Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף השבוע עשיתי טיפול לרכב הנ"ל וכאשר יצאתי לנסיעת מבחן שמעתי חריקות ממש כמו של כרכרה במיוחד במעבר של פסי האטה כאשר המטלה עושה את רוב המהלך . חזרתי לחנייה ופרקתי את הגלגל האחורי ומהכיווץ בכוח היד של הזרוע האחורית כלפי מעלה ניסיתי לאתר את מקור החריקה אך קשה לקבוע האם זה הבולם עצמו שיש צורך להחליף או כמו שקראתי בפורום psi יש צורך בשיפוץ כולל של הסרן האחורי?

פורסם

הגיוני יותר שמדובר בבולמים ששובקים חיים ולא בסרן!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

בהתחלה אני גם חשבתי כך , אבל עכשיו אני נוטה יותר לכיוון השני כח לא יצא לי לשמוע בולם עושה רעש כזה , כמו ציר של דלת שלא שימנו הרבה זמן.

פורסם

חריקות מהסרן האחורי. מישהו קרא לי? :wave:

תופעה מוכרת וידועה. בגלל השיטה המחורבנת של הצרפתים ליצור סרן אחורי, שמצד אחד מבטיחה סרן ללא טיפול ומצד שני מבטיחה שכשהוא יזדקק לטיפול זה כבר יהיה יקר.

התיעצתי בעבר עם בני ל. מהפורום לגבי תופעה דומה בפיג'ו שלי. לטענתו, החלפת החלק המרעיש יקרה מאוד ולא כדאית. הוא הציע לי לנסות ולגרז בעזרת פיטמות גירוז (היהי! הוא כתב פיטמות!) את הסרן האחורי בתקווה להשתיק את הרעש (בני: סלח לי אם פספסתי אותך אחרי שאמרת פיטמות).

או בקיצור, אם תמצא פיתרון במחיר סביר דאג לעדכן בפורום. בטוחני שיש כמה בעלי 205 שנמאס להם שהרכב שלהם נשמע כמו דלת של שירותים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

או בקיצור, אם תמצא פיתרון במחיר סביר דאג לעדכן בפורום. בטוחני שיש כמה בעלי 205 שנמאס להם שהרכב שלהם נשמע כמו דלת של שירותים.

לא סתם שירותים,שירותים בבסיס צבאי...

יש לי אחלה פיתרון...קודם כל לחפש צוק גבוה גבוה ומפה להפעיל את הדימיון.

sani

פורסם

אז אם אני מבין נכון החלפת הבולם בהחלט לא תפתור את הבעיה , מצד שני גם אם אני אנסה לגרז את המקום אין מנוס מלפרק את כל הזרוע בכדי להגיע למיסב שבפנים ולדעתי זו גם סיבת החריקה המעצבנת. תקנו אותי אם אני טועה ,האם כמות גדולה של קורי עכביש בתחתית הרכב יכולה להעיד על העובדה שהרכב עמד תקופה לא קצרה ללא נסיעה?

פורסם

כמות גדולה של קורי עכביש היא אכן אחת מהתופעות שמעידות על רכב שלא זז מזה זמן רב.

לגבי הסרן האחורי - למיטב ידעתי, ושוב, איבדתי את בני אי שם אחרי הפיטמות, הבעיה היא במיסב הלחץ שנמצא במרכז הסרן האחורי. לכן, החלפת הבולמ"ז לא תפתור את הבעיה.

אשמח אם אחד מחכמי הפיג'ו הגדולים יוכל לאשר את מה שכתבתי כאן. הפיטמות האלו :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי מה שראיתי בפורום psi בפרוייקט שיפוץ של סרן אחורי , מה שמחליפים זה שני מיסבים אחד בקוטר יותר קטן ונכנס פנימה ואחד בקוטר יותר גדול שנמצא בקצה כלומר הם אחד אחרי השני ובסוף יש מחזיר שמן שכנראה נועד לשמור על הגריז בפנים , חוץ מזה לא ראיתי משהו נוסף .

למען האמת העבודה ניראת לא מסובכת מידי רק לא הבנתי דבר אחד וזה הפינים שנשחקים ואז כבר הסרן אבוד וחייבים להחליף אותו , אז באילו פינים מדובר האם אלה המוטות של הזרועה שנכנסת לתוך הסרן או שזה משהו אחר.

ובכלל הבנתי שבתור רפואה מונעת מומלץ לפרק את הזרועות ולגרז את המיסבים פעם בשנתיים .

מחיר של ערכת שיפוץ אמור להיות 350-400 ש"ח לפי מה שהבנתי ,האם השד באמת לא כזה נורא ואפשר לעשות דבר כזה בבית.(מעצבן שאין בהיינס פירוט של התהליך הזה משום מה).

יש לי כלים וידע שרובו תיאורטי אומנם אבל אם זה התהליך ואין פינות נסתרות שפספסתי אני חושב שאוכל לעשות את זה לבד.

פורסם

שלום.

חברה לא כול מה שנוצץ שווה "זהב".

בתאוריה הכול קל כלומר לפי ההסבר זה קל להחליף את המיסבים אבל!!!

ברוב המקרים המיסבים נישחקים וגורמים נזק על הציר (מדרגה) שמקשה את הוצעת המיסבים והרכבת החדשים. לפעמים הם יוצעים בקלות בדרך כלל זה לאכול חרה.

ובימקום לפרק כול שנתיים יותר קל להתקין פיטמות גרוז וחסל הבעיה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני אם לא קשה לך , האם תוכל לפרט קצת מנסיונך על תהליך השיפוץ הנ"ל, והאם התקנת פטמות גרוז עושים על-ידי קידוח של חור דרך המעטפת של הסרן והברגת הפטמה לתוך החור או שעושים זאת אחרת?

פורסם
בני אם לא קשה לך , האם תוכל לפרט קצת מנסיונך על תהליך השיפוץ הנ"ל, והאם התקנת פטמות גרוז עושים על-ידי קידוח של חור דרך המעטפת של הסרן והברגת הפטמה לתוך החור או שעושים זאת אחרת?

שלום.

לגבי הפיטמות בדיוק כמו שכתבתה.

לגבי שיפוץ הסרן העסק מסובך ולא ניתן לבצע בלי ידע ונסיון בזה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אולי בכל זאת מישהו מוכן לפרט קצת על התהליך או לפחות אילו כלים מיוחדים דרושים לעבודה זו?

אם לא נעשה, איך נצבור ניסיון ונלמד?

• תוכן חדש...