנים, טיימינג, בקיצור טיפול די כולל וגדול, והוא נעשה על ידי הבעלים הקודמים של הרכב.

ככה שאני די חושב שהטיפול הזה יהיה די שטחי. אתם יודעים שמנים, פילטרים וכו', לא משהו רציני, ואני בטוח שבצ'מפיון יישחטו אותי...

חבל לך על הכסף...

מהיכן אתה בארץ?

רז...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

לי יש GTI שנת 2000

ואני מתקן רק אצל בן דוד שלי מאשקלון... ידיים זהב, סומך עליו בעיניים עצומות וידיים קשורות,

הוא עשה לי טיפול באוטו שכולל החלפת משולשים, צלחות דיסקיות רפידות , בדיקה של הטורבו , בדיקה של הגיר... הכל אך ורק הוא...

עבודה של 3000 שקל , במקום לשלם בצ'מפיון 9 וחצי אלף שקל, בדוק!

אם תרצה את הטלפון דבר איתי בכיף :)

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

יש לו VAG-COM כדי לוודא שהכל בסדר גם באגף המיחשוב ?

מוסך לא מורשה מומלץ הוא אדמונד באיזור התעשיה בחולון, הבן אדם מומחה במחשבים....עושה דיאגנוסטיקת מחשב טוב יותר מהמורשה, ואפילו יודע לתקן דברים בסיסים במחשב...

פורסם

בוא נסכם ככה...

מוסך לא מורשה אשר מסיבותיו הוא, מתמחה בדגם מסוים (כמו ה GTI שלך) זה רעיון מצוין.

כמו כן, תעודת מוסך מורשה לא מאשרת באופן אוטומטי שהמוסך הוא טוב (ויש הרבה דוגמאות למוסכים מורשים גרועים). צריך למצוא את האופציה הראשונה או לחילופין, מוסך מורשה שהוא באמת טוב.

יניב

פורסם
"מוסך אדמונד עשה לי טוב" יתאים לטיפול שהמכונית זקוקה לו והוא נמצא ברח' הסתת 10 (מהצד)

א.ת חולון, טל' 03-6500613 ובקש את יורם או אדמונד.

בברכה - רפי לין :-)

רק מהכרות ממש ממש ממש ממש אישית וקרובה מאוד (ברמת חברים)

אל תבקש את אדמונד תבקש את יורם, ולא את אח שלו, את יורם....כמובן שאני מדבר על בדיקת המחשב, בכל השאר כולם מקצועיים !,

בכל מקרה סיימת טיפול ? תבקש שיורם עצמו יבצע לך דיאגנוסטיקה ממוחשבת לוודא שהכל תקין....

פורסם

מוסך "פליקס" בתל אביב.

לדיאגנוזה, עבודות חשמל, מזגן - את אלקס קרונין בלבד. יחד עימו עובד חשמלאי מבוגר שאינני זוכר את שמו אבל הוא אלוף באיתור תקלות חשמל ופירוק מכלולים בתוך האוטו מבלי לשבור, כמקובל במקומותינו.

הבוחן המועדף - יצחק אילוז.

ראש הצוות המועדף - שלום.

פחחות - בשום פנים ואופן - לא!

(פחחות לרכב פולקסווגן-אודי-סיאט אצל "גולי" ברח' שמוטקין באיזור התעשיה הישן בראשל"צ. בחוויה הישראלית- הוא הטוב שבהם!)

העלות לטיפול שוטף סטנדרטי לא גבוהה יותר מהממוצע. כ- 350 כולל שמן לטיפול קטן וכ- 600 לגדול כולל הפילטרים. אם צריך בלמים- זה בנוסף. עלות החלפת טיימינג מסובסדת ע"י היבואן ומתומחרת נמוך במיוחד- יש להם אינטרס עסקי לבצע בזמן ואצלם.

בס"כ אין מחירי שחיטה, אלא אם כן מדובר בחלפים/עבודה מיוחדת וייחודית.

מוסך מקצועי שמתעדכן כל העת במידע מהיצרן. נוסעים הרבה לקורסים בגרמניה.

שירות מעולה ללקוח עם פינוקים רבים. אחד הבעלים- רחמים, בעל ה"מדביק"! יש להם ע"כ קשר הדוק עם המדביק והספקת חלפים לאורך כל היום במיידי. שעות עבודה ארוכות במיוחד! פעמיים בשבוע עד 22:00! וכל יום החל מ 6:00!

מומלץ ביותר לרכב פולקסווגן-אודי-סיאט.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...