Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זאת אומרת מה זה משנה לא הבנתי

אם אתה בראשון נגיד, ונכנס בך רכב מאחורה מביא לך אחת בקטנה יענו לכאורה נזק לטמבון, אתה תובע את הביטוח מתקנים לך את הטמבון...אחרי שבוע פתאום בבם....הלך הגלגלשיניים של ההילוך הראשון שיפוץ גיר אף אחד לא יכיר בזה

אבל הסיכון הזה אל מול סיכון ההדרדרות - אני מעדיף כבר להשאיר בהילוך

בדיוק כמו שאין פה אחד שמשאיר גיר אוטומטי בניוטראל

אוקיי את זה לא ידעתי, טוב לדעת

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומה אני עושה אם יש לי רב בריח באוטו וכדי לנעול אותו אני חייב להעביר לרביעי בזמן שאני חונה?

אז אתה מעביר לרביעי בזמן שאתה חונה :D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

מה אתה רוצה שנגיד לך ? חוץ מזה מי שם רב בריח היום, ב600 שקל אתה שם ניתוק עם 3 עלוקות אלחוטיות תאמין לי יקח לגנבים הרבה מאוד זמן למצוא את מיקום העלוקות לפני שינסרו בחצי דקה את הרב בריח שלך....

פורסם

עם הילוך כמובן ולפי אם זה ירידה או עליה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

עתיד שלום,

אתה מדבר שטויות.

בירידה, אם תשלב לראשון ויכנסו בך מאחורה, כוח הבלימה יהיה פחות חזק מאשר ברוורס, מאחר וסיבוב המנוע בהילוך כן מתאפשר, הוא אמנם קשה אבל אפשרי. לעומת זאת אם הרכבר ברוורס בירידה ונכנסים בך מאחורה הבלימה יותר חזקה.

בכל מקרה, כן, חונים תמיד עם הילוך משולב ולא רק בגלל שאתה חושש שבלם היד לא מתוח, אלא גם במקרה של תאונה, צמצום הנזק הרבה יותר גדול.

עדיף תביעה קטנה בין שני נהגים לבין 10 נהגים.

שבת שלום

פורסם
אז אתה מעביר לרביעי בזמן שאתה חונה :D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

מה אתה רוצה שנגיד לך ? חוץ מזה מי שם רב בריח היום, ב600 שקל אתה שם ניתוק עם 3 עלוקות אלחוטיות תאמין לי יקח לגנבים הרבה מאוד זמן למצוא את מיקום העלוקות לפני שינסרו בחצי דקה את הרב בריח שלך....

לא מדויק, רב בריח הוא די יעיל אבל הוא צריך להיות נמוך עד כמה שאפשר

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
עתיד שלום,

אתה מדבר שטויות.

בירידה, אם תשלב לראשון ויכנסו בך מאחורה, כוח הבלימה יהיה פחות חזק מאשר ברוורס, מאחר וסיבוב המנוע בהילוך כן מתאפשר, הוא אמנם קשה אבל אפשרי. לעומת זאת אם הרכבר ברוורס בירידה ונכנסים בך מאחורה הבלימה יותר חזקה.

בכל מקרה, כן, חונים תמיד עם הילוך משולב ולא רק בגלל שאתה חושש שבלם היד לא מתוח, אלא גם במקרה של תאונה, צמצום הנזק הרבה יותר גדול.

עדיף תביעה קטנה בין שני נהגים לבין 10 נהגים.

שבת שלום

אתה בטוח שמנוע בולם טוב יותר נגד כיוון התנועה המקורי ? כי אני בטוח שלא...

תבדוק את עצמך.....מנוע לא משנה לאיזה כיוון מסתובב בולם באותו הכח....פעם היתה סברה של ניגודיות כדי למנוע התנעה אפשרית בזמן התנועה..\הדרדרות קצרה, במכוניות של היום כאשר משאבת הדלק חשמלית וכל האוטו נשלט מחשב...אין שום מצב כזה אפילו לא בחלום....

קיצר תבדוק את עצמך לפני שאתה אומר לבן אדם שהוא מדבר שטויות....וגם תבדוק מי עומד מולך מה הידע והניסיון שלו....ואל תזרוק לאוויר חירטוטים

פורסם

אנשים יקרים, זה לא משנה מה אתם חושבים ומה לא: חיי אדם קודמים לכל - וגם אם בחלום הכי שחור שלכם אתם מפחדים על הגיר או המנוע שלכם, כדאי שתחשבו פעמיים. אני יודע שקשה לכם לשלם על תיקונים, זה אופי ישראלי, אבל תתחילו לחשוב בהיגיון.

קודם כל - אין שום נזק לגיר (דיון זהה היה בפורום של תפוז והיתה גם עדות לבעל רכב לשעבר שנכנסו לו באוטו בחניה במהירות חזקה בזמן שהרכב חנה בהילוך ולא נגרם שום נזק).

האוטו הוא לא קופסת נייר שניזוקה מדברים כאלה קטנים. הגיר עומד בעומסים של עשרות ולעיתים מאות קג"מים וגם תאונה קטנה בחניה עם הילוך משולב (לא משנה לאן) לא תגרום לו נזק. לא משנה באיזה הילוך אתם.

דבר שני; תחשבו עוד 10 שנים קדימה (כשיהיו לכם ילדים) ונראה איך תגיבו עם רכב יתדרדר על הילד/ה שלכם בזמן שירצה לחצות כביש והדביל שהחנה את רכבו רק עם בלם יד (שלא נמשך חזק או שהכבל שלו החליט פתאום להקרע או שרכב אחר נתן לו מכה) בגלל שפחד שיגרם נזק לגיר או המנוע שלו ואז הוא יצטרך לשלם כסף במוסך... :idea:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר ראשון איציק אתה צודק בכל מילה.

דבר שני, עתיד,

אין שום קשר בין צורת החניה למשאבת הדלק(לא ממש הבנתי מה עשית בזה שציינת את זה...).

מנוע לא יסתובב לך כל כך בקלות בכיוון התנועה ההפוך לכיוון הטבעי. זאת הפואנטה שלי.

אין כאן שום ניסיון לזלזל בך או במה שאתה אומר, אבל, תנסה לחנות את הרכב שלך בירידה(דהיינו פרונט לכיוון הירידה), שלב לרוורס, ועזוב את הברקס(אל תמשוך את בלם היד).

דווח לנו מה גילית.

פורסם

נסה לעשות את אותו ניסוי בדיוק והפעם בראשון ותבין שהבלימה של המנוע בראשון ורברס זהה לחלוטין גם בעליה וגם בירידה אין משמעות להילוך ראשון או הילוך רברס...

פורסם

אין שום קשר בין צורת החניה למשאבת הדלק(לא ממש הבנתי מה עשית בזה שציינת את זה...).

אנסה להסביר את כוונתו של עתיד, אם אכן הבנתיה כראוי.

בעבר, כשכל מערכות הרכב היו מכניות בלבד וללא התערבות ממשית של חשמל, ברגע שהמנוע החל להסתובב - הוא פשוט הונע ופעל כתמיד.

משמע שבמידה ורכב היה נכנס ברכב החונה בירידה (כשההילוך המשולב בו הוא ראשון), התזוזה שהרכב החונה היה סופג הייתה עלולה לגרום למנוע להניע ולטוס הלאה ללא שום מעצור.

כיום, לא כך הדבר היות ומע' הזנת הדלק למנוע מבוקרת חשמל (ואף מחשב) - מה שמבטיח את אי הנעת המנוע באם המפתח לא מסובב למיקום הנכון.

קח לדוגמא רכב מודרני ידני ונסה להניעו בדחיפה - תוכל לעשות זאת אך ורק כאשר מתג ההנעה (הסוויץ') מסובב.

ברכבי העבר הרחוק מאוד היית יכול לעשות זאת גם ללא סיבוב המפתח כלל.

האם צדקתי?

ערב טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

עתיד, עם כל הכבוד לך,

ברכבים גם משנות השמונים, גם אם תגרור אותם עם מונסטר טראק, אבל המפתח לא יהיה בסוויטצ', לא יעזור בית דין - הם ל-א י-נ-י-ע-ו.

עריכה:

מצטער,

אם כוונתך היתה לכך שאם בזמן שמנסים לפרוץ לך לרכב, ומקצרים לך מגעים בסוויטצ', מישהו נכנס בך מאחורה והרכב נמצא בהילוך, אז כן, הוא יתניע.

פורסם

יש תחרות לתגובה ההזויה ביותר?

מעט מאוד מנועים יודעים לעבוד ברוורס, והם לא כוללים מנועי בנזין ארבע פעימות, שכן סדר עבודת השסתומים הוא כזה שמתחיל להישאב אוויר מהאגזוז, ושמה, מה לעשות, אין מערכת להזנת דלק.

יש מנועי שתי פעימות שיודעים לעבוד יפה מאוד ברוורס וכנ"ל גם דיזלים, משני הסוגים.

בכל מקרה, ובלי קשר, גם כשמדובר בכיוון הסיבוב הנורמלי, רובנו חונה כשמפסק ההצתה מנותק, אז הצתה לא תהיה, וכשמדובר בדיזלים, אז מפסק ההצתה מנתק סולנואיד במשאבת ההזרקה. יש כאן מעט מאוד אנשים שעוד מכירים רכבים שבהם השליטה על כיבוי המנוע דרך משאבת ההזרקה נעשית במנוף ידני.

• תוכן חדש...