Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניסן טידה 2010 מלאתי דלק ב100 שח כשנדלק נורת דלק אחרי 50 ק''מ הנורה נדלקה שוב 

הרכב עבר בדיקת מחשב הכל יצא תקין 100% 

למי יש רעיון מה יכול להיות???

פורסם

תתדלק כמו שצריך מיכל מלא, תאפס טריפ, תתדלק שוב מיכל מלא ותמדוד צריכת דלק באמצעות חילוק של מספר הקילומטרים שנסעת במספר הליטרים שתדלקת.

כרגע התדלוק שלך של 12 ליטרים הוא כל כך זניח שכל תזוזה של ליטר לפה או לשם בהדלקת הנורה, משנה את התמונה של צריכת הדלק.

מעבר לכך, תציין מה תוואי הנסיעה והשימוש שלך ברכב.

• רעיון טוב! 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לחשב צריכת דלק לפי שקל לקילומטר, אבל זה לא דרך טובה לבדוק אם הרכב תקין.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מלאתי 100 שח מיד כשנדלק לי הנורה של הדלק איפסתי מד ק'מ הרכב הגיע ל50 קמ הנורה נדלקה שוב 

וכך גם בפעם השניה = כל 50 קמ עולה לי 100 שח 

ב100 שח נכנס 12 + ליטר 

50 ק''מ לחלק ל12 ליטר 4.166

זה כמו טנק או סמיטרילר 

מה עושיםםם??

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבו לך כבר מה עושים.

ממלאים מיכל מלא.

מאפסים מונה ק"מ.

נוסעים עד שנדלקת מנורה.

חוזרים לאותה תחנה, ממלאים מיכל מלא שוב.

כותבים כמה ליטרים יצא.

רואים כמה ק"מ נסעת.

מחלקים קילומטרים האלה בליטרים שכתבת.

מקבלים כמה קילומטרים לליטר הרכב צורך בממוצע.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ישראל, בהודעה הראשונה שלי כתובה שאלה וכתוב לך מה לעשות.

כל עוד לא תענה על השאלה ולא תבצע את הפרוצדורה הדרושה, אף אחד לא יוכל לעזור לך.

פורסם
לפני כשעה, ישראל פוש כתב:

זה כמו טנק או סמיטרילר 

תדע לך שסמיטריילר שלוקח 1 ל 4 נחשב מאוד חסכוני, נראה לי שאתה לא מעודכן כמה לוקח סמיטריילר.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קיבלת עצות טובות, ואני אדגיש את עניין מדידת צריכת הדלק ממילוי למילוי, המכונה בפורום הזה ״מדידה במשאבה״. 

את המדידה יש לבצע על ידי מילוי המיכל עד שהאוטומט באקדח המילוי עוצר, בלי להוסיף דלק על ידי לחיצה ידנית. זאת כדי שמפלס הדלק במיכל יהיה אחיד ככל האפשר בסוף כל מילוי. המהדרים ממליצים על מילוי באותה משאבה, כדי שהאקדח ״יקפוץ״ בבצורה אחידה.

וכיוון שתנאי הנהיגה אינם קבועים רצוי אפילו לחשב על פני מספר מילויים. בשנים הראשונות לבעלותי על רכב הייתי רושם את מד האוץ, הנסועה, כמות הדלק שרכשתי ואת הצריכה שחישבתי בפנקד. כאשר רכשתי מחשב בניתי גיליון אלקטרוני קטן שבו הקלדתי את התאריך, מד האוץ וכמות הדלק שנרכש, ומחשב את צריכת הדלק מהמילוי האחרון, וגם ממוצע על פני 10 מילויים, כ-4,000 ק״מ. בדרך זו ״גיהצתי״ פלוקטואציות שנבעו מתנאי נהיגה משתנים, כגון פקקי תנועה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

כמה לוקח סמיטריילר.

בדיוק דיברתי לאחרונה עם מוביל טנקים צבאיים ללבנון, לוקח לו 1.5 ליטר סולר ל 1 ק''מ.

ולגופו של עניין- פותח שרשור- תבדוק עם שניים שלושה מיכלים מלאים ואז אולי תהיה לך אינדיקציה ברורה יותר.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

ספיראל,

זה לא היה קצת מסורבל לסחוב באוטו את המחשב?

לא היה עדיף להשאר עם שיטת הפנקס?

שכחת את הסמיילי.

וברצינות - אני מדבר על סביבת 1988, המחשב השולחני היה בגדר חידוש והיה צריך למצוא לו תעסוקה. וזו היתה גם הזדמנות להתנסות ראשונה עם גיליון אלקטרוני (לא אקסל אלא איזו סוויטה משרדית שנקראה Framework II, שהיתה התוכנה הראשונה בה הכרתי WYSIWYG).

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תואי הנסיעה שלי היא עירונית בני ברק כרגע  (וגם בנסיעה בב''ב לא לוקח כזה הרבה דלק)

ולגבי בדיקה ''מדידה במשאבה'' גם אם אני יגיע למסקנה שהרכב לוקח 1 ל7 זה גם הרבה 

הבדיקה שלי היא לא, לא נכונה זה ודאי שהרכב שותה יותר מהרגיל ולזה אין פתרונים 

• רעיון גרוע 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...