Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים צהרים טובים

מחפש רכב שני בשבילי לנסיעות לא גדולות אוטומטי, כן חשוב לי שיהיה אמין ולא אצטרך להתעסק בבלאי מעבר לטיפול שנתי וטסט  

חסכון בדלק לא משנה כי זה רכב לנסיעות לא ארוכות, למרות שאולי פעם ב אצטרך נסיעה ארוכה

חשבתי על הרכבים הסופר מיני/מיני  למיניהם I10/I20/attrage/space star /spark 

חשוב לי מנוע יחסית יציב וגדול לא 1.0  שגם אם ארצה לנסוע נסיעה ארוכה לא אצטרך לפחד להדליק מזגן איתו

תקציב ב30 בערך

אשמח להמלצות 

פורסם

הספארק אחלה אופציה והזרחזה בקטגןריית המיני, הייתי מחפש את.רמות אבזור lt+ או הבכורה ltz.

הספייס מאוד אמינה וחסכונית, אבל רועשת יותר ורוכנת בפניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הוא יצליח למצוא LT במצב סביר שנכנסת בתקציב - זה יהיה הישג. המחירון מתחיל ב-37500 ש"ח לדגם 2016 מנוע 1.4 אוטומטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תתאים גם משפחת הסוזוקי סוויפט/ספלאש/איגניס.

תביא בחשבון שבתקציבך מדובר ברכב בן 10 פלוס מינוס, גיל שבו יש מספיק בלאי שעלול לגרום תקלות לא צפויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תתאים גם משפחת הסוזוקי סוויפט/ספלאש/איגניס.

תביא בחשבון שבתקציבך מדובר ברכב בן 10 פלוס מינוס, גיל שבו יש מספיק בלאי שעלול לגרום תקלות לא צפויות.

אמתח את התקציב ל 35 מקווה שיעזור 

מצחיק שלפני 5 שנים מכרתי יונדאי I10 עם קצה שלדה ב 22 אלף עם 105 אלף קילומטר

היום הייתי קופץ על המציאה

בעיקר כי אני מבין שעניין השלדה פחות קריטי במיוחד בקופסת נעליים כזו, בעיקר מכני ואמינות

אמרו שספארק פחות אמינה יש סימוכין לזה? על פניו היא מובילה בקטגוריה גם מנוע וגם גיר 

ספייססטאר 3 צילינדר לכן אני תוהה על קנקנה

פיקנטו לא רלוונטי גם מבוקש גם גניב 

גם יאריס אני בספק שאצליח להשיג בגלל הביקוש הגבוה 

איך ה סוויפט/ספלאש/איגניס?

פורסם

נחשבות אמינות. לא זריזות במיוחד. לסויפט בדור הזה ולספלאש תא מטען קטן. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

3 צילנדרים של הספייס באים לידי ביטוי ברעידות בעמידה והיא רועשת מהספארק אך אמינה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אנחנו מחזיקים i20 2015 1.4 אוטומטית כבר 9 שנים (רכב שני לצד רכב ליסינג מהעבודה) - אמינות מוחלטת.

הרכב נסע עד עכשיו 55k קמ.

ב-4 השנים האחרונות רק כ-1,500-2,000 קמ בשנה בנסיעות שכונתיות קצרות.

הרכב לא זריז, אבל נוח ונעים לנסיעה.

פורסם
בתאריך 8.12.2025 בשעה 17:41, zvit כתב:

אם הוא יצליח למצוא LT במצב סביר שנכנסת בתקציב - זה יהיה הישג. המחירון מתחיל ב-37500 ש"ח לדגם 2016 מנוע 1.4 אוטומטי.

אני לא בטוח שהרכב הזה נסחר במחירון .

בינואר האחרון קניתי לבת שלי ספארק LT PLUS משנת 2016 עם נתונים טובים ב36.5 כאשר המחירון היה סביב 40. 

במקביל היה רכב נוסף LTZ עם נתונים דומים וגם כאן המוכר ביקש סכום דומה .

לא התקדמתי איתו כי הוא ביקש למכור רק כשיגיע הרכב החדש שהזמין

בתאריך 8.12.2025 בשעה 19:42, דרדס אבא כתב:

אמרו שספארק פחות אמינה יש סימוכין לזה?

הבת שלי קרוב לשנה עם ספארק ועשיתי לה יישור קו בקנייה .

החלפת שמן גיר , החלפת חיישני TPMS שסיימו את חייהם , תיקון קטן במובילאי .

הבת מרוצה מאוד , בינתיים אין תקלות והיא גרה בירושלים במקום עם חנייה קשה והרכב נוח לה .

יש גם מצלמה שעוזרת לה לחנות.

פורסם
בתאריך 9.12.2025 בשעה 11:52, mottis כתב:

אנחנו מחזיקים i20 2015 1.4 אוטומטית כבר 9 שנים (רכב שני לצד רכב ליסינג מהעבודה) - אמינות מוחלטת.

הרכב נסע עד עכשיו 55k קמ.

ב-4 השנים האחרונות רק כ-1,500-2,000 קמ בשנה בנסיעות שכונתיות קצרות.

הרכב לא זריז, אבל נוח ונעים לנסיעה.

לאחר בדיקה זה נראה שאין מה לדבר על סוזוקי בכלל לא בתקציב כנ''ל גם לא טיוטה

העלתי את התקציב טיפה ל 37/40 ומצאתי אחלה מציאות בעיקר I20 או ספרק  (ספייסטאר/אטראז הם אחלה אבל מנוע קצת חלש) 

השאלה המרכזית מה עושים עם היסטוריה טיפולים לרכבים עם ק''מ נמוך?  במידה ואין 

מעבר לבדיקה בסיסית ודוח של חברות הביטוח וכו

איך הגיעו שעשור לא נהגו על רכבים כמעט 

שנתונים 2014+  דווקא עם ק'מ נמוכים 54 (https://www.yad2.co.il/vehicles/item/7g3om5r5?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=solo&location=14&pagination=1)

וספארק  (צבע נוראי אבל אחלה נתונים ) https://www.yad2.co.il/vehicles/item/8qkeb6p6?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=10&pagination=1

פורסם

גם רכב עם מעט ק"מ אמור להיכנס לטיפול אחת לשנה,

וזה אמור להיות מתועד בחשבונית ו/או במחשב המוסך.

על ה-i20 בקישור שהבאת נכתב "מטופל במורשה", אז זה ניתן לבדיקה.

לפני שעה, דרדס אבא כתב:

נדיר אבל לא מופרך. רכבים כאלה נחשבים 'מציאה' בד"כ.

יש לנו במשפחה ארונה 2019 שעשתה בסה"כ 25K ק"מ.

נוסעת לסידורים ולחוגים פעמיים-3 בשבוע ק"מ בודדים,

ופעם בחודש בערך אני מוציא אותה לנסיעה ארוכה יחסית של כ-150 ק"מ.

המינוס ברכבים כאלה שהם נוסעים לרוב נסיעות קצרות בעיר, יש להם הרבה שעות מנוע ביחס לק"מ,

ויותר זמן של תנועה עם מנוע קר, יחסית לרכב מקביל עם נסועה רגילה.

במקרה של גיר ידני/רובוטי, גם שחיקת מצמדים מוגברת ביחס לק"מ.

אבל בשורה התחתונה, רכב כזה עם ק"מ נמוך שטופל אחת לשנה, עדיף לדעתי על רכב מקביל עם נסועה ממוצעת.

פורסם

לפעמים רכבים משמשים כרכב שני במשפחה, אני נוסע למשל 4 אלף ק"מ בשנה.

אגב הספארק לפי אתר משומשת, הרכב יד 2, כאשר הבעלים האחרון החזיק בה 7 שנים.

פורסם

לא הייתי פוסל את הקטנות כמו הפיקנטו. נסעתי גם בה וגם ב i10 על כבישים מהירים ואין להן שום בעיה.
מה שהייתי מחפש זה רכב שטופל פיקס כי בגיל בתקציב הזה, רכב שלא טופל יאכיל אותך מרורים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 שעות, דרדס אבא כתב:

את ה- I20 שלנו קנינו שנה וחצי לאחר שעלה על הכביש עם 8K ק"מ מזוג פנסיונרים.

עד הקורונה הרכב נסע כ-9K ק"מ בשנה.

אשתי עובדת במרחק 2 ק"מ מהעבודה.
מאז הקורונה ומתכונת העבודה ההיבירידית את כל הנסיעות אנחנו עושים עם רכב הליסינג מהעבודה. לפעמים ה-I20 לא יוצאת מהחניה אפילו שבועיים...

פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

לא הייתי פוסל את הקטנות כמו הפיקנטו. נסעתי גם בה וגם ב i10 על כבישים מהירים ואין להן שום בעיה.
מה שהייתי מחפש זה רכב שטופל פיקס כי בגיל בתקציב הזה, רכב שלא טופל יאכיל אותך מרורים.

רק ךקחת את מנוע ה 1.2 ולא 1.0.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...