Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוסע בקנגו,מעביר הילוך,הטורים עולים בלי קשר למהירות.או לחילופין מעביר הילוך ושומע את הטורים עולים (לפחות ב-1000 )ורק אז יורדים בהתאם להילוך.אני חושש שחיי הגיר עומדים להסתיים.יש תומכים לדיאגנוזה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כאשר אתה מעביר הילוכים לפני שאתה לוחץ על הקלאץ' כדי להחליף הילוך... בטוח שאתה מוריד לחלוטין את הרגיל מהגז? וכאשר אתה משחרר את הקלאץ' לאחר הכנסת ההילוך הרצוי אתה לוחץ על הגז לפני שחרור הקלאץ' במקרה?

פורסם

אני יודע להעביר הילוך...לפני שהיה לי אוטומט נסעתי רק על הקנגו,יותר משנה.תאמין לי שאני מוריד את הרגל לגמרי מהגז.ומכיר את הנקודה של הקלאץ' בעל-פה(טכנית,בעל-רגל...)וזה כנראה לא הקלאץ' כי הוא הוחלף לפני שנה בערך.

פורסם

או קיי... מצטער על השאלה המעליבה פשוט רציתי להיות בטוח... יש גם כאלה... בכל מקרה אין קשר אם החלפת לפני שנה קלאץ' מה שחשוב הוא איך אתה מתנהג עם הרכב בנסיעות שלך ומהו אופן הנסיעות שלך (עירוניות?=המון החלפת הילוכים ושחיקת קלאץ') וגם אמרת קנגו ככה שאתה בטח נוסע המון כמה ק"מ הרכב עבר מאז הלחפת הקלאץ'?

פורסם

אם הטורים עולים בלי שינוי במהירות הרכב, חייב להיות שהקלאץ' מפריד בין המנוע לגיר. בין אם כי לחצת על הדוושה ובין אם הוא מחליק.

טוב יכול להיות גם שאתה מפרפר את הגלגלים והקלאץ' דווקא תקין ...:wink:

אני לא רואה איך הבעיה יכולה להיות בגיר. בוודאי אם אין חריקות, וההילוכים עוברים והאוטו נוסע ושום דבר לא קופץ מהילוך פתאום.

אם הלך לך קלאץ' תוך שנה, ולא עשית הרבה ק"מ, תצטרך לבדוק את סגנון הנהיגה שלך. כמו כן אם זה טורבו-דיזל יש לו הרבה מומנט והקלאץ' עובד שם קשה.

פורסם

טורבו?הלוואי...ועברו הרבה קילומטרים מאז ההחלפה.אגב-אם זה רלוונטי-תוסף (לשמן דומני)שנקרא super-lube עזר לתקופה קצרה.

פורסם
וזה כנראה לא הקלאץ' כי הוא הוחלף לפני שנה בערך.

SO ?

אפשר לשרוף קלאץ 'בחמש דקות.

נסה כך :

רביעי , הנדברקס למעלה , שחרר קלאץ' בעדינות כמו בהתחלת נסיעה.

אם הרכב נחנק ונכבה -הקלאץ' תקין.

אם הוא עולה בטורים - ביי ביי קלאץ'.

פורסם

נשמע מעניין,ננסה את הענין.תודה.

אה,וקטלני-אין צורך להתנצל,פשוט תפסת אותי בהפתעה...בפורום של מכוניות,כזו שאלה...חחחח....

פורסם

שמר אני לא מנוסה כמוך אבל אני לא מסכים שהבדיקה שהצעת מספיק טובה.

אם הקלאץ' באמת גמור לגמרי, הבדיקה שלך תוכיח את זה.

אבל אם הוא לא גמור לגמרי, הוא יהיה מסוגל לתמוך בכח שמעביר המנוע לגלגלים כל עוד לא מדובר על המומנט המרבי .(כלומר האצה בהילוך משולב, הרבה גז, בסל"ד שבו יש מומנט מרבי)

בנוסף קלאץ' תקין אמור להיות מסוגל לתמוך גם ביותר מהמומנט המרבי, כלומר במצבים בהם מעלים את הסל"ד כשהקלאץ' לחוץ ומשחררים בבת-אחת.

אני מציע - סע בהילוך רביעי או חמישי, בסל"ד נמוך 1000-1500 , תכניס קלאץ', גז עד הסוף, כשהטורים עלו שחרר קלאץ' בבת אחת כשהגז עדיין לחוץ. אם הטורים צנחו מיידית - קלאץ' תקין. אם הם נשארים גבוהים, או לוקח להם שתי שניות ארוכות לרדת - קלאץ' לקראת החלפה.

פורסם
אם הטורים צנחו מיידית - קלאץ' תקין. אם הם נשארים גבוהים, או לוקח להם שתי שניות ארוכות לרדת - קלאץ' לקראת החלפה.
ההסבר שלך מתאר בדיוק את המצב-הטורים נשארים למעלה\עולים עוד אחרי החלפת הילוך.

כנראה שזה קלאץ' באמת.

פורסם

יש עוד כוון

יכול להיות שכבל הגז או חיישן המצערת תקולים וכאשר אתה עוזב את הגז - הדוושה נשארת כאילו לחוצה.

כדי לשלול את זה - בדוק אם זה קורה גם במצב ניוטראל.

פורסם

הכוונה ללחוץ על הגז,לעזוב ולהקשיב לטורים?

בניוטרל לא נתקלתי עדיין בתופעה.

פורסם
שמר אני לא מנוסה כמוך אבל אני לא מסכים שהבדיקה שהצעת מספיק טובה.

אם הקלאץ' באמת גמור לגמרי, הבדיקה שלך תוכיח את זה.

אבל אם הוא לא גמור לגמרי, הוא יהיה מסוגל לתמוך בכח שמעביר המנוע לגלגלים כל עוד לא מדובר על המומנט המרבי .(כלומר האצה בהילוך משולב, הרבה גז, בסל"ד שבו יש מומנט מרבי)

בנוסף קלאץ' תקין אמור להיות מסוגל לתמוך גם ביותר מהמומנט המרבי, כלומר במצבים בהם מעלים את הסל"ד כשהקלאץ' לחוץ ומשחררים בבת-אחת.

אני מציע - סע בהילוך רביעי או חמישי, בסל"ד נמוך 1000-1500 , תכניס קלאץ', גז עד הסוף, כשהטורים עלו שחרר קלאץ' בבת אחת כשהגז עדיין לחוץ. אם הטורים צנחו מיידית - קלאץ' תקין. אם הם נשארים גבוהים, או לוקח להם שתי שניות ארוכות לרדת - קלאץ' לקראת החלפה.

ההצעה שהצעת גרועה בצורה לא נורמאלית....דבר כזה עלול לדפוק לגיר את האמא שלו !! למעשה יש מכוניות חדישות שיש להם בקר מומנט שלא נותן לך לעשות את זה...וברגע שהוא מגלה שהקלאטץ' לחוץ הוא מפיל את הסל"ד.....

פורסם

למה שידפוק את הגיר? זה שזה לא בריא זה דבר אחד. תעשה את זה כל יום עשר פעמים אתה באמת תדפוק את הגיר מהר מאוד. חד פעמית לא יקרה כלום. הכוח שמעביר הקלאץ' במכה כזו הוא כוח שהגיר יכול לעמוד בו, וכנ"ל הציריות (אם מדברים על הילוך ראשון, ברביעי זה וודאי לא מזיז לציריות).

• תוכן חדש...