Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, נירו72 כתב:

אז למה לא פתחו וסגרו את הפלגים שכבר היו ברכב עם ידית מומנט? הם הרי חדשים ופלג לא נשחק בגלל שפתחו וסגרו אותו פעם נוספת. לא קונה את זה. הכל מצביע על כך שהפלגים היו מזויפים. הבעיה הרי נפתרה רק בהחלפתם.

הבוש שאני הרכבתי יכול להיות היו מזוייפים, אני לא יודע, היו כבר סיפורים על מצתים מזוייפים מאתרים כמו CARS245.

ויכול להיות שמרוב כל הסגירות והפתיחות קצת גרמתי להם נזק. העדפתי לשים חדשים וללכת עם הפתרון של המוסך וזהו. 

"הכל מצביע על כך שהפלגים היו מזויפים. הבעיה הרי נפתרה רק בהחלפתם. "  - כן? אז למה זה קרה גם עם הNGK? גם הם היו מזוייפים?

לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

זה חירטוט. 30 שנה סגרתי מצתים בלי שום ידית מומנט - מעולם לא היתה בעיה.

לדעתי התפספס משהו בפירוק וההרכבה...או חיבור התקע לסליל הצתה או משהו שלא ראית והם שמו לב אליו וסידרו על הדרך (גומיה של סליל שהיתה קרועה או לא ישבה במקום, מגע לא טוב באיזה חיבור וכו').

וידאתי את הדברים האלה כ"כ הרבה פעמים, שכבר לא יכולתי לראות יותר את התא מנוע ברכב. לא פעם ראשונה שאני שומע על זה שהמצתים של בוש "רגישים" לסגירה ע"פ מומנט מדוייק. וזה שזה מנוע 3 צילינדר עם סטייג גם מאוד תורם לזה.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן שתקנה רב מודד ב100-200 ש"ח, הייתה בודק בשניה אם מזוייף באותו הרגע וגם תוסיף לך עוד כלי לארגז כלים, תאמין לי כל יום תלמד איתו משהו חדש אי אפשר לעבוד על רכב ללא אחד

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, hondacivic02es כתב:

לא פעם ראשונה שאני שומע על זה שהמצתים של בוש "רגישים" לסגירה ע"פ מומנט מדוייק. וזה שזה מנוע 3 צילינדר עם סטייג גם מאוד תורם לזה.

סליחה אבל זה שטויות ברסק ולא הולך אפילו לבדוק את זה ברשת. סוגרים את זה חזק ברגש עם הכלי המתאים. אלא אם כן אתה משתמש בראצ'ט 3/4 עם מאריך באורך חצי מטר  עם רגל על הטמבון אני לא רואה איך אפשר לסגור בצורה שתשפיע על הפלג. אתה יודע באיזה עומסים עומד פלג? ויברציות, לחץ של הגזים, חום קור, ואתה חושב שמשהו בסגירה ישפיע עליהם? אלא אם השארת חצי פלג מחוץ להברגה או שברת אותו בסגירה אין לך שום דרך להשפיע על הניצוץ דרך הסגירה. אתה עושה כנראה משהו לא נכון, והם תיקנו ובחרו לא להגיד לך. או שהבעיה בפלגים אבל אין לך רב מודד, איך תדע. או שהגומיות בקויל שיושבות על הפלג אחת מהן שמת לא טוב וברח ניצוץ לגוף. גם אופציה.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, נירו72 כתב:

סליחה אבל זה שטויות ברסק ולא הולך אפילו לבדוק את זה ברשת. סוגרים את זה חזק ברגש עם הכלי המתאים. אלא אם כן אתה משתמש בראצ'ט 3/4 עם מאריך באורך חצי מטר  עם רגל על הטמבון אני לא רואה איך אפשר לסגור בצורה שתשפיע על הפלג. אתה יודע באיזה עומסים עומד פלג? ויברציות, לחץ של הגזים, חום קור, ואתה חושב שמשהו בסגירה ישפיע עליהם? אלא אם השארת חצי פלג מחוץ להברגה או שברת אותו בסגירה אין לך שום דרך להשפיע על הניצוץ דרך הסגירה. אתה עושה כנראה משהו לא נכון, והם תיקנו ובחרו לא להגיד לך. או שהבעיה בפלגים אבל אין לך רב מודד, איך תדע. או שהגומיות בקויל שיושבות על הפלג אחת מהן שמת לא טוב וברח ניצוץ לגוף. גם אופציה.

או ש או ש או ש או ש, העיקר להצדיק את הטיעונים שלך ולא להכיר בזה שכן יש חשיבות לסגור עם ידית מומנט לפי המידה הנכונה. 

פשוט כל מה שרשמת לא קרה, איזה כישרון כבר צריך בשביל לסגור ולפתוח מצת? ניסיתי בכל דרך ו-ואריאציה אפשרית, כנראה שהמצתים האלה צריכים להיסגר בצורה מסויימת.. מה כבר המוסך עשה שבנאדם לא יכל לעשות בעצמו? אני לא מבין למה אתה חותר? הסברתי 2 סטים של מצתים אחד בוש אחד NGK, מה שניהם מזוייפים? שניהם לא תקינים? בשניהם סגרתי חזק מידי? זה לא הגיוני מה שאתה רושם. יותר הגיוני שהמוסך באמת השתמש בידית מומנט מקצועית, וסגר לפי המידה שצריך, וזה מה שפתר. 

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם
לפני 15 דקות, hondacivic02es כתב:

או ש או ש או ש או ש, העיקר להצדיק את הטיעונים שלך ולא להכיר בזה שכן יש חשיבות לסגור עם ידית מומנט לפי המידה הנכונה. 

פשוט כל מה שרשמת לא קרה, איזה כישרון כבר צריך בשביל לסגור ולפתוח מצת? ניסיתי בכל דרך ו-ואריאציה אפשרית, כנראה שהמצתים האלה צריכים להיסגר בצורה מסויימת.. מה כבר המוסך עשה שבנאדם לא יכל לעשות בעצמו? אני לא מבין למה אתה חותר? הסברתי 2 סטים של מצתים אחד בוש אחד NGK, מה שניהם מזוייפים? שניהם לא תקינים? בשניהם סגרתי חזק מידי? זה לא הגיוני מה שאתה רושם. יותר הגיוני שהמוסך באמת השתמש בידית מומנט מקצועית, וסגר לפי המידה שצריך, וזה מה שפתר. 

אין לי מושג מה עשית ומה הבאת, אני (ולא רק אני ) עומד מאחורי זה שאין שום משמעות לסגירה עם המומנט לבעיה שהייתה לך עקב הבנה מקצועית של הדברים. מכאן תיקח את זה ותאמין במה שאתה רוצה.

פורסם
לפני 4 דקות, נירו72 כתב:

אין לי מושג מה עשית ומה הבאת, אני (ולא רק אני ) עומד מאחורי זה שאין שום משמעות לסגירה עם המומנט לבעיה שהייתה לך עקב הבנה מקצועית של הדברים. מכאן תיקח את זה ותאמין במה שאתה רוצה.

פירטתי פה כמעט כל שביב של פעולה שעשיתי ביומיים האלה שהתקלה של הגימגומים הופיעה.... 

אז בעצם מה שאתה אומר שאו שהיה למוסך מזל והוא במקרה סגר לפי מומנט מסויים וזה עבד, או שהוא עשה איזה קסם והוא לא רצה לגלות לי את הסיבה האמיתית למה המצתים שהוא הרכיב לי פתרו את הבעיה (שוב אני מזכיר, הדגם של המצתים שהוא הרכיב, זה אחד לאחד אותו סט של בוש שהרכבתי בהתחלה, אותו מקט הכל אותו דבר...)

פורסם (נערך)

לא מכיר אותך חשבתי שיש לך ידע טכני.  אבל לא יודע עד כמה אז אכתוב כמו למישהו שיש לו ידע מועט. כי יכול להיות שבגלל הסגירה ורגישות גבוהה ברכב הספציפי שלך יצרת בעיה ולכן לך המליץ המוסך לסגור עם ידית מומנט על 23, ולכן חוזר בי במקרה שלך, ותומך בהמלצתו. 

חשבתי שאתה מבין מספיק אבל אולי לא ולכן אחדד ואחזור בי. קיימת אפשרות לבעיות עם סגירת פלגים אם עובדים לא נכון, וכדי שאתה ואולי אחרים לא תעשו כך אני אדייק את הדברים.

1. אם לא סוגרים עם מפתח פלגים יעודי או ראצ'ט 1/4 ומאריך, אלא למשל עם ראצ'ט חצי אפשר לדפוק פלג. סגירה בכוח בראצ'ט חצי יכולה לעבור בהרבה 23NM.

בהעדר רגש עקב בחירת כלי גדול מדי למשימה, העדר ידע טכני מספיק נסיון וחוסר תחושה, יוצרים שברים/סדקים נימיים בתוך הפלג ודופקים אותו. כמה שהכלי יותר עדין ככה עדיף בסגירת פלג. הסיכוי לעשות נזק קטן.

2. סגירה חלשה מדי. הטבעת לא מתהדקת מספיק ותיתכן בריחת קומפרסיה ו/או ניצוץ משם.

ולכן כשעובדים עם כלי מתאים ועדין, וסוגרים ברגש, הסיכוי גם לחוסר אטימה וגם לסגירת יתר נמוכים מאוד. בחירת הכלי הנכון לכל משימה ברכב זה דבר חשוב מאוד. בדיוק כמו שלא תסגור פלג עם מאריך ומפתח צינורות 24 כי לא מוצא את הראצ'ט, או עם מפתח רטיטה 1,000NM. יכול להיות שהידקת עם ראצ'ט חצי, או שפיזית אתה חזק מהממוצע ובהעדר נסיון סגרת חזק מדי. הטעות הכי נפוצה זה סגירה עם ראצ'ט חצי וחוסר נסיון. אני יכול לסגור עם ראצ'ט כזה ועדיין לא אעשה נזק. רוב המכוניות גם לא רגישות מדי לעניין וקשה לגרום לבעיה. יכול להיות שברכב הספציפי שלך כן.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)

מראש אסור להתקמצן על מפתח מומנט.

כי אתה גם ככה חוסך לא מעט כסף על התחזוקה המונעת שאתה עושה. תחשוב כמה אנשים שמחליפים שמן, פילטרים, ועוד, חוסכים בשנה.. אז אסור להתקמצן לשים 20$ על ידית מומנט או כמה שזה לא עולה. אני ספיציפית קניתי בעליאקספרס ונראה לי שמה שיש בארץ במחיר כמעט כפול זה אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הסבירות שהסגירה במומנט מדוייק היא הפתרון נשמעת כמו עמו סיפורי מעשיות שמוסכים מספרים לאנשים שלא מבינים.

אם לא השארת פלאג רופף מצד אחד,

ומצד שני לא אנסת את ההברגה שלו וגרמת נזק(שגם אז במידה והפלאג שלם הוא אמור לעבוד-פשוט בהחלפה הבאה יהיה סרט..)- אז הכל אמור לעבוד תקין.

והאם מוסכים מסתירים מידע?

בהחלט שכן.. אתה אפילו לא מדמיין כמה,

בטוח הייתה לו סיבה,והוא כנראה לא רצה לשתף אותך בה וסיפר את הסיפור הזה.

מי שאין לו רגש או נסיון עדיף ללא ספק להשתמש במומנט, אבל יש מספיק אנשים שסוגרים פלאגים בלי מומנט והכל עובד מצויין ( ואני בכל לא מתחיל לדבר על עובדי מוסכים מסויימים שסוגרים פלאגים עם פטיש אוויר אגב...).

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, גולדן191 כתב:

היום באמת אין הצדקה לא לקנות. פעם היה רק למוסכים כי המחיר של אחד טוב עלה כמו קטנוע. אבל אם כבר קונים עדיף אחד טוב ולא מעלי. מעלי עדיף לקנות מתאם לידית מומנט, שהוא הרבה יותר מדויק מהידיות שמוכרים שם וגם מתאים לגדלי ראצ'ט שונים. כזה

לפני 25 דקות, Gauss כתב:

הסבירות שהסגירה במומנט מדוייק היא הפתרון נשמעת כמו עמו סיפורי מעשיות שמוסכים מספרים לאנשים שלא מבינים.

אם לא השארת פלאג רופף מצד אחד,

ומצד שני לא אנסת את ההברגה שלו וגרמת נזק(שגם אז במידה והפלאג שלם הוא אמור לעבוד-פשוט בהחלפה הבאה יהיה סרט..)- אז הכל אמור לעבוד תקין.

והאם מוסכים מסתירים מידע?

בהחלט שכן.. אתה אפילו לא מדמיין כמה,

בטוח הייתה לו סיבה,והוא כנראה לא רצה לשתף אותך בה וסיפר את הסיפור הזה.

מי שאין לו רגש או נסיון עדיף ללא ספק להשתמש במומנט, אבל יש מספיק אנשים שסוגרים פלאגים בלי מומנט והכל עובד מצויין ( ואני בכל לא מתחיל לדבר על עובדי מוסכים מסויימים שסוגרים פלאגים עם פטיש אוויר אגב...).

אני גם חושב שזו לא הסיבה והמוסך מכר לו סיפור. אבל רק מחמת הספק שיש פה איזה צירוף נסיבות חריג עדיף שיסגור עם ידית מומנט. ככה לפחות הוא ידע בעתיד אם זו הבעיה 🙂 .

* בלבלתי אותך עם עוד אחד שפרסם פוסט דומה לפני כמה זמן. מאותו אתר, אותם תסמינים. מעניין. לכן לא קראתי מההתחלה. אם מישהו זוכר, שיעלה פה קישור לפוסט.

אעבור גם על התמונות, כרגע אין לי זמן להתעמק, אולי יותר מאוחר. מה שכן רואים על הבוש שלחלקם טבעות חומות ולחלק לא. וגם הקויל נראה לי בעייתי איפה שיושב על הפלג, אעמיק בזה בהמשך. צריך לבדוק אם לא אמור להיות שם גומיה, והאדום שיש עליו לא מוליך.

נראה גם שטבעת הנחושת מוצקה ומלאה, ולא טבעת נמעכת שיש לה 2 תפקידים. אחד למנוע מצב של הידוק יתר ונזק לפלג ושהיא תספוג את האנרגיה של הסגירה ומעיכתה. המעיכה שלה יוצרת אטימה ומניעת בריחת קומפרסיה. כמעט בוודאות זה מזויף וברמה שאפילו לא לפי תקן שיעבוד בכלל, אלא רק שיראה זהה. לך תדע מה שאר המרכיבים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, נירו72 כתב:

היום באמת אין הצדקה לא לקנות. פעם היה רק למוסכים כי המחיר של אחד טוב עלה כמו קטנוע. אבל אם כבר קונים עדיף אחד טוב ולא מעלי. מעלי עדיף לקנות מתאם לידית מומנט, שהוא הרבה יותר מדויק מהידיות שמוכרים שם וגם מתאים לגדלי ראצ'ט שונים. כזה

אני גם חושב שזו לא הסיבה והמוסך מכר לו סיפור. אבל רק מחמת הספק שיש פה איזה צירוף נסיבות חריג עדיף שיסגור עם ידית מומנט. ככה לפחות הוא ידע בעתיד אם זו הבעיה 🙂 .

* בלבלתי אותך עם עוד אחד שפרסם פוסט דומה לפני כמה זמן. מאותו אתר, אותם תסמינים. מעניין. לכן לא קראתי מההתחלה. אם מישהו זוכר, שיעלה פה קישור לפוסט.

אעבור גם על התמונות, כרגע אין לי זמן להתעמק, אולי יותר מאוחר. מה שכן רואים על הבוש שלחלקם טבעות חומות ולחלק לא. וגם הקויל נראה לי בעייתי איפה שיושב על הפלג, אעמיק בזה בהמשך. צריך לבדוק אם לא אמור להיות שם גומיה, והאדום שיש עליו לא מוליך.

נראה גם שטבעת הנחושת מוצקה ומלאה, ולא טבעת נמעכת שיש לה 2 תפקידים. אחד למנוע מצב של הידוק יתר ונזק לפלג ושהיא תספוג את האנרגיה של הסגירה ומעיכתה. המעיכה שלה יוצרת אטימה ומניעת בריחת קומפרסיה. כמעט בוודאות זה מזויף וברמה שאפילו לא לפי תקן שיעבוד בכלל, אלא רק שיראה זהה. לך תדע מה שאר המרכיבים.

יש פה אין ספור פוסטים כאלו של אנשים שמחליפים פלאג והאוטו מקרטע, נראה לי באזור של ה10/9 

מפתח מומט אפשר לקנות בהחלט באלי, יש לי כמה חשמלים מאלי, פשוט צריך לדעת מה לקנות
יש כאלו שקונים מפתח מ5-200nm וחושבים שאפשר לעבוד איתו על דברים קטנים, צריך לדעת מה זה סטייה של מדידה ומה הטווח של המדידה.
אם לא יודעים ולא מכירים אז קונים מפתח יעודי ל 1-25 אחד 20-100 ואולי עוד אחד ל50-200 אם עובדים על דברים גדולים

והבחלט היום אפשר להשתמש בבינה מלאכותית כדי לשאול אותה שאלה כמו " האם המפתח מומנת שברשותי *שם + תיאור המוצר* יאפשר לי להשיג סגירה בטווח הרצוי 

המוסכניק בהחלט לא רצה לשטף את הסיפור המלא, כי מי לא מכיר את הישראלי המוצי - " מה היה רק קונקטור בחוץ ובגלל זה אתה לוקח ממני 500 ש"ח על התיקון ? " לך תסביר לבנאדם שידע עולה כסף וזמן יקר

לגבי לסגור פלאג ללא מפתח מומנט אני גם לא מכיר שיש בעיה, אם אנשים עובדים על הרכב פעם בשנה ואין רגש אז אולי באמת כדאי לעבוד עם מפתח למורות

שהיום רוב הפלאגים באים עם טבעת מיוחדת שנדחסת, ברגע שהיא מגיע לדחיסה מלאה ההניחה היא לעשות עוד רבע סיבוב ופה זה נגמר, ככה שבהחלט אין צורך במפתח מומנט ברוב המיקרים 

( אלא רק לקרוא את ההנחיות שמגיעות עם המוצר, שווה לפעמים להביט מבט בקופסא)

אולי בסופו של יום זאת לא בעיה של מונט, אולי מהמשלוח יש סדקים בקרמיקה שלא רואים בעיין ובמתחים של 20-50 קילו וולט , החשמל עושה פלאים, זאת תורה אחרת לגמרי 

בבקשה דוגמא (הגזמתי עם ה4\1) :
10 Count NGK Spark Plugs 2622 BUHW for sale online | eBay
רק לקרוא הנחיות אפילו עם ציורים כמו באיור של ספר לילדים 

2/3 זה סיבוב התנגדות של הטבעת בהליך הדחיסה, ו1/16 זה עוד קצת אחרי שכבר לא ניתן לסבוב עם התנגדות

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

כי אתה גם ככה חוסך לא מעט כסף על התחזוקה המונעת שאתה עושה. תחשוב כמה אנשים שמחליפים שמן, פילטרים, ועוד, חוסכים בשנה.. אז אסור להתקמצן לשים 20$ על ידית מומנט או כמה שזה לא עולה. אני ספיציפית קניתי בעליאקספרס ונראה לי שמה שיש בארץ במחיר כמעט כפול זה אותו דבר.

אין פה עניין של להתקמצן... אני האחרון שחוסך על הרכב שלו.. מפוסטים פה אפשר להבין את זה ... חח.. מפתח מומנט מקצועי ברמה עולה בארץ סביבות ה-900 שקל. אני יכול להביא מאמאזון או מעלי אקספרס ולחסוך כמה מאות שקלים, אבל אז יכול להיות לי אותו סיפור שהמצת לא יהיה סגור במומנט המדוייק, וכמו שאני חושב זאת הייתה הבעיה. 

לפני 48 דקות, Alberrto כתב:

יש פה אין ספור פוסטים כאלו של אנשים שמחליפים פלאג והאוטו מקרטע, נראה לי באזור של ה10/9 

מפתח מומט אפשר לקנות בהחלט באלי, יש לי כמה חשמלים מאלי, פשוט צריך לדעת מה לקנות
יש כאלו שקונים מפתח מ5-200nm וחושבים שאפשר לעבוד איתו על דברים קטנים, צריך לדעת מה זה סטייה של מדידה ומה הטווח של המדידה.
אם לא יודעים ולא מכירים אז קונים מפתח יעודי ל 1-25 אחד 20-100 ואולי עוד אחד ל50-200 אם עובדים על דברים גדולים

והבחלט היום אפשר להשתמש בבינה מלאכותית כדי לשאול אותה שאלה כמו " האם המפתח מומנת שברשותי *שם + תיאור המוצר* יאפשר לי להשיג סגירה בטווח הרצוי 

המוסכניק בהחלט לא רצה לשטף את הסיפור המלא, כי מי לא מכיר את הישראלי המוצי - " מה היה רק קונקטור בחוץ ובגלל זה אתה לוקח ממני 500 ש"ח על התיקון ? " לך תסביר לבנאדם שידע עולה כסף וזמן יקר

לגבי לסגור פלאג ללא מפתח מומנט אני גם לא מכיר שיש בעיה, אם אנשים עובדים על הרכב פעם בשנה ואין רגש אז אולי באמת כדאי לעבוד עם מפתח למורות

שהיום רוב הפלאגים באים עם טבעת מיוחדת שנדחסת, ברגע שהיא מגיע לדחיסה מלאה ההניחה היא לעשות עוד רבע סיבוב ופה זה נגמר, ככה שבהחלט אין צורך במפתח מומנט ברוב המיקרים 

( אלא רק לקרוא את ההנחיות שמגיעות עם המוצר, שווה לפעמים להביט מבט בקופסא)

אולי בסופו של יום זאת לא בעיה של מונט, אולי מהמשלוח יש סדקים בקרמיקה שלא רואים בעיין ובמתחים של 20-50 קילו וולט , החשמל עושה פלאים, זאת תורה אחרת לגמרי 

בבקשה דוגמא (הגזמתי עם ה4\1) :
10 Count NGK Spark Plugs 2622 BUHW for sale online | eBay
רק לקרוא הנחיות אפילו עם ציורים כמו באיור של ספר לילדים 

2/3 זה סיבוב התנגדות של הטבעת בהליך הדחיסה, ו1/16 זה עוד קצת אחרי שכבר לא ניתן לסבוב עם התנגדות

תודה רבה על ההסבר וכל הדיוקים, באמת אני אומר. אבל רוב האנשים פה רושמים שאין צורך לדייק, ואפשר לסגור רק עם הרגש של היד, אז לא יודע כבר.. בכל מקרה לפעם הבאה אני אקנה ידית מומנט מקצועית, ולפי התוצאה אדע מה באמת הייתה הבעיה. אני לא חושב שהמוסך לא אמר לי את האמת בקטע הזה (למרות שתפסתי את אותו מוסך מנסה "לעבוד" עליי בדברים אחרים).. אבל מה עוד יכול להיות ששכחתי בהרכבה של המצתים? יש קוילים, יש מצתים, סה"כ לסגור אותם ולחזק. אין עוד משהו בסביבה שם שמשפיע על התקלה הזו, לא חושב ששכחתי לסגור איזה קונקטור או בורג או משהו אחר שיגרום לתקלה הזו. התקלה הזו נגרמה אך ורק ממצתים, או זיוף, או דפקט, או סגירה מדוייקת עם המומנט. לשאר החלקים אין השפעה על זה. המנוע עבד תקין, החלפתי מצתים, התחיל לגמגם. סט חדש+ סגירה מדוייקת עם הידית מומנט והכל חזר לעבוד תקין וטוב. מה עוד היה אפשר לשכוח בדרך?

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

לא מכיר אותך חשבתי שיש לך ידע טכני.  אבל לא יודע עד כמה אז אכתוב כמו למישהו שיש לו ידע מועט. כי יכול להיות שבגלל הסגירה ורגישות גבוהה ברכב הספציפי שלך יצרת בעיה ולכן לך המליץ המוסך לסגור עם ידית מומנט על 23, ולכן חוזר בי במקרה שלך, ותומך בהמלצתו. 

חשבתי שאתה מבין מספיק אבל אולי לא ולכן אחדד ואחזור בי. קיימת אפשרות לבעיות עם סגירת פלגים אם עובדים לא נכון, וכדי שאתה ואולי אחרים לא תעשו כך אני אדייק את הדברים.

1. אם לא סוגרים עם מפתח פלגים יעודי או ראצ'ט 1/4 ומאריך, אלא למשל עם ראצ'ט חצי אפשר לדפוק פלג. סגירה בכוח בראצ'ט חצי יכולה לעבור בהרבה 23NM.

בהעדר רגש עקב בחירת כלי גדול מדי למשימה, העדר ידע טכני מספיק נסיון וחוסר תחושה, יוצרים שברים/סדקים נימיים בתוך הפלג ודופקים אותו. כמה שהכלי יותר עדין ככה עדיף בסגירת פלג. הסיכוי לעשות נזק קטן.

2. סגירה חלשה מדי. הטבעת לא מתהדקת מספיק ותיתכן בריחת קומפרסיה ו/או ניצוץ משם.

ולכן כשעובדים עם כלי מתאים ועדין, וסוגרים ברגש, הסיכוי גם לחוסר אטימה וגם לסגירת יתר נמוכים מאוד. בחירת הכלי הנכון לכל משימה ברכב זה דבר חשוב מאוד. בדיוק כמו שלא תסגור פלג עם מאריך ומפתח צינורות 24 כי לא מוצא את הראצ'ט, או עם מפתח רטיטה 1,000NM. יכול להיות שהידקת עם ראצ'ט חצי, או שפיזית אתה חזק מהממוצע ובהעדר נסיון סגרת חזק מדי. הטעות הכי נפוצה זה סגירה עם ראצ'ט חצי וחוסר נסיון. אני יכול לסגור עם ראצ'ט כזה ועדיין לא אעשה נזק. רוב המכוניות גם לא רגישות מדי לעניין וקשה לגרום לבעיה. יכול להיות שברכב הספציפי שלך כן.

מבחינת ידע טכני אני לומד תוך כדי. רק לפני שנתיים בערך התחלתי טיפולים קטנים לבד, ודרך אגב לא פעם ראשונה שאני מחליף מצתים לבד , ולא עבדתי עם ידית מומנט והכל היה בסדר. אולי הפעם על ההתחלה סגרתי חזק מידי ועיקמתי או לחצתי אותם מידי, לא יודע . בפעם הבאה אדע באמת מה זה היה, או שהמצתים היו דפוקים או ששוב, היה צריך לסגור מדוייק עם ידית מומנט.

אני לא זוכר בדיוק, אבל לדעתי עבדתי עם ראצ'ט 1/4. אולי זו הסיבה, חזק מידי.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, hondacivic02es כתב:

תודה רבה על ההסבר וכל הדיוקים, באמת אני אומר. אבל רוב האנשים פה רושמים שאין צורך לדייק, ואפשר לסגור רק עם הרגש של היד, אז לא יודע כבר.. בכל מקרה לפעם הבאה אני אקנה ידית מומנט מקצועית, ולפי התוצאה אדע מה באמת הייתה הבעיה. אני לא חושב שהמוסך לא אמר לי את האמת בקטע הזה (למרות שתפסתי את אותו מוסך מנסה "לעבוד" עליי בדברים אחרים).. אבל מה עוד יכול להיות ששכחתי בהרכבה של המצתים? יש קוילים, יש מצתים, סה"כ לסגור אותם ולחזק. אין עוד משהו בסביבה שם שמשפיע על התקלה הזו, לא חושב ששכחתי לסגור איזה קונקטור או בורג או משהו אחר שיגרום לתקלה הזו. התקלה הזו נגרמה אך ורק ממצתים, או זיוף, או דפקט, או סגירה מדוייקת עם המומנט. לשאר החלקים אין השפעה על זה. המנוע עבד תקין, החלפתי מצתים, התחיל לגמגם. סט חדש+ סגירה מדוייקת עם הידית מומנט והכל חזר לעבוד תקין וטוב. מה עוד היה אפשר לשכוח בדרך?

אם הייתי צריך לנחש, היית צריך לבדוק את הקפיץ בתוך הגומייה שהוא לא תקוע,

אולי ישב בפנים בצורה לא טובה ונגע חלקית במצת, אולי גם היה צריך לנקות קצת את הראש.

אבל בהחלט, אם סוגרים די חלש יכולות להיות בעיות כמו שהיו לך.

בכל מקרה, אל תתייאש ותחשוב שאחרים יודעים יותר טוב.

זה עניין די פשוט, אתה תתאפס עליו מהר

מובן לחלוטין שאולי גם מהלחץ קצת נבהלת וחששת מנזק, ואולי אפילו בגלל זה פספסת דברים שיכולים להיות די פשוטים וזה פשוט חמק מהדעת בגלל הסיטואציה המלחיצה.

תמיד לומדים בדרך, אמנם שיעור כזה היה יקר מהרגיל אך קיבלת ערך הרבה יותר גבוה בפועל.

למדת לבד והתנסית וקיבלת ניסיון, לפעם הבאה תהיה יותר מוכן.

אני תמיד בעד לנסות וללמוד, לפעמים פשוט השיעור יכול להיות יקר, אבל עדיין יצאת בזול.

כל הכבד בכל מקרה 🤘

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, גולדן191 כתב:

@hondacivic02esאל תעשה את הטעות שלי מעליאקספרס! 

לא שזה לא בטוח טוב אלא יש פה סיכון

יש לך איכות טובה בעודף מ 100$!!!

אל תשלם יקר

https://a.co/d/06T4Pg6x

image.png.166b9f2ef602c3fa6f3a040181b5bf2f.png
בידיוק על זה דיברתי, לדעת לבחור את הכלי המתאים לעבודה דורש לפעמים קצת לקרוא את האותיות הקטנות ולהתעמק בפרטים

הסטייה של הכלי כאשר סוגרים בפחות מ48 עוברת את ה4% בקלות, ודי בטוח שככול שמתקרבים לקצה של ה27 ( הסף התחתון) אפשר גם לעבור את ה20%
יש מספר סרטונים ביוטיוב שיודעים לעשות ולהראות את ההשוואה הזו בין מספר כלים (tourqe rench reviews)
למה כדאי חשמלי :

יש כזה סרטון למכני, שם הדיוק מאוד שונה 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...