Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, גרנד פריקס כתב:

תעשה לעצמך

מה אתה היית עושה?

ממשיך הלאה או מחליף?

בפרט שזה רק ספק כי לא ידוע איזה נוזל הוכנס שם אולי אדום אולי ברז אולי מזוקקים

בכל אופן בוודאות לא יותר מ 10 אחוז מהסך הכללי במערכת

משתדל לעזור

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 49 דקות, גרנד פריקס כתב:

נורא מטריד אותך

לא מאוד, כי במערכת של 5.5 ליטר עוד חצי ליטר לא כל כך משמעותי

רק רציתי לדעת את חכמת ההמונים פה אם אני נוהג נכון.

שאבתי כבר 80 אחוז מהתוספת כמובן.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 1.7.2026 בשעה 22:31, RBRB כתב:

בכל אופן ברוב הרכבים השאיבה ממיכל העיבוי לרדיאטור מתבצעת רק אם חסרים מים ברדיאטור אז אם זה כל כך מטריד אותך תשאב הכל מהמיכל ותמלא מחדש בנוזל מתאים, ואם אתה עדיין לא רגוע אז מיכל של נוזל איכותי של זרקס עולה 80-100, 2 כאלה ותעשה החלפה מלאה למערכת אם זה מה שיגרום לך לישון בשקט

קיימים שני סוגים של מערכת קירור במכוניות. 

1. עם מיכל עודפים. 

2. עם מיכל התפשטות.

הסוג הראשון נפוץ במכוניות אסיאטיות, הסוג השני באירופאיות כולל פורד פוקוס.

בסוג הראשון יש מכסה מילוי ברדיאטור, במכסה יש שסתום וממנו יוצאת צינורית למיכל עודפים. 

מיכל עודפים לא נמצא תחת לחץ, הלחץ בו תמיד אטמוספרי. 

אם השסתום במכסה רדיאטור נפתח, עודפי הנוזל עוברים למיכל עודפים. כשמנוע מתקרר נוצר תת לחץ ברדיאטור ואם המפלס בו נמוך הנוזל נשאב חזרה לרדיאטור ממיכל העודפים.

מעבר לזה אין ממש סירקולציה במיכל העודפים. 

אבל בסוג השני עם מיכל התפשטות אין מכסה מילוי ברדיאטור. מכסה מילוי עם שסתום פריקה נמצא במכיל ההתפשטות עצמו, ממלאים את המיכל עד לחצי בערך והאוויר שמעל החצי במיכל משמש לקיזוז שינויי הנפח של הנוזל במערכת. במיכל התפשטות קיים לחץ ויש בו צינורית כניסה וצינורית יציאה, כל זמן שהטרמסטט פתוח יש סירקולציית נוזל במיכל ההתפשטות.

אז במקרה של פורד פוקוס, כבר בנסיעה הראשונה המים שהיו במיכל התערבבו עם הנוזל שהיה במערכת.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 6 שעות, meir_gi כתב:

היכן קונים סטריפים של ph? כמה עולה בערך? איך מבצעים את הבדיקה של ה ph בעזרת הסטריפים?

אני קניתי את הסטריפים שיש בצד השני גם בדיקה לנוזל בלמים

יקר ולא ניתן לשלוח לישראל כרגע

יש לך 3 אופציות היום

או לקנות בארץ : https://home-cheese.com/product/50-סמ-נייר-ph/

או לקנות מאמזון גרמניה למשל

או לקנות מעליאקספרס, יגידו אולי שזה לא אמין, תבדוק עם כמה סטריפים שונים ותקרא ביקורות על המוצר לפני רכישה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שנאמר, pH זה רק חלק מהסיפור. למשל, אם שמו נוזל שממש לא מתאים לרכב, אני לא חושב שיהיה הבדל ניכר ב-pH; אולי אם אשווה שני רכבים בניסוי מבוקר אראה שאחד נעשה חומצי מהר יותר, אבל זה לא המצב (או הדיון כרגע). עם זאת, ברור שעלול להיגרם נזק למערכת. אז באותה מידה, מדידת pH היא רק חלק מהסיפור. סוג של תנאי הכרחי אך לא מספיק.

דרך אגב, למתעניינים, יש פה מאמר של אחד ממנהלי הפורום שסוקר נוזלי קירור (ישן אך רלוונטי), לפיו מלכתחילה 50% מנוזל הקירור זה מים, ואנחנו גם יודעים שלפחות בעבר היו נוזלי קירור שהגיעו עם הנחיה לדלל במים מזוקקים ביחס 1:1.

לגבי סטריפים של pH - הם מבוססי צבע, ויש צבען בנוזל הקירור. לא יודע כמה הייתי סומך על זה, בוודאי לא מעבר למושג כללי או לצורך מדידה של הבדלים קטנים יחסית. מה גם שהטווח של המוצר הספציפי פה הוא חומצי יותר ממה שנוזל קירור חדש אמור להגיע בו, ממה שאני מכיר, שבדרך כלל נוטים להיות ניטרליים-בסיסיים.

פות"ש, אני לא יודע במה כרוכה החלפת הנוזל אצלך, אבל אישית, כשאני מגיע ללבטים כאלה - אני פשוט מחליף את נוזל הקירור הרבה לפני שזה מגיע לשלושה עמודים בפורום. הידיעה שהנוזל במערכת הוא בוודאות הנוזל הנכון ושאני לא מייצר בעיות עתידיות שווה לי יותר מהשעה עבודה + 2 מיכלי נוזל קירור. אבל שוב, אני לא מכיר את הרכב שלך, אין לי מושג אם זו עבודה שאפשר לעשות זריז מתחת לבית או שאתה מחויב במוסך. אם אתה יודע שבקרוב תבקר שוב במוסך, לדעתי אפשר למשוך קצת עד הטיפול, אבל אם אתה צופה טיפול רק עוד כמעט שנה - לא עדיף לגשת למוסך כלשהו שייסגור את הפינה הזו במאות שקלים בודדים וסלמת?

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, daniel.asu כתב:

לדעתי אפשר למשוך קצת עד הטיפול, אבל אם אתה צופה טיפול רק עוד כמעט שנה - לא עדיף לגשת למוסך כלשהו שייסגור את הפינה הזו במאות שקלים בודדים וסלמת?

העניין שאני ממש דחוק בזמן ומואס במוסכים הייתי כבר מספיק השנה

השקעתי כעת לפני הטסט טיפול גדול של 3,000 ש''ח ואין לי כוח וזמן לחזור למוסך

כעיקרון לאחר מחשבה מרובה אני מניח שרוב הסיכויים שכן שמו לי נוזל אדום תקני, כי גם העובד השותף של בעה''ב אמר לי שמפידים על לפחות תואם למקור [למשל בהונדה הייתי צריך פקק רדיאטור והתעקשו לשים מקורי שיתפוס טוב יותר מתחליפי]

וכל הספק שלי היות ובעל המוסך לא ידע מזה, האם לחשוד שהעובד הזוטר שגה ושם מי ברז במכלול הטיפול..

העניין שחשבתי שזה שקוף אבל כשהגיע לרצפה אחרי ששאבתי עם צינור כן היה אדום [למעשה בוקי הסביר שהכל מתערבב..]

אבל לעת עתה היות והמוסך הזה כן מקפיד על איכות מעדיף להניח ששמו לי אדום ומקסימום חצי ליטר מים יתערבב במערכת ולא יעשה נזק

הטיפול הבא אמור להיות במרץ.. 9 חודש נקווה לטוב

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

אתה מחפש אישור כלשהו ממישהו בפורום ש 600 מ"ל של מים ביחס ל 5700 מ"ל סה"כ שיש לך הם זניחים, אבל אין לך שום מכשור אנליטי (מד pH, סטריפים, רפרקטומטר וכו') אז מה אתה מצפה שיקרה? עריכה: יתכן ויש שיטה עם מולטימטר, תחקור אותה. קראתי עלייה.

אני מכבד אותך מאד אבל אתה זה שחייב ליזום ולבדוק אף אחד לא יתן לך תשובה ודאית על זה, אתה זה שצריך לצאת וליזום.

תבדוק את השיטה של How to test coolant with multimeter ייתכן וזה יעזור לך. אני מניח שאתה יכול להשיג בלי בעיה.

רפרקטומטר זול עדיין יצא לך יקר ממולטימטר. (כמובן שלא מהארץ.... פה יקחו לך הרבה על רפרקטומטר)

אני יכול להגיד לך את דעתי אבל בפורום אוהבים לדבר במונחים יותר מבוססים מדיעה, בקיצור כל הדרכים מובילות לזה שתביא ציוד אנליטי כלשהו, זה ממש לא חייב להיות יקר.

בלי ציוד מה יכולים להגיד לך פה? מישהו יגיד לך שזה זניח ומישהו יגיד לך שזה לא.

נ.ב

תזכור, זה שכתוב שהחליפו נוזל קירור כל שנתיים זה לא בהכרח נכון. בגלל זה אמרתי לך שצריך פה בדיקה.

יכול להיות שהיה מוסכניק פעם בכמה שנים שראה שהנוזל סבבה, לא החליף וסתם אמר שהחליף. לך תדע!

אין תחליף לבדיקה אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אני מכבד אותך מאד אבל אתה זה שחייב ליזום ולבדוק אף אחד לא יתן לך תשובה ודאית על זה, אתה זה שצריך לצאת וליזום

סוף סוף בשעה האחרונה בעל המוסך חזר אלי בטלפון

הוא אמר שלא ידוע לו שהוסיפו מים, וכנראה העובד עשה על דעת עצמו

שאלתי במה משתמשים?

הוא אמר יש גלונים מתאימים לירוקים ולאדומים וההנחייה הגורפת שלו לשים רק תואם למה שיש ברכב

אז לטענתו אם הוסיפו זה רק אדום מתאים

לכן לעת עתה נשאיר זאת ככה..

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

יכול להיות שהיה מוסכניק פעם בכמה שנים שראה שהנוזל סבבה, לא החליף וסתם אמר שהחליף. לך תדע!

זה שמכר לי הביא את החלקים ברכישה עצמאית כל טיפול, והקפיד לקנות גלון אדום איכותי כל שני טיפולים ואני מאמין לו [מכמה סיבות]

שורה תחתונה : היות ויש לי נסיון טוב רב שנים עם המוסך שלי, מעדיף להאמין לו ולסגור סיפור.

קשה לי להאמין שעובד ישנה מהנהלים כי הרי עלול לחטוף מהבוס.. רק ביררתי עם מנהל המוסך שוב ליתר דיוק ואחרי שאמר שאצלו יש רק ירוק או אדום [ומחברות איכותיות מנסיוני לא זוכר מותג אבל משהו אמריקאי בדר''כ] אני מאמין לו וסוגר סיפור.

תודה לכל המייעצים ומשקיעים מזמנם!

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...