Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, stx כתב:

והם?

איטום בית קמשאפט והחלפת אטם של המכסה שסתומים (ההמלצה העדכנית היא להחליף את האטם יחד עם המכסה מאחר והניסיון הוליד את התובנה שרק החלפה של האטם גומי לא פותרת ב 100% את הנזילות אפילו שמשולב שם איטום לבית קמשאפט).

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 10:52, Gavrik כתב:

ממליץ להתמקד בדיזל.

מה שתשלם יותר במחיר הקניה של הדיזל תחסוך בסוף בזמן ומוסך. למרות שהפרינס (ה1.6 טורבו בנזין 180 כוח סוס) בגרסה האחרונה שלו שופר ונפתר ממחלות מסויימות הוא עדיין מנוע בנזין מודרני.

הבעיה העיקרית של מנועי טורבו בנזין מודרניים כמו הפרינס (או פיורטק, או TSI, או T-GDI) היא אכילת שמן לאחר +-100 אלף קילומטר האכילה מופיעה בגלל רינגים דקים והצטברות פיח על הרינג שתפקידו להסיר שמן עודף לאחר מהלך הבוכנה. 

אכילת השמן הזאת רק מתגברת עם הזמן עד שהיא מובילה לאוברול/החלפת מנוע וסותמת את הממיר חלקיקים שמחירו כידוע מאוד לא זול (כ6,000 ש"ח).

אפשר למנוע את זה אם מקצרים את הרווחים הטיפולים פי שתיים מתחילת חייו של הרכב, אבל אם הרכב טופל בהוראות יצרן (במיוחד טיפול פעם ב20 אלף שזאת קטסטרופה במיוחד למנוע שעובד בטמפרטורה גבוהה כמו הפרינס) וכבר עבר 80 אלף + לא הייתי מסתכן בזה.

בנוסף לפרינס גם ברוויזיה השלישית עדיין יש מחלות מסויימות ולאורך הדרך צפויים דברים כמו מכסה שסתומים, גומיות שסתומים, טרמוסטט, החלפת שרשרת טיימינג... זה בסוף מצטבר לסכום כסף נאה שאף אחד לא יחזיר לך.

בגלל זה אני העדפתי את הדיזל 2.0, גם אם הדיזלים יקרים יותר ב10-20 אלף שקל. כי לאורך הדרך אני אחסוך את הכסף הזה בתקלות, צריכת דלק, ירידת ערך ומרווח טיפולים גדול פי 2 כי אני עושה טיפול אחד על כל שתי טיפולים שהייתי עושה בבנזין.

נכון להיום ב5008 יש לי את ה1.6 בנזין עם 180 כ״ס.

הרכב עם 102 אלף ק״מ ומטופל כל 15 אלף קמ או שנה.

עד עכשיו לא היו הפתעות למעט שיפוץ מסרק הגה שהבנתי שזה מחלה של האוטו.

לגבי הדיזל, אנחנו נוסעים איזור ה15-18 אלף ק״מ בשנה ולכן לא יודע עד כמה הדיזל ישתלם

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

גם אנחנו עם 308 1.2 פיורטק כבר 180,000 ללא הפתעות... אבל אתה יודע הכל אניין של סטטיסטיקה. בסוף למרות שאנחנו חיים איתו בשלום לא הייתי קונה שוב רכב עם המנוע הנ"ל.

אני לא חושב שצריך להגיע לנסועה מסויימת כדי שהדיזל ישתלם לך, בסוף זה גם עניין של ירידת ערך דיזלים לדעתי ישמרו על הערך יותר טוב לאורך זמן. (ניתן גם לראות את זה על ה3008) 

פורסם
לפני 3 שעות, Jeka88 כתב:

נכון להיום ב5008 יש לי את ה1.6 בנזין עם 180 כ״ס.

הרכב עם 102 אלף ק״מ ומטופל כל 15 אלף קמ או שנה.

עד עכשיו לא היו הפתעות למעט שיפוץ מסרק הגה שהבנתי שזה מחלה של האוטו.

לגבי הדיזל, אנחנו נוסעים איזור ה15-18 אלף ק״מ בשנה ולכן לא יודע עד כמה הדיזל ישתלם

לא רוצה לחטוף את השרשור - אבל אני מחפש 3008 עם המנוע הזה, אשמח לשמוע מעט על עלויות האחזקה, תקלות וכו'.

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

גם אנחנו עם 308 1.2 פיורטק כבר 180,000 ללא הפתעות... אבל אתה יודע הכל אניין של סטטיסטיקה. בסוף למרות שאנחנו חיים איתו בשלום לא הייתי קונה שוב רכב עם המנוע הנ"ל.

אני לא חושב שצריך להגיע לנסועה מסויימת כדי שהדיזל ישתלם לך, בסוף זה גם עניין של ירידת ערך דיזלים לדעתי ישמרו על הערך יותר טוב לאורך זמן. (ניתן גם לראות את זה על ה3008) 

180,000 לפיור טק? המנוע עבר שיפוץ בעבר? אם לא, יש צריכת שמן? תקלות ממיר קטליטי?

פורסם

בפיורטק יש צריכת שמן, לא כזאת של שיפוץ מנוע אבל היא כן קיימת. המנוע לא עבר שיפוץ בעבר ולא נפתח, פשוט התחלתי לקצר לו את הרווחי הטיפולים לכן כנראה הוא כנראה האריך חיים.

מלבד זה אין תקלות.

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 26.9.2025 בשעה 15:16, איציק נ. כתב:

.מאיפה בסוף הזמנת חיישן ?
נסה קודם להרכיב אותו, יכול להיות שהכיול יעשה אדפטיבית עם הנסיעה ולא תצטרך מחשב. נראה שההחלפה דיי קלה...

איציק

חיישן הוזמן מautodoc.

בסוף צדקת החלפתי את החיישן היום, בערך 20 דקות עבודה עם סט כלים פשוט.

לא היה צורך לכייל את החיישן, פשוט ניתקתי מצבר כשהחלפתי אותו וחיברתי חזרה אחרי שחיברתי את החיישן החדש, כל המערכות של המתלים האדפיטיביים עובדות והתראת התקלה שלהם נעלמה.

IMG_20251022_175531.jpg

פורסם (נערך)

בזמן האחרון סוף סוף יצא לי ממש לנסוע ברכב אחרי שחזרנו מחו"ל והחלפתי את החיישן ואפשר לחזור עם קצת רשמים.

1. לא יודע מה העניין של המתלים האדפטיביים, אחרי תיקון החיישן ובמצב קומפורט (כשמערכת המתלים האדפטיביים עובדת) לא הרגשתי מי יודע מה הבדל, באמת גם לפני זה הרכב היה בולע כל בור בכביש וגם אחרי זה לא הורגש שינוי.

2. צריכת הדלק שהרכב מראה כרגע מאוד משמחת אותי, דיזל או לא לא ציפיתי לראות נתונים כאלה מSUV שגדול יותר מספורטאז'. תוואי הנסיעה שלי היה 50/50, 50 אחוז פקקים בשעות העומס (הרצליה - רעננה - נתניה) ו50 אחוז שיוט בין עירוני במצב סבא.

באותו תוואי הפיג'ו הקטנה עם מנוע ה1.2 הראתה צריכה של 1 ל15/14, הDS מראה צריכה של 1 ל16 עם מזגן דלוק וS/S מנוטרל בדרך קבע (סליחה גרטה).

3. מערכות הבטיחות ברכב מאוד משחררות, לא שמעתי פעם אחת שום צפצוף ורק פעם או פעמיים שמתי לב שהרכב ממש מנסה לתקן אותי כשהדלקתי איתות קצר ואז החלפתי נתיב.

4. אם הכביש במצב לא טוב ולא רואים את הקווים בבירור (מה שקורה לא מעט בארצנו הקטנה) מערכת בקרת השיוט האדפטיבית מנתקת מגע ללא שום התראה(!), אז צריך להיות תמיד עם עיניים על הכביש וידיים על ההגה. מצב שיכול להיות מסוכן אם לא מכירים את הרכב.

- בתכנית שלי לעשות חידוש לפלסטיקים השחורים החיצוניים שנששרפו בשמש, אשמח להמלצות לחומר יעודי.

IMG_20251025_132605.jpg

IMG_20251025_143230.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 4
פורסם

תנסה back to black וכל מוצר מתחרה שיעלה באתרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ב5 החודשים האחרונים נסענו רק 5000 קילומטר לכן לא היה שום צורך באחזקה נוספת (טפו טפו)

הדבר היחיד שעשיתי בזמן הזה הוא להחליף את נורות הקסנון החלשות שהיו ברכב בנורות לד מודרניות שמתאימות לו ומכוונות טוב כדי לא לסנוור את הבאים ממול ולהאיר כמו שצריך.

צריכת הדלק עומדת נכון לרגע זה על 16.6 ק"מ לליטר.

המחלות הנפוצות של הרכב דיי משותפות לכל פלטפורמת הגיפונים דיזלים של PSA שזה עניין האוריאה שלא קרה אצלי, יחידת חימום פנימית שנסתמת וזהו בערך.

רק לDS7 יש מחלה נוספת בדמות של כניסת מים לפנסים האחוריים כי ההדבקה לא כ"כ מוצלחת, כדי לטפל בזה צריך להוציא את הפנס ולמרוח סיליקון מסביב, זה בערך חצי שעה עבודה כולל ההוצאה של הפנס.

הדבר היחיד הוא שאני ממליץ לחפש את גרסת הgrand chic האבזור שווה את התוספת במחיר (במיוחד מערכת האודיו)

IMG_20260220_181017.jpg

IMG_20260201_092523.jpg

• אהבתי 2
פורסם

מהמם, אני רוצה לרכוש את הגראנד ציק׳ מפחיד אותי רק בעיות חשמל שיתפסו אותי ועלויות טיפולים יקרות

נסעתי על הרכב והחוויית נסיעה היא פשוט מדהימה (יום אחרי נסעתי על g class חדשה ואמרתי שהיא הרבה פחות נוחה)

מעניין גם איך השוק שלהם במשומשות

• מעניין 1
פורסם

מתעלק - איך הספסל האחורי בשביל 3 נוסעים?

כי זה ברשימה של הרכבים של החברת השכרה בקיץ.

צריך משהו עם מקום ל3 ילדים מאחורה ומזוודות.

חשבתי לקחת סופרב בהתחלה אבל הצאט טוען שיש מנהרה באמצע מתחת לרגליים של הנוסע האמצעי ושהמושב מוכוון לשני נוסעים.

פורסם

אני השכרתי באיטליה DS7 בשנה שעברה.

3 ילדים בגילאי 13,11,4 נכנסו מאחור. מזוודות נכנסו בקושי, אבל אשתי לא יודעת לארוז מעט

אני קיבלתי אותה עם מנוע דיזל, 1.5. יורו 6.4.

80 אלף ק"מ. נסעה יפה מאוד. חסכונית. רמת אבזור מוזרה (חיישנים הקפי לחניה, אבל ללא מצלמה)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

מתעלק - איך הספסל האחורי בשביל 3 נוסעים?

כי זה ברשימה של הרכבים של החברת השכרה בקיץ.

צריך משהו עם מקום ל3 ילדים מאחורה ומזוודות.

חשבתי לקחת סופרב בהתחלה אבל הצאט טוען שיש מנהרה באמצע מתחת לרגליים של הנוסע האמצעי ושהמושב מוכוון לשני נוסעים.

תיקח איירקרוס מהדור הנוכחי - לא הדור הנכנס (תא מטען קטן יותר) 

ספסל אחורי מחולק ל3 משענות נפרדות ותא מטען 680 ליטרים - תסיר את המגש האחורי מקום לא אמור להיות חסר לך למטען. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה למגיבים. מנסה לא לחטוף את השרשור.

זה לא עובד "תיקח איירקרוס".

מה זה תסיר את המגש האחורי? הכיסוי תא מטען העליון? מגש מטען תחתון?

וכן, אני תמיד מעדיף 3 מקומות נפרדים, לכן מאוד אוהב את VW Turan למרות שזה רכב עתיק בבסיסו של 5+2 , יצא לנו לקבל אותו כמה פעמים כולל בגירסאת הדיזל , איזה תענוג , איזה כח ואיזה חסכון. מדהים.

יש שם בפולין - הרכב המייצג זה טויוטה RAV4,

רכבים נוספים זה-  Renault Austral (A), Skoda Kodiaq, DS DS7

את האוסטרל לא מכיר בכלל. הds7 מבוסס על ה c5 aircross אבל בלי החלוקה ל3.

סקודה קודיאק מוזר. הוא גם בלי חלוקה ל3 לדעתי. צריך להבין אם זה 5+2 או 5, שזה בתכלס לא משנה לי, למיטב ידיעתי לסקודה יש בסיס גלגלים אחד ויחיד ( זה לא כמו שהיה פעם Tiguan  קצר וטיגוטן all space).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...