Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים בזמן שנכנסתי לרחוב שבו אני גר (רחוב ללא מוצא), פתאום הגיעו 2 ילדים רכובים על אופניים חשמליים, עצרתי ונתתי להם לעבור, כאשר אחד מהם פשוט סטה לכיוון הרכב שלי ונכנס בו עם האופניים.

התוצאה: פנס ערפל יצא מהמקום, שמשה סדוקה, פגוש שצריך צביעה, ועיקום בכנף הקדמית. 

הילד עצמו בסדר ומשטרה שהגיעה למקום לקחה ממנו וממני עדות והוא אכן סיפר מה שקרה: הוא לא שם לב, לא הספיק לעצור, לא ראה אותי ונכנס בי.

המשטרה שחררה את שנינו והחלפתי פרטים עם אבא של הילד.

צילמתי את המקום של התאונה ואת האופניים של הילד, הוא נוסע ללא רישוי על האופניים, נסע ללא קסדה, ואין לו רשיון וגם לא עשה תיאוריה או את המבחן שצריך לעשות בשביל לנהוג על האופניים החשמליים. 

הנזק לרכב שלי הוא בסביבות 4000 שקל והרכב שלי מבוטח בביטוח מקיף. הסוכן ביטוח שלי אומר לי לדרוש מהאבא את התשלום על התיקון. לרוכב האופניים אין שום ביטוח והוא גם נהג ללא רישוי. במקרה שיסרבו לשלם מה עדיף לעשות?

אודה לעזרתכם.

פורסם

מי קבע שהנזק 4,000 ש"ח?

תביעת הביטוח תעלה לך בתשלום השתתפות עצמית בסכום המצויין בפוליסה (יש פוליסות בהן אין השתתפות עצמית).

תביעות עד 5,000 ש"ח לא אמורות להשפיע על העבר הביטוחי שלך. הבעיה היא שאפילו אם התיקון מסתכם ב-4,000 ש"ח הרי שאם יתגלה נזק נוסף, ותוסיף את מחיר השמאי, תעבור גבול זה.

המלצתי:

1. אני מסכים עם סוכן הביטוח. בכל מקרה, ממליץ לך לדווח על האירוע גם בלי להגיש תביעה, כדי שיהיה תעוד אם בכל זאת תרצה לתבוע את הביטוח שלך.

2. פנה למוסך ובקש הצעת מחיר לתיקון. את ההצעה הגש להורי הנער. ישלמו - טוב. לא ישלמו - שלם את התיקון מכיסך ותבע אותם בתביעות קטונות. אם אתה מקבל מההורים החזר נכון יהיה (מבחינת הוגות) לתת להם בתמורה מסמך שבו אתה מאשר את קבלת הסכום ומוותר על תביעות נוספות בגין האירוע.

3. דאג לתעד הכל - צילומים, הקלטת שיחות, תיקן לחליפת מכתבים ושמירת מסמכים. חשוב להשיג את דוח המשטרה ולשמור סרטונים ממצלמת הדרך, הקלטות של שיחות טלפון וצילומי מסך של וואטסאפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר ממוסך של פחחות

ושלחתי להורים שלו. מן הסתם הם לא ממהרים לשלם וכרגע ממתין לראות האם ישלמו למוסך או יסתדרו איתו על מחיר כזה או אחר בשביל שאתקן את הרכב שלי. 

פורסם

עדיף שאתה תשלם ותקבל החזר. כך אתה תהיה בעל האינטרס והמוסך יתקן כראוי. אם ההורים משלמים ישירות המוסך יהיה נאמן להם ועלול לחפף על מנת להוריד מחיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האבא של הילד מעוניין לשלוח אותי למוסך שהוא מכיר והוא גם חושב שאני אשתתף בעלות הנזק... כנראה שאצטרך להפעיל ביטוח... תודה בכל מקרה.

פורסם

בסכומים האלה כנראה אין לך סיבה להפעיל ביטוח. כאמור, כנראה שבהפעלת ביטוח תעבור את גבול 5,000 ש״ח ותזהם את ההיסטוריה הביטוחית שלך.

תיקון, מכתב דרישה בדואר רשום עם תאריך תפוגה (שבועיים שלושה), ואם לא משלם - תביעה קטנה.

אל תתפתה למוסך שלו שחשש שיעשה את העבודה הכי זולה שהוא יכול.

פורסם

אפשר להפעיל ביטוח שלך ואז לתבוע מהורים של הילד את כל העלויות של עליית פרמיה והשתתפות עצמית. 

תבהיר לאבא של הילד שהאשמה היא של הילד, ולכן כל התשלום יחול עליו.

אגב, האם נרשמו דוחות תנועה לילד בגין נסיעה ללא קסדה,רישוי וכד?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

זה שהילד מודה לא אומר שהוא האשם, או האשם היחיד. הוא לא מבין בתקנות תעבורה ויתכן שאחרי תחקור יתגלה שגם פות"ש לא נהג 100% כחוק.
היותו ללא קדה רשיון וכו' מעידים על חוסר אחריות, אבל לא בהכרח על אשמה במקרה ספציפי.

אנחנו לא מכירים את פרטי המקרה, ואם זה יגיע למשפט האשמה יכולה להתחלק בין שני הצדדים.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

זה שהילד מודה לא אומר שהוא האשם, או האשם היחיד. הוא לא מבין בתקנות תעבורה ויתכן שאחרי תחקור יתגלה שגם פות"ש לא נהג 100% כחוק.
היותו ללא קדה רשיון וכו' מעידים על חוסר אחריות, אבל לא בהכרח על אשמה במקרה ספציפי.

אנחנו לא מכירים את פרטי המקרה, ואם זה יגיע למשפט האשמה יכולה להתחלק בין שני הצדדים.

מה הכוונה? אני נהגתי ברכב ואני המבוטח על הרכב שלי ויש לי רשיון בתוקף וטסט בתוקף ואין לי עבירות קודמות. זה היה בכניסה לרחוב ללא מוצא שמשמש כחניה. ברגע הפגיעה הרכב שלי בכלל היה בעצירה מוחלטת בזמן שהילד על האופניים נכנס בי והוא אפילו אמר את זה לשוטר. 

הוא לא עבר אפילו מבחן כשירות ותאוריה למי שאין רשיון. ברור שגם לא יודע לנהוג על אופניים וסכנה לציבור.

אני משלם ביטוח מקיף עשרות שנים וכשהם ייתבעו הם יחזירו לחברת ביטוח את הנזק.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם
לפני 20 דקות, Liran3331 כתב:

מה הכוונה?

הכוונה שאנחנו לא יודעים.

מה שאנחנו יודעים זה מה שאתה סיפרת לנו שזה תיאור מאוד חלקי שכולל פרשנות שלך.

ההודאה שלו כאמור, מתבססת על ידע אפסי בתקנות תעבורה.

זה שאתה הספקת לעצור לא אומר שלא ביצעת עבירה כלשהי שתרמה להתרחשות התאונה.

וכאמור, אין לזה כל קשר לעבירות המנהליות שלו. הוא יכול לנסוע על קורקינט בלי רשיון וקסדה, ועדיין אם מישהו יעבור באדום ויפגע בו, זו לא תהיה אשמתו, בטח לא הבלעדית.

פורסם
לפני 50 דקות, Be roo כתב:

הכוונה שאנחנו לא יודעים.

מה שאנחנו יודעים זה מה שאתה סיפרת לנו שזה תיאור מאוד חלקי שכולל פרשנות שלך.

ההודאה שלו כאמור, מתבססת על ידע אפסי בתקנות תעבורה.

זה שאתה הספקת לעצור לא אומר שלא ביצעת עבירה כלשהי שתרמה להתרחשות התאונה.

וכאמור, אין לזה כל קשר לעבירות המנהליות שלו. הוא יכול לנסוע על קורקינט בלי רשיון וקסדה, ועדיין אם מישהו יעבור באדום ויפגע בו, זו לא תהיה אשמתו, בטח לא הבלעדית.

אתה מתבלבל... אני לא עברתי בשום אדום.. וגם חייגתי למשטרה באותו רגע ושוטרת דיברה עם הנער... אחר כך גם הגיע שוטר וייעץ לי גם לפתור את זה עם ביטוח. אחרי שהרכב שלי יתוקן והם ייתבעו נהיה חכמים יותר.

פורסם

כל מה שהיא אומרת זה שגם אם הילד הודה שהוא אשם, לא בטוח ששופט יחליט שזה באמת אשמתו המלאה.

נשמע שאתה צודק אבל רק אתה יודע מה קרה שם.

פורסם

השאלה הקבועה בפורום הזה: יש סרטון ממצלמת דרך? יש צילומי הרכבים המעורבים (גם אופניים הם כלי רכב) במקום האירוע, לפני ואחרי שהוזזו?

פורסם
לפני 14 שעות, Liran3331 כתב:

אתה מתבלבל

לא התבלבלתי. השתמשתי בדוגמה מוקצנת כדי להמחיש כוונה.

לפני 14 שעות, Liran3331 כתב:

שוטר וייעץ לי גם לפתור את זה עם ביטוח

לא רלוונטי לאשמת הילד.

מדובר על תאונת נזק בלבד, למשטרה אין מה להתערב. השוטר הזה אינו בוחן והדבר היחיד שהוא עשה זה לתעד את דברי המעורבים. אין לזה שום השפעה לשאלה מי אשם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...