Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, `Infinity כתב:

הוצג כבר דגם חדש ל CX5, נראה לי מבאס לרכוש (כחדשה) את הדגם היוצא.

במקום פורמונטור הייתי בודק טיגואן.

גם על הטיגואן חשבתי אבל יקרה מאוד והרבה מעבר לתקציב...

מסכים לגבי ה-CX5 אך בכל מקום רואה ביקורות שמהללות את הרכב ורציתי לוודא שלא פספסתי משהו...

פורסם

בכל זאת היה עוזר אם היית מגדיר מה לדעתך נחשב תא נוסעים איכותי. או שאולי צריך לקרוא לזה ״חווית משתמש״.

לעניות דעתי - תא נוסעים איכותי הוא כזה שיוצאים ממנו רעננים לאחר נסיעה ארוכה. כזה שמבודד רעשים בצורה טובה, עם הנדסת אנוש טובה (לצורך העניין - תפעול דרך כפתורים פיזיים, ולא הכל דרך מסך כמו אצל הסינים), פלסטיקה נעימה, מושבים תומכים. אפשר להוסיף גם מולטימדיה טובה ומיזוג אוויר שמקרר ביעילות.

פרמטר נוסף שהייתי מכניס ואינו שייך לתא הנוסעים - הוא איכות נסיעה, כיול מתלים.

מניסיוני, היצרניות האירופאיות מצטיינות יותר בבניית ״חוויית משתמש״ טובה.

הייתי בודק אפשרויות כמו טיגואן או קארוק (ברמת גימור גבוהה). בתקציב שלך - אולי לא חדש מהסוכנות - אבל בהחלט ניתן למצוא ביד2 רכבים בני שנתיים-שלוש, שמורים.

יצא לי לנהוג על שתיהן לא מזמן באירופה, הרגשתי הבדל קל לטובת הטיגואן.

נקודת המוצא שלי הייתה הקורולה קרוס שיש לי כאן בישראל (שתי הנ״ל מרגישות יותר איכותיות ממנה).

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
לפני 10 שעות, zvit כתב:

אם כבר פלאג-אין הצ'רי טיגו 7 מיוצרת ע"י יצרן, מאובזרת טוב יותר, ויש גרסה ב-169990 ש"ח.

התייחסתי לרכבים שהוצעו, הטיגו 7 באמת נותן יותר בפחות כסף וכבונוס תא מטען גדול יותר.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

טויוטה CHR ישמור על ערכו, אמין וחסכוני. הימור בטוח לדעתי. אפשר לקנות בת שנה ולחסוך עוד יותר. תבדוק מחירי ביטוח

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 21 שעות, waterman כתב:

בשורה התחתונה, נהנה מאד מהרכב החשמלי ונכון להיום, לא רואה את עצמי רוכש רכב עם מנוע בעירה פנימית (אולי בנזין טהור, אך ודאי שלא היברידי או פלאג-אין. רבים כאן לא יסכימו עם העדפותי אך זו דעתי האישית).

עם זאת וכפי שכבר נוכחת, לא מדובר בפתרון קסם ומה שמתאים לי, לא בהכרח יתאים לך.

אכן עפ״י תאור הצרכים שלך, רכב חשמלי מוצדק פחות.

לגבי הרישא, עמדת טעינה המוזנת מהלוח הראשי של הבניין (׳פיצול מונה׳) אמורה לעלות כ-8 אש״ח כולל עבודה, כבילה, יחידת הראש, חשמלאי בודק, אישור חח״י וביצוע וכו׳). הזנה מהדירה (נניח קומה 12, מעל לא הייתי בוחר בדרך זו) עשוייה לעלות כ-11 אש״ח. יש כמובן יתרונות וחסרונות לכל אחת מהשיטות.

בהנחה שהלוח הדירתי שלך מוזן בלפחות 3x25A, לא אמורה להיות בעייה כלל, במרבית העמדות/מכוניות ניתן להגביל זרם טעינה לנניח 12 אמפר (שיתן הספק של כ-8 קווט, קרי 40 קווט״ש ב-5 שעות) ו/או להגביל שעות טעינה עפ״י הנדרש. הנוחות שלא להגיע לתחנת דלק לעיתים תוך סטייה קלה מהדרך, להמתין בתור לעיתים ביום חם במיוחד או גשום ולהגדיר הפעלת מיזוג כמה דקות לפני הכניסה לרכב, הם כמה מהיתרונות של רכב חשמלי (בחלקם נכונים גם לפלאג-אין היבריד).

בהצלחה בכל שתבחר🙏

מצטרף למה שנאמר.

התקנתי עמדת טעינה לפני כשנה וחצי (אחרי מאבק מסוים עם השכנים), מאז גם העברתי את אשתי לרכב חשמלי.

אני בקושי מבלה בעמדות ציבוריות. בשנה האחרונה הטענתי פעמיים בחיפה ופעם אחת באילת. 

על פי ההמלצה של טסלה, הרכב שלי מחובר לחשמל כל הזמן, ככה שהוא תמיד ממתין לי כשהוא מוכן לנסיעה וטעון ב-100% (זו ההמלצה ב-SR, ב-LR ההמלצה היא 80%).

לא שיניתי ממש הרגלים בבית, הרכב נטען ב-10A רוב הזמן כי אין לי לחץ שיטען מהר, כשיש אז אני מעלה ל-16A, וגם כשבבית עובדים צרכנים כמו מזגן, מדיח ומכונת כביסה אין בעיה.

הדבר היחיד שאני צריך לציין זה שאין לנו אינדוקציה.

להדליק מזגן מרחוק בימי הקיץ זה priceless, פיצ'ר מטורף לבוא לרכב נעים במקום להתבשל ברכב ולחכות שיתקרר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...