Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפאסאט החדשה בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוב הפאסאט שנמכרו לא היו דיזל, אולי 30%, ומרצדס חדשה בחיים לא תכנס לגראז' שלך במחיר דומה לזה של הפאסאט, המרצדס הכי זולה עולה 300 אלף ש"ח.

בנוגע למחירי הפאסאט - על פניו הם לא גבוהים באופן היסטרי ביחס לתמורה. היא אמנם יקרה בכ-40000-30000 ש"ח ממתחרותיה הפשוטות יותר, אך בחלק מהמקרים ניתן לראות לאן מרבית הכסף הולך. תיבות ההילוכים מתוחכמות יותר, האבזור והאיכות הכללית גבוהים יותר והרכב מתקרב יותר לקטגוריית הפרימיום של אודי וב.מ.וו. איך זה מתבטא בנסיעה? לא יודע, עדיין לא נהגתי. אני מניח שבסופו של דבר ניתן יהיה למצוא קניות משתלמות יותר, אבל גם סביר להניח שהפאסאט החדשה לא תיפול מרוב המתחרות בקטגוריה בכמעט שום דבר.

רוני

"היא אומנם יקרה ב30,000-40,000 ש"ח ממתחרותיה...,אך בחלק מהמקרים ניתן לראות לאן מרבית הכסף הולך",מוזר,בבריטניה למשל (מודה, מעריץ את התרבות וההבנה המוטריית שלהם)לא רואים לאן מרבית הכסף הולך,למעשה בבריטניה ,כמו בהרבה מקומות בעולם שבדקתי (עוד אין בארה"ב ואוסטרליה) הפאסאט עולה כמו מתחרותיה אם לא פחות.הסובארו B4 וההונדה אקורד למשל,מתחילות את ליין הדגמים שלהם במחירים גבוהים יותר מאשר הפאסאט.כאשר הם אפילו לא נכנסות לקטגורית הבסיס של רכבי המנהלים(משפחתיות) ,דהיינו מכוניות מנהלים בעלות נפח מנוע של 1.6/1.8.

למרות שעוד לא נסעתי על הפאסאט החדשה,אני לא טוען שהפאסאט רכב גרוע.הוא כנראה טוב משמעותית מהדגם הקודם (לא חוכמה בהתחשב בדגם הקודם).אבל כמו שכתבתי מקודם, אין מקום בעולם עם כאלו פערי מחיר בין הפאסאט למתחרות שלו,לפעמיים זה אפילו הפוך.

כל עוד העובדה הזאת-מחירים,נשארת כמו שהיא, הפאסאט החדשה לא מספיק תחרותית ולכן גם לא רלוונטית,לפחות לא לאלו שעדיין מסתנוורים מן הסמל.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"היא אומנם יקרה ב30,000-40,000 ש"ח ממתחרותיה...,אך בחלק מהמקרים ניתן לראות לאן מרבית הכסף הולך",מוזר,בבריטניה למשל (מודה, מעריץ את התרבות וההבנה המוטריית שלהם)לא רואים לאן מרבית הכסף הולך,למעשה בבריטניה ,כמו בהרבה מקומות בעולם שבדקתי (עוד אין בארה"ב ואוסטרליה) הפאסאט עולה כמו מתחרותיה אם לא פחות.הסובארו B4 וההונדה אקורד למשל,מתחילות את ליין הדגמים שלהם במחירים גבוהים יותר מאשר הפאסאט.כאשר הם אפילו לא נכנסות לקטגורית הבסיס של רכבי המנהלים(משפחתיות) ,דהיינו מכוניות מנהלים בעלות נפח מנוע של 1.6/1.8.

למרות שעוד לא נסעתי על הפאסאט החדשה,אני לא טוען שהפאסאט רכב גרוע.הוא כנראה טוב משמעותית מהדגם הקודם (לא חוכמה בהתחשב בדגם הקודם).אבל כמו שכתבתי מקודם, אין מקום בעולם עם כאלו פערי מחיר בין הפאסאט למתחרות שלו,לפעמיים זה אפילו הפוך.

כל עוד העובדה הזאת-מחירים,נשארת כמו שהיא, הפאסאט החדשה לא מספיק תחרותית ולכן גם לא רלוונטית,לפחות לא לאלו שעדיין מסתנוורים מן הסמל.

זה כי הייבואנים בארץ מרשים לעצמם לדפוק מחיר

תאמין או לא אבל בבריטניה המחירים של טויוטה לנד קרוזר/בימרX5/וולוו XC90/פולקסוואגן טאורג/לנד רובר דיסקוברי הם כמעט זהים והם נחשבים לג'יפים שבחינת מחיר הם מתחרים אחד בשני

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

השוואה לא ממש נכונה, מחירי היפניות בבריטניה גבוהים יותר ממחיריהן היחסיים מבארץ. מה גם שההבדלים אותם ציינת הם קטנים ביותר ואפשר לומר שה-B4 והאקורד עולות בערך כמו הפאסאט בבריטניה, בגרסאות המקבילות (נניח 2.0 ליטר). אז למה בארץ ההבדל גדל? קודם כל - האקורד בארץ יקרה כמעט כמו הפאסאט, במיוחד בגרסה שאיננה בעלת איבזור מחפיר. B4 אכן זולה יותר וכך גם מונדיאו ומזדה 6. מנהיגה בשתיהן (אקורד ו-B4) והשוואה ישירה לפאסאט בגרסה בה היא נמכרת בארץ - ניכר כי על הנייר יש לפאסאט יתרון מסוים. (ואני מסייג את זה מכיוון שעוד לא נהגתי בפאסאט). היא מרגישה איכותית יותר משתיהן (שוב, הכוונה סטטית) ומאובזרת יותר מבחינה טכנולוגית. האם היא תהיה גם עדיפה לנהיגה? אני מעריך שנדע בקרוב. האם זה יהיה שווה את תוספת המחיר? שוב, נדע בקרוב. עם זאת, אני מסכים איתך כי יבואן פולקסווגן גוזר לו חלק נכבד מההכנסות בזכות השם. עם הגולף זה לא הולך לו במיוחד, אבל עם הפאסאט? מי יודע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה לא הולך עם הגולף?

יוצא לי לראות הרבה גולף חדשות.. ואני בכלל לא מדבר על העובדה שבאתר של אוטו (אהם..) פורסם שהם מכרו 440 רכבים ביום אחד.. :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
למה לא הולך עם הגולף?

יוצא לי לראות הרבה גולף חדשות.. ואני בכלל לא מדבר על העובדה שבאתר של אוטו (אהם..) פורסם שהם מכרו 440 רכבים ביום אחד.. :)

הכל יחסי, ביחס לשנים הקודמות הגולף יורדת במכירות ואפשר בהחלט להאשים את המחיר הגבוה שתפח אף יותר מבעבר בדור החמישי. בנוגע לכמות מכירות ביום אחד - לפולקסווגן יש קטע כזה שהם מארגנים ימי השקה עצומים ומזמינים חצי עולם תוך כדי ציפייה שהמכונית תימכר בכמויות במהלך אותם ימים. הנה, באירוע ההשקה של הפאסאט הם מקווים למכור קרוב ל-1000 מכוניות בשלושה ימים, שזה כמעט כל הצפי שלהם לשנת 2005 הקלנדרית. (ולמיטב הבנתי הם פשוט מוגבלים בכמות המכוניות שהם מקבלים מהיצרן עד סוף השנה, או שזה מה שהם אומרים בשביל שאנשים ימהרו ויקנו :wink: )

כמובן שמכירות של 500 מכוניות ביום אחד, נניח, זה מספיק מעניין בשביל לפרסם את זה בעיתונות ואז כולם יודעים שפולקסווגן מכרו הרבה... מחשבה שיווקית נכונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בחצי ממכוניות הקונצרן יש אוטומטיות 6 הילוכים. גם לב.מ.וו יש. למרצדס יש 7.

הכפתור למניעת התדרדרות בירידות הוא באמת לא כל כך חדשני, אם כי לא בדיוק שכיח במכוניות מסוג זה. מערכת לניקוז מים מהבלמים - שיהיה...

עם כל הכבוד לפאסאט החדשה, רוב הסיכויים שהיא לא תהיה עדיפה על E קלאס שנת 2002... קטגוריה אחרת לגמרי.

רוני

את האמת ה-E נוסעת מצויין ושמורה מאוד לדעתי היא יותר טובה גם מהפסאט אחרי 550 אלף קילומטר , אבל אחרי קילומטראז' כזה הגיע הזמן להחליף כרגע האופציה שנראית טוב במיוחד היא הפסאט החדשה , ה-E הצורה החדשה של מרצדס לא אמינה , כל טיפול חייב לעבור דרך מחשב , אפילו בוקסות מיוחדות (מוסכניק שרוצה לקנות סט בוקסות מיוחדות כאלה צריך לשלם יותר מ-10K) , ושלא נדבר על מחירי הטיפולים .

ומה שנשאר זה הפסאט .

אגב השבוע נסעתי ב-B4 אני לא יודע מה ההתלהבות ממנה , היא קטנה יחסית לאקורד ולפסאט , ומצועצעת מאוד לדעתי , לעומת האקורד והפסאט שהכל נראה מאסיבי יותר .

מבחינת נסיעה היא נוסעת טוב אבל שוב גם פה האקורד לא נופלת ממנה ואני מאמין שגם הפסאט לא תיפול ממנה.

(ולמיטב הבנתי הם פשוט מוגבלים בכמות המכוניות שהם מקבלים מהיצרן עד סוף השנה, או שזה מה שהם אומרים בשביל שאנשים ימהרו ויקנו :wink: )

כן השבוע שהיינו בסוכנות הוא אמר לנו באמת שתגיע כמות מוגבלת מאוד של הפסאט , והמשלוח הבא של הפסאטים החדשות שיגיעו יהיה באוקטובר.

• תוכן חדש...