Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 145 1.6 - דיעות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגשתי מישהו נורא נחמד עם אלפא 145 מנוע 1600 התאהבתי באוטו הזה! הוא נראה פשוט מושלם! ונחשו מה?! הוא גם מוכר את האוטו...

מה שמוזר זה שהוא טען כי האוטו שנת 98 ... חיפשתי במכירון אלפא 145 1.6 ואין שנתון 98 אלא רק 96... משהו פה לא מוצא חן בעיניי...

בכל מקרה אולי הוא "טעה" האוטו נראה במצב מעולה חוץ ממכה קטנה מקדימה...

הוא טוען כי קנה את האוטו מחבר ואומר שיש לו ספר טיפולים ושהאוטו עבר טיפול לא מזמן...

האוטו יד 4 ועבר סה"כ 77 אלף ק"מ...

הוא רוצה על האוטו 28 משום שהוא טען כי המחירון שלה הוא 28 והיא מצב מעולה... :roll:

המחירון של שנתון 96 הוא 25,000 האם האוטו שווה ומה העצות שלכם לכל ה"טעויות" של הבן אדם...

תודה לעוזרים...

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם

עם כל הטעויות שיש בלוי יצחק בנוגע לאלפא, ממש אי אפשר לדעת.

שים לב, בשנת 96 כתוב שם שדגם 1600 עולה 25000 ש"ח ודגם 2000 עולה גם 25000 ש"ח, בעוד 1700 עולה 28000...

נורא קל לבדוק את שנתון הרכב - בקש ממנו לראות רישיון רכב. בנוסף בדוק את ספר הטיפולים. 28 אלף ש"ח לרכב כזה משנת 98 זאת קנייה מצוינת, אבל חשוב שהרכב יהיה במצב טוב, עלויות האחזקה אינן זולות מאוד.

טוב תעשה אם תקפוץ עם הרכב למוסך המרכזי ברמת החייל, בקש מהם לבדוק אותו בשבילך, אולי יעלה קצת, אבל יתן לך שקט נפשי.

בהצלחה!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עם כל הטעויות שיש בלוי יצחק בנוגע לאלפא, ממש אי אפשר לדעת.

שים לב, בשנת 96 כתוב שם שדגם 1600 עולה 25000 ש"ח ודגם 2000 עולה גם 25000 ש"ח, בעוד 1700 עולה 28000...

נורא קל לבדוק את שנתון הרכב - בקש ממנו לראות רישיון רכב. בנוסף בדוק את ספר הטיפולים. 28 אלף ש"ח לרכב כזה משנת 98 זאת קנייה מצוינת, אבל חשוב שהרכב יהיה במצב טוב, עלויות האחזקה אינן זולות מאוד.

טוב תעשה אם תקפוץ עם הרכב למוסך המרכזי ברמת החייל, בקש מהם לבדוק אותו בשבילך, אולי יעלה קצת, אבל יתן לך שקט נפשי.

בהצלחה!!

רוני

תודה רבה על התשובה המהירה...

יש עוד אנשים טובים שמעוניינים לעזור? :) אגב האוטו גיר רגיל למי שתהה...

וגם אני חושב ש28 אלף זה מחי מצויין לאוטו שנתון 98

שכחתי להזכיר גם שהוא אמר כי האוטו אוכל 1\7 בעיר שזה נראה לי טיפה מוזר כי האוטו הוא "די" חדש והוא גיר רגיל ככה שזה די הרבה... ביות? :oops:

Pioneer DEH-80Prs Amp:Hertz HDP5TW:ScanSpeak D2004 Mid:Silver Flute 4Ohm Sw:JL Audio 12W3v2

פורסם

שלי יש אלפא 146 עם מנוע 1600,אחלה אוטו.

ה-145 וה-146 חולקות את אותו המנוע רק החיצוניות שונה (לטעמי ה-146 יותר יפה).

בכל אופן המנוע די טוב מוציא קצת מעל 100 כ"ס. (ה-1.7 עדיף).

האיבזור עשיר והמחיר נמוך רק בגלל הסחירות החלשה של האלפא וה"שם" שיצא לה כרכב בעייתי.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

תראו מה מצאתי

שנת 96, שמורה, מטופלת, ומאובזרת במיוחד, נקייה מתאונות. פנימית, חיצונית ומכנית - מצב אופטימלי. 77,000 ק"מ, יד רביעית. אדום מטאלי. מחיר מעל מחירון

הבן אדם ידע טוב מאוד מה השנתון של האוטו ומאיזשהי סיבה הוא לא אמר לי את האמת... חשוד!

פורסם
תראו מה מצאתי

שנת 96, שמורה, מטופלת, ומאובזרת במיוחד, נקייה מתאונות. פנימית, חיצונית ומכנית - מצב אופטימלי. 77,000 ק"מ, יד רביעית. אדום מטאלי. מחיר מעל מחירון

הבן אדם ידע טוב מאוד מה השנתון של האוטו ומאיזשהי סיבה הוא לא אמר לי את האמת... חשוד!

אז בוא ואסביר לך.

בשנת 96 סמל"ת הביאה המון 145 (יחסית), ונתקעה איתם עקב חוסר קונים.

היא שמרה אותם, ומכרה אותם במבצעים עד שנת 98 (!)

לכן, יש הרבה מכוניות שנת 96 שיצאו לכביש רק ב-98.

הבעייה היחידה היא שאני לא יודע איך איחסנו את הרכבים בשנתיים האלו.

אם לא עשו להם טיפול מיוחד כדי לשמר את המנוע (שמן מיוחד וכו') אז אני לא ממליץ.

צריך לשאול מישהו שעובד שם (תומר?).

את כל זה אני יודע כי כבר חיפשתי בעבר 145.

אחלא אוטו עם מחיר מפתה ביותר. פשוט לא מצאתי אחת במצב טוב.

חשוב רק לבדוק שעשו את כל הטיפולים בזמן, ובעיקר טימינג ב-60K (!)

נ.ב, היא כחולה כהה ועל הלוחית רשום במרכז 145? (27 -145-??)

בהצלחה.

פורסם
תראו מה מצאתי

אז בוא ואסביר לך.

בשנת 96 סמל"ת הביאה המון 145 (יחסית), ונתקעה איתם עקב חוסר קונים.

היא שמרה אותם, ומכרה אותם במבצעים עד שנת 98 (!)

לכן, יש הרבה מכוניות שנת 96 שיצאו לכביש רק ב-98.

הבעייה היחידה היא שאני לא יודע איך איחסנו את הרכבים בשנתיים האלו.

אם לא עשו להם טיפול מיוחד כדי לשמר את המנוע (שמן מיוחד וכו') אז אני לא ממליץ.

צריך לשאול מישהו שעובד שם (תומר?).

את כל זה אני יודע כי כבר חיפשתי בעבר 145.

אחלא אוטו עם מחיר מפתה ביותר. פשוט לא מצאתי אחת במצב טוב.

חשוב רק לבדוק שעשו את כל הטיפולים בזמן, ובעיקר טימינג ב-60K (!)

נ.ב, היא כחולה כהה ועל הלוחית רשום במרכז 145? (27 -145-??)

בהצלחה.

קודם כל, לא זה לא האוטו שאתה מתכוון אליו...

הבן אדם אמר כי הוא ביצע החלפת טימינג לא מזמן ויש לו הכל , כאמור , בספר טיפולים...

התייעצתי עם עוד כמה אנשים וכולם אמרו לי לא להתקרב לאלפא בגלל מחירי החלקים והקושי למצוא אותם בארץ... זה נכון?

פורסם

התייעצתי עם עוד כמה אנשים וכולם אמרו לי לא להתקרב לאלפא בגלל מחירי החלקים והקושי למצוא אותם בארץ... זה נכון?

יש לי הרגשה שאין לך ממש מושג למה אתה נכנס...

אותם אנשים שאמרו לך שאין חלפים וכו' בטח יישכנעו אותך ללכת על איזה מאזדה 95' במקום... אוטו מצויין....

תשמע, אלפא או כול אוטו "ספורט" הוא אוטו נדיר, וזה חלק מהקסם שלו.

כתוצאה מכך שהוא נדיר אין שפע חלפים. אבל יש מספיק.

שקונים אלפא קונים אותה עם הלב.

ואם אתה חושב על מחירי חלפים... צריכת דלק... וכו'...

אולי באמת כדאי שתחפש משהו אחר...

משהו יותר הגיוני ויותר פשוט לאחזקה.

לדעתי.

פורסם

נחמד לקרוא דעות (קדומות) על אלפא.מעניין אם למישהו יש באמת מידע על האוטו :lol:

אז ככה -

מדובר באוטו חביב בהחלט עם מנוע בוקסר חביב וצליל אלפיסטי. הבעיה היא שאין לו יותר מדי כח (103 כ"ס) והאוטו בכל זאת כבד (1140 קילו, אם אני זוכר טוב), מה שהופך את גרסת ה-1.7 לאטרקטיבית הרבה יותר עם יתרון של 26 סוסים שלמים.

אם אני זוכר טוב ה- 1.6 מגיעה ל- 100 ב- 11 שניות, וה- 1.7 עושה זאת ב- 9.6, מה שמראה את הפרשי הכח בין המכוניות.

חלקים לאוטו מצויים, וממש לא בעיה להשיג אותם - הן בזכות שירות סביר של היבואן, והן בזכות העובדה שב- 145 יש חלקים רבים של פיאט אונו / טיפו / טמפרה. קח בחשבון שלפעמים מדובר בחלקים במחירים זולים יחסית, אבל לפעמים החלקים יקרים להחריד (מישהו אמר משאבת קלאץ'?)

חשוב לבדוק את ההיסטוריה של האוטו ולבדוק אותו ע"י מומחה (המוסך המרכזי יוכלו לעשות זאת מצוין).

סע לשלום

איתן

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

איתן תודה רבה על התשובה המצויינת

עוד דבר...

מה צריכה להיות צריכת הדלק הממוצעת של האוטו?

פורסם

אני ממש לא יודע מה צריכת הדלק של ה- 1.6, אבל לפי הנתונים היבשים האוטו שלי (מנוע 2.0) צורך יותר.

פעם הייתי מוציא מהאוטו 1 ל- 11 בנסיעה מעורבת. היום 1 ל- 10, ובעיר 1 ל- 8.5 (כן, האוטו לא כזה חסכוני בנסיעה בין עירונית...)

אבל שים לב - המוכר שלך קצת חשוד, ולכן אם אין היסטוריה ואין אישור ממוסך שמבין אלפות (שוב - המרכזי אכן מבין באלופת ויוכל להמליץ) - אתה לא קונה את האוטו.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
אני ממש לא יודע מה צריכת הדלק של ה- 1.6, אבל לפי הנתונים היבשים האוטו שלי (מנוע 2.0) צורך יותר.

פעם הייתי מוציא מהאוטו 1 ל- 11 בנסיעה מעורבת. היום 1 ל- 10, ובעיר 1 ל- 8.5 (כן, האוטו לא כזה חסכוני בנסיעה בין עירונית...)

אבל שים לב - המוכר שלך קצת חשוד, ולכן אם אין היסטוריה ואין אישור ממוסך שמבין אלפות (שוב - המרכזי אכן מבין באלופת ויוכל להמליץ) - אתה לא קונה את האוטו.

Ofcource :lol:

פורסם

מר גיבאנט . קודם כל ברכותיי על ההתעניינות שלך ב145 . רכב נדיר מיוחד ומהנה מאוד .

כל זאת נכון בעיקר לגרסאות ה2 ליטר "תילתן ירוק" ו1.7 ליטר (בוקסר 16 שסתומים) , ה1.6 ליטר (בוקסר 8 שסתומים) מנוע חלש מדי בשביל הרכב הכבד הזה (1140 ק"ג !)וגירסה זו של הרכב איננה בעלת כיול ספורטיבי .

לי באופן אישי היתה 145 1.7 משך שנתיים וקצת . הנה רשמים שלי בנוגע לרכב :

מנוע : בנהיגה מורגש החוסר שיש למנוע הזה במומנט (15.1 קג"מ בלבד) . עם זאת זהו מנוע ה-ר-ב-ה יותר חי מקופקטיות חמימות וחמות אחרות, בכל זאת - בבסיס זהו מנוע שמקורו עוד בשנות ה80 העליזות והמופקרות :wink: .

התנהגות : ההתנהגות באופן כללי טובה מאוד , האוטו מרגיש "חי" ותזזיתי ודואג לא לנתק אותך מן המתרחש . נקודות לרעתו מבחינת ההתנהגות - הגה פחות טוב מבצרפתיות (נק' ההשוואה שלי לעניין זה היא הוולקן ) , זוויות גלגול מזוויעות פשוט לרכב בעל יומרות ספורטיביות (שום דבר שהקשחה לא תפתור ! ) .

נוחות : רכב לא נוח . בתוך העיר זוועתי . מחוץ לה המצב משתפר אך לא בהרבה .

אבזור : אין הרבה מכוניות שיתנו לך אבזור כה מפואר במחיר כה נמוך . (יש אפילו מזגן מפוצל לטובת יושבי הספסל האחורי !) .

אמינות ותחזוקה : הרכב יחסית אמין . אני מאמין שלא נופל מרמת האמינות שמגלות הצרפתיות . בפורומים בחו"ל ה2 ליטר נחשב לקצת יותר אמין , כנראה בגלל שימוש במכלולים חדישים יותר (אך עם זאת "פיאטיים" יותר :wink: ) .

עלויות חלפים די מטורפות . למזלי לי לא יצא להחליף משהו יותר רציני ממשאבות קלאץ' , אך גם העלויות שלהן יחסית גבוהה .

סיכום : אם כבר, לך על ה 2 ליטר או 1.7 ליטר . ה1.6 לא שווה את הכסף בהתחשב בכך שמחירה כמעט זהה למחיר ה1.7 וה 2 ליטר . אלו הן קניות מעולות במחיר מעולה עוד יותר !

נ.ב :

1) יובל צודק בנוגע למכירת 145 במבצעים ב98 כמודל 96 .

2) איתן , מה המצב ? :lol: הנתון הרשמי הוא 9.8 שניות ל100 :wink: .

טל .

• תוכן חדש...