Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 ראלי-שאלה

205 GTi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני יודע בין הדור הראשון (1300) לבין הדור השני (1600) יש הבדל של כ 3-2כ"ס. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בביצועים, בסחיבות בעליות ועוד...

האם אפשר לקנות ראלי 1300 ולשים לה מנוע 1600 בלי לשפר את השלדה ובלי להוסיף הרבה דברים ?

תודה רבה לעוזרים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל העיקרי בין ה 1300 ל 1600 הוא במומנט, באופן טבעי למנוע 1300 הקטן יותר יש פחות מומנט דבר שמתבטא בעיקר בהתחלת הנסיעה, יציאה מהמקום, האצה מסיבוב וכו.

מצד שני המנוע 1300 הוא יותר גמיש וחובב סל"ד גבוה, לכן אם תשמור אותו בסביבה שבה הוא חי (בין 5000 ל 7000 סל"ד) תוכל לקבל ביצועים קרובים מאוד לאלו של ה1600.

לגבי הרכבת מנוע 1600 על שלדה של MK1 , הדבר יגרור בעיות ויפגע באיזון המושלם של הרכב. (מנוע 1600 פשוט שוקל יותר ממנוע 1300). - אתה יכול לפנות לתומר ולקבל ממנו פרטים על איך פתר את העיה הנ"ל

פורסם

טוב , סדר קצת .

המומנט משפיע במהירות כמה שיותר גבוהה !!!! ולא בזינוק מהמקום כמו שנטען כאן .

ה 1.6 יותר גמיש . ( ולא כמו שנטען )

הביצועים כמעט אותו דבר עקב גיר קצרצר ל 1.3 ומשקל קליל יותר .

יאשה , שאוטוטו הולך לתפוס מונית שירות ( למה שביתה ברכבות , למה ????? )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ההבדל בין 1300 ל1600 קיים גם במהירות המירבית?

ומהי המהירות המירבית של 1300 סטנדרתית ובכמה היא עושה מ0 ל100?

ובקשר לעליות יש הבדל בסחיבה?

פורסם
טוב , סדר קצת .

המומנט משפיע במהירות כמה שיותר גבוהה !!!! ולא בזינוק מהמקום כמו שנטען כאן .

ה 1.6 יותר גמיש . ( ולא כמו שנטען )

הביצועים כמעט אותו דבר עקב גיר קצרצר ל 1.3 ומשקל קליל יותר .

יאשה , שאוטוטו הולך לתפוס מונית שירות ( למה שביתה ברכבות , למה ????? )

לא ממש נכון.

מומנט זה אם תרצה המנוף של המנוע. זה די דומה למקרה בו אתה מנסה לפתוח בורג של הגלגל באוטו וככל שתאריך את מפתח הברגים, כלומר אחיזתך תתרחק מהבורג עצמו, כך יהיה לך קל יותר לשחרר את הבורג.

לכן, המומנט של מנוע משפיע בעיקר בסל"ד נמוך ומשפיע על הסל"ד ממנו המנוע סוחב ומצליח לעלות לסל"ד גבוה יותר במהירות גבוהה יותר.

בגלל זה דווקא להספק בכ"ס של המנוע יש השפעה במהירויות גבוהות ולמומנט בסל"ד נמוך, כלומר בתאוצות 0-100 ובהאצות ביניים.

ההסבר יצא די בלאגן אבל אני מקווה שמישהו הבין :?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בקיצור ולעניין, לשאלתך - לא. אי אפשר. יש לשניי המכוניות מבנה שונה, ואם אתה מכניס לה מנוע 1600, תצטרך להתחיל לשפר ולשנות עוד הרבה הרבה דברים, ואם אתה מבין בזה כמו תומר, שעשה את זה, אז אתה יכול, אבל אם אתה לא מבין בזה, אז אל תנסה את זה.

ובקשר להבדל בביצועים, יש הבדל מורגש. שניהן מהנות בטירוף, יש לי חבר שיש לו את ה 1300, ולי הרי יש את ה 1600, אז כשאנחנו עושים פתיחות אני לוקח אותו בעיקר בהתחלה, בגיר ראשון ושני, כניראה בגלל ההבדלים במומנט. ככה שכל מה שקשור בהאצה יש הבדל. מהירות סופית? לפי מה שהבנתי ממנו הוא לדעתו לא יכול להגיע ל 200, ואולי בלחץ רק, אני יכול יותר. אבל תאמין שזה הדבר האחרון שהיה משפיע עליי בקנית האוטו, אף אחד לא צריך להגיע ל 200+.

הראלי 1600 עושה 0-100 בבערך 8.5 שניות...משהו כזה. הראלי 1300 עושה סביבות ה 10. לדעתי, אם היא במצב טוב, עם בן אדם אחד באוטו, וכמעט בלי דלק, אז יש מצב שהיא יורדת מטווח ה 10 שניות. אבל זה פחות או יותר הטווח שלה.

Back to the original - NC again.

פורסם

ועוד שאלה אחרונה בקשר לראלי:

מהו ההבדל אם יש בין הראלי שנת 97 לבין הראלי שנת 98 (חיצונית,מכנית ועוד...)?

פורסם
לפי מה שאני יודע בין הדור הראשון (1300) לבין הדור השני (1600) יש הבדל של כ 3-2כ"ס. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בביצועים, בסחיבות בעליות ועוד...

האם אפשר לקנות ראלי 1300 ולשים לה מנוע 1600 בלי לשפר את השלדה ובלי להוסיף הרבה דברים ?

תודה רבה לעוזרים

לא ניתן לשפר 106 ראלי.

כולם כאן שמו מנועי 1600 ושיפרו בטירוף-ובתכל'ס אין בזה שום טעם.האוטו נוסע מספיק טוב סטנדרטי.

סתאאם.

ניתן לעשות מה שבז** שלך.אני שמתי 1600 ועוד בלגאן.אבל בלי לשפר מיתלים וברקסים יהיה לך בלגאן רציני.ושיפור כולל ומקיף לאוטו עומד על כ20 אלף שקלים.

אותו פרנציפ כמו שיפור של ..נגיד..205 GTI למנוע MI.(למרות שבישראל הרבה אנשים מתעלמים מבלימה ומיתלים..וזו הסיבה שהרבה פעמים תראה 205 שעושה 0-100 בשש שניות ומסיימת בתוך עץ או גדר.... :lol:

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
ועוד שאלה אחרונה בקשר לראלי:

מהו ההבדל אם יש בין הראלי שנת 97 לבין הראלי שנת 98 (חיצונית,מכנית ועוד...)?

יש רק הבדל אחד,במחיר :wink:

Rikshanoam-R

פורסם

לא.כל ראלי היא עולם בפני עצמו.

היא ייחודית.

היא חזקה וטובה ומהווה תמורה מעולה לכסף...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...