Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שהיה כך היה. לקחתי לבדיקה ניסאן איקסטרייל עם ק"מ נמוך. רכב נראה טוב. נורת אזהרה ענקית , הרכב מטופל ללא תיעוד.  אמרתי בסדר ק"מ נמוך מה יכול להיות. אז נכנסתי לבדיקה (העלתי אותה לפה) ובבדיקה התגלה קומפרסיה לא זהה בכל הבוכנות. סתם בשביל ההרגשה הטובה , האם מצב של בדיקה שבה נמצא קומפרסיה לא תקינה(לטעמי) , אני זכאי להחזר של הכסף מהמוכר שהתחייב בבדיקה?

איך אני יכול לבדוק להבא שאני לא לוקח לבדיקה עוד סוס גמור? תודה רבה. 

20250608_153941.jpg

20250608_153314.jpg

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)

אתה לא זכאי להחזר כי לא החתמת את המוכר על כלום כפי הנראה והוא יכול לומר שהוא לא מבין כלום במכונאות רכב .

הרי אין אף רכב שיצא נקי בבדיקות הללו וכל קונה שיבדוק ומשהו צדדי לא יראה לו , ידרוש החזר הבדיקה.

קח את זה כשכר לימוד והמשך הלאה בחייך.

להבא תשקיע בבדיקות מקדימות של תיעוד טיפולים וסליקה של חברות הביטוח כדי לברר עבר תאונתי אם היה.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • רעיון טוב! 2
פורסם

וגם איך מוכר יכול לדעת שיש הפרש בצילנדרים? 

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, zvigolden כתב:

אתה לא זכאי להחזר כי לא החתמת את המוכר על כלום כפי הנראה והוא יכול לומר שהוא לא מבין כלום במכונאות רכב .

הרי אין אף רכב שיצא נקי בבדיקות הללו וכל קונה שיבדוק ומשהו צדדי לא יראה לו , ידרוש החזר הבדיקה.

קח את זה כשכר לימוד והמשך הלאה בחייך.

להבא תשקיע בבדיקות מקדימות של תיעוד טיפולים וסליקה של חברות הביטוח כדי לברר עבר תאונתי אם היה.

הפרש לחץ בצילנדרים זה משהו צדדי? סתם להבא שאדע כמה נחשב נורמלי ? בטווח הערכים? 

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לפני 8 שעות, bigbosf כתב:

אני זכאי להחזר של הכסף מהמוכר שהתחייב בבדיקה?

אם תוכל להוכיח למה הוא התחייב, ושהוא הטעה אותך.

ציטוט

איך נמנעים מלופ של בדיקות לפני קניה?...הרכב מטופל ללא תיעוד

למשל, לא לוקחים לבדיקה רכב ללא תיעוד טיפולים.

פורסם

וזו ילדים הסיבה בגללה האמירה "מתחייב למנוע גיר ושלדה" נטולת כל משמעות אמיתית.

אבל מה ש @mcaspi רשם זו התשובה הנכונה. 

רכב ללא תיעוד טיפולים ב 99% מהמקרים פסול. בוודאי כשמדובר ברכב מ 2019 ולא רכב מ 2003. 

• רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצטרף למה שהחברים רשמו ומוסיף, לא לוקחים רכב לבדיקה בכלל אם אין היסטורית טיפולים, טסט משולם ודוח מסלקה נורמלי (בהנחה וזה לא רכב ליסינג).

אפשר גם לבדוק לפני שאתה בכלל ניגש לראות את הרכב באתרים כמו קארזון או משומשת לסימני אזהרה לראות היסטוריית בעלויות ורישומי ק"מ בשנים קודמות.

כל דבר שהמוכר מצהיר או מבטיח צריך להיות מגובה באסמכתא או הוכחה כלשהי אחרת זה לא שווה כלום.

והכי חשוב תרגיש את המוכר אם יש לך וויב לא טוב ממנו או נורות אזהרה תגיד יפה שלום ותתקדם הלאה.

כל זה יצמצם בדיקות רכב והוצאות מיותרות.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 12 שעות, bigbosf כתב:

אני זכאי להחזר של הכסף מהמוכר שהתחייב בבדיקה?

אתה לא זכאי לכלום. אתה יכול לבקש מהמוכר כסף ואם יהיה לך מזל הוא ייתן לך. סביר להניח שלא. לפני 32 שנה רכשתי לראשונה רכב, וגם הייתה תוצאה לא טובה בקומפרסיה. ביקשתי מהמוכר החזר כספי והוא נתן לי חצי מהתשלום על הבדיקה בלי להגיד מילה.

מסכן, אחרי שדפקתי את הראש שלו בתקרה במעבר מהיר על פס האטה..

כל מה שאמרו לך כאן על הסטוריית טיפולים נכון מאוד וחשוב יותר מהבדיקה עצמה. אבל קח בחשבון שבדיקות הקומפרסיה האלה לא שוות יותר מידי מאחר והן נעשות בדרך עקיפה ללא פירוק הפלאגים והתקנת שעון לחץ במקומם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

א. לשאלה שבכותרת הפוסט - אחרי שנסגרים על דגם הרכב הרצוי ועושים את כל הבירורים המקדימים הנוחים והזולים מהבית בעצמך (בירור היסטוריית בעלויות ב"משומשת"/משרד התחבורה, שיחה עם הבן אדם עצמו על הרכב והתרשמות ממנו, הנפקת היסטוריית תביעות ביטוח, עיון בספר הטיפולים וכו' וכו') ועושים אלימינציה (למשל פוסלים רכב ללא היסטוריית טיפולים מסודרת), נפגשים עם בעל הרכב הנבחר, ובדר"כ אם עשית סינון נכון ומושכל, הבדיקה תהא בהתאם.

ב. להבא לגבי התחייבות על בדיקה - רצוי לסכם על מה בדיוק ההתחייבות ולחתום על מסמך בהתאם או לכל הפחות שיהיה תיעוד ברור בשיחת הוואטסאפ (אבל עדיף מסמך רשמי מסודר עם חתימות).

זה כמובן אמור לגעת לדברים שאם היית יודע מראש שהם פגומים, לאחר שהמוכר הצהיר שהם תקינים, לא היית רוכש את הבדיקה או את הרכב.

ג. ובכל זאת, כשאדם אמר לך "מתחייב על הבדיקה" והצהיר שהמנוע למשל תקין, הכוונה היא שבמקרה שהמנוע (או רכיב קריטי אחר) לא תקין - הוא אכן ישלם על הבדיקה, שהרי אם היית יודע שזה המצב לא היית מתקרב בכלל.

כמה קל לחלץ את זה ממנו? אם הוא הגון, הוא יחזיר לך את הכסף (בהנחה שאכן נסוגת מהעסקה).

אם לא, ואם יש תיעוד ספציפי מאוד של ההתחייבות שלו על הבדיקה, אני מניח שאפשר גם להגיע לבית משפט לתביעות קטנות אם ממש תרצה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם

שום מוכר שפוי לא יחתום על מסמך שהוא מוכן לשלם על בדיקה.

כל מי שהיה פעם במכון בדיקה יודע שרכב חדש מהשקית יוצא עם ריג'קטים.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

שום מוכר שפוי לא יחתום על מסמך שהוא מוכן לשלם על בדיקה.

כל מי שהיה פעם במכון בדיקה יודע שרכב חדש מהשקית יוצא עם ריג'קטים.

או פשוט מראש לא לקנות מאדם שיש לך ספק לגבי ההגינות שלו או רכב שיש לגביו נורות אדומות...

פורסם

צפייה בסרטוני הדרכה לקניית רכב - אומנם לא תהפוך אותך למוסכניק, אבל תחסוך בדיקה על רכב שאפי' לא יעלה על הליפט

אני אישית נעזרתי הרבה במדריך של EliC25 שחסך לי זמן ומאות שקלים על מכוני בדיקה

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...