Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים .
ברוב חוכמתי תדלקי בנזין במקום סולר.
סיטרואן ברלינגו 2019 מנוע 1.6
נסעתי 10 קמ ופתאום קפץ לי מהתת מודע שמשהו לא בסדר הסתכלתי בקבלה של התדלוק וחשכו עיני .
פניתי והמשכתי כמה מאות מטרים למוסך שהוריד את המיכל ניקה ומילה סולר.
הרכב לא מניע והוא טוען שהמשאבה שיושבת על המיכל נהרסה .
חדשה עולה מעל 4000 . בסביבה שלי לא מצאתי מפירוק.
אשמח לתובנות ואנשים שנתקלו במקרה כזה .
האם כדאי להפעיל ביטוח לשלם השתתפות עצמית וכבר להחליף את 2 המשאבות ואולי אפילו את המזרקים אם יש נזק ?
יש דרך לנקז אוויר מהמערכת ? כי ממש מוזר לי שהרכב לא מניע בכלל דיברתי עם שלושה אנשים שקרה להם אותו מקרה והם פשוט הניעו ונסעו רגיל אחרי ההחלפה . 

פורסם
לפני 20 דקות, Camaro 92 כתב:

בוודאי, ובמידה ולא בוצע ניקוז אוויר כמו שצריך עם הרבה סבלנות הרכב לא יתניע לך גם אם כל המערכת תקינה.

תוכל להסביר לי מה הדרך לנקז שלפחות אדע לראות אם הוא מנסה לנקז

פורסם

פותחים מעט את החיבור של הצינור לאינג'קטור ונותנים סטרטר אמור לצאת החוצה מעט סולר עם הרבה בועות זה האוויר שמתנקז החוצה ברגע שהרכב מניע מגומגם (בגלל שלא נכנס כל הסולר לאינג'קטור) ישר לסגור את הצינור. אין לי מושג אם יש גישה לצינור באופן שיהיה אפשר להניע את הרכב במנועים של ימינו (היינו שכנראה צריך לפרק כמה דברים בשביל להגיע אליהם)

פורסם

לפני שעושים ניקוז אוויר מהאינג'קטורים.

האם בית פילטר סולר מתמלא? אני מניח שרוקן ממנו בנזין והפילטר הוחלף. 

משאבת פיק אפ במיכל אמורה למלא את הבית פילטר סולר בפתיחת סוויץ'.

צריך כ 10-15 פעמים לפתוח סוויץ' כל פעם לכמה שניות ואז בית הפילטר אמור להיות מלא.

אם בית הפילטר לא מתמלא אז באמת משאבת פיק אפ לא עובדת ואין מה לנסות דברים אחרים. 

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

לפני שעושים ניקוז אוויר מה אינג'קטורים.

האם בית פילטר סולר מתמלא? אני מניח שרוקן ממנו בנזין והפילטר הוחלף. 

משאבת פיק אפ במיכל אמורה למלא את הבית פילטר סולר בפתיחת סוויץ'.

צריך כ 10-15 פעמים לפתוח סוויץ' כל פעם לכמה שניות ואז בית הפילטר אמור להיות מלא.

אם בית הפילטר לא מתמלא אז באמת משאבת פיק אף לא עובדת ואין מה לנסות דברים אחרים. 

תודה רבה ידידי אני אבדוק את זה ביום ראשון לפני שהוא באמת מחליף משאבה.

הוא בכלל לא החליף את הפילטר סולר אני קניתי חדש מקורי אביא לו אותו.

מה עוד יכול להיות נזק עתידי עקב מה שקרה ?

פורסם

יש לי רק שאלה..

האם אין מנגנון כזה שלמשל ברכב בנזין לא ניתן למלא סולר במשאבה, פשוט כי הידית לא נכנסת?

זה לא עובד גם הפוך?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 2 דקות, saar5555 כתב:

האם אין מנגנון כזה שלמשל ברכב בנזין לא ניתן למלא סולר במשאבה, פשוט כי הידית לא נכנסת?

זה אחד הדברים הלא מובנים בתעשיית רכב כולה . איך זה שאין פיטינגים שונים שלא מאפשרים תדלוק דלק לא נכון.

אבל אין שום דבר כזה, בנזין במקום סולר אפשר למלא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אבל אין שום דבר כזה, בנזין במקום סולר אפשר למלא

נכון, אבל הפוך לא ניתן למלא כי 

ברוב הרכבים המודרניים, פיית התדלוק של סולר עבה יותר מפיית התדלוק של בנזין.

פורסם
לפני שעה, Camaro 92 כתב:

נכון, אבל הפוך לא ניתן למלא כי 

ברוב הרכבים המודרניים, פיית התדלוק של סולר עבה יותר מפיית התדלוק של בנזין.

הפוך.

דווקא ברכבים מודרניים קלים (פרייבטים ומסחריות קלות עם מיכלים קטנים יחסית למשאית) פתח המילוי צר וגם המשאבת תדלוק צרה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הנקודה היא שעדיין אפשר לתדלק בנזין במקום סולר, לא מבין מדוע אין איזה תקן מחייב לכל התעשיה כמו למשל שגמים ב 90 בבנזין וב 180 מעלות בדיזל שימנע את האפשרות הזו.

• רעיון טוב! 2

פורסם

אלו שתי הצינוריות שמתחברות לבית פילטר סולר, אחת מהן אספקת סולר מהמיכל, לא זוכר כרגע איזה מהן מה. נראה לי זו עם המחבר הלבן זו הכניסה והשניה יציאה.

המשאבה שבמיכל אמורה להזרים סולר דרך צינורית הכניסה בפתיחת סוויץ'.

1.thumb.jpg.185885178bc4cea4d6583794f4ba61a1.thumb.jpg.f75548bc046c2a937ccbe14190e6f792.jpg

אם לא נבנה לחץ סולר מספיק בפילטר הוא גם אמור לרשום קוד תקלה, אז השאלה האם הדליק נורת Check והאם ניסו לסרוק תקלות. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אלו שתי הצינוריות שמתחברות לבית פילטר סולר, אחת מהן אספקת סולר מהמיכל, לא זוכר כרגע איזה מהן מה. נראה לי זו עם המחבר הלבן זו הכניסה והשניה יציאה.

המשאבה שבמיכל אמורה להזרים סולר דרך צינורית הכניסה בפתיחת סוויץ'.

1.thumb.jpg.185885178bc4cea4d6583794f4ba61a1.thumb.jpg.f75548bc046c2a937ccbe14190e6f792.jpg

אם לא נבנה לחץ סולר מספיק בפילטר הוא גם אמור לרשום קוד תקלה, אז השאלה האם הדליק נורת Check והאם ניסו לסרוק תקלות. 

תודה רבה חבר גררתי מהמוסך את הרכב למוסך אחר של מישהו שאני מכיר . אבקש ממנו להחליף פילטר ולנסות להניע אני מקווה שהמשאבה לא באמת נהרסה .

• אהבתי 1
פורסם

בשביל למנוע כאלה מקרים אני ממליץ לשים דלקן.

בדלקן מוגדר סוג דלק, אם מכניסים פיית מיולי עם סוג דלק אחר, המשאבה לא נפתחת.

מבחינת ההתקנה היום דלקן זה רק צ'יפ שמחובר בחוט לטבעת סביב פתח מיכל דלק וזהו, אין שום התערבות במערכת החשמל של האוטו. לא חותכים שום חוט, לא מתעלקים על שום פיוז, שום דבר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...