Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחילו מלקרא את התווית ע"ג המיכל, בד"כ היצרנים רושמים למה החומר שלהם מתאים.

לגבי פנסים צריך להבין מה בדיוק קורה, וזה נזק מהשמש ופירוק העדשה הפלאסטית מבפנים או מעל פני השטח. התזה של נוזל מיישרת את פני השטח ולכן קרן אור עוברת ישר וכך הפנס נראה נקי ויותר בהיר.

פתרון של D40 על הפנס הוא זמני לטווח מאוד קצר ועדיף לעשות ליטוש וסגירה עם לקה או אוטם.

• אהבתי 3
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

100% מהחומר מתאדה.

ע"פ היצרן יש ב-WD40  שמן תעשייתי בריכוז של 15%.

בעיקר יש בו ספירט וגפ"מ 50 ו-25% בהתאמה, ועוד 10% "חומרים אחרים"

שמהווים בעצם את הנוסחה הסודית. כל כך סודית שלא רשמו עליה פטנט כדי לא לחשוף אותה.

טפטף טיפה על איזה בגד, תראה שלא הכל מתאדה...

ואם התזת על הבלמים בטעות, יש ספריי ניקוי ייעודי, ותכלס גם מים וסבון יעשו את העבודה.

לגבי הפלאייר פטנט שלך - נקה את הבורג ואת התבריג שלו עם WD40 ומברשת שיניים,

נגב היטב ואח"כ שים טיפה של גריז אם יש לך. אם לא גם טיפה של שמן מנוע תהיה יעילה.

*אל תשתמש בספרי סיליקון לכלי עבודה. הוא יחליק לך מהיד אח"כ, וכבר לא יהיה vise grip יותר...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, BoazB11 כתב:

לגבי הפלאייר פטנט שלך - נקה את הבורג ואת התבריג שלו עם WD40 ומברשת שיניים,

בוצע

יותר טוב עכשיו, תודה

לפני 32 דקות, BoazB11 כתב:

טפטף טיפה על איזה בגד, תראה שלא הכל מתאדה...

אתה צודק. עשיתי את הטעות הזו בעבר. לא 100% יורד, אבל כשמדברים על בלמים הכוונה שגם אם 85% ירד - עדיין הבלמים חוזרים להיות תקינים לעבודה, וגם מי שיצא לא פיכח במיוחד וריסס עליהם הם עדיין במצב סבבה ויש להם את מה שצריך כדי לבלום. לפי מה שאני הבנתי. כנראה שמי שעושה את הטעות הזו וגם מחכה 3-4 ימים שהרוב יתאדה - עדיין צריך לנקות אותם. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

באופנועים קורה הרבה שמשמנים את השרשרת, ורסס מגיע גם לבלם.

בפועל הרפידה מנקה את הדיסק, ומהחום השמן נשרף בד"כ,

אבל יש לזה השלכה על הרפידה בצורת זיגוג שפוגע מעט בעוצמת ואיכות הבלימה.

פורסם

במצב קל זה יורד.

במצב קשה הזיגוג מגביר את עצמו בגלל החום שהוא יוצר.

אני מכיר את התופעה הזו מרכיב בקטנועים שנקרא "סנדלי סחיבה",

שהוא בנוי למעשה כמו בלם תוף אבל הפעולה שלו הפוכה. מעביר כוח ולא "בולע" אותו, אבל העיקרון זהה.

אם יש דליפה קטנה של שמן לאיזור הזה נוצר זיגוג שממש פוגע בפעולת הקלאץ' הזה,

וזה נוהל מקובל במוסכים לשייף פיזית את ה"סנדלים" (רפידות) ואת ה"פעמון" (מעין תוף).

ברכב, כשאני רוצה להשתמש בספריי WD40 בגלגל (לניקוי הג'אנט למשל),

אני מתיז על מטלית ואז מנקה,

אבל בגדול אני מאמין שכמות קטנה תיעלם תוך כדי פעולת הבלם ללא השפעה מוחשית כלשהי.

פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

בספק רב מאד. להבנתי וחקרתי את זה בעבר, 100% מהחומר מתאדה. לכן אומרים ברשת, שאם מישהו יצא לא פיכח ממש ושם את זה על הבלמים שלו, הסיפור של הבלמים לא גמור, כי אם יחכו כמה ימים 100% יתאדה. היו לא-פיכחים במיוחד ששמו את זה על הבלמים שלהם.

בעברי כמכנאופן, הייתי נתקל במלא מקגייברים שהיו משמנים את השרשרת עם wd40

הייתי לוקח מברג דק, מסובב את השרשרת ומתחיל לגרד מהקסטה שכבה עבה של לכלוך שנדבק בגלל זה למערכת ההילוכים.

לפני שעה, גולדן191 כתב:

בוצע

יותר טוב עכשיו, תודה

אתה צודק. עשיתי את הטעות הזו בעבר. לא 100% יורד, אבל כשמדברים על בלמים הכוונה שגם אם 85% ירד - עדיין הבלמים חוזרים להיות תקינים לעבודה, וגם מי שיצא לא פיכח במיוחד וריסס עליהם הם עדיין במצב סבבה ויש להם את מה שצריך כדי לבלום. לפי מה שאני הבנתי. כנראה שמי שעושה את הטעות הזו וגם מחכה 3-4 ימים שהרוב יתאדה - עדיין צריך לנקות אותם. 

והמקרים של הגאונים שהיו מרססים ברקסים שחורקים..  הייתי לוקח ברנר ושורף את כל החומר, זו הדרך היחידה לנקות את זה. ספריי ניקוי בלמים, מים וסבון.. לא היו עוזרים. במיוחד אם נגע ברפידות הבלמים - הכל היה נספג בפנים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

בעברי כמכנאופן, הייתי נתקל במלא מקגייברים שהיו משמנים את השרשרת עם wd40

הייתי לוקח מברג דק, מסובב את השרשרת ומתחיל לגרד מהקסטה שכבה עבה של לכלוך שנדבק בגלל זה למערכת ההילוכים.

אז איך אתה מסביר את זה שיש לא מעט אנשים ששמים WD40 כל חודשיים-שישה במנגנון הנעילה של הפלדלת בבית שלהם וכלום לא קורה, כלום רע?

כי זה מעט חומר כל פעם? כי המערכת יחסית סגורה או מה?

לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

והמקרים של הגאונים שהיו מרססים ברקסים שחורקים..  הייתי לוקח ברנר ושורף את כל החומר, זו הדרך היחידה לנקות את זה. ספריי ניקוי בלמים, מים וסבון.. לא היו עוזרים. במיוחד אם נגע ברפידות הבלמים - הכל היה נספג בפנים.

הבנתי, אלכוהול לא עוזר? אמור לעזור.. נשמע קשוח אבל.

פורסם

לא לגמרי. אם זה ספוג, ואני מדבר על הרפידות, העובדה שתשטוף באלכוהול לא תעלים את הלכלוך, האלכוהול יתנדף והלכלוך ישאר בפנים.

לגבי הלכלוך במנעול - אי אפשר להשוות מנגנון נעילה בבית לבין חלקים נעים בכלי תחבורה שנוסע בחוץ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 19.3.2026 בשעה 23:14, גולדן191 כתב:

ראיתי משהו ביוטיוב שזה מאריך חיי מגבים - כדאי לשים על המגבים? יוצא לי להחליף כל 4-6 חודשים כי זה מתחיל להרעיש

כדי לעזור למגבים להחליק, אני אחת לשנתיים (כי אני עצלן) עושה פלסטלינה לשמשה הקדמית. 

זה עושה פלאים. אין צווחות, תקיעות, רעשים. עובד חלללללק. 

בתאריך 20.3.2026 בשעה 00:31, amosbmw כתב:

זה טוב לגומיות של דלתות, בגאז', סנרוף וכדומה.

אני עדיין צריך לנסות אצלי בסאנרוף... 

בתאריך 20.3.2026 בשעה 13:31, גולדן191 כתב:

אם כבר מדברים קיבלתי פלייר פטנט 

תתחדש!

בתאריך 20.3.2026 בשעה 13:31, גולדן191 כתב:

המנגנון הסיבובי לפתוח לסגור לפני נעילה לא נראה לי משומן טוב

איך לשמן? עם סיליקון? 

אידאלית? שמן לשימוש כללי. או גריז. בקטנה... 

בתאריך 20.3.2026 בשעה 18:53, גולדן191 כתב:

אז איך אתה מסביר את זה שיש לא מעט אנשים ששמים WD40 כל חודשיים-שישה במנגנון הנעילה של הפלדלת בבית שלהם וכלום לא קורה, כלום רע?

בגדול WD לא נועד לתחזוקה. בין היתר הוא יוצר בעצמו חלודה (אוקסימורון).

העובדה שהחומר מתאדה היא הגורם שבגללו מתיזים כל מספר חודשים... ובגלל אופי השימוש לא נוצרת חלודה (כמו החלודה על הברקסים שנעלמת אחרי בלימה ראשונה, אותו עיקרון להבנתי). 

אני משתמש בתרסיס גריז למנעול הדלת. נראה לי עברו שנתיים? מהפעם האחרונה ששמתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תראה את זה.

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 דקות, גולדן191 כתב:

איך זה הגיוני? יש לך מקור לזה בבקשה?

החומצה שבחומר. 

אני יכול לחפש לך לא מעט מקורות מהרשת כמו זה, ואני יכול לומר מניסיון של חובב סכינים מזה יותר מיובל שנים (וניסיון של אחרים מהתחום), ש WD40 גורם לחלודה כשמשתמשים בו כשמן לאיחסון. 

מטעויות לומדים... 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...