Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם המטרה היא חסכון לפנסיה, למה לא לבחור בקופת גמל להשקעה?

יש מסלולים ברמת סיכון שונות, בהתאם לגיל או לפי רצונך. הכסף זמין כל זמן בתשלום מס, או אם מושכים כקצבה אחרי גיל 60 יש פטור ממס.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

אם המטרה היא חסכון לפנסיה, למה לא לבחור בקופת גמל להשקעה?

יש מסלולים ברמת סיכון שונות, בהתאם לגיל או לפי רצונך. הכסף זמין כל זמן בתשלום מס, או אם מושכים כקצבה אחרי גיל 60 יש פטור ממס.

כי כרגע המטרה היא לפנסיה בגדול. אבל פנסיה זה גיל 67. ואם אני ארצה להנות מהכסף בגיל 60? 62? 63?  אני יודע שקופות גמל משמעותית דמי הניהול גבוהים יותר.  יכול להיות ש 15 שנה סטטיסטית זה קצת גבולי מבחינת 100 אחוז מניות אני באמת לא יודע. אם היו לי 30 שנה במחסנית לא הייתי מתלבט בכלל.   לגבי הילדים לפחות הזמן לא משחק תפקיד אז שם אין לי יותר מדי התלבטות. במקרה שלהם אני כן חושב ש 100 אחוז מנייתי יהיה הגיוני יותר. לשוק יהיה מספיק זמן לתיקונים.

@sperial לגבי העניין של קרן ההשתלמות שכל 6 שנים הם פותחים לי חדשה. זה אומר שבתכלס אני מאבד את האפקט המלא של הריבית דריבית? כי הרי אין הפקדות לקרן הישנה ואני כל 6 שנים צובר מהתחלה לקרן החדשה.  אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

אם לא ניצלת את הקרנות הישנות הן ממשיכות לצבור את הרווחים (ולא ריבית).

הסיבה לפיצול הקרנות היא התנאים למימוש ביציאה לשנת השתלמות. אתה לא יכול לצבור יותר מ-8 שנים לטובת החזר של (אאל״ט) 88% בתוספת שכ״ל. יש לכך יתרונות גם מבחינת פיצול הקרנות ואפשרות לבחור מסלולים שונים, וגם העברת הקרנות לקרנות אחרות. החיסרון הוא שבכל פתיחה של קרן חדשה היא חסומה למשיכה למשך 6 שנים (בתנאים מסויימים 3 שנים).

לגבי קופ״ח להשקעה - אתה יכול למשוך אותה ללא מיסים מגיל 60 בתנאי שאתה מושך אותה כקצבה, לא הונית. לא יודע האם יש דרישה לותק מינימלי מסויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Moshe c כתב:

לדעתי האישית, וחלילה לא מתכוון להעליב, אתה לא בכיוון. 

בגילך ההמלצה היא לשים את החסכונות לטווח ארוך במסלול מנייתי, גם את ההשתלמות וגם הפנסיה. אתה לא קרוב לפרישה ולכן אין סיבה להיות, במסלול עם סיכון נמוך יותר. 

תיכנס לגמל נט ותבדוק תשואות של 5 השנים האחרונות, תשווה למה שיש לך ותראה את ההבדלים. 

זה כמובן לא יכול להעיד על העתיד וחמש השנים האחרונות היו מוצלחות במיוחד, אבל לטווח ארוך כנראה שמה שיש לך כעת יניב פחות מהאלטרנטיבות הקיימות. 

בנוסף, כספים שאתה מעוניין להפקיד לטווח ארוך, אז מכיוון שאתה לא בקיא בשוק ההון, הייתי נותן למי שיותר בקיא להחליט במקומך.

ניתן לעשות זאת באמצעות קופת גמל להשקעה ואם מדובר על סכומים גבוהים מכשמונים אלף בשנה, בפוליסת חיסכון. 

קופת גמל להשקעה גם מספקת הטבות במיסוי אם פודים כקצבה בפנסיה, כך שזה עדיף על פני השקעות אחרות לטווח הזה. 

גם כאן, תיכנס לגמל נט ותשווה.

תוכל במהלך השנים לבצע מעבר בין קופות ללא מס בשונה משוק ההון שמעבר בין השקעות מחייב מכירה ומיסוי. 

ישנן קופות שייצרו למעלה מ100% בחמש השנים האחרונות.

גם זה כמובן לא מעיד על העתיד אבל סביר להניח שגוף מקצועי יוכל לבחור טוב ממך כיצד להשקיע. 

למה לא בכיוון? הכוונה שלי היא לשים 100 אחוז מנייתי. קופת גמל הבנתי שדמי הניהול יחסית די גבוהים ולטווח ארוך ההפרש בין זה לבין מסחר עצמאי לתקופה יחסית ארוכה יכול להיות לא מעט

Just now, sperial כתב:

אם לא ניצלת את הקרנות הישנות הן ממשיכות לצבור את הרווחים (ולא ריבית).

הסיבה לפיצול הקרנות היא התנאים למימוש ביציאה לשנת השתלמות. אתה לא יכול לצבור יותר מ-8 שנים לטובת החזר של (אאל״ט) 88% בתוספת שכ״ל. יש לכך יתרונות גם מבחינת פיצול הקרנות ואפשרות לבחור מסלולים שונים, וגם העברת הקרנות לקרנות אחרות. החיסרון הוא שבכל פתיחה של קרן חדשה היא חסומה למשיכה למשך 6 שנים (בתנאים מסויימים 3 שנים).

לגבי קופ״ח להשקעה - אתה יכול למשוך אותה ללא מיסים מגיל 60 בתנאי שאתה מושך אותה כקצבה, לא הונית. לא יודע האם יש דרישה לותק מינימלי מסויים.

אין לי עניין לגעת בקרנות בכלל עד הפנסיה בכל מקרה.  מי מחליט בקופת גמל כמה קצבה אוכל למשוך?

פורסם

הצד השני הוא שבקופת הגמל להשקעה אתה יכול לקבל, אם אתה ממלא את התנאים, פטור מלא ממס שהוא 25%. ובהחלט יש מקום לבדוק עלויות של קרנות וקופות שונות. לא הייתי מסתפק באמירה הכללית. שוב, כאן יש יתרון ליועץ שמכיר את השוק ואולי גם משיג תנאים משופרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, mazinya כתב:

למה לא בכיוון? הכוונה שלי היא לשים 100 אחוז מנייתי. קופת גמל הבנתי שדמי הניהול יחסית די גבוהים ולטווח ארוך ההפרש בין זה לבין מסחר עצמאי לתקופה יחסית ארוכה יכול להיות לא מעט

אין לי עניין לגעת בקרנות בכלל עד הפנסיה בכל מקרה.  מי מחליט בקופת גמל כמה קצבה אוכל למשוך?

לא טרחתי לבדוק, כי מרבית הקרנות שלי מוגדרות למשיכה הונית ואלה שלא יקבלו פטור במסגרת קיבוע זכויות. מכל מקום, כל הדברים האלה מוגדרים על ידי בנק ישראל והפיקוח על שוק ההון. כמוכן, כשתגיע לגיל פנסיה, יש כל מיני הליכים כמו קיבוע זכויות ואפשרויות לאיחוד הקרנות.

פורסם

עצתי היא כתמיד למצוא יועצת השקעות טובה שתבין היטב היטב את הצרכים שלך.

תלמד את המושגים הבסיסיים לפחות כדי שתוכל לשאול שאלות ולהבין את התשובות, ואם תרגיש שהיא מערבבת אותך  תחליף.

לצערי אני נוטה להסכים עם ספריאל, אתה חושב שהכל בטוח עד הפנסיה אבל בלתמים תמיד יכולים לקרות.

הסכום גם לא מאד גדול ככה ש"דמי מינימום" יכולים לנגוס בצורה משמעותית ברווחים.

לדעתי להשקיע יותר משליש במדד אחד זה לא רעיון כלכך מוצלך.

בפורום יש עדיין חובבי סנופי שלא הייתי סומך על העצות שלהם אבל כבר זו פעם שלישית או רביעית שהנושא עולה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 3 שעות, mazinya כתב:

כתבתי מנייתי ביחס להשתלמות ולפנסיה שלך. אם הבנתי נכון כתבת שכיום לא מנייתי. 

הסיכוי שלך לנצח את החברות שמנהלות קופ"ג להשקעה לדעתי האישית נמוך מההפרש שבין עמלות מסחר לבין דמי הניהול. שווה לבדוק גם הנחות דרך מקום העבודה אולי בכלל אין הפרש או שתגלה שיעלה לך פחות. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Moshe c כתב:

כתבתי מנייתי ביחס להשתלמות ולפנסיה שלך. אם הבנתי נכון כתבת שכיום לא מנייתי. 

הסיכוי שלך לנצח את החברות שמנהלות קופ"ג להשקעה לדעתי האישית נמוך מההפרש שבין עמלות מסחר לבין דמי הניהול. שווה לבדוק גם הנחות דרך מקום העבודה אולי בכלל אין הפרש או שתגלה שיעלה לך פחות. 

בדקתי את קרן הפנסיה.לא יודע למה אתה מתכוון במנייתי אבל  גם היא מושקעת במסלול של 40% מניות.  יש לי אפשרות לשנות למסלולים יותר מנייתיים של מקסימום 58% מניות ויש אפשרות גם 100% סנפ.  אז גם קרן ההשתלמות שלי וגם הפנסיה שתיהן במסלולים שמרניים. זה די מובן בהתחשב בזה שהם לא רוצים לקחת סיכון עם כסף של אחרים. בכל אופן גם דרך קופג עדיין אני אצטרך לקבל החלטה על איזה מסלול אני בוחר. אני מניח שהם לא יקבלו את ההחלטה במקומי. ולכן אני חוזר לאותה נקודה. אני יודע בוודאות שבבנק אני לא מוכן יותר לסגור פקדונות בשביל ה 3-4 אחוז העלובים שלהם בשנה.  לא יודע אם 15-20 שנה זה מספיק בשביל 100 אחוז מנייתי. גם 80/20 ואפילו 70/30 עלו לי כאפשרויות.

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם (נערך)

במכשירים הפנסיוניים יש דבר שנקרא ״המודל הצ׳ילאני״.

עד גיל 50 - דגש על השקעות במניות, סיכון גבוה.

בין גיל 50-60 - השקעות בסיכון בינוני.

מעל גיל 60 - השקעות שמרניות.

עכשיו, זה המודל האוטומטי, אתה רשאי לשנות מסלולים לפי הבנתך. אתה גם צריך להבין את המשמעויות.

תביא בחשבון שבקרן פנסיה הבסיסית יש גם אג״ח ממשלתיות מובטחות עם ריבית מובטחת קצת פחות מ-5% בשנה, זה רכיב חובה. אם יש לך שכבה של פנסיה משלימה זה לא קיים.

והפוסט הזה שכנע אותי סופית - אתה לא מבין כלום, (לא כמשהו מעליב אלא כתיאור המציאות, ואתה דומה לרוב עם ישראל. אני למדתי עם השנים משהו על התיאוריה, מעשית אני לא יודע מספיק ולכן נעזר בייעוץ). אתה זקוק ליועץ פנסיה מקצועי.  יועץ הפנסיה יעבור איתך על כל החסכונות, ידון איתך בצרכים ויעדים, ידריך אותך וגם יבצע את כל הביורוקרטיה הרלוונטית. צריך ייעוץ בסיסי לתיאום ציפיות ויצירת עמדת מוצא, ואז פגישה שנתית (או תכופה יותר)לעדכונים. כל הדברים האלה ברמה משפחתית, כי הם נוגעים לאישתך בדיוק כמו לך. אני יושב עם אשתי (שממש לא מתתעניינת) עם היועצת שלנו לפחות פעם ב-4-6 חודשים לבחינת המצב וביצוע התאמות. יועץ הפנסיה יכול להיות מישהו שאתה מוצא, מישהו שאליו אתה מופנה על ידי מקום העבודה או מישהו שעובד עם ארגון המורים. למשל, לפני כ-12 שנה ישבנו עם היועץ מטעם ארגון המורים וקיבלנו ממנו ייעוץ לגבי מועד הפרישה האופטימלי של אישתי, שהיה יותר רחוק ממה שחשבה תחילה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 22 דקות, mazinya כתב:

בדקתי את קרן הפנסיה.לא יודע למה אתה מתכוון במנייתי אבל  גם היא מושקעת במסלול של 40% מניות.  יש לי אפשרות לשנות למסלולים יותר מנייתיים של מקסימום 58% מניות ויש אפשרות גם 100% סנפ.  אז גם קרן ההשתלמות שלי וגם הפנסיה שתיהן במסלולים שמרניים. זה די מובן בהתחשב בזה שהם לא רוצים לקחת סיכון עם כסף של אחרים. בכל אופן גם דרך קופג עדיין אני אצטרך לקבל החלטה על איזה מסלול אני בוחר. אני מניח שהם לא יקבלו את ההחלטה במקומי. ולכן אני חוזר לאותה נקודה. אני יודע בוודאות שבבנק אני לא מוכן יותר לסגור פקדונות בשביל ה 3-4 אחוז העלובים שלהם בשנה.  לא יודע אם 15-20 שנה זה מספיק בשביל 100 אחוז מנייתי. גם 80/20 ואפילו 70/30 עלו לי כאפשרויות.

הכסף שלך ואתה תחליט איזה סיכון אתה מוכן לקחת. זה לא כסף של אחרים כמו שכתבת ואתה מחליט איזה מסלול אתה רוצה. 

מציע שתפנה ליועץ, אפילו דרך העבודה, אני מניח שתשמע שהוא יציע לך לעבור למסלול מנייתי, כלומר שונה ממה שיש אצלך, גם לגבי ההשתלמות וגם לגבי הפנסיה. 

לגבי השקעה בקופײג להשקעה, אני מניח לפי הפוסטים שלך שהסיכוי שתגבר באופן עצמאי על התשואה שיכולים להניב החברות שעוסקות בזה הוא נמוך, שלא לומר לא קיים.

לכן, אני מציע לך בחום לעשות קצת יותר שעורי, בית ולשקול קופ"ג להשקעה במקום שאתה תחליט כיצד להשקיע ובמקביל להעביר לשקול להעביר את הפנסיה וההשתלמות למסלול מנייתי. 

לו היית בן 60 פלוס מינוס, לא הייתי ממליץ על זה. 

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

עד גיל 50 - דגש על השקעות במניות, סיכון גבוה.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

תביא בחשבון שבקרן פנסיה הבסיסית יש גם אג״ח ממשלתיות מובטחות

מסלול עד גיל 50 כולל כ25% של אגח מיועדות עם תשואה מובטחת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא עד גיל 50, אלא בכל קרן פנסיה מקיפה (שכבת הבסיס). מעולם לא התעמקתי בפרטים כי אני עוד מהדור של הקרנות ההסתדרותיות, שקרויות היום ״ותיקות״, ובהן כל המנגנון שונה לחלוטין.

פורסם
לפני 37 דקות, Moshe c כתב:

הכסף שלך ואתה תחליט איזה סיכון אתה מוכן לקחת. זה לא כסף של אחרים כמו שכתבת ואתה מחליט איזה מסלול אתה רוצה. 

מציע שתפנה ליועץ, אפילו דרך העבודה, אני מניח שתשמע שהוא יציע לך לעבור למסלול מנייתי, כלומר שונה ממה שיש אצלך, גם לגבי ההשתלמות וגם לגבי הפנסיה. 

לגבי השקעה בקופײג להשקעה, אני מניח לפי הפוסטים שלך שהסיכוי שתגבר באופן עצמאי על התשואה שיכולים להניב החברות שעוסקות בזה הוא נמוך, שלא לומר לא קיים.

לכן, אני מציע לך בחום לעשות קצת יותר שעורי, בית ולשקול קופ"ג להשקעה במקום שאתה תחליט כיצד להשקיע ובמקביל להעביר לשקול להעביר את הפנסיה וההשתלמות למסלול מנייתי. 

לו היית בן 60 פלוס מינוס, לא הייתי ממליץ על זה. 

אני אשקול ואבדוק את עניין קופג להשקעה. אבא שלי יש מועדון חבר וראיתי שאלטשולר שחם מאפשרים פתיחת קופג אצלם לעמיתי חבר עם דמי ניהול של 0.36.  עדיין גבוה ממסחר עצמאי אבל זה לא 0.6 או 0.7.

לגבי הילדים אגב, בשונה ממני אני חושב שכן אפתח חשבון מסחר עצמאי עם 100 אחוז מנייתי על הסנפ או העולמי. הזמן הוא לא פקטור אצלם ויש להם מספיק זמן לתת לשוק לתקן את עצמו.

פורסם
לפני 3 דקות, mazinya כתב:

אני אשקול ואבדוק את עניין קופג להשקעה. אבא שלי יש מועדון חבר וראיתי שאלטשולר שחם מאפשרים פתיחת קופג אצלם לעמיתי חבר עם דמי ניהול של 0.36.  עדיין גבוה ממסחר עצמאי אבל זה לא 0.6 או 0.7.

לגבי הילדים אגב, בשונה ממני אני חושב שכן אפתח חשבון מסחר עצמאי עם 100 אחוז מנייתי על הסנפ או העולמי. הזמן הוא לא פקטור אצלם ויש להם מספיק זמן לתת לשוק לתקן את עצמו.

גובה דמי ניהול זה לא תכלית הכל.

אם תבדוק, אלטשולר, למעט החודש האחרון, היו חלשים יחסית בטווחים של שנה, שלוש וחמש. 

יש חברות שעשו עשרות אחוזים יותר, כך שכמה פרומילים בדמי הניהול לא צריכים להיות מה שיכריע.

תלמד קצת יותר את הנושא.

גם לגבי הילדים, התפיסה שיש לשוק זמן לתקן את עצמו היא לא העניין. 

ביקשת את חכמת ההמונים, לפחות תשקול לשקול שוב. 

• תוכן חדש...