Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם טעינה רק בעמדות מהירות עקב חוסר אפשרות בעמדה בבית, מזיקה לסוללה?

הרכב יטען בערך פעם בשבועיים או שלוש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הטמפ' של הסוללה תהיה גבוהה יותר בזמן ההטענה בעקבות זה, אז כן, זה יקטין את החיים של הסוללה, אבל אני לא חושב שזה משמעותי ביחס לזמן שתחסוך בזכות הטעינה המהירה

אידיאלי זה לא, אבל זה כנראה עדיף מהזמן המבוזבז

פורסם

הדעות חלוקות.

חלק אומרים שזה שוחק יותר.

חלק אומרים שהנזק לא משמעותי.

מה שהיה יותר מפריע לי זה העלויות, העלויות של טעינה מהירה מאוד גבוהה ברוב המקרים.

מעבר לזה הייתי ככה כמה חודשים, זה לא נוח. אני לא ממליץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב יטען בעיקר אצלי בעבודה.

עלות של 1.47 לקלוואט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אתה הולך לשלם כ-70 ש"ח על נסיעה של 400 ק"מ?

יש פה אנשים שישלמו כ-200 ש"ח על אותה הדרך! אוף.

אם יטעין בבית ישלם הרבה פחות מזה.

אצלי 400 קמ עולים בערך 30 שח.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הרכב יטען בעיקר אצלי בעבודה.

עלות של 1.47 לקלוואט.

רק מוודא איתך שאתה יודע את ההבדל בין טעינה מהירה(DC) וטעינה אטית(AC), כי בד"כ במקומות עבודה שמים עמדות איטיות שלא פוגעות בסוללה.  

פורסם

כן מהירה, חבר שלי עם דונפנג מטעין שם ב40 דקות בערך.

פורסם

לא מתיימר להבין בסוללות או בחשמל יותר מדי, 

אבל עשו מעין ניסוי כזה בסמארטפונים:

500 מחזורים של טעינה מהירה מול טעינה איטית הובילו לפגיעה עודפת בסוללה ברמה של 0.4% אחוז בממוצע, או במילים אחרות - כלום. 

לא שזה אותו דבר, אבל אני חושב שבתדירות טעינה כמו שלך, ככול הניראה שאין מה לדאוג. 

פורסם

רק שבסמארטפונים אין בקרת טמפרטורה לסוללה כמו לרכבים. הטמפרטורה של הסוללה היא מרכיב 'קיטי בשמירת בריאות הסוללה לאורך זמן. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 6 דקות, menir1 כתב:

רק שבסמארטפונים אין בקרת טמפרטורה לסוללה כמו לרכבים. הטמפרטורה של הסוללה היא מרכיב 'קיטי בשמירת בריאות הסוללה לאורך זמן. 

בוודאי שיש. בטמפ' חום גבוהה מתקבלת התראה בטלפון ואף הטעינה מפסיקה.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 22 שעות, yulianx כתב:

האם טעינה רק בעמדות מהירות עקב חוסר אפשרות בעמדה בבית, מזיקה לסוללה?

הרכב יטען בערך פעם בשבועיים או שלוש.

כפי שניתן לראות בסרטון המעניין של ידידינו ג'ייסון פנסקה, יש משמעות רבה לסוג הסוללה מבחינת הנזק המצטבר.

שני פרמטרים חשובים פה: קצב הטעינה ומידת ההטענה - האם עד 100% או פחות.

השורה התחתונה: אם אתה בעל רכב עם סוללת LFP, היא יותר טולרנטית גם לטעינות רבות יותר בקצב גבוה, 

וגם לטעינות רבות יותר עד 100%, בניגוד לסוללת NMC שממש לא אוהבת טעינות תכופות ל-100%.

אני מניח שאם הרכב שלך בליסינג - זה אמור לעניין פחות.

אבל ככל שמדובר ברכב פרטי - ובייחוד עם טכנולוגיית NMC - הייתי משתדל להטעין כמה שיותר במטען AC. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 7 שעות, _DownLoaD_ כתב:

בוודאי שיש. בטמפ' חום גבוהה מתקבלת התראה בטלפון ואף הטעינה מפסיקה.

זה לא מקביל למכונית, ששם יש מערכת קרור שמופעלת בזמן הטעינה ומטרתה לשמור את הסוללה בטווח טמפרטורה ספציפי. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...