Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שכל זה ייגמר אני מתכוון לקחת את האוטו למוסך אחר (אולי רון), אספר לו את הסיפור ושינסה לוודא שאין סימנים נוספים לנזק  ואם יש אולי אוכל לתבוע ממכון הבדיקה או מהסוכנות שמכרה לי את הרכב.

לגבי תביעת הביטוח אני לא בטוח שזה כדאי לי. תמיד אומרים שנזק קטן של אלפי שקלים בודדים לא כדאי לתבוע כי העליה בפרמיה והעבר הביטוחי הלא נקי כבר יעלו לי יותר, אבל אני לא יודע איפה בדיוק עובר הגבול בין כדאי ללא כדאי. הנזק שאני אצא איתו פה זה כ-5K.

לגבי הקטע של רכב שקפץ מגשר וכ"ו אז מה שמוזר לי זה שבמשך כמעט חודש שהאוטו היה אצלי לפני התקרית הוא נסע סבבה במתארים שונים של נסיעה בעיר עם פסי האטה, נסיעה ארוכה של 300 ק"מ והכל היה בסדר. איך זה יכול להיות ? לא ידוע לי שאפשר לשים "טלאי" על קפיץ או בולם שבור שרק "ייראה בסדר" לתקופה קצרה.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, ni4ni כתב:

אחרי שכל זה ייגמר אני מתכוון לקחת את האוטו למוסך אחר (אולי רון), אספר לו את הסיפור ושינסה לוודא שאין סימנים נוספים לנזק  ואם יש אולי אוכל לתבוע ממכון הבדיקה או מהסוכנות שמכרה לי את הרכב.

לגבי תביעת הביטוח אני לא בטוח שזה כדאי לי. תמיד אומרים שנזק קטן של אלפי שקלים בודדים לא כדאי לתבוע כי העליה בפרמיה והעבר הביטוחי הלא נקי כבר יעלו לי יותר, אבל אני לא יודע איפה בדיוק עובר הגבול בין כדאי ללא כדאי. הנזק שאני אצא איתו פה זה כ-5K.

לגבי הקטע של רכב שקפץ מגשר וכ"ו אז מה שמוזר לי זה שבמשך כמעט חודש שהאוטו היה אצלי לפני התקרית הוא נסע סבבה במתארים שונים של נסיעה בעיר עם פסי האטה, נסיעה ארוכה של 300 ק"מ והכל היה בסדר. איך זה יכול להיות ? לא ידוע לי שאפשר לשים "טלאי" על קפיץ או בולם שבור שרק "ייראה בסדר" לתקופה קצרה.

במקום ספקולציות חשוב להעביר את הרכב בדיקה יסודית מכמה סיבות.

1. בכדי לא למצוא עצמך עם רכב בעייתי ואובדן ערך רציני בבדיקת מכון אחר.

2. שלא יתגלה בטעות שזה רכב שעבר שיקום או משהו דומה.

3. מאפשר לך במידה ויהיו ממצאים המצביעים על בעיות רציניות לתבוע את מכון הבדיקה.

4. מאפשר לך אולי לבטל עסקה מול המגרש שקנית ממנו ולקבל פיצוי.

אפשר לנסות לשים "טלאי" ברמת אפוקסי או משהו בסגנון שיהיה די חזק ויחזיק קצת זמן עד שיתפרק כמו JB Weld. הסתרה יותר מקצועית היו עושים עם ריתוך, ליטוש וצביעה. עם הזמן שנסעת והעבודה של המתלה זה השתחרר בהדרגה עד שבבאמפר זה התפרק בבת אחת מהלחץ. באמת מקווה שזה לא מה שקרה כי זה כיוון ממש לא טוב עבור הקונה. מה שכן לא יודע איך מכון לבדיקה יפספס כזה דבר.

כדי להבין כמה זה אפוקסי חזק יחסית מצרף את הסרטון הזה שמדגים:

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

האמת נשמע מוזר, איזה מוסך ישקיע ריתוך או סיכון של הדבקה ופירוק בשביל חלק כל כך זול.

זה כמו שמישהו ידביק משולש.

מה שכן שבר בקפיץ זה באמת משהו שלא שמעתי עליו מעולם:)

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

האמת נשמע מוזר, איזה מוסך ישקיע ריתוך או סיכון של הדבקה ופירוק בשביל חלק כל כך זול.

זה כמו שמישהו ידביק משולש.

מוסך לא. מגרשי מכוניות מאידך יכולים להדביק שלדה עם זפת ונוצות. העיקר למקסם רווחים בלי להשקיע שקל.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 שעות, נירו72 כתב:

מוסך לא. מגרשי מכוניות מאידך יכולים להדביק שלדה עם זפת ונוצות. העיקר למקסם רווחים בלי להשקיע שקל.

ולך עכשיו תוכיח שהם באמת עשו את זה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ni4ni כתב:

ולך עכשיו תוכיח שהם באמת עשו את זה.

אצלך יותר מטריד מה מצב שאר הרכב. מקווה בשבילך שהקפיץ זו הבעיה היחידה. אותו אולי תצליח להוציא מהמגרש סלאש מכון הבדיקה אפילו ללא עו"ד. מאוד לא סביר שקפיץ בשימוש סטנדרטי נשבר ככה, ואף אחד לא יכול לערער על זה.

פורסם

איך בכלל להתנהל עם זה ? 

הרי המגרש יטענו שלא היה להם מושג ושהאוטו יצא מהם תקין אחרי בדיקה ושהם לא יודעים על שום תאונה שהייתה לאוטו. והוא באמת יצא מהם עם בולם וקפיץ תקינים ומתפקדים.

כדי להוכיח שהאוטו עבר טראומה ושהם משקרים אני צריך לקחת אותו למוסך ושיבדקו אם יש סימנים לכזה דבר. אם מוצאים עקבות של טראומה אז כמובן שיש מקום לטענות ותביעות. אם לא מוצאים סימנים אז איך אני יכול להוציא משהו מהמגרש ?

גם לגבי מכון הבדיקה מה עושים ? באים ומספרים להם שהבולם והקפיץ נשברו. הם עדיין יכולים לטעון שבזמן הבדיקה הכל היה תקין (והאוטו באמת נסע חודש ללא בעיות).

בקיצור, איך אני יכול להוכיח שהבעיה הייתה קיימת עוד לפני שקניתי את האוטו ושהם היו מודעים אליה ?

פורסם

מודעות לא תוכל לדעתי להוכיח. 

אם יש עוד בעיות ברכב, זה כן משהו שתוכל להוכיח- שהמכון בדיקה "פיספס". רשלנות או רשלנות מכוונת.

שמע, אני לא יודע מה להגיד לך. לך למוסך עם מוניטין טוב ותבקש בדיקה כמו לפני קנייה. 

יכול להיות שבסופו של דבר, בסך הכל הצלחת ליפול על רכב שקפיץ אחד שלו היה פגום מהמפעל, דפקט בייצור, ופשוט- בתזמון מופלא- אתה הצלחת לקבל את הלקרדה בתוך הקונוס. SHEEP HAPPENS. 

תגיד. שמרת במקרה את החומר של הקפיץ המקורי שנשבר? 

תוכל אולי לפנות ליצרן בצינורות המקובלים ולתאר את המקרה, אני מניח שהם ירצו לשמוע עוד, ליצור אתך קשר ולבדוק בדיוק את נושא הבקרת איכות של הפלדה של הקפיץ. אולי כך גם תקבל תשובה עניינית לאיך לעזאזל חתיכת פלדה בקוטר של מעל סנטימטר שנועדה לעמוד בעומסים ולשמור על קפיציות דאקינג נשברת ביום בהיר אחד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, ni4ni כתב:

איך בכלל להתנהל עם זה ? 

לפני 30 דקות, ni4ni כתב:

איך אני יכול להוכיח שהבעיה הייתה קיימת עוד לפני שקניתי את האוטו ושהם היו מודעים אליה ?

אתה לא יכול להתנהל כלל.

אתה לא יכול להוכיח כלום.

בתוכניות טלויזיה כמו CSI עם ציוד וידע, מצליחים להוכיח ולהרשיע תוך 45 דקות.

לך יש רק חשדות.

יש לך את הכסף והמשאבים והזמן למומחים ועורכי-דין ובתי משפט ?

תבלע את הגלולה ותמשיך הלאה.

(*) רציתי להגיב עוד בתחילת השרשור, לגבי  מקום התקרית שרכבך נפגע.

קרה לי פעם שעברתי פס האטה באור אחרון, די לאט.

ובכל זאת חטפתי בום רציני.

זה הפריע לי שלא שמתי לב.

חזרתי למקום, יצאתי מהרכב ובדקתי בעייניים ובידיים מקרוב.

מה מסתבר?

בירידה מהפס, בבסיס הכביש, נפער בור עמוק יחסית, כנראה אחרי הגשם.

הבור "התחבא" מאחורי פס ההאטה.

בדוק את מקום הפגיעה, אם גם אצלך זה המצב. (אמרת שזה ליד הבית שלך).

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 11.1.2026 בשעה 22:38, yd b-4 כתב:

מה שכן שבר בקפיץ זה באמת משהו שלא שמעתי עליו מעולם

זה כי אתה לא מסתובב בפורומים הנכונים :-) לא תופעה שכיחה אמנם אבל בהחלט מוכרת בשוק השיפורים. תופעה שקיימת גם בקפיצים מקוריים, אבל פחות, הרבה פחות, וזה לרוב ברכבים שכבר 20 שנה ומעלה על הכביש. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מאקסקס הזועם, אתה מתאר עייפות החומר נורמאלית. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סוף דבר (ומקווה שבאמת הסוף).

האוטו יצא אתמול מהמוסך אחרי 16 יום. הוחלפו שני קפיצים ושני בולמים עם החלפים שאני הבאתי.

למוסך הזה לא אחזור כבר כי הוא איבד את האמינות בעיני. בקרוב אחרי שאתאושש קצת אני אכניס את האוטו למוסך נורמאלי שיבדקו שהוא לא עבר טראומות ושהכל בסדר.

• אהבתי 1
פורסם

הנסיעה בסדר גמור. למרות שהבולמים עכשיו של monroe אני לא ממש מרגיש הבדל ממה שהיה קודם. במקומות שונים באינטרנט קראתי שהם אמורים להיות יותר רכים מהמקור אבל אני לא הרגשתי את זה (מאז אתמול יצא לי ליסוע נסיעות עירוניות בלבד).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...