Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אני מחפש להחליף רפידות וצלחות בלם קידמיות למיצובישי אאטולנדר 2018 

על זוג רפידות + צלחת מקורית מוסך יבואן רוצה  1,564 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה 

אני מחפש חליפיות OEM  או חליפיות אחרות איכותיות - הומלץ מותגים כמו TRW / ATE - 

מבדיקה בחניות החלפים נראה שקשה למצוא 

בעיקר יש HI-Q או ברמבו או סיניות 

האם הגיוני שזה השוק ? 

מי יצרן ה- OEM  של מיצובישי ? 

אשמח לשמוע דעות 

פורסם

לא ציינת למי פנית, תנסה באוטו נהריה, משה חלפים, אבי חלקי חילוף, אוטו ציון. 

HI-Q לדעתי מספיק טובים לנהיגה מנהלתית. 

מציע שתוודא שאכן צריך להחליף צלחות. 

אם מצאת באחד מהמקומות, סיכוי טוב שיוכלו להפנות אותך למוסך לידם לצורך התקנה במחיר הגיוני יותר ממורשה יבואן. 

פורסם (נערך)

אמנם לא מקוריות, אבל אתה יכול לרכוש רפידות וצלחות מ-RockAuto במחיר הרבה, הרבה יותר נמוך מ-1,500 ש"ח. לדוגמא, סט של רפידות וצלחות קדמיות של Centric (איכות סבירה בעלות נמוכה) עולה פחות מ-75 דולר לפני משלוח, כך שלא תצטרך אפילו לשלם מכס/מסים. אבל צריך לוודא שהצלחות שאתה בוחר מתאימות לדגם שנמכר בארץ (סביר להניח שכן, אם זה אותו שנתון ואותו מנוע/הנעה, אבל תבדוק, שלא תזמין סתם).

מקוריות יש ב-Amayama, אבל משם המשלוח לארץ יקר להחריד, וגם העלות של הרפידות/צלחות עצמן הרבה יותר גבוהה. תוסיף מכס ומסים - והיבואן בארץ יוצא צדיק עם המחיר שלו.

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

פנית בעיקר למחסנים באיזור הדרום , באר שבע וניסיתי גם את אבי חלקי חילוף שאמר שבעיקר מחזיק את HI-Q ואולי ברמבו

המוסכניק אומר שצריך להחליף צלחות.  האוטו בן 7 וחצי , אני מניח שאלה הצלחות המקוריות 

לפני 2 דקות, chrono כתב:

אמנם לא מקוריות, אבל אתה יכול לרכוש רפידות וצלחות מ-RockAuto במחיר הרבה, הרבה יותר נמוך מ-1,500 ש"ח. לדוגמא, סט של רפידות וצלחות קדמיות של Centric (איכות סבירה בעלות נמוכה) עולה פחות מ-75 דולר לפני משלוח, כך שלא תצטרך אפילו לשלם מכס/מסים. אבל צריך לוודא שהצלחות שאתה בוחר מתאימות לדגם שנמכר בארץ (סביר להניח שכן, אם זה אותו שנתון ואותו מנוע/הנעה, אבל תבדוק, שלא תזמין סתם).

מקוריות יש ב-Amayama, אבל משם המשלוח לארץ יקר להחריד, וגם העלות של הרפידות/צלחות עצמן הרבה יותר גבוהה. תוסיף מכס ומסים - והיבואן בארץ יוצא צדיק עם המחיר שלו.

חשבתי שלהזמין מחו"ל יהיה מסרובל וארוך ורציתי לקנות בארץ ולסיים עם זה

פורסם

לגבי החלפת צלחות - אתה יכול לבדוק במוסך נוסף. מוסכים אוהבים להחליף צלחות, כי זה מכניס להם כסף ואנשים מפחדים לחסוך בבלמים. אבל בפועל, אם הצלחת שטוחה ולא דקה מדי, אין סיבה להחליף אותה. אני עם צלחות מקוריות ברכב בן 17 שעבר 130,000 ק"מ, והן עדיין בסדר (על סט רפידות שלישי או רביעי).

לפני 3 דקות, dimbi10 כתב:

חשבתי שלהזמין מחו"ל יהיה מסרובל וארוך ורציתי לקנות בארץ ולסיים עם זה

אני לא יודע אם ספציפית בתקופה האחרונה יש עיכובים מיוחדים כלשהם, אבל הנסיון שלי עם RockAuto הוא שהדברים מגיעים מהר (משלוח UPS שלוקח כשבוע), ובלי בעיות של מכסים ואישורים (וכן, יצא לי להזמין גם רפידות משם). כן קח בחשבון שהמשלוח יהיה לא זול, קרוב ל-100 דולר - צלחות זה דבר כבד. אבל אם העלות לפני משלוח לא עוברת את ה-75 דולר, גם עם עלות המשלוח אתה עדיין סוגר סט של רפידות וצלחות ב-500-600 ש"ח (כמובן שאם תעבור את ה-75 דולר, המחיר יקפוץ - אולי יהיה שווה לפצל את זה למשלוחים נפרדים של רפידות וצלחות, והחסכון במסים יהיה שווה את העלות הקצת גבוהה יותר של המשלוחים).

פורסם

לגבי הצלחות, צריך למדוד את העובי שלהן עם מכשיר. העובי המינימלי מוטבע על הצלחת.

לגבי Rocksuto וUPS, גם אני קיבלתי הרבה חלקים יקרים וגדולים ללא עיכוב. אבל לפני חודש UPS ביקשו ממני 400 שח דמי שיחרור על זוג בולג'וינטים שעלו $40. סירבתי והזמנתי מחדש עם ספק אחר ששולח בדואר.

ככלל, רפידות מחו"ל אני מזמין רק של יצרן הרכב ככה אי אפשר להתווכח אם זה עומד בתקן או לא. אין מכס על רפידות וצלחות, רק מע"מ.

צלחות לא נראה לי כדאי לשלוח בגלל המשקל, קדמיות יהיו מאווררות וכבדות. יצא לי להביא במזוודה לפעמים צלחות כשלא היה בארץ משהו מתאים.

לפות"ש, המחיר שהציעו לך נראה לך נראה לי סך הכל סביר, הייתי הולך על המקורי במקרה הזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש מירושלים של חברת LPR האיטלקית

הרכבתי בהמון רכבים בעיקר יפנים אבל לא רק... עושים את העבודה יפה מאוד!

honda civic 05 1.6 auto

פורסם

אין לי ניסיון איתם ולא ידוע לי שהן רעות או משהו כזה

פשוט כיוון שמדובר בחלק הכי חשוב ברכב רציתי לקחת את הכי טוב שאשפר וכמה שיותר קרוב לרמה של המקוריות 

פורסם
לפני 33 דקות, dimbi10 כתב:

אין לי ניסיון איתם ולא ידוע לי שהן רעות או משהו כזה

פשוט כיוון שמדובר בחלק הכי חשוב ברכב רציתי לקחת את הכי טוב שאשפר וכמה שיותר קרוב לרמה של המקוריות 

זה לא בדיוק החלק הכי חשוב ברכב. אם לדייק, החלק הכי חשוב (ובפועל אחראי על יכולת הבלימה) זה הצמיגים. כל עוד הרפידות מצליחות לנעול את הגלגלים בלחיצה חזקה על הדוושה (ואני חושב שאפילו רפידות מעלי אקספרס יעמדו במשימה הזו), אתה מקבל את אותה יכולת הבלימה במקרי חירום. ההבדלים בין הרפידות מתבטאות במאפיינים אחרים, חלק חשובים יותר וחלקם פחות: אורך חיים, רעש, לכלוך, עוצמת הבלימה ביחס לעוצמת הלחיצה (הנשיכה הראשונית והתחושה לאורך הלחיצה), עמידות בפני טמפרטורה (חשוב בימי מסלול ובירידות ארוכות אם יושבים על הבלם במקום לבלום עם המנוע), ועוד.

• אהבתי 1
פורסם

תחום הבלימה בארץ הוא אכן בחסר, גם כי לא מעט מוסכים מתמחים פשוט מייבאים בעצמם צלחות מיצרן OEM ומחזיקים את זה במלאי שלהם ואם מישהו רוצה מקורי הם רוכשים מהיבואן. בשוק ה-DIY אכן HI-Q שולטים בזכות העבודה שזה מותג קוריאני (ולא סיני עלום שם) במחיר זול יחסית ומי שרוצה שם מוכר יותר בוחר ברמבו. זה לא שאין מותגים אחרים בשוק, אבל צריך לחפש קצת יותר ולא פעם למצוא את היבואן עצמו - אם יש. 

אישית נדיר שאני מייבא צלחות פשוט כי זה יקר, אבל תמיד מייבא בעצמי רפידות. 

פורסם

אגב לגבי ברמבו מדבר מניסיון אישי וזה גם עלה פה בפורום לא אחת, למרות שזה מותג בכיר בתחום הבלימה הסדרות הנמוכות והזולות שלהם שלהם די גרועות. ממש ברמה של זבל סיני כלום שם.

מצלחות שמתעוותות אחרי זמן קצר ועד רפידות חורקות שמתפוררות מהר.

פורסם
לפני 7 שעות, TZR84 כתב:

אגב לגבי ברמבו מדבר מניסיון אישי וזה גם עלה פה בפורום לא אחת, למרות שזה מותג בכיר בתחום הבלימה הסדרות הנמוכות והזולות שלהם שלהם די גרועות. ממש ברמה של זבל סיני כלום שם.

מצלחות שמתעוותות אחרי זמן קצר ועד רפידות חורקות שמתפוררות מהר.

לגבי ברמבו  איך מזהים איזה סדרה זה הנמוכות וזולות ואיזה יקרות ?

פורסם

מה שמוכרים לך בארץ בחנויות החלפים אלה הזולות. מחלידות בשנייה שאתה מוציא אותם מהאריזה.

אני עם המותג הזה גמרתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...