Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 26.6.2025 בשעה 16:45, סולל הדרך כתב:

היתה לי vr6. תכלס אף אחד לא מבדיל בינה לבין 1.6CL

אז פשוט לא היו אפשרויות למשהו אחר מהיר. נכון,מהיר הוא לא בהכרח ספורטיבי אבל אם ספורטיבי שיראה כמו BRZ ולא כמו הרכב של דובצע (מבלי לפגוע במחילה) פאר תוצרת אלי אקספרס. מוחצן חסר קלאס... לדעתי

ואם מהיר, אז כל חשמלית סינית תיתן לה בראש

לפחות ה vr6 היתה משודרגת בטוב טעם

חייב לציין לא רק שלא נעלבתי. נהנתי שהגעתי לשירשור שלא קשור אלי חחח

לעניין היונדאי הם באמת משקיעים והעיצובים שלהם טובים בעיניי וזה מבורך. שמתי לב שהמכוניות שנוסעות מהר בכביש באופן ממוצע זה איוניק פיקנטו ואלנטרה. זה שיש יותר טוב זה כבר עוד עניין

וגם תימחור זה עניין בפני עצמו

ספציפית מה שיש לי להגיד ליונדאי זה ביג לייק

• תגובות 242
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד חלוק בנושא הרכב הזה.

מצד אחד זה רכב ספורטיבי (עד כמה שאפשר בתחומי ארץ "100% מס רכב") והוא קולע לטעמי במראה, שהרוב לא יסכימו איתו וזה בסדר. בנוסף המחיר מרגיש "נגיש", כאילו עם קצת עבודה קשה זה בהחלט אפשרי לרכוש כזה רכב. מכונית ספורטיבית עממית היא קונספט שנזרק לפח בארץ וזה מרגיש כאילו פה יש מאמץ כלשהו להנגיש הנאת נהיגה ייעודית, ולא שיווק של איביזה 1 ליטר לערסים ונשים כרכב ספורט אלוהי.

מצד שני זה יונדאי, תגידו מה שתגידו על איך המותג לא אותו מותג מלפני 10 שנים, שזה איכות הרכבה אחרת, עם מחשבה אמיתית על הנהג וההנאה מהנהיגה, בסופו של יום זה אותו מותג שמייצר את הבאיון שאמא שלי נוסעת עליו, והדבר האחרון שבנאדם ששם 230 אלף שקל (מחילה מטהרני הגיר הידני) על רכב רוצה לשמוע זה כשהוא מספר לחברים על הרכב זה "חחח 230 אלף על יונדאי" ויותר גרוע, לשמוע מאיזה דודה "ואוו 230? היונדאי שלי עלתה 140!". ברור שלחובב רכב אמיתי שעשוי ללא חת זה לא ישנה, אבל קהל היעד הצעיר (כמוני) שאמור להיות הפוקוס של מאמצי השיווק יירתע מאוד ובצדק, מלשים כלכך הרבה כסף על רכב ללא "שם" או "אימפקט". ההתלהבות מלשמוע שלחבר יש סקודה VRS שונה מההתלהבות של אלנטרה N. רכב אחד הוא ידוע, אהוב, ונשמע דיי מגניב. השני מאוד אנדרדוג, ואם אין לך ראש פתוח אז פשוט לא תבין את הפואנטה.

ואגב, השוק יד 2 של הרכב הזה הולך להיות מזעזע, הולכים לתמחר את הרכב הזה מעל המחירון בפראות כי "בקושי יש כאלה, לא אכפת לי ממחירון".

בקיצור: אולי אנסה לקבוע נסיעת מבחן אם יהיה לי מספיק כוח אחרי משמרת לילה השבוע, אני באמת מתעניין ברכב, אבל בסכומים כאלה... אתה רוצה להרגיש ייחודי, לא מושפל שבחרת ב" יונדאי ב 230 אלף".

• רעיון טוב! 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

הטיעונים שלך קצת לא ברורים לי.

לכל יצרן יש באיונים מצד אחד ורכבים אחרים מהצד השני. זה היה תמיד ככה. Mr2 נמכרה ב220 אלף כשבשליש מזה קנית יאריס . Vrs נמכרת כשבתחתית שרשרת הסקודה הייתה סיטיגו מצ'וקמקת. מיצובישי, סובארו, מזדה, אצל כולן זה אותו סיפור. אז מה ההבדל בעצם?

• אהבתי 7
פורסם
לפני 5 שעות, הרקוליטו כתב:

מאמצע 2026 יפסיקו לשווק את הטייפ אר באירופה בגלל תקנות זיהום אוויר.

אני בספק אם היבואן יביא רכבים של הונדה בתקינה אמריקאית.

הוא מוזמן גם לא להביא בכלל כבר מעכשיו לא מאמצע 26. במחיר כזה הרכב לא רלוונטי. 

כאילו מה נשאר כבר מקהל הרוכשים הרלוונטי אחרי שאתה עושה חתך של *לא רכב SUV/ רכב בנזין בלבד/ ידני בלבד/ מותג עממי/ רכב משפחתי ולא אקזוטי/ מעל 355,000 שקל*

נשארת עם בערך 3 אנשים חולי הונדה מבוססים או מטומטמים כלכלית שמוכנים ללכת עד הסוף לא משנה המחיר. 

מה שכן הנחמה היחידה זה שיד 2 כן יתן הזדמנות בסוף למישהו לקנות את הרכב במחיר סביר אחרי שהשוק יראה מה הוא חושב על זה והמוכר יסבול מירידת ערך אסטרונומית אז גם במחיר הזה יש עדיין ערך ליבוא של היבואן. 

פורסם (נערך)

שני השקלים שלי בנושא של האלנטרה ...
אני נוהג בקופרה אטקה ביום יום, חושב אם לרדת בגובה ברכב הבא (מקווה לקבל רכב גבוה מהעבודה, אם וכאשר, ט.ל.ח. וכו'..) 
חייב לומר שבאופן אישי, לצרכים שלי - VRS מתאימה יותר.
אבל,
וזה אבל גדול,
היונדאי הזו , לפחות בעיני - 
1. נראית מעולה (אם כי עדיף בלבן, אבל לא מביאים / לא קיים) אני אוהב את העיצוב השפיצי הזה, כמו שאהבתי את הסיוויק הקודמת שאחרים חשבו שהיא מצועצעת
2. אמורה להישמע מיליון דולר - ככה.. כמו שהיא מהמפעל... אם ממשיכים את הסאונד שהיה בדור הקודם
3. נוסעת טוב במחיר שפוי לספורטיבית

דבר אחד - 
אם לא שינו את הבולמים - זה רכב שמצריך חבר כירופרקט,
יש לי חבר עם i30N מדור קודם (אחת מכמה שהיגיעו בתצורת סדאן) - הרכב קשיח בקטע קיצוני לטעמי.

עדיין - בעיני ה-VRS זה הרכב הכי מהנה, הכי שימושי והכי מפנק בקטגוריית המחיר שלו כיום,
קצת חסר שם כוח, אבל זו פשרה קטנה למי שלא מחפש "להתפוצץ" כל רגע נתון.

עריכה:
המחיר של הסיוויק טייפ-R בארץ לא הגיוני בעליל, לדעתי פסיכי מי שמשלם את המחיר הזה. ואני מכיר אחד לפחות שקנה את הדור הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

לפני 19 דקות, discoTD5 כתב:

באמת לא ברור.

ראשית, אם מישהו יגיד לי שקנה i20N או i30N או אלנטרה N לעומת מישהו שיגיד לי שקנה VRS, אישית אעריך את איש ה N יותר מאשר את איש ה VRS (שאותו אתייג מהר מאוד, בצדק או לא בצדק ).

הטיעון של יונדאי ב 230 לעומת יונדאי ב 140 לא ממש רלוונטי. שאל את האלפים שקנו איוניק 5, או סנטה פה או אפילו טוסון מהדגמים המפוארים. כל אחד מהם השאיר מעל 200.0 אש"ח, והבאיון של אמא שלך לא ממש רלוונטי לגביו. 

בדיוק כמו שזה שקנה ב.מ.וו i7 לא ממש מאויים או צריך להצטדק מול חיילת שאבא קנה לה 116. 

אני באמת חושב שהשוק הרבה יותר חכם מהתפיסה הזו, ואם מישהו מביא את הטיעון הזה, אז האלנטרה N באמת לא רלוונטית עבורו. שיקנה באיון ויהיה מבסוטון. 

אני מצליח להבין את הכוונה שלו. הדוגמא ספציפית עם באיון ואיוניק מטופשת כי באמת חוץ מפרארי ויצרניות על אפשר לאמר את זה על כולם כולל מרצדס אודי וב.מ.וו שמשווקים רכבים שעולים מיליונים אבל עדיין יש תפיסה גם בחו״ל (רואה את זה בקהילות של ברז ורכבים באנגלית) של פחחח קנית יונדאי. 

למרות עבודה יפה בתחום הספורטיבי בעשור האחרון הם כנראה צריכים עוד קצת זמן ודגמים טובים כדי שהשם שלה אסוציאטיבית יתקבל בהתלהבות. 

וגם אלו פה שמציינים עד כמה המותג נחות לדעתי עושים את זה מאותו מקום, הרי מה באמת ההבדל בין יונדאי (וגם קיה שזוכה לאותו הלעג) לבין סובארו וטויוטה מבחינת רמת הרכבה ואיכות פנים וכל הדברים האלה. אז למה עם סובארו מקבלים באהבה WRX מלאת פלסטיקים שחורים וביונדאי אלנטרה N לא? 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 8 דקות, Doron_Z כתב:

אני מצליח להבין את הכוונה שלו. הדוגמא ספציפית עם באיון ואיוניק מטופשת כי באמת חוץ מפרארי ויצרניות על אפשר לאמר את זה על כולם כולל מרצדס אודי וב.מ.וו שמשווקים רכבים שעולים מיליונים אבל עדיין יש תפיסה גם בחו״ל (רואה את זה בקהילות של ברז ורכבים באנגלית) של פחחח קנית יונדאי. 

למרות עבודה יפה בתחום הספורטיבי בעשור האחרון הם כנראה צריכים עוד קצת זמן ודגמים טובים כדי שהשם שלה אסוציאטיבית יתקבל בהתלהבות. 

וגם אלו פה שמציינים עד כמה המותג נחות לדעתי עושים את זה מאותו מקום, הרי מה באמת ההבדל בין יונדאי (וגם קיה שזוכה לאותו הלעג) לבין סובארו וטויוטה מבחינת רמת הרכבה ואיכות פנים וכל הדברים האלה. אז למה עם סובארו מקבלים באהבה WRX מלאת פלסטיקים שחורים וביונדאי אלנטרה N לא? 

הסלון של סוברו גם מזעזע אבל האלנטרה באמת בתחתית. 

היה דבר אחד כל כך מטומטם באלנטרה שאני באמת לא מבין מה המטרה. 

בשליטה מההגה יש לך אפשרות של להביר למעלה או לא מטה בסאונד וברשימת שירים. 

בצד אחד של ההגה כשאתה לוחץ למעלה זה מעביר לשיר בהא ולמטה מחזיר לשיר הקודם - הגיוני. 

לאומת זאת בסאונד הלמטה מגביר והלמעלה מנמיך. 

למה המהמהמהמהמ???? שבוע עם הרכב זה פשוט טמטם אותי 

פשוט שיחק לי עם הראש ולא לא הצלחתי להתרגל גם אחרי שבוע. 

פורסם
בתאריך 26.6.2025 בשעה 16:45, סולל הדרך כתב:

היתה לי vr6. תכלס אף אחד לא מבדיל בינה לבין 1.6CL

אז פשוט לא היו אפשרויות למשהו אחר מהיר. נכון,מהיר הוא לא בהכרח ספורטיבי אבל אם ספורטיבי שיראה כמו BRZ ולא כמו הרכב של דובצע (מבלי לפגוע במחילה) פאר תוצרת אלי אקספרס. מוחצן חסר קלאס... לדעתי

ואם מהיר, אז כל חשמלית סינית תיתן לה בראש

לפחות ה vr6 היתה משודרגת בטוב טעם

ה-VR6 הייתה מהירה מאוד לזמנה. מאוד. 

החתיכות הראשונות גם נמכרו במחיר מעולה, שאחכ עלה בעשרות אחוזים. 

מגזין 'אוטו' בארץ כתר לה כתרים, בחו"ל היא קיבלה ביקורות פושרות על התנהגות הכביש. 

אבל בהתחשב בשממה המוטורית שהייתה אז ישראל, היא הייתה מיוחדת. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

הוא מוזמן גם לא להביא בכלל כבר מעכשיו לא מאמצע 26. במחיר כזה הרכב לא רלוונטי. 

כאילו מה נשאר כבר מקהל הרוכשים הרלוונטי אחרי שאתה עושה חתך של *לא רכב SUV/ רכב בנזין בלבד/ ידני בלבד/ מותג עממי/ רכב משפחתי ולא אקזוטי/ מעל 355,000 שקל*

נשארת עם בערך 3 אנשים חולי הונדה מבוססים או מטומטמים כלכלית שמוכנים ללכת עד הסוף לא משנה המחיר. 

מה שכן הנחמה היחידה זה שיד 2 כן יתן הזדמנות בסוף למישהו לקנות את הרכב במחיר סביר אחרי שהשוק יראה מה הוא חושב על זה והמוכר יסבול מירידת ערך אסטרונומית אז גם במחיר הזה יש עדיין ערך ליבוא של היבואן. 

השוק של fl5 יד שתיים נע סביב המחירון של לוי יצחק, לעומת fk8 שנע בין חמישים לשמונים אחוז יותר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

מגזין 'אוטו' בארץ כתר לה כתרים, בחו"ל היא קיבלה ביקורות פושרות על התנהגות הכביש. 

המחיר ב 1993 היה 114,000 ש"ח לידנית, 5 דלתות עם גג שמש שהגיע כחלק מחבילת האבזור (למרות שהיו גם נדירות בלי גג ואין לי מושג למה)
ב 1993 מיצובשי קולט ידנית חדשה עלתה 60-62 אלף, סופר לאנסר אוטומטית ~ 66 אלף ככה שה VR6 עלתה כמעט כפול מרכב יפני רגיל.
זול זה לא היה, זה היה זול באופן יחסי לאפשרויות. שאלתי את GPT והוא טוען ש 114 של 93 הם 315-350 של היום. לא זול.
בארץ, כמו בארץ, עיתונאות הרכב היתה בשיאה עם המלצתו של בני ברק כתב הרכב של ידיעות אחרונות על אוסטין מונטגרו ורוני אהרונוביץ גם חטא לא פעם בכתרים שלא לצורך.
הVR6 היתה מהירה אבל לא ספורטיבית ובטח בלי טיפה של נשמה. טכנוקרטית.

אל תשכח שה VR6 שדרגה את הגולף הבסיסית שהיתה החלום הרטוב של מעמד הביניים וזכתה מלכתחילה למעמד גבוה בשוק המקומי, לא בדיוק המקום של האלנטרה היום.

לענייננו. התמחור של האלנטרה מאוד אטרקטיבי, גיר ידני (לחובבי הז'אנר הבודדים), גם אחלה, על ההופעה המוחצנת אפשר להתווכח
למי שחייב להתפשר על 4 דלתות... כן זה מעניין
למי שלא, אני לא חושב שהיא אטרקטיבית
אז ימכרו פה 20-30 חתיכות בשנה כמו שמכרו EVO או STI, הידניות יהיו מבוקשות בשוק היד-2 (אלו שישרדו ולא ימצאו את עצמן בתוך קיר, כי רובן כן...)
בסה"כ נחמד שיש גיוון ועוד מיבואן כמו כלמוביל שמזמן שכח לקרוץ לחובבי הרכב (העממי)

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 22 שעות, mcshmupi כתב:

אני חלמתי על פורשה עד שהבנתי איך המציעות הכלכלית עובדת במדינה עם 100% מס על מכוניות ועברתי לחלום על סובארו.

ולגבי הצליל של ה vr6: זה לא אני, זה ג'ייסון

1. לחלום זה בחינם.

2. לא ראיתי את הסרטון, אבל הוא באמת אמר את זה?

יותר מהמצגר ב-996/997 GT3, מהבוסו של אלפא, מה-S50 וה-S54 של ב.מ.וו, מה-RB26 של ניסאן ועוד ועוד?

פורסם

1. יש חלומות שניתן להגשים ויש חלומות רחוקים. תמיד חלמתי על 911, ספק אם אגשים אותו אי פעם. וזה די עצוב האמת, כשמסתכלים על ארצות הברית מבינים שזה חלום די סביר (תלוי בדור כמובן, ה997 למשל יותר נגישה)

2. הוא אמר "one of the best sounding

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

שירוקו (דור 1,2) וקורדו מעולם לא הגיעו?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 28 דקות, mcshmupi כתב:

שירוקו (דור 1,2) וקורדו מעולם לא הגיעו?

יש קורדו VR6, אבל לא חושב שנמכרו סדיר. שירוקו אים. 

לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

הVR6 היתה מהירה אבל לא ספורטיבית ובטח בלי טיפה של נשמה. טכנוקרטית

לא נהגתי באחת. כאמור, מגזין 'אוטו' תיאר אותה כספורטיבית אולטימטיבית. רק הוא. בכל העולם היא תוארה כמנוע עם אוטו. לא רציני, אבל אז לא היה אינטרנט להשוות. 

אני אף פעם לא הבנתי ביטויים כמו 'נשמה' ושות', אז לא יודע להתייחס 

נהגתי ב-4Motion V6 שירשה אותה, והיא הייתה מאוד משעממת. מכויילת לתת היגוי מינורי תמידי, מה שהפך אותה למאוד מהירה, אבל לא מעניינת לנהיגה. 

עדיין, הביצועים היו ברמה אחרת והמחיר, לא כמו שכתבתי קודם בטעות, היה גבוה טאז ירד למחיר מאוד נמוך, יחסית. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...