Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לאחרונה פג'ו 208 מודל 2018 מנוע בנזין HN01 שעברה החלפת מנוע במוסך היבואן בספטמבר 2024, המוכר טוען ששמו לו מנוע חדש , לפי מספר המנוע 2261185, אפשר לדעת את תאריך הייצור שלו ? כמו כן כשמחליפים מנוע מחליפים גם פלאגים ואת רצועת הטיימינג ?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, The FixTrics כתב:

רכשתי לאחרונה פג'ו 208 מודל 2018 מנוע בנזין HN01 שעברה החלפת מנוע במוסך היבואן בספטמבר 2024, המוכר טוען ששמו לו מנוע חדש , לפי מספר המנוע 2261185, אפשר לדעת את תאריך הייצור שלו ? כמו כן כשמחליפים מנוע מחליפים גם פלאגים ואת רצועת הטיימינג ?

היי, לפי מספר המנוע המנוע משנת 2018 או 2019 (לא מידע מדוייק)

מאיפה המספר מנוע הגיע? יכול להיות שבטסט עדיין כתוב את מספר המנוע הישן, זה מתעדכן בטסט הבא.

הכי טוב להגיע למוסך פיג׳ו ולהוציא היסטוריה של הרכב. כל מוסך יבואן יכול לעשות את זה.

במוסך גם יגידו מה החליפו ומה נשאר מהמנוע הקודם, הם יודעים בדיוק.

עריכה אחרונה על ידי Alf3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

המספר מטופס החלפת המנוע, השאלה אם צריך להחליף לו טיימינג ופלאגים או שזה משהו שמחליפים עם המנוע , השינוי בוצע במוסך מורשה היבואן בחדרה.

IMG_20250711_131349 1.jpg

IMG_20250711_131406 1.jpg

פורסם

איך אתה יודע שזה מנוע מהיצרן?

והרצועה היא לא חלק מהמנוע, אז מה זאת אומרת טיימינג בזמן השיפוץ שלו?

@The FixTrics

מסקרנות, אתה יודע כמה עלה המנוע, ועבודת ההחלפה?

אלא אם זה היה באחריות המורחב.

פורסם (נערך)

המספר שייך לשנות 2018/9 , האותיות EST מדברות על מנוע משופץ של סטלאנטיס.

משתמשים בבלוק ישן של מנוע שהתקלקל.

הרצועה יושבת בתוך המנוע, בטח שהיא חלק מהמנוע.

מה שלא חלק מהמנוע אלה דברים שמתחברים מבחוץ כמו טורבו, מדחס מזגן וכ׳.

אין פה שום סיבה לדאגה.

תחליף פלאגים לפי הנוהל טיפולים, חוץ מזה אין משהו מיוחד שצריך לדעת.

טיפול טיימינג תתחיל לספור מהרגע שהחליפו מנוע.

כמובן, תאמת את כל הדברים מול היבואן שהתקין את זה.

עריכה אחרונה על ידי Alf3
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2025 בשעה 11:07, The FixTrics כתב:

מנוע בנזין HN01

מנוע Puretech 1.2L Turbo משנתונים 2018/2019.

אם המנוע חדש, סביר להניח שרצועת הטיימינג חדשה וגם משאבת המים והפלאגים.

סביר להניח.

בתאריך 11.7.2025 בשעה 11:07, The FixTrics כתב:

כמו כן כשמחליפים מנוע מחליפים גם פלאגים ואת רצועת הטיימינג ?

קודם כל, האם הרמת צלצול למי שקשור להחלפת המנוע (מוסך היבואן?) ושאלת?...

הכי טוב, הכי פשוט, הכי הגיוני.

אם לא ידעו לענות לך - תצטרכי לבדוק בעצמך.

לפני 15 שעות, Alf3 כתב:

תחליף פלאגים לפי הנוהל טיפולים, חוץ מזה אין משהו מיוחד שצריך לדעת.

במנוע הזה, שהוא 3 צילינדרים לפי מה שאני מכיר, יש 3 מצתים (פלאגים) אירידום, שהם קצת יקרים (אפילו 150 ש"ח/מצת).

מחליפים כל 45,000 ק"מ (טיפול "גדול").

לפני 15 שעות, Alf3 כתב:

טיפול טיימינג תתחיל לספור מהרגע שהחליפו מנוע.

לברר ולדעת בוודאות קודם כל האם רצועת התזמון (חגורת טיימינג) הרטובה שהיא פנימית בתוך המנוע אכן הוחלפה או שלא.

אם כן - אז מומלץ (לפי המוסכניקים, לא לפי היצרן) להחליף אותה בכל 6 שנים (עדיף 5 שנים) או בכל 60,000~ ק"מ שהרכב עשה.

הרכב הזה ספציפית (המנוע טורבו) סובל מאוד מרצועת טיימינג שמתפוררת בגלל המגע עם שמן המנוע.

אין מה לפחד, פשוט להחליף לפי המרווח המומלץ בפועל ע"י מוסכניקים בשטח (מוקדם יותר) ולא לפי מה שהיצרן אומר (מאוחר יותר).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

אני אקפוץ למוסך , מקווה שיתנו תשובות ברורות, אני מכיר את המנועים האלה, החזקתי עד לאחרונה C3 מודל 2017 ב 4 שנים האחרונות, נקנתה עם 98K קילומטרים,בסביבות 40K שח  שבועיים שלושה אחרי הקנייה, נדלקה מנורת מנוע צהובה, במוסך היבואן ביקשו 4500 שח עבור החלפה של הרצועה, גררתי את הרכב למוסך גבע שם ביצעו את העבודה ב 2500 שח, והיבואן החזיר לי את עלות הטיפול לאחר הריקול,המנוע החזיק מעמד עד 160K תוך שאני מחליף לו שמן כל 10K ונמכר ב9K במצבו. למרות הכל הרכב שירת אותנו, חוץ מהמנוע בסוף לא היו לו שום תקלות ב 4 שנים, לא היה יקר בקנייה, נמכר בקלות למרות הבעייה במנוע, עכשיו הלכתי על האחות, פג'ו 208 מודל 2018, נקנתה ב 26K שח עם מנוע חדש/משופץ  מקווה שהמנוע גם יחזיק 160K קמ . השיקולים שלי בקניית רכב הם שהרכב יהיה נוח כלומר מושבים נוחים, זול לקנייה, בטיחותי וגם שיראה נחמד, וכרגע רק הצרפתיות נותנות לי את השילוב הזה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...