Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סליל הצתה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Chmimo כתב:

בפוסט אחר אמרת שאתה לא הולך למוסכים, הכל לבד,

אז אתה מדבר על מישהו שיודע שאתה לא תבוא אליו ברגיל ורוצה להרוויח אותך כי הוא יודע שמעכשיו שנים תטפל לבד ? למה אתה מתכוון ?

כל החברים שלי באים אלי שאני יסתדר עם הבעיות שיש להם ברכב, אז אני לוקח לשם, וגוזר קופון נאה על הפרש המחירים, ולכן גם עולה לי יותר זול מעט..

פורסם

סבבה

יש לך מחיר מיוחד

לרוב האנשים בארץ אין מחיר מיוחד, גם אם הם יבואו לבעל המוסך ויגידו לו : ראיתי ביוטיוב שלוקח להחליף את חלק X פחות משעתיים, הוא יגיד להם שלפי היצרן, זה לוקח שלוש שעות+,

מה שיש לך זה דבר ייחודי. לא רק שלא מנפחים לך, אומרים הגעת ועושים קווטש בדקות העבודה.

רוב האנשים לא מקבלים את המחיר שלך בקיצור.

פורסם (נערך)

על טיפול אני יודע שלוקחים ברוב המקומות 300 ש"ח ללא מע"מ על העבודה. או יותר.

זה החלפת שמן, החלפת פילטר שמן, החלפת פילטר מזגן, החלפת פילטר אוויר (פעם בשנתיים או שלוש)

וגם אני חושב שבודקים אם חסר נוזל מגבים,

ומשהו עם המצבר? קורוזיה אולי?

הם טוענים שזה שעה :( 

אני חושש שאתה לא מודע למחירים

כי אתה עובד על כמויות

וגם יודעים שבשבילך להרים רכב על 2 בוקים זה כמו שאדם ממוצע מכין קפה במכונת נספרסו קפסולות

אז אומרים יאללה ניתן לו מחיר של מלך

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם (נערך)

@Chmimo אתה לא מבין את שיטת התימחור: לכל פעולה - החלפת שמן, החלפת נוזל בלמים, החלפת רצועה וכו׳ יש מחיר קבוע, שנקבע על ידי יצרן הרכב. המחיר הזה מבוטא ביחידה שנקראת ״שעה״, ויהיה זהה בחיפה, תל אביב ובאר-שבע. ההבדל בין המוסכים יתבטא במחירה של אותה שעה, המוצג במשרד הקבלה. והמחיר יהיה קבוע בין אם המכונאי זריז ועבד 20 דקות ובין אם הסתבך ועבד שעתיים.

אגב, השבוע השוויתי את מחיר הטיפול שעשיתי לארונה 2020 של אישתי לפני חודשיים במוסך מרשת צ׳מפיון למחיר ששילם הבן שלי לטיפול בסקאלה 2020 שלו במוסך כללי די גדול. חלק מהמרכיבים היו במחיר זהה, חלק יותר יקרים בצ׳מפיון וחלק יותר יקרים בכללי, כנראה שבקו התחתון הכללי היה מעט יותר זול. אבל המוסך הכללי המליץ להחליף רצועת תזמון אחרי 5 שנים, בעוד שבצ׳מפיון ממליצים אחרי 8 שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@Chmimo אתה לא מבין את שיטת התימחור: לכל פעולה - החלפת שמן, החלפת נוזל בלמים, החלפת רצועה וכו׳ יש מחיר קבוע, שנקבע על ידי יצרן הרכב. המחיר הזה מבוטא ביחידה שנקראת ״שעה״, ויהיה זהה בחיפה, תל אביב ובאר-שבע. ההבדל בין המוסכים יתבטא במחירה של אותה שעה, המוצג במשרד הקבלה. והמחיר יהיה קבוע בין אם המכונאי זריז ועבד 20 דקות ובין אם הסתבך ועבד שעתיים.

מה שאתה מתאר לא קיים במוסך שגרנד פריקס מדבר עליו, מהסיבה ששיטת התמחור הזו גורמת ללקוח להוציא 3200 ש"ח אם הוא רוצה להחליף בית מצערת אלקטרונית בפג'ו שהגישה מסובכת וגם טיפול שנתי על הדרך. כולל החלקים (במוסך מורשה ותיק ומומחה לפג'ו, לא בהכרח מורשה יבואן)

אם הוא היה הולך למוסך של גרנד פריקס, שיש שם גם חנויות חלקי חילוף באיזור, הוא היה משלם סביב ה 1500 ש"ח.

מדובר פה על שעתיים עבודה בערך, שעת עבודה זה 200 ש"ח במוסך של גרנד פריקס.

גרנד פריקס מדבר פה על טיפול שכולל : שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר (אולי) , פילטר מזגן ב 100 ש"ח עבודה. זה מתחת למה שהיצרן קבע.

למה המוסך עושה לו את זה? בגלל התחרות, ובגלל שהם רוצים להרוויח אותו - כי הם יודעים שהוא יכול להרים את הרכב על בוקים כמו שאני ואתה מכינים קפה במכונת נספרסו.

אם המוסך הזה היה היחיד בעיר שלו, או שהיו גג 5 אפילו, העבודה הייתה 400 ש"ח מינימום לא משנה אם גרנד פריקס מעלה את הרכב על בוקים באותה קלות שאני ואתה מכינים קפה.

פורסם

מחיר הפיקוח לליטר חלב הוא ח7.35 ש״ח. לפעמים הוא נמכר ב-7 ש״ח. למה? כי הסופר החליט למשוך כך לקוחות. גם המוסכניק רשאי לתת הנחות לפי שיקוליו. אבל המחיר המנחה הוא שעתון היצרן. כמובן שזה מחיר העבודה, מחיר החלקים הוא סעיף נפרד. גם עליו המוסך רשאי לתת הנחה כפי שיקוליו. אולי גרנד פריקס דואג לו לעבודה ותמורת זאת מקבל הנחת כמות? שיקול עסקי של בעל המוסך, שיכול להשתנות בכל רגע.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

את מעידה שאת מכירה את המוסך שנים רבות. עד כה היו הוגנים? התחלפה הבעלות, ההנהלה או היועצים והבוחנים?

לגבי ״כדאיות״ ביצוע הטיפול - את נכנסת לפינה בעייתית. מן הסתם את זקוקה לרכב תקין. את צריכה לשאול את עצמך מה האלטרנטיבה לביצוע התיקון, והאם אלטרנטיבה זו מתאימה לך כעת. נושא לדיון נפרד.

לגבי הטסט - אם לא היה מדובר ברכב ישן מאוד, ועם כל ההפחדות, הייתי ממליץ לך לבצע בעצמך, או לבקש מבן משפחה או חבר לבצע בשבילך. סה״כ, אם הרכב מטופל, חבל על ה-200 ש״ח שהמוסך גובה תמורת השירותך. ולגבי הפנסים - את צריכה להבין מה לא תקין בהם, כי עכירות של עדשות פלסטיק שכיחה מאוד ובדרך כלל מיתנת לליטוש, עניין של. 20 דקות ו-100 ש״ח אצל כל חשמלאי רכב. קחי חוות דעת שניה בעניין זה. 

היי תודה על המענה- כן יועצי השירות התחלפו, הבוחנים התחלפו, גם חלק מהמוסכניקים התחלפו, היה אחד שהיה בודק לי את הרכב ודברים לא הכרחיים היה אומר לי שחבל על הכסף ולא להחליף או לסחוב עוד שנה ולהחליף, הוציאו אותו משם.אני לא יכולה להיות בפתאומיות בלי הרכב הוא משמש אותי לשם טיפול בהורה חולה, זה היעוד העיקרי של החזקתו, אני אישית בעיקר בת"א ושם לא צריך רכב, ציינתי את זה גם במוסך ולכן התפלאתי שבמקום לבוא לקראת כל הזמן שמעתי "בטוח ימצאו עוד משהו אז נוסיף לתשלום" ברגע שיתחילו לעבוד או דברים כמו הפנסים ששנה שעברה עשו ליטוש ואמנם על הדרך ליטשו גם את הצבע אבל סלחתי,וממש מצאתי עצמי נלחמת להוריד את הקטע של ההחלפה ועדין ברור לי לפי התגובה שהרכב לא יעבור טסט...מנהל המוסך תמיד רואה רק כסף ורוב האנשים שהיו בחדר המתנה אמרו שהמוסך היה מאוד יקר לעומת אחרים וסתם מושכים זמן כדי לומר שהתיקון לקח זמן.

לפני 13 שעות, Chmimo כתב:

1300 בחיים לא, תקרא מה הם רוצים לעשות ברכב שלה,

תעשה חישוב:

טיפול זה בערך 700-800 ש"ח כולל מע"מ (כולל זה שהמוסך מביא את השמן והפילטרים)

כל שאר מה שהוזכר זה לפחות שעתיים עבודה ככה שתוסיף 750 ש"ח ותוסיף מע"מ יוצא 885

חלקים כ 700 ש"ח במוסך ותוסיף מע"מ שזה 826 ש"ח

במוסך מרוויחים גם על החלקים...

אם היא מביאה חלקים זה מוזיל קצת

לקחת לטסט זה 200 ש"ח בערך? כולל מע"מ

לגבי טיפול בסיסי זה 1200 אצלם, שעת עבודה קצת יותר מ450 ש"ח,
לגבי שמן ופליטרים זה גם מחויב בנפרד
לקחת לטסט כן זה 200 ש"ח אבל יש תשלום על הטסט בנפרד
זמן הטיפול אמרו לי יומיים, שזה הרבה זמן עבודה

לפני 12 שעות, Chmimo כתב:

על טיפול אני יודע שלוקחים ברוב המקומות 300 ש"ח ללא מע"מ על העבודה. או יותר.

זה החלפת שמן, החלפת פילטר שמן, החלפת פילטר מזגן, החלפת פילטר אוויר (פעם בשנתיים או שלוש)

וגם אני חושב שבודקים אם חסר נוזל מגבים,

ומשהו עם המצבר? קורוזיה אולי?

הם טוענים שזה שעה :( 

אני חושש שאתה לא מודע למחירים

כי אתה עובד על כמויות

וגם יודעים שבשבילך להרים רכב על 2 בוקים זה כמו שאדם ממוצע מכין קפה במכונת נספרסו קפסולות

אז אומרים יאללה ניתן לו מחיר של מלך

במורשה זה הרבה הרבה יותר מ300 ש"ח

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, שירונת כתב:

זמן הטיפול אמרו לי יומיים, שזה הרבה זמן עבודה

עושים לך שיטת מצליח 

כל מה שאמרו לך זה גג 3 שעות עבודה במוסך

נניח ורצים קצת להגזים 3.5 שעות

כפול 400 ש"ח נניח

ותוסיפי מע"מ

זהו

חלקים לא יותר מ 1000 ש"ח במוסך והגזמתי

תלכי למוסך ניב גיל במודיעין (לא מנסיון אישי, רפי לין המליץ ועוד כמה)

תגידי להם אני חברת פורום

אני יודעת שכל מה שאמרו לי לוקח גג 3 שעות עבודה

יכבדו אותך אני מקווה!!

פורסם (נערך)

גולדן 2.0, היא מת"א ואתה שולח אותה למודיעין? 

רפי ממליץ רבות גם על מוסך 'רמי שירותי רכב' ברחוב תושיה בת"א, ספציפית לרכבי יונדאי. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מצחיק 3
  • מעניין 1
פורסם

הגיע הזמן להחליף מוסך (בעצם, כנראה שהגיע כבר לפני כמה שנים, אבל לא בוכים על חלב שנשפך). צריך המלצה על מוסך באיזור מגורחך, אז אולי המומחה יוכל לסייע. @רפי לין

לפני 20 שעות, שירונת כתב:

יש מצב שמנצלים את היותי בחורה ולא הכי מבינה

לא בלתי אפשרי, אפילו לא מפתיע. נסי לגייס גבר שיודע לעשות רושם שהוא מבין ולא פראייר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

מי שמסוגל לקחת 1000 שקל בדיקה של דברים כל כך שגרתיים ברכב כל כך פשוט ורגיל בן 19 יכול גם לגנוב כסף מההורים שלו. זה חוסר מוסר בסיסי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני יודע שיתכן שיש שלא יאהבו את דברי, אבל זאת דעתי.

כל הדברים שאמרו לשירונת, זה הבסיס של הבסיס, למה לא לעשות את זה באיזה מוסך מדרכה זול ונגיש? זה בייסיק שכל ילד יודע להחליף.

ובכל מקום יש איזה מוסכניק מדרכה שלוקח חצי מחיר, מה רע? זה לא עניין של בטיחות ולא שום דבר דומה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...