Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב להבהרה החשובה שפרסמה אתמול הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים.

בגדול, חל איסור להשתמש במצלמות אלו, שנועדו במקור לאכוף חוק אוויר נקי, לאכיפת חניה, כל עוד אין הסמכה מפורשת לכך בחקיקה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, kompy כתב:

אתה הבנת את תשובת העירייה? כי אני לא

"בניגוד לנטען במקומות שונים, העירייה לא עשתה שימוש במצלמת LPR ולא במצלמה שנאסרה לשימוש, אלא במצלמת אכיפה נייחת שמותר לעשות בה שימוש על פי דין"

פורסם

אם אני מבין נכון ה LPR זה מצלמה שמצלמת ושולחת דו''ח אוטומטית  וזה אסור 

ומצלמה רגילה שמאחוריה יש פקח שרושם דוחות ידנית זה מותר

(ובמאמר המוסגר חבל שמותר אני מעדיף פקח שאפשר לדבר איתו ממצלמה שתתן לי דוח שנה אחר כך בדואר☹️ )

פורסם

מה לגבי חניונים? כולנו משתמשים בשירותי חניה מבוססי צילום LPR, כולל חניונים עירוניים. לפני 3 חודשים היתה לי בעיה ביציאה מחניון עירוני בירושלים, וכשהתקשרתי למוקד הנציג ידע בדיוק מתי נכנסתי לחניה - מעיד על כך שהמידע נשמר. אז הדבר הזה נוח מאוד ואני לא מתלונן על התשלום, אבל האם החניונים כפופים גם הם לפסק הדין? מה לגבי רשתות חניונים שיכולים לצבור מידע על המקומות בהם כל אחד מאיתנו חונה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יתכן וחניון שונה כי אתה נכנס בידיעה, למקום פרטי על דעת שייצלמוך במצלמה ייעודית. זו זכותך שלא להיכנס..

היא דיברה על מצלמות שלא אמורות לאכוף חניה/נת''צ, והעיריות מנצלות אותן ללא הסמכה מפורשת בחוק.

גם כביש 6 מצלמים אותך, לא רוצה? סע בכביש 4..

משתדל לעזור

פורסם

השאלה היא איזה מידע נשמר.

אם מדובר רק במידע של רכב ה״עבריין״ מדובר במידע שנשמר ממילא, במסגרת הדו״ח, כולל הצילומים. אם גם במידע נוסף יש בעיה של פגיעה בפרטיות. והבעיה המרכזית אינה שמירת מידע חד פעמי, אלא היכולת, הלפחות תיאורטית, לבנות מתוך מאגר המידע תמונה על תנועותיו של רכב, ומכך להסיק לגבי בעליו.

אני מניח שבנת״צים ה-LPR מיועד להבחין, לפי לוחית הרישוי, בין רכב שזכאי להשתמש בנתיב ובין רכב שאינו זכאי לכך, בלי להטריח את הפקח לבדוק כל רכב ורכב. אני סקרן מה התקנות החלות על מסדי הנתונים שיוצרות המצלמות, ואני מניח שבסופו של דבר הרשות להגנת הפרטיות תנסח כללים לניהול מסדי נתונים אלה. בסופו של דבר, מטרתם מוצדקת.

@PASHUT לגבי חניונים - עד היום לא ראיתי בכניסה לאף חניון שלט המתריע על צילום הרכבים ושמירת הצילומים במאגר מידע, אז ההנחה שלך שגויה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי, לא חשבתי שיש בכך בהעיה בהנחה והצילומים נמחקים אוטומטית פעם בחודש למשל.

עד אז נשמרים לצורך אכיפה מול מי שלא שילם..

משתדל לעזור

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

לגבי חניונים - עד היום לא ראיתי בכניסה לאף חניון שלט המתריע על צילום הרכבים ושמירת הצילומים במאגר מידע

מניח שהם מסתמכים על מדיניות הפרטיות המפורסמת באתר, להלן דוגמה

https://www.ahuzot.co.il/contentpage/?id=762

זה גם די הגיוני

פורסם

זה מוזכר בכניסה לחניון? אפילו אישה QR  שמפנה למסמך המשפטי הזה?

חייב לציין שבתקנון הזה יש התייחסות למשך שמירת הצילומים (14 או 30 יום).

אני מניח שמה שחסר לשופטת היה תקנה שאוסרת קישור בין צילומים בזמנים שונים, מה שמהווה מידה של מעקב.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

מה לגבי חניונים?

ענין אחר. חוות הדעת מגדירה באופו ספציפי למה היא מתייחסת (שימוש ב-LRPלצרכי אכיפת חניה וזיהום אויר). 

מקרה החניונים לא דומה לאלו בחוות הדעת. לחניונים אין גישה למאגרי של פרטים אישיים שמקושרים ללוחית הרישוי. 

מבלי להתעמק בחוות הדעת, היא עוסקת בקשר בין ציום הלוחית  למאגרי מידע שבידי הרשויות. לא בעצם זיהוי הלוחית (ואולי אפילו שמירתה). החניון עוקב אחרי רכב שנכנס ויוצא לצורך חישוב זמן שהות וחיוב, הוא לא יכול לקחת את המספר ולשלוף מידע על הבעלים, וכנראה אפילו לא אם אותו רכב כבר נכנס אליו בעבר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

לחניונים אין גישה למאגרי של פרטים אישיים שמקושרים ללוחית הרישוי. 

מה לגבי חניונים עירוניים?

פורסם (נערך)

זה שהם מנוהלים ע״י העיריה לא אומר שיש סיבה לחשוב שמערכת החניון מחוברת למאגרי מידע שלה (או בכלל שומרת את מידע על הרכבים החונים מעבר לתקופת החניה).

אם מחר לא יפתחו לך את החניון כי לפי הזיהוי יגלו שיש לך חוב ארנונה לעיריה, אז תתחיל לדאוג.

עריכה אחרונה על ידי Be roo

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...