Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שיש לי את הרכב, הדוושה של הבלמים שוקעת טיפה לסירוגין כשהמזגן דולק.

אני מרגיש עם הרגל שהיא שוקעת ואחרי זה כנראה עולה שוב, כי אחרי זמן מה אני שוב מרגיש אותה שוקעת.

נאמר לי שזה תקין בגלל המזגן, אז רציתי לשמוע הסבר מקצועי לתופעה..איך בדיוק המזגן קשור לבלמים?

תודה רבה.

פורסם

גם ברכב שלי זה קורה ומתחושה אישית המצב תקין!

למזגן אין קשר ישיר למערכת הבלמים

מה שכן הטורים גבוהים יותר והונטות עובדות הרבה יותר כאשר המזגן דולק ומה שקורה בעצם לפי דעתי זה שהבוסטר (המגבר בלם) מגביר את הבלימה טיפה חזק מדי ממה שהוא צריך עקב כניסה של ונטה לפעולה.

כמו כן הגיוני גם שהבוסטר יעבוד חזק יותר כאשר המזגן דולק כי כל המערכת בעצם עובדת קשה יותר עקב המזגן

תשים לב גם שזה קורה רק במהירויות נמוכות (אצלי לפחות זה ככה)

מומחים? יש משהו בדבריי?

פורסם

כן..לפי דעתי זה במהירויות נמוכות גם אצלי..

הרכב אגב הינו דייהטסו שרייד 1.3 ידנית.

כל עוד המצב תקין אני רגוע, תודה על התגובה:)

פורסם

"מאז שיש לי את הרכב"... למה אתם מושכים ומתעלמים מתקלות בלמים?!

אצלי הבלמים התקלקלו היום וכולי בהיסטריה. אצלכם זה שום דבר..

גם אם המצב הנ"ל תקין, לא יזיק להיכנס למוסך שיבדוק את המערכת. רק בשביל השקט הנפשי!

פורסם

אין קשר בין מזגן, או מאורר ללמגבר בלם, בוודאי לא לשינוי בכושר הבלימה!

הקשר היחיד ברכב אוטומטי, בזמן הפעלת המזגן הסלד עולה במקצת, ןכן הרכב בולם עם סלד מעט גבוה, מאשר בלי מזגן , אך שוב הדבר לא צריך לפגוע בכושר הבלימה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

משהו פה לא מסתדר לי.

אני רק רוצה לחדד כמה דברים.

כאשר המזגן דולק, ורק כאשר הוא דולק, הדוושה לפעמים יורדת לסירוגין בד"כ בעמידה או בנסיעה איטית. הכושר בלימה לא משתנה כלל..הרכב בולם אותו הדבר בדיוק. פשוט אני מרגיש הבדל בגובה הדוושה.

מלומדינו איציק נ. שראה תופעה זו ברכבי אמר שזה תקין כמו עוד כמה אנשים שראו..וגם אני רואה שהתופעה היא אצל עוד כמה אנשים פה שאומרים שזה תקין.

אז מה קורה עם זה? ללכת למוסך או לא? כי סה"כ שוב, כושר הבלימה לא נפגע כלל.

פורסם

אצלי דווקא כשאני מכבה את המזגן אז הדוושה "יורדת מעט" - פשוט רכה יותר.

הקשר היחידי שאני רואה בין שתי המערכות (מזגן ובלמים) הוא שהפעלת מזגן "גונבת" קצת מהלחץ בסעפת היניקה (מגביר טורים). לכן כשמכבים את המזגן יש יותר לחץ שעובד לטובת הבוסטר.

כל זה במקרה שלי.

במקרה שלך, המגביר טורים כן עובד כשאתה מפעיל מזגן - מרים סל"ד ומרים את הלחץ,מה שנותן יותר לחץ לטובת הבוסטר.

פורסם

ב-ד-י-ו-ק!

ד"א

אצלי כאשר יש את הקטע הזה שהדוושה טיפה נלחצת לי יותר מבלי להפעיל עוד כח אז גם הבלימה מתחזקת... זה לא שהדוושה יורדת על "ריק"!

פורסם

כאשר המזגן עובד נפתח מעבר אויר נוסף בסעפת היניקה - מה שמוריד את הוואקום הכללי במערכת - וזה בעצם מה שמרגישים... כי המגבר בלם (בוסטר) מחובר לסעפת היניקה.

באוטו של בני ו. המשאבות תקינות, שודרג נוזל הבלמים ב-4 פינות לנוזל בלמים איכותי מסוג DOT-4 והרכב בולם היטב. כמובן שאין נזילות או צינורות קרועים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום בני

בבלמים לא משחקים .

מעל גבי המחשב אי אפשר לדעת מה כמות הירידה

של דוושת הבלם . יתכן שהכל תקין ויתכן שלא .

תוכל לבצע בדיקה פשוטה על מנת לדעת .

הנע את הרכב ללא מזגן לחץ על דוושת הבלם בעדינות עד

לסוף מהלכה והחזק בעדינות למשך זמן ( 1-2 דקות ) .

ושים לב אם דוושת הבלם יורדת .

אם זה המצב אצלך גש למוסך ובדוק אוויר במערכת הבלמים

אם אין אוויר במערכת הבלמים ולא דליפות נוזל החלף משאבת בלם מרכזית .

אם הדוושה לא יורדת אז המצב תקין .

מקווה שעזרתי אייל מוסך סמיילי יקנעם

פורסם

אייל, ביצעתי את מה שאמרת לי, ואכן הדוושה לא ירדה לאחר כ2 דקות. תודה רבה על תגבותך .

(לפני כשעה חבר שלי אמר לנסות את אותו הדבר)

• תוכן חדש...