Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 4.5 שנים עם וולוו XC40 T3

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

מחליפת הוולוו, סקודה קודיאק STYLE בנזין עם מנוע 1.5 אצלי כבר מאמצע פברואר, סקירה בקרוב.

תתחדש על הרכב. בתור מי שעשה בידיוק את אותו המעבר - מרכב קטן (גולף במקרה שלי) לקודיאק - מתרגלים מאוד מהר. 

לא יודע איך יהיה אבל עם מציאת חנייה בתל אביב.

פורסם
לפני 4 שעות, zvit כתב:

ותודה ל- @discoTD5 שסייע רבות בתהליך המכירה

בכיף, במיוחד שלא ראית את הקונה המקסים ואישתו, אפילו לא לדקה...

מהזמן הקצר שנסעתי ברכב, אחלה מכונית. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

תתחדש על הרכב. בתור מי שעשה בידיוק את אותו המעבר - מרכב קטן (גולף במקרה שלי) לקודיאק - מתרגלים מאוד מהר. 

לא יודע איך יהיה אבל עם מציאת חנייה בתל אביב.

הקודיאק היא הרכב ה-14 שלי ב-40~ שנות נהיגה.

שנים נהגתי במכוניות סאלון הגדולות אפילו יותר מהקודיאק (בלי מצלמות היקפיות / חיישני רוורס) - ושרדתי.

אני כמעט לא מגיע לתל-אביב, ובפעמים הבודדות שזה קורה אני חונה בחניון בתשלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בן דוד שלי עם מגבלת נהיגה ונוהג ע"י ידית ותפוח כמו שיש לך שראיתי בתמונות מכירה שפירסם דיסקו

השתדרג לאחרונה מאוקטביה לקודיאק סטייל

שאלתי את עצמי למה לא להינות ולקנות את הרמת גימור הכי גבוהה, יש סיבה מיוחדת?

עריכה אחרונה על ידי tan tan
פורסם

נדון בזה בשרשור שאפתח על הקודיאק.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה.

כבעלים של XC40 (B3 CORE 2022 ) ליסינג יכול להעיד שזה אחלה רכב. נוח מאוד ויחסית חסכוני (מוצע 14.5 קמ"ל). המינוס היחיד זה ריפודי העור שלמזלי לפחות בהירים. מעדיף בד אבל זה מה שהיה זמין באותו הזמן.

חושב גם לעשות את המעבר לקודיאק ומחכה לסקירה שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 21.5.2025 בשעה 17:44, zvit כתב:

זהו - בחמישי שעבר ה-XC40 נמכרה ועברה לבעלים חדשים ( ותודה ל- @discoTD5 שסייע רבות בתהליך המכירה)

והגיע הזמן לסיכומים:

את ה-XC40 קיבלתי באוגוסט 2020 בעיצומה של הקורונה.

הרכב שלי היה למעשה דגם 2021 וכלל תוספות כמו דלת תא מטען חשמלית ובקרת שיוט אדפטיבית שלא היו ברמת הגימור MOMENTUM ונוספו בדגם 2021 (שהוסיף להמכר פה כ-2020 בגלל שהרישום הוא לפי תאריך העליה על הכביש)  כך יצא לי לקבל רכב "טרי" לגמרי שיוצר ב-15/6/2020 והגיע אלי ב-24/8/2020.

הרכב דגם T3 מנוע 1477 סמק 3 צילינדרים טורבו הספק 163 כ"ס משודרך לגיר 8 הילוכים פלנטרי. הרכב נרכש בסיוע הלוואה עומדת של ביטוח לאומי.

בערך באותו זמן הושק דגם ה-T5 פלאג עם אותו מנוע + מנוע חשמלי. לא היה רלוונטי עבורי כי המיסים עליו היו נמוכים והרכב היה עולה לי משמעותית יותר.

תא הנוסעים מאד נעים לשהייה נסיעה ונהיגה, והדבר הבולט ביותר הוא... השקט ( למרות מנוע 3 צילינדרים) רק כשלוחצים המנוע עושה רעש שמאד מזכיר את רעש המנוע  של הדייהטסו שרייד 1983 שהיתה לדודה שלי לפני יותר מ-40 שנה.

הרכב הגיע עם בלימה אוטונומית, בקרה אקטיבית לסטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, ואורות גבוהים אוטומטיים. ניטור עצמים בשטח מת והתראה על תנועה חוצה מאחור נשארו מחוץ למפרט.

השימוש והתפעול של בקרת השיוט האדפטיבית נוח ואינטואיטיבי.

אשתי התלוננה על כך שתא הנוסעים צפוף והמושב האחורי צר יחסית. אני מצדי הזכרתי לה שילדינו כבר פרחו מהקן, והסיכוי שנסע בתפוסה מלאה לא גדול.

למרות הכל כשהיה צורך להסיע שלושה מנכדינו הם ישבו בספסל האחורי מי בכסא הבטיחות שלו, ומי בבוסטר ולא התלוננו שצפוף להם. 

מסך המולטימדיה הקטן (9" ברוטו) עבד מצוין תוך שימוש באנדרואיד אוטו.

הרכב טופל במוסך היבואן ברעננה וביקר במוסך לצורך טיפולים בלבד. (חוץ מחריג אחד שיפורט בהמשך)

רפידות בלימה אחוריות הוחלפו בטיפולים 30000 ו-45000 כנראה בשל נסיעה מרובה בפקקים התלאביביים.

רפידות וצלחות מקדימה הוחלפו בטיפול 45000.

המצבר המקורי החזיק קצת יותר מ-3 שנים, הבא אחריו ( שנפ זול ולא מומלץ ) החזיק שנה וחודשיים והוחלף סמוך למכירת הרכב.

בניסיונות ההנעה לפני החלפת המצבר נשרף הפיוז של הגה הכח. ( 300 ש"ח בוולו רעננה )

צמיגי המישלין המקוריים 235/55R18 הוחלפו אחרי 3 שנים בסט צמיגים של טויו.

שתי התוספות שלעניות היו מיותרות ברכב הן ריפודי העור, והגג הפנורמי (לא פתחתי אפילו פעם אחת)

הרכב עבר אצלי 56500 ק"מ (הכי מעט שהיה לי אי פעם, בעיקר בשל הקורונה, המלחמה והעבודה מהבית)

צריכת הדלק היתה 4827 ליטרים, כלומר 11.7 ק"מ לליטר דלק 95 בממוצע.

מחליפת הוולוו, סקודה קודיאק STYLE בנזין עם מנוע 1.5 אצלי כבר מאמצע פברואר, סקירה בקרוב.

נשמעת אכזבה מביצועי מנוע 3 צילינדרים. כנראה עדיף מה שעבד התעשיה עשרות שנים - 4 צילינדרים.

המחירים של מוסך היבואן יקרים, אבל העבודה מקצועית.

לגבי גג שמש בארץ -  מיותר לחלוטין.

הרגת אותי מצחוק עם הדודה שלך.

פורסם
לפני כשעה, רוצו כתב:

נשמעת אכזבה מביצועי מנוע 3 צילינדרים. כנראה עדיף מה שעבד התעשיה עשרות שנים - 4 צילינדרים.

לי י ש את ה XC40 המחודשת דגם 2023 (עלייה לכביש סוף 2022)עם מנוע B3 (4 צילינדרים 2 ליטר היברידי קל) ואני יכול להגיד לך שה 4 צילינדרים רועש יותר מה 3 צילנדרים. בידוד רעשים טוב גורם לזה שהוא לא נשמע בתא הנוסעים אבל בחוץ שומעים אותו טוב.

אצלי גם יש ריפודי עור (למזלי בהירים) וזה דבר מיותר לחלוטין. לקחתי אותם כי זה מה שהיה (תקופת הקורונה).

פרט לתא מטען שקטן מידי עבורי הוא אחלה אוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...