Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב להחמיא ל- @Tom_22 על העבודה עם הצילומים. רואים את הפולקסוואגן בדיוק חולפת על הגלאי בנתיב השמאלי, המשטרה תצטרך להסביר למה מצויין נתיב מס. 1. מצד שני, אין בתמונה עוד רכב שאפשר להאשימו בהפעלת המצלמה (בניגוד לאירוע שהיה לבוקי, שהוזכר במעלה השרשור).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, אלעדית כתב:

עדיין לא מסביר למה כתוב נתיב 1

שימ/י לב לגלגלים הימניים שלו בתמונה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

זה לא מסביר. עד כמה שידוע לי הגלאים מגנטיים, ועיקר מסת המתכת נמצאת מעל הנתיב השמאלי. אבל מי יודע, אולי במצלמה הזו הגלאי השמאלי מחווט כ״נתיב 1״. המשטרה צריכה לתת הסבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@fatboy1340 לא נסעתי 155, אני משוכנע. לא זוכר כמה בדיוק נסעתי אבל מסכים איתך שאם הייתי נוסע 155 הייתי מודע לעניין.

לפני 12 שעות, sperial כתב:

זה לא מסביר. עד כמה שידוע לי הגלאים מגנטיים, ועיקר מסת המתכת נמצאת מעל הנתיב השמאלי. אבל מי יודע, אולי במצלמה הזו הגלאי השמאלי מחווט כ״נתיב 1״. המשטרה צריכה לתת הסבר.

ההסבר של המשטרה (על פי תגובת מפנ״א) היא שזוהיתי גם בנתיב 1 וגם בנתיב 2. משמע - הם לא טוענים שנתיב 1 הוא הנתיב הימני.

לבקש חוו״ד מומחה למצלמות זה מעבר לרמת הדו״ח. אבקש להישפט ואעלה את הטענה שצולמתי בנתיב השמאלי אבל בדו״ח כתוב שהצילום הוא בנתיב הימני, מה שאומר שקרתה תקלה כלשהי בזיהוי. אני מבין שאין טעם / תועלת להעלות את הטענה על הרכב שמצולם 60 מ׳ קדימה ממני בנתיב הימני. אעדכן בהתפתחויות.

פורסם (נערך)

אם מפנ"א אמרו לך שהזיהוי היה על שני הנתיבים, איך בדיוק תילחם בזה בבית משפט? כל עוד זה ענין נורמלי של המערכת. 

אגב, 148 קמ"ש, ו-143 אחרי הפחתה. לא 155. 

הרכב השני לא מספיק מהיר 😉 

לדעתי מדובר ביונדאי איוניק. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מצחיק 3
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, sperial כתב:

זה כן מסביר. 

המצלמות מקבלות אינפוט על אילו לולאות עבר הרכב וקריאת מהירות יכולה להתקבל משתיהן במקביל. לדוגמה אם רכב יסע בדיוק באמצע הכביש אז יגיעו שתי קריאות. יבחרו באחת שבא להם מסיבותיהם שלהם. אין קשר למסה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

אם מפנ"א אמרו לך שהזיהוי היה על שני הנתיבים, איך בדיוק תילחם בזה בבית משפט?

לי זה נשמע מוזר. אם זה משהו שהמערכת עושה זה צריך להיות רשום בדו״ח, לא? כלומר, אם ידוע שהמערכת יכולה למדוד לאותו רכב מהירות בשני נתיבים - צריך להיות רשום ״נתיב 1,2״ בצילום או משהו דומה.

לפני 2 דקות, ניקו פ. כתב:

יבחרו באחת שבא להם מסיבותיהם שלהם.

אם הם יכולים לעשות את זה אז למה הם רושמים נתיב בכלל? מתי הרישום הזה מועיל? אם יש רכב אחד בתמונה - רושמים את המהירות שנמדדה וזהו, לא מדווחים על נתיב. אם יש יותר מרכב אחד -אי אפשר לתת דו״ח בכל מקרה (אם אני מבין נכון). הרי אם הלולאה הייתה יכולה לזהות מסת מתכת בנתיב לידה כל דו״ח עם שני רכבים דינו להתבטל כי ״אולי זה היה הרכב השני שנסע מהר״.

התחושה (וזו רק תחושה) שלי היא שאותו שוטר שקיבל את הפנייה במפנ״א ירה תשובה מהשרוול, על סמך זה שהגלגלים הימניים שלי זלגו לנתיב הימני.

• אהבתי 1
פורסם

דעתי האישית, ולא הבנתי את זה עד עכשיו, אם אתה בטוח שלא אתה נסעת במהירות שצולמה, תערער ותגש למשפט.
אם אתה כן "אשם", אל תכנס למשהו שעלול לעשלות לך הרבה יותר ביוקר.

פורסם
לפני כשעה, פאטון כתב:

אם הם יכולים לעשות את זה אז למה הם רושמים נתיב בכלל? מתי הרישום הזה מועיל? אם יש רכב אחד בתמונה - רושמים את המהירות שנמדדה וזהו, לא מדווחים על נתיב. אם יש יותר מרכב אחד -אי אפשר לתת דו״ח בכל מקרה (אם אני מבין נכון). הרי אם הלולאה הייתה יכולה לזהות מסת מתכת בנתיב לידה כל דו״ח עם שני רכבים דינו להתבטל כי ״אולי זה היה הרכב השני שנסע מהר״.

התחושה (וזו רק תחושה) שלי היא שאותו שוטר שקיבל את הפנייה במפנ״א ירה תשובה מהשרוול, על סמך זה שהגלגלים הימניים שלי זלגו לנתיב הימני.

הרישום נתיב מחויב לתקינות הדו"ח. 

לשיטתך כל רכב שנוסע באמצע לא יוכל לקבל כי כי נרשם לו נתיב שגוי? ברור שלא. 

אני מבין את תחושתך, ואני באמת מקווה בשבילך שזו סתם טעות שתתבטל, אבל אני חושב שהייתי מתייעץ עם עו"ד רגע אפילו בשביל כמה מאות שקלים רק להבין אם יש בכלל קייס. לא יודע אם הייתי ניגש לבד להישפט אלא אם נסכת במהירות החוקית (ואתה הרי יודע). 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

זה כן מסביר. 

המצלמות מקבלות אינפוט על אילו לולאות עבר הרכב וקריאת מהירות יכולה להתקבל משתיהן במקביל. לדוגמה אם רכב יסע בדיוק באמצע הכביש אז יגיעו שתי קריאות. יבחרו באחת שבא להם מסיבותיהם שלהם. אין קשר למסה.

הלולאה פועלת על בסיס שינוי השדה המגנטי על ידי המתכת של גוף הרכב. בתמונה רק הקצה הימני של הרכב על הנתיב הימני, רוב הרכב (ואיתו - מסצ המתכת) נמצאת על הנתיב השמאלי. מישהו צריך להסביר למה נלקחה קריאה מהנתיב הימני.

פורסם
לפני 48 דקות, ניקו פ. כתב:

לשיטתך כל רכב שנוסע באמצע לא יוכל לקבל כי כי נרשם לו נתיב שגוי?

זה לא מה שהוא טען (וגם אני העלתי את הנקודה הזו קודם), אם הרכב נמדד בשני הנתיבים, לדעתי זה חייב להיות מצויין בדוח, יחד עם שתי המהירויות שנמדדו. אחרת יש כאן מקום לטעויות בזיהוי אם רכב נוסף מופיע בתמונה.

אבל שוב, זה על פי ההגיון שלי, לא בטוח מה הנוהל, או אם מישהו אי פעם נתן את דעתו לענין. ולכן אחזור שוב להמלצה לדבר עם עו״ד שעוסק בתחום מישהו שמבין לעומק את אופן פעולת המהערכת, האבחנה בין נתיבים, נקודות תורפה במעבר נתיב (אם יש), וידע לתקוף את הענין אם אכן יש פה מקום לטעות.

אם הבנתי נכון את פות״ש, רק חלק קטן מהרכב עבר נתיב הימני (הוא רצה לעבור ימינה ואז זיהה. ״טייס״ בנתיב והתחרט). למיטב ידעתי הלולאות לא מגיעות עד לקצה הנתיב, כדי לא לקבל בטעות השראה מהנתיב הסמוך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הלכתי לג׳מיני פרו. 

אמרתי לו שאני מבקש מידע רשמי מהיצרן. 

זה מה שהוא הביא (כמובן ט.ל ח):

פרויקט א' 3 בישראל מתבסס על מצלמות של חברת Gatsometer BV ההולנדית (כיום חלק מ-Sensys Gatso Group). דגם המצלמה הנפוץ בפרויקט הוא ה-GS11.

להלן המידע הטכני הישיר על אופן פעולתן, כפי שעולה מהמפרטים הטכניים של היצרן וצורת ההתקנה בישראל:

1. אופי הפעלה: לולאות השראה (Induction Loops)

בניגוד למצלמות המהירות הישנות ("מולטנובה") שהתבססו על רדאר, מצלמות ה-GS11 של פרויקט א' 3 בישראל מופעלות באמצעות לולאות אלקטרו-מגנטיות המוטמנות בתוך האספלט.

* המנגנון: בכל נתיב נחרצות שתי לולאות במרחק קבוע וידוע מראש זו מזו (לרוב כ-1 מטר).

* החישוב: המערכת מודדת את הזמן שחלף מהרגע שהרכב עלה על הלולאה הראשונה ועד שעלה על הלולאה השנייה. מכיוון שהמרחק קבוע, המהירות מחושבת על ידי הנוסחה: Speed = \frac{Distance}{Time}.

2. האם רכב יכול להפעיל את המצלמה בנסיעה על שני נתיבים?

התשובה הטכנית היא מורכבת, אך נוטה ל-לא, בתנאים מסוימים מאוד:

* הפרדת נתיבים: המערכת בנויה כך שכל נתיב הוא "יחידת מדידה עצמאית". לכל נתיב יש זוג לולאות משלו המחוברות למחשב המצלמה בנפרד. המחשב מצפה לסגירת מעגל בלולאה א' ואז בלולאה ב' של אותו הנתיב.

* השטח המת: הלולאות אינן מושתלות לרוחב כל הנתיב מקצה לקצה ("קו לקו"). הן ממוקמות במרכז הנתיב, ולרוב ישנו מרווח (Gap) של כמה עשרות סנטימטרים בין הלולאה לבין הקו המקווקו (קו ההפרדה), וזאת כדי למנוע "זליגה" (Cross-talk) שבה רכב מנתיב אחד יפעיל בטעות את המצלמה של הנתיב השכן.

* המשמעות: תיאורטית, אם רכב (כגון אופנוע או רכב צר) נוסע בדיוק על הקו המקווקו בין שני הנתיבים, כך שהגלגלים שלו אינם עולים על הלולאות באף אחד מהנתיבים (או עולים רק על אחת מהן ולא משלימים את הרצף), המצלמה לא תצליח לחשב מהירות ולא תפיק דו"ח.

חשוב לסייג: הרגישות של הלולאות המודרניות גבוהה. אם הרכב רחב מספיק (כמו ג'יפ או משאית) והוא נוסע על שני הנתיבים, רוב הסיכויים שלפחות צד אחד שלו יעבור מספיק קרוב למרכז אחד הנתיבים כדי להפעיל את הלולאות של אותו נתיב.

3. איזו קריאה נתפסת?

במידה והמצלמה הופעלה (כלומר, הרכב דרך מספיק חזק על הלולאות של אחד הנתיבים למרות שחלקו בנתיב השני):

* שיוך נתיב: המצלמה תשייך את העבירה לנתיב שבו נקלטה המדידה המלאה (לולאה 1 + לולאה 2).

* הנתון: הקריאה שתתקבל היא המהירות הממוצעת המדויקת של הרכב במעבר בין שתי הלולאות. בתמונה שתוצג בדו"ח, יופיע סימון של הנתיב הספציפי שבו בוצעה המדידה, גם אם הרכב נראה ויזואלית כמי שנמצא באמצע.

4. פריסת הלולאות (Layout)

* הלולאות לא מושתלות לאורך כל רוחב הנתיב. כפי שצוין, ישנם "שוליים מתים" ליד קווי ההפרדה.

* הלולאות הן בצורת מלבן, חרוצות בתוך הכביש (ניתן לעיתים לראות את החריצים השחורים באספלט כשהאור פוגע בהם בזווית מסוימת).

לסיכום: המערכת פועלת באופן "טורי" לכל נתיב בנפרד. נסיעה בדיוק על קו ההפרדה היא הדרך היחידה "לבלבל" את המערכת טכנית (ניצול השטח המת בין הלולאות), אך בפועל זהו הימור מסוכן ולא אמין, שכן סטייה קלה לתוך הנתי

ב תפעיל את המלכודת.

פורסם

אם כך, מהתמונה שצורפה, ובהנחה שמקבלים את תיאורו של פות״ש בכך שנסע בנתיב השמאלי, לא סביר שרכבו של פות״ש הוא שהפעיל את הלולאה בנתיב הימני.

• אהבתי 1
פורסם

בהחלט פחות סביר. תחת שלוש הנחות: 1. באמת נתיב 1 הוא הקרוב למצלמה. 2. פות"ש חלף על הלולאה באותו מקום שבו הוא נמצא בתמונה. 3. הג'מיני לא מחרטט ומה שמופיע בהוראות ההפעלה של היצרן זו אכן שיטת ההפעלה בארץ. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...