Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התייעצות - יש לנו רכב ליסינג אחד ממקום העבודה, ואנו מעוניינים לשדרג את הרכב המשני -  סוזוקי קרוסאובר שיש לנו כעת. סה"כ מרוצים מאוד מהסוזוקי, אך מרגישים שהגיע הזמן להתקדם. 

הרכב משמש בעיקר לנסיעות מ/ ואל מקום העבודה (כ-60ק"מ ביום) כ-3 פעמים בשבוע ועוד נסיעות קצרות מידי פעם כמו פיזור הילדים וכו', בעיקר כאשר רכב הליסינג לא פנוי.

אנחנו עם שלושה ילדים, כאשר אחד מהם עם כסא בטיחות. 

99% מהפעמים לא אמורים לנסוע ברכב זה בהרכב מלא, אלא רק ברכב הליסינג שברשותנו, ולכן חשבנו על כמה כיוונים (שונים) לרכב יותר מעניין/ מהנה. 

חשבנו בהתחלה על טסלה 3 יד שנייה, אך ירדנו מהרעיון של רכב חשמלי (מצריך התקנת עמדת טעינה יקרה בבניין משותף, סחירות עתידית, התעסקות רבה בהטענות, מצריך שינוי התנהלות החשמל בדירה בזמן טעינה וכו').

יונדאי טוסון/ קיה ספורטאז מ-0 ק"מ נכנס לתקציב, אך מרגיש דל מאוד מבחינת איבזור וממה שהרכב מציע. 

מאזדה CX5 מנוע 2000  - בנסיעת מבחן הרגישה לי קצת כבדה וחסרת כוח, ובנוסף נראית מעט מיושנת מבפנים (ובו זמנית איכותית) , שלא נדבר על חיבור לאפל קאר פליי חוטי בלבד, מסך קטן ומיושן, ובנוסף הצורך המעיק באיתורן. למרות זאת רואה המלצות על הרכב מקצה לקצה - פספסתי משהו? 

חשבנו גם על קופרה פורמנטור שנת 2023, ועוד לא הצלחתי לגבש דעה לגביה. העדיפות היא כמובן לרכב חדש או 0 ק"מ, אך מוכן לשקול. מה דעתכם? 

עוד רכבים שעלו - ג'אקו 7 פלאג אין שהרגיש מצוין ואיכותי, אך לא מספיק לראות הפחדות על אמינות וסחירות רכבים סיניים. 

בקיצור, מתפזר לכמה כיוונים ואשמח להמלצה בעניין, או כל דבר אחר שיכול לסייע.

העדיפות היא לרכב מעניין/ חדשני, מוגבה (לא חייב), מאובזר ומהנה לנהיגה. אם אפשר שיהיה גם סחיר בעתיד וחסכוני באופן יחסי - מה טוב.    

תודה!

פורסם

השאלה הראשונה היא מה חסר לך בסוזוקי ומה הסיבה להחליפו. בכלל - בן כמה הרכב ומה הנסועה שצבר.

אתה מדבר על רכב יד שניה, שתמיד יהיה בו אלמנט של חתול בשק. השאלה היא האם הסיבה להחליף את הרכב מוצדקת.

והשאלה הנוספת, אם הסוזוקי ממלא את הצרכים, האם ההוצאה של 170,000ֶד״ח לא עלולה לפגוע בצרכים רו רמונותֶאחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על ההתייחסות.

אני שם רגע בצד את הנושא התקציבי - יש תקציב ייעודי לצורך כך שנשקל מכל היבט. 

לשאלתך - הרכב משנת 2017 ונרכש בזמנו ישירות מהסוכנות. לאחר כשמונה שנים התחושה היא שהגיע הזמן להתקדם.

אנחנו לא נוטים להחליף רכבים בתדירות גבוהה - לפחות 6-8 שנים, ולכן העדיפות היא רכב חדש, אך לא שולל גם יד שנייה אם ממש שווה את זה.

מה שחסר לי כיום בסוזוקי היא תחושה איכותית , חדשנית ומודרנית יותר, וגם חוסר מרווח יחסי (שנדרש כאמור לעיתים רחוקות יותר כשנוסעים בהרכב מלא/ איסוף ילדים עם חברים  וכו'). 

פורסם

״תחושת איכותיות״ זה דבר מעורפל, אלא אם יש איזו פונקציה שאתה יכול להצביע עליה.

מקום זה דבר מוגדר היטב. כדאי שתציין כמה נוסעים, מושבי בטיחות ומטען דרושים, כך שיהיה אפשר לדייק את ההמלצות. ונסה לחשוב האם יש דרישות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יונדאי קונה הברידית נראית לי בחירה סולידית וטובה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן תחושת הנאה/ איכות מרכב זה כשלעצמה עניין מעורפל וסובייקטיבי. יחד עם זאת כולנו מבינים שבסובארו ג'אסטי 92 לא ממש קיימת תחושת איכות/ פרימיום, לכן לטעמי הדרישות די ברורות. 

ככלל, אין בבחירת רכב שום מדד חד חד ערכי, אחרת כולם היו קונים את אותו סוג רכב כשהצרכים דומים, וזה כידוע לא המקרה. 

אשמח לקבל התייחסות לרכבים שציינתי או לרכבים אחרים שיכולים להתאים. 

לפני 59 דקות, zvit כתב:

יונדאי קונה הברידית נראית לי בחירה סולידית וטובה.

תודה רבה. האם הטוסון לא עדיפה? 

פורסם

טוסון הברידית גדולה ויקרה יותר (ולדעתי גם פחות מוצלחת) לא נראה שיהיה לך שימוש בהפרשי הגודל בטח כשמדובר ברכב שני. הקונה פשוטה יותר ללא טורבו ועם חטיבת כוח עם מוניטין ואמינות מוכחים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

דווקא הטוסון ההיברידית מאוד מרשימה, מרגישה סופר איכותית, מרווחת, מאובזרת ועם נוכחות על הכביש, צריכת הדלק לא ברמה של רכבים היברידים כמו קונה/קורולה קרוס וכו והאבזור לא ברמה של הסיניות כמו צרי טיגו 7 PHEV. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 19 שעות, moshik82 כתב:

אך ירדנו מהרעיון של רכב חשמלי (מצריך התקנת עמדת טעינה יקרה בבניין משותף, סחירות עתידית, התעסקות רבה בהטענות, מצריך שינוי התנהלות החשמל בדירה בזמן טעינה וכו').

רצונו - כבודו.

לגבי שני הסעיפים הראשונים (עמדת טעינה יקרה וסחירות), אין לי מה להעיר.

לגבי שני האחרונים:

- התעסקות רבה בהטענות? סביר להניח פעם-פעמיים בשבוע. סה״כ הזמן המצרפי לחיבור וניתוק לא אמור לעלות על 30 שניות.

- שינוי התנהלות חשמל בעת טעינה? אם לא מבשלים באינדוקצייה ו/או מפעילים מכשירים זוללי חשמל לאחר חצות, חלון זמן שבין נניח 12 בלילה ל-5 בבוקר יטעין סוללה בכ-50 קווט/שעה (16 אמפר תלת-פאזי), די והותר לשימוש בדומה למתאר שלך.

אין בדברים בכדי לשכנע אותך לפעול בדרך זו או אחרת, אלא להעלות נקודת מבט שונה כמענה למגבלות לכאורה.

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 56 דקות, waterman כתב:

רצונו - כבודו.

לגבי שני הסעיפים הראשונים (עמדת טעינה יקרה וסחירות), אין לי מה להעיר.

לגבי שני האחרונים:

- התעסקות רבה בהטענות? סביר להניח פעם-פעמיים בשבוע. סה״כ הזמן המצרפי לחיבור וניתוק לא אמור לעלות על 30 שניות.

- שינוי התנהלות חשמל בעת טעינה? אם לא מבשלים באינדוקצייה ו/או מפעילים מכשירים זוללי חשמל לאחר חצות, חלון זמן שבין נניח 12 בלילה ל-5 בבוקר יטעין סוללה בכ-50 קווט/שעה (16 אמפר תלת-פאזי), די והותר לשימוש בדומה למתאר שלך.

אין בדברים בכדי לשכנע אותך לפעול בדרך זו או אחרת, אלא להעלות נקודת מבט שונה כמענה למגבלות לכאורה.

תודה על התגובה.

לאחרונה עשיתי בירורים בעניין התקנת עמדת טעינה (בניין רב קומות) וקיבלתי כמה הצעות מאוד גבוהות. נאמר לי על ידי המתקינים כי זה מצריך שינוי בהתנהלות מבחינת החשמל, אחרת עלול לקפוץ - כיום מבשלים באינדוקציה (בעיקר בערב), כביסות, ייבוש, מזגן שדולק גם בלילה וכו'. על פניו אני לא חושב שזה מצדיק את המעבר לרכב חשמלי, בפרט כאשר אין המון נסיעות והחיסכון ממילא לא יהיה משמעותי כשיש רכב ליסינג שני בבית - תקן אותי אם אני טועה. 

אתה היום עם רכב חשמלי? אשמח לשמוע רשמים בעניין. 

לפני 9 שעות, boazc כתב:

היה לך טוב עם הסוזוקי אז תמשיך עם סוזוקי S-CROSS או ויטארה חדשה אתה תהנה מהחדשה יותר מהישנה (מנסיון)

תודה. העניין הוא שאנחנו כבר עם סוזוקי קרוסאובר שנייה ברצף, כך שהרצון הוא לגוון בשלב זה.  

לפני 12 שעות, daniel204 כתב:

דווקא הטוסון ההיברידית מאוד מרשימה, מרגישה סופר איכותית, מרווחת, מאובזרת ועם נוכחות על הכביש, צריכת הדלק לא ברמה של רכבים היברידים כמו קונה/קורולה קרוס וכו והאבזור לא ברמה של הסיניות כמו צרי טיגו 7 PHEV. 

תודה. מה דעתך על טוסון מנוע טורבו לא היברידי? ההיברידית מאוד יקרה וחורגת מהתקציב. 

מה לגבי המאזדה CX5? ג'אקו פלאג אין? 

פורסם
לפני 45 דקות, moshik82 כתב:

תודה על התגובה.

לאחרונה עשיתי בירורים בעניין התקנת עמדת טעינה (בניין רב קומות) וקיבלתי כמה הצעות מאוד גבוהות. נאמר לי על ידי המתקינים כי זה מצריך שינוי בהתנהלות מבחינת החשמל, אחרת עלול לקפוץ - כיום מבשלים באינדוקציה (בעיקר בערב), כביסות, ייבוש, מזגן שדולק גם בלילה וכו'. על פניו אני לא חושב שזה מצדיק את המעבר לרכב חשמלי, בפרט כאשר אין המון נסיעות והחיסכון ממילא לא יהיה משמעותי כשיש רכב ליסינג שני בבית - תקן אותי אם אני טועה. 

תודה. העניין הוא שאנחנו כבר עם סוזוקי קרוסאובר שנייה ברצף, כך שהרצון הוא לגוון בשלב זה.  

תודה. מה דעתך על טוסון מנוע טורבו לא היברידי? ההיברידית מאוד יקרה וחורגת מהתקציב. 

מה לגבי המאזדה CX5? ג'אקו פלאג אין? 

הטוסון טורבו בנזין פחות אמינה ופחות סחירה מאז השקת ההיברידית. 

גאקו פלאג אין מאובזר, חסכוני, גבוה, מרווח עם תא מטען יחסית קטן ועוד לא ידוע לגבי האמינות.

מאזדה cx5 אמינה, מיושנת, לא חסכונית עם שוק טוב יחסית.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אם כבר פלאג-אין הצ'רי טיגו 7 מיוצרת ע"י יצרן, מאובזרת טוב יותר, ויש גרסה ב-169990 ש"ח.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 59 דקות, moshik82 כתב:

מה לגבי המאזדה CX5? 

הוצג כבר דגם חדש ל CX5, נראה לי מבאס לרכוש (כחדשה) את הדגם היוצא.

במקום פורמונטור הייתי בודק טיגואן.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני שעה, moshik82 כתב:

בשורה התחתונה, נהנה מאד מהרכב החשמלי ונכון להיום, לא רואה את עצמי רוכש רכב עם מנוע בעירה פנימית (אולי בנזין טהור, אך ודאי שלא היברידי או פלאג-אין. רבים כאן לא יסכימו עם העדפותי אך זו דעתי האישית).

עם זאת וכפי שכבר נוכחת, לא מדובר בפתרון קסם ומה שמתאים לי, לא בהכרח יתאים לך.

אכן עפ״י תאור הצרכים שלך, רכב חשמלי מוצדק פחות.

לגבי הרישא, עמדת טעינה המוזנת מהלוח הראשי של הבניין (׳פיצול מונה׳) אמורה לעלות כ-8 אש״ח כולל עבודה, כבילה, יחידת הראש, חשמלאי בודק, אישור חח״י וביצוע וכו׳). הזנה מהדירה (נניח קומה 12, מעל לא הייתי בוחר בדרך זו) עשוייה לעלות כ-11 אש״ח. יש כמובן יתרונות וחסרונות לכל אחת מהשיטות.

בהנחה שהלוח הדירתי שלך מוזן בלפחות 3x25A, לא אמורה להיות בעייה כלל, במרבית העמדות/מכוניות ניתן להגביל זרם טעינה לנניח 12 אמפר (שיתן הספק של כ-8 קווט, קרי 40 קווט״ש ב-5 שעות) ו/או להגביל שעות טעינה עפ״י הנדרש. הנוחות שלא להגיע לתחנת דלק לעיתים תוך סטייה קלה מהדרך, להמתין בתור לעיתים ביום חם במיוחד או גשום ולהגדיר הפעלת מיזוג כמה דקות לפני הכניסה לרכב, הם כמה מהיתרונות של רכב חשמלי (בחלקם נכונים גם לפלאג-אין היבריד).

בהצלחה בכל שתבחר🙏

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...