Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, כל עוד יש מי שיקנה כיריים גז ב7000 שקל, ימשיכו למכור כיריים גז ב7000 שקל.

האם יש הבדל בין כיריים כאלה לכיריים ב300 שקל? כנראה שכן. האם זה מצדיק את המחיר? כנראה שכן, כי ממשיכים למכור וזה אומר שיש קונים.

אם אתה מנסה למצוא איזו נוסחה ליחס בין המחיר לפונקציות של המוצר, אל תתאמץ. לא תמצא.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

למה מרצדס עולה יותר מטיוטה?

נו באמת... כי היא נוסעת טוב יותר ומאובזרת ברמה גבוהה יותר.

למה היא עולה הרבה יותר? בגלל המותג היוקרתי. אנשים מוכנים לשלם הרבה מאוד על יוקרה.

במוצרי חשמל ביתיים כמו שצויינו לעיל, כיריים יוקרתיים כנראה לא יבשלו טוב יותר מכיריים פשוטים.

אולי הם יהיו קלים יותר לניקוי, איכותיים יותר בחומרים ומעוצבים בהשקעה גדולה יותר. אבל לבשל טוב יותר? אני בספק...

לי יש ניסיון הפוך...

בדירתי הקודמת השתמשנו בתנור משולב כיריים.

הלכתי על מוצר יוקרתי ברמת הביניים, סאוטר משולב ברוחב 70 עם כירה 5 להבות.

אחרי כשנה בערך התנור התחיל לקצר. החלפתי גוף חימום ועוד אחד אחריו, ושוב קצר.

חשמלאי בדק ואמר שהכל תקין. קצר חמקמק שפעם בא ופעם לא, אבל אי אפשר כבר לסמוך על המכשיר.

הכיריים היו מעולים, אבל אכזריים לניקוי.

בשלב מסוים הגעתי למסקנה שהמכשיר הספציפי שלי דפוק, וקניתי חדש. אותה חברה, אותן מידות, ודגם חדש יותר.

ומה?!  -  שוב אותו סיפור. אחרי שנה התחילו קצרים משונים וגם כאן לא עזר להחליף גופי חימום.

כשעברנו לדירה הנוכחית, עם מקום לכירה 'בילט אין', הלכתי על מוצר זול שעלה כ-500 שח במחסני חשמל.

גם תנור לקחתי את הדגם הבסיסי של קונסטרוקטה B/S/H שעלה קצת מעל אלף ₪.

3 שנים אחרי אני יכול להגיד ששני המכשירים הפשוטים עובדים הרבה יותר טוב מהסאוטר המשולב שעלה כמעט פי 4 משניהם יחד.

התנור אופה בגבורה הכל, מתחמם מהר, מדייק בטמפ' ובפיזור החום והכיריים עושים אחלה עבודה בלי לזייף

וכבונוס שניהם הרבה יותר נוחים לניקוי מאשר הסאוטר היוקרתי.

פורסם
לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

זה באמת עד כדי כך קריטי? 

אני מניח שאם יש שף שצריך איזה חומר גלם או מנה שהוא מכין שתהיה בדיוק ב-4.5 מעלות, אז אני לגמרי מבין, כניראה מקרר פשוט לא יוכל להגיע לזה. אבל לבנאדם הרגיל, זה משנה? היה לך פעם מקרר זול(במצב תקין עם גומיות שלמות) שהרגשת שהאוכל שם מתקלקל מהר יותר לעומת מקרר יקר?

כן , הייתי סטודנט פעם אם תאמין או לא.

ההבדל הוא בכמה זמן דברים נשארים טריים ובכמויות גדולות זה משמעותי

(במיוחד במגירות עם שליטה נפרדת בטמפ׳ ולחות עבור פירות וירקות לדוגמא.

זה כמובן כמו שציינו תלוי - יש הבדל בין מקרר חצי מלא שפותחים 3-4 פעמים ביום - למקרר שמשמש משפחה , לרוב מלא והילדים עומדים ומתלבטים מולו כל היום וצריך להחזיר את הטמפ׳ מהר. :)

כל הדברים שכתבתי מניסיון גם של הגירסאות הזולות וגם היקרות. האם הכל שווה לי ? לא. אבל אלו שבחרתי לקנות יקר - לרוב אני מרוצה ונבחרו בעיקר בגלל הפיצ׳רים שלהם מול הגירסאות הבסיסיות.

לפני 3 שעות, borsood כתב:

ולמי שחושב שמילייה או אמנה של לפני עשרים שנה זה אותו דבר היום, שיחזור עוד עשרים שנה וידווח. יש אינדיקציות דיי טובות שהמותגים האלה גם מחזיקים זמן קצר כמו שאר המותגים ה"רגילים", ולא שווים את הפרמיה על השם (ואני לא מדבר פה על מותגי על כמו סאב זירו).

לצערי זה נכון - אבל עדיין תלוי ברמת המוצר ולא ברמת היצרן.

(לדוגמא המילה שציינתי. היתה לנו גם מכונה ותיקה יותר שלהם בארץ - והיא היתה סוס עבודה לא נורמאלי! החדשה הזו מאכזבת ברמות.)

לפני 12 דקות, BoazB11 כתב:

במוצרי חשמל ביתיים כמו שצויינו לעיל, כיריים יוקרתיים כנראה לא יבשלו טוב יותר מכיריים פשוטים.

אולי הם יהיו קלים יותר לניקוי, איכותיים יותר בחומרים ומעוצבים בהשקעה גדולה יותר. אבל לבשל טוב יותר? אני בספק...

לאדם הממוצע שמכין חביתה - לגמרי.

אבל אבסולוטית זה לא נכון. תרצה להכין מוקפץ בטמפ׳ טובה ? תרצה להשאיר סיר על אש מאוד נמוכה להכין בולונז overnight ? תרצה לתת מכת חום רצינית לסטייק מהר ?

האם כל זה דברים שאתה עושה או שווה לך ? אולי לא. לרוב האנשים לא.

וכמו שאמרתי - אני שם בצד סידורי מבערים שונים.

נפלת על דגם לא מוצלח - קורה (והחדשים מוצלחים - מעולה - תמליץ!) , גם לנו בבית הנוכחי שנכנסנו היה תנור דיי יקר (ברמת מחיר של התנור שקנינו להחליף אותו) - היה אשפה מוחלטת (אני מדבר על תנור של 3-4 אלף דולר בארה״ב ....)

אין תמיד קורלציה - לכן אמרתי - עדיף לרדת לרמת הדגם + המלצות / reviews.

אלו לא מוצרי טכנולוגיה שמשתנים מהותית בין הדורות - אז עדיף לקנות משהו מוכח.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

כיריים גז ב-2500 שקל גורמות לכך שהגז גפ"מ ידלוק  בצורה איכותית יותר מכאלו ב-400 שקל?  או הטמפרטורה 2-8 מעלות של מקרר ב-10 אלף שקל טובות יותר מאותם  2-8 מעלות של מקרר ב-3 אלף שקל? ברור שלא.

בכיריים יש עוצמת מבערים ויכולת שליטה (לפני איכות ציפויים וחומרים) ובמקרר אחידות, תכנון פנימי, פלסטיקה וכו'.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@BoazB11 מתי קנית את הסאוטר הבעייתי? היו לי בעבר תנור משולב ובהמשך כיריים ותנור אפיה נפרדים של סאוטר שהיו מצויינים, אבל כשעברתי דירה לפני 12 שנה קניתי כיריים אינדוקציה מאותו מותג, שמתו אחרי 5 שנים. מתברר שבערך באותו זמן הבעלים - אלקטרה הישראלית - מכרה את סאוטר הצרפתית לאיזו חברה אלג׳ירית, ואצלנו זה הפך מותג מדבקה.

חייב לציין שהערך על החברה נעלם מהויקיפדיה, נותר רק ערך על חברה שוויצרית בשם זהה שלחלוטין לא קשורה.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, davemustaine87 כתב:

כיריים גז ב-2500 שקל גורמות לכך שהגז גפ"מ ידלוק  בצורה איכותית יותר מכאלו ב-400 שקל?

גם.  תכנון ניפל (?} הגז לא זהה, תכנון מפזר הגז ועיצוב צידי המבער לא זהים.  תוסיף קצת בקרת איכות ולמי שחשוב ההבדלים בולטים.

יש לך את הספקי המבערים.  זה שהם באותו גודל לא אומר שההספק זהה.

יש את קלות הניקוי.

יש לך כיריים שמאפשרות שליטה טובה יותר ברמות העצמה.

יש לך את רשת ברזל היציקה שעליה אתה מניח את הכלים בעת הבישול.  תסתכל על הבדלים בין זולות ליקרות.  זה משפיע על יציבות הכלי כשאתה מבשל.

יש את איכות ברזל היציקה שמחליד יותר או פחות.

ובטח יש עוד.

האם זה חשוב לך?  האם זה שווה את תוספת המחיר?  לאחד כן ולשני לא.

• אהבתי 2
פורסם

הכל שאלה של לכמה זמן אתה צריך את המוצרים - לשכירות של שנה או לעשר שנים. לפי זה תקנה את המוצרים בין הזול ביותר לבין היקר ביותר. תשמח שיש זול עם אחריות לשנה - לפעמים זה יכול להספיק. אל תצפה להבין למה יש מוצר זול מאוד ולמה יש שוני במחירים - זה מתחיל במוצרים הכי זולים שאתה יכול לחשוב - קיסמים לשיניים למסעדה - יש לקוח שיש לו מסעדה אחת ויש לקוח שיש לו רשת עם 1000 סניפים. אתה מבין שלכל מוצר יש עלות מול תועלת. אל תתרגש ותקנה לפי התקציב שלך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

גם תנור לקחתי את הדגם הבסיסי של קונסטרוקטה B/S/H שעלה קצת מעל אלף ₪

דוגמה מעולה.

קנית יופי של תנור והמחיר נשמע מצוין.

גרסת בוש/סימנס שתמוצב מולו ותעלה כמה מאות שקלים יותר תהיה עם בקרת טמפרטורה הדוקה וזריזה יותר, יותר תוכניות עבודה, חלוקה שונה של הפעלת גופי חימום במצב גריל, וכנראה שכבת זכוכית נוספת בדלת. 

כמה זה קריטי? 

לסבתא שלי ז"ל היה תנור רוזייר עתיק עם 2 מצבים (אפייה טורבו, עוצמה לפי אינדקס ולא טמפרטורה, וגריל שפועל ללא המאוורר בעוצמה מקסימלית) ושכבת זכוכית אחת בלבד (כן, חימם את כל הבית ולא רק את האוכל).

מיותר לציין שהאוכל של סבתא היה הכי טעים.

לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

בכיריים יש עוצמת מבערים ויכולת שליטה (לפני איכות ציפויים וחומרים) ובמקרר אחידות, תכנון פנימי, פלסטיקה וכו'.

וגם פונקציות כמו טמפרטורת קירור שונה לתאים שונים, תא אפס מעלות ליישון בשר וכו'. במקררי רמת ביניים, לא High end.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, פריג'י כתב:

מיותר לציין שהאוכל של סבתא היה הכי טעים.

אצלנו במשפחה היה ידוע שסבא יהודה היה אוהב תפוחי אדמה שרופים.

בארוחות משפחתיות סבתא אסתר הייתה מכינה לו במיוחד בסיר קטן נפרד תפ"א שרופים.

רק בערוב ימיו, שנים ספורות לפני לכתו, הוא גילה לנו שהוא בכלל לא אהב תפ"א שרופים...

אז למה כל השנים סבתא שרפה לו במיוחד?

כי בארוחה הראשונה שהכינה לו כזוג צעיר, נשרף לה התבשיל והיא נורא התבאסה מזה ובכתה.

סבא נכמר לבו עליה, ואמר לה "אל תצטערי בכלל. ככה בדיוק אני אוהב!"

ומאז, במשך כחמישים שנה(!) 

האיש האציל הזה אכל בשתיקה ובשקיקה תפוחי אדמה שרופים, העיקר שלא לצער את סבתא...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 4
  • מצחיק 2
פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

לפי המדבקה זה עוד מלפני שהפך למותג מדבקה...

Un5titled.jpg

עד כמה שאני זוכר הפך מותג מדבקה ב-2013, המדבקה מ-2017 והייצור איטלקי - Glemgas ממודנה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 22 שעות, davemustaine87 כתב:

אם יש לך איזה מידע ממשי, מנסיון חיים שלך או של אחרים, לגבי התרומה של מוצרים יקרים, מעבר לתופעת העדר או השם של המותג,  אני אשמח לשמוע

יש לי (לי אישית) אינסוף דוגמאות למוצרים עם אותה פונקציונליות בדיוק, אותה פעולה "סופית", עם הבדלים גדולים מאוד בין מותגים שונים ומכשירים שונים.

החלטת הרכישה בוצעה בזמן אמת עפ"י סקר שוק מקיף שאני עושה לפני רכישה של כל מוצר חשמלי, כי אני אוהב לחפור...

לפני חצי שנה רכשתי מקציף חלב של Severin ולא של Hyundai - אותה פעולה בדיוק של הקצפת חלב, ה- Severin עולה פי 2 ונהדר ב- 10 רמות יותר (לחבר יש את המקציף חלב הפשוט).

שבוע שעבר רכשתי מאוורר מגדל של Midea ולא "טורבו" של GoldLine - אותה פעולה בדיוק של הזרמת אוויר, ה- Midea (מותג סיני מעולה שלא מוערך מספיק בארץ) עולה בכמה רמות על כל מאוווררי המגדל האחרים שאני מכיר בגלל צורת האיוורור שלו (הוא לא מסתובב, עמודת האוויר עצמה מסתובבת). עולה פי 3 ממאוורר מגדל אושר-עד (יש להורים, זבל של דבר מרעיש וחורק) ונהדר ב- 5 רמות יותר.

לפני 5 שנים רכשתי מכונת כביסה של Bosch ולא של Crystal  - לשכן יש, שתיהן פתח חזיתי ו- 7 ק"ג, אותם מאפיינים פחות או יותר, שלי ממש לא מתוחכמת יותר משלו, ולעומת שלי מכונת הכביסה שלו סופר רועשת, פשוטה (כלום תוכניות וכו'), כפתורים שמתנתקים, גומיות שנקרעות, ושלו חדשה יותר משלי ב- 3 שנים ועלתה 500 ש"ח פחות.

שוקל אם להתחיל לחפור פה או שלא... מחליט שלא. תודה על ההזדמנות, אני מוותר עליה בגדול.

אני מאלו שבדר"כ הולך על רמת הביניים ולא על רמת ה- Muller מאושר-עד.

לפני 18 שעות, borsood כתב:

ולמי שחושב שמילייה או אמנה של לפני עשרים שנה זה אותו דבר היום, שיחזור עוד עשרים שנה וידווח. יש אינדיקציות דיי טובות שהמותגים האלה גם מחזיקים זמן קצר כמו שאר המותגים ה"רגילים", ולא שווים את הפרמיה על השם (ואני לא מדבר פה על מותגי על כמו סאב זירו).

תכנון להתיישנות.

אני לא מכיר אף אחד שמחזיק מותגי יוקרה כמו מילה ואמאנה חדשים שיוכל לאמת את הטענה שכתבת.

לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

שזה... פשוט לא נכון.

יכול מאוד להיות שלמשל (דוגמא אחת מיני רבות) כיריים יוקרתיים ויקרים יותר יכולים להציע למשל מבער חזק יותר או שמהונדס אחרת שמבשל מהר ועוצמתי יותר ובהתאם לאוכל המבושל - איכותי יותר.

האם זה משנה לאדם הפשוט והממוצע? - אולי כן. אולי לא. אני מניח שדווקא כן משנה לאדם הפשוט שיכול להחליט האם זה משנה לו או שלא, בעוד אתם ממש מתעקשים שלא.

משום מה תמיד האדם הפשוט פה מתואר כסטודנט רווק שמכין חביתה אחת בשבוע, וזה הכל... זה ממש לא המקרה של האדם "הפשוט" לדעתי.

לאדם פשוט כזה, סטודנט רווק שמכין חביתה אחת בשבוע חבל להחזיק בכלל כיריים, הוא יכול לבשל על גזייה ניידת לשטח (פלא-גז). גם חוסך המון מקום.

נקרא לי כאילו שאתם מתעקשים להתעלם מזה...

לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

הלכתי על מוצר יוקרתי ברמת הביניים, סאוטר משולב ברוחב 70 עם כירה 5 להבות.

הנה למשל משהו שאתה כנראה לא מודע אליו כשרשמת ש- Sauter הוא מוצר יוקרתי, ולקחת אותו כדוגמא אישית שהתנסית בה באשר למוצר יוקרה ממותג יוקרתי שעולה יקר יותר פי 4 ושמאכזב - וזה פשוט לא נכון.

המותג Sauter הוא כבר מזמן לא מותג היוקרה הצרפתי של פעם (לאימא שלי תנור בנוי של המותג הזה בן 25 שנה שממשיך לאפות ולאפות והיא אופה ה-מ-ו-ן בקטע פסיכי, הוא התקלקל פעם אחת בלבד שאני זוכר אותה וזה היה בדיוק לפני שנה, היא תיקנה אותו ולא הייתה מוכנה לשמוע בכלל על להחליף אותו בחדש).

בכמה השנים האחרונות (לדעתי עשור ומעלה?) - המותג המפואר Sauter בארץ הוא לחלוטין מותג מדבקה של אלקטרה צריכה ואין קשר בינו לבין המותג היוקרתי והאיכותי של פעם.

ה- Sauter של היום הוא אפילו לא הצל של ה- Sauter של פעם... אתה קנית מותג בלבד, את השם של פעם, לא מוצר יוקרתי.

אתה שילמת יקר כי לא היה לך את המידע הזה, שזה מוצר מדבקה לגמרי שרק מתחזה למוצר יוקרתי.

ממש כמו טלוויזיות Toshiba ועוד עשרות דוגמאות של מוצרים מפוארים ממותגים מכובדים של פעם שהיום הם סחורה זבל.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

@BoazB11 מתי קנית את הסאוטר הבעייתי? היו לי בעבר תנור משולב ובהמשך כיריים ותנור אפיה נפרדים של סאוטר שהיו מצויינים, אבל כשעברתי דירה לפני 12 שנה קניתי כיריים אינדוקציה מאותו מותג, שמתו אחרי 5 שנים. מתברר שבערך באותו זמן הבעלים - אלקטרה הישראלית - מכרה את סאוטר הצרפתית לאיזו חברה אלג׳ירית, ואצלנו זה הפך מותג מדבקה.

נשבע שכתבתי את הפסקה על Sauter לפני התגובה שבאה אחריה שהתחלתי לקרוא... אז הנה, משתמש פה ציין את העובדה הזו.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

לפי המדבקה זה עוד מלפני שהפך למותג מדבקה...

דוגמא מעולה!

מבלבל אותך שהתנור Sauter שרכשת הוא איטלקי ולא סיני... אבל ברור לך שיש יש מפעלי מדבקה אירופאיים למהדרין, גם באיטליה, ולא  רק בסין, כן?

ונשאלת השאלה האם זה Sauter אמיתי (של פעם) או שלא.

האינדיקציה הכי ברורה היא שהיבואן הם אלקטרה צריכה ולכן לא מדובר ב- Sauter האמיתי של פעם, אלא במותג מדבקה נחות שאלקטרה צריכה הדביקה עליו את הכיתוב Sauter ושייבאו ממפעל באיטליה.

איך יודעים?

טיפונת גוג-אל, ומגיעים לזה שאלקטרה צריכה הרסה את המותג המפואר Sauter בשנת 2013.

(עריכה - התגובה נכתבה תוך כדי שספירל כבר ציין את העובדה הנ"ל וכבר פרסם את ההודעה שלו כמה דקות לפניי תוך כדי שאני כותב את התגובה על המחשב).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 15 דקות, davemustaine87 כתב:

לא היה עדיף שהיה מספר לה אחרי שנה שנתיים את האמת, במקום ש-50 שנה היא תטרח ותכין לו תבשיל אקסטרה בנפרד? :) 

נכון שאתה רווק?

🙂

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

לא היה עדיף שהיה מספר לה אחרי שנה שנתיים את האמת,

בטח היה עדיף,  אבל אז אני לא הייתי כאן לספר...

כי סבא יהודה היה "טיפוס".

בן למשפחה ליטאית חסידית, עם 11 אחים ומעל מאה בני דודים,

אבל הוא היה "וורטמן" ואידיאליסט שבחר בציונות על פני החסידות,

נודה מהמשפחה ואף ישב בכלא הרוסי כאסיר ציון על פעילותו הלא חוקית.

בסיום המאסר בחר לוותר על אזרחותו הרוסית ולעלות ארצה.

כעשור מאוחר יותר מהמשפחה הענפה שלו שם לא נותר שריד וזכר.

כך שאם הוא היה טיפוס פשרן שאומר משהו ואח"כ חוזר בו, הוא לא היה הוא ואני לא הייתי פה...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...