Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

ציינתי את זה קודם - בגיל 65 תוחלת החיים היא 19.4 שנים לגברים ו-21.8 שנים לנשים. אם בודקים יהודים המספרים טיפה יותר גדולים. המשמעות היא שמחצית הגברים שיצאו לגמלאות יעברו אתמגיל 87 ומחצית הנשים את גיל 89 (כקירוב אני לוקח 67 פלוס תוחלתֶת החיים בגיל 65 מעוגלת המספרים נכונים ל-2019 לפי הלמ״ס).

תראה @sperial אני מכין סלטים לא רעים…

הפער בין הנתונים שאתה ופינדר הבאתם לאלה שאני מתבסס עליהם, הוא כ-4 שנים. תקופה קצרה יחסית לילד בן 10, משמעותית טיפה יותר לבן 80.

מהבנתי הצנועה בסטטיסטיקה ומקריאה כאן https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Pages/2017/תוחלת-חיים-בישראל-2016.aspx עולה שהחישוב נעשה ללא כל אותם גורמים שפינדר ציין (מיתות משלל סיבות לפני גיל 65), אלא בצורה די ישירה.

אם תסתכל על הנקודה השנייה לגבי גברים, ותחלק 64.5 ב-0.81, תקבל 80.75, נכון לשנת 2016.

אם נוסיף למספר שנתיים (בהנחה שכל עשור הוא גדל ב-2 בערך), נקבל מספר הקרוב לנתונים המדווחים ע״י גופי חוץ - ערך הנמוך בכמה שנים טובות מזה שציינת. 

• תוחלת החיים בישראל בשנת 2016 עמדה על 80.7 שנים בקרב גברים ו-84.2 בקרב נשים, עלייה של 0.6 בגברים ו-0.1 בנשים בהשוואה לשנת 2015.
  • שנות החיים הבריאות הצפויות מהלידה היו 65.4 שנים בקרב גברים ו-65.1 שנים בקרב נשים, נשים צפויות לחיות 77% מתוחלת החיים ללא מוגבלות, וגברים - 81%.
  • בעשור האחרון עלתה תוחלת החיים בקרב הגברים ב-2.0 שנים ובקרב הנשים ב-1.7 שנים. ב-30 השנים האחרונות עלתה תוחלת החיים בקרב גברים ב-7.5 שנים ובקרב נשים ב-7.4 שנים.
  • הפער בתוחלת החיים בין נשים וגברים עומד על 3.5 שנים.
  • הפער בין יהודים לערבים: 4.3 שנים בקרב גברים ו-3.3 שנים בקרב נשים.
  • הפער בתוחלת החיים בגיל 30 בין אלה עם השכלה גבוהה (על-תיכונית או אקדמית) לאלה עם השכלה נמוכה (פחות מ-12 שנות לימוד) היה 7.4 שנים בקרב גברים ו-5.0 שנים בקרב נשים.
  • הפער בין המחוז שבו תוחלת החיים הגבוהה ביותר - אזור יהודה והשומרון למחוז שבו תוחלת החיים הנמוכה ביותר - מחוז הדרום היה 2.7 שנים.
  • מבין הערים הגדולות בישראל (המונות יותר מ-100,000 תושבים), תוחלת החיים הגבוהה ביותר הייתה ברמת גן והנמוכה ביותר - בבאר שבע, פער של 3.4 שנים.
  • תוחלת החיים בישראל נמצאת במקום ה-11 מבין מדינות ה-OECD, וגבוהה ב-1.5 שנים מהממוצע ב-35 מדינות ה-OECD.

אני שוב חוזר לחברות הביטוח/פנסיה - אין שום סיכוי שהן (או המפקח על הביטוח לצורך העניין) יכנסו במודע לגרעון אקטוארי עקב חישוב לא נכון של מקדם ההמרה (אמור להיות 240 בהנחה ותוחלת החיים הממוצעת לגבר בן 65 היוצא לגמלאות בגיל 67 היא אכן 87)

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק כדי שבוקי לא יצתרך לפצל שוב, בשירשור על הביטחון התעסוקתי, בעמודים האחרונים, יש את התשובה לשאלה בכותרת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

השילוב באותה הנסיעה 😜 

אמסטרדם עם הנכדים היתה מסע מתיש ועימות מתמיד (לא מעניין, די נמאס, לא רוצה את המסעדה הזו, מתי מגיעים, אין מה לראות אוףףף.....)  😒

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:

השילוב באותה הנסיעה 😜 

אמסטרדם עם הנכדים היתה מסע מתיש ועימות מתמיד (לא מעניין, די נמאס, לא רוצה את המסעדה הזו, מתי מגיעים, אין מה לראות אוףףף.....)  😒

אתם אשמים.

נכנסים איתם לקופישופ והכל נרגע.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא צריך להיכנס, הריח ברחוב מאחורי המלון שהיה מול התחנה המרכזית ,הספיק.

מה שכן, היה צריך המנע מלהכנס איתם לבר של המלון, ולהתרשם מהאומנות.

image.thumb.png.032354d3db5568e054ca8d10f0e761a2.png 

• מצחיק 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כן, המלון עצמו מצויין ומיקומו מעולה, הכל במרחק הליכה. כולל מוזאון נימו לילדים.

פורסם

זיהיתי ישר כי זה אחד הקבועים שלי כשאני מגיע לעבודה.

יש אותו, אינטל ווסטקורד שבוחר ביניהם לפי מי שהכי זול. בביקו האחרון שלי במרץ הייתי בו.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 55 דקות, waterman כתב:

מהבנתי הצנועה בסטטיסטיקה ומקריאה כאן 

אתה שוב מתייחס לתוחלת חיים בלידה.

הנה החלק שנוגע לישראל מתוך עמוד הויקיפדיה בנושא. לא בדקתי עבור איזו שנה הנתונים, אבל שים לב להבדלים. תוחלת החיים של תינוקת ישראלית כשהיא נולדת היא 84.59. אבל אישה ישראלי בת 65 כבר יש לה תוחלת חיים של 21.93, כלומר  86.93. אם היא כבר מגיעה לגיל 80 אז התוחלת היא 10.12 שזה 90.12.

הנתונים מפה:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

image.thumb.png.f3ff6e0addddcc349beb0a575ae8697c.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כמו במשחקי ארקייד של מרוצים, שאתה מגיע לצ'קפוינט ומוסיפים לך עוד קצת זמן...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 13.5.2025 בשעה 09:04, ברווז כתב:

עכשיו, שאלה לי בבקשה: 

מה הכוונה, להשתמש נכון בהלוואות? איך אפשר? אולי אני אדיוט לגמרי כי אני פשוט לא מבין את זה. שואל במלא הכנות, ללא טיפה של ציניות.

דוגמה פשטנית לצורך הנוחות. 

אתה רוצה לקנות משהו שעולה 200 אלף שקל. 

יש לך 200 אלף. יש לך את הסכום הדרוש. 

או שתשלם את הסכום הדרוש. 

או שתיקח הלוואה בתנאי מסוים שנניח ובסופו של דבר תחזיר לבנק 250 אלף שקל. 

אבל, את ה-200 שיש לך אתה תשקיע במשהו שבעוד 5 שנים יהפכו תהיות 300 אלף שקל. 

אז הרווחת 50 אלף שקלים. 

כלומר, לא תמיד להשתמש בכסף הנזיל שלך זו ההחלטה עדיפה על הלוואה. 

זו כמובן הפשטה גסה של העניין, אבל זה לא איזה משהו פורץ דרך, הרבה אנשים עושים את זה באופן יום יומי בכל מיני רכישות, ממכוניות/חופשות ועד דירות. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@waterman את הסלט שאשתי מכינה אני יודע לאכול. את זה שלך ממש לא.

מז זה ה-0.81 ו-64.5? לא מבין.

הנתונים שהביא פינדר זהים לטבלה שאני הבאתי, חוץ ממה שהנתונים של פינדר מדייקים בעוד ספרה אחת מימין לנקודה העשרונית. מה לעשות, חישוב תוחלת החיים למי שהגיע לגיל 65 מסנן את מי שנפטר במהלך 65 השנים, לכן היא נותנת ערך יותר גדול מאשר תוחלת החיים בלידה או בגיל יותר צעיר.

ותוחלת החיים ממש לא עולה ליניארית. לפעמים היא אפילו יורדת. למשל בשנות הקורונה הראשונות ואפילו בעקבות 7 באוקטובר. אגב, בארה״ב, שבאופן בסיסי תוחלת החיים שלה קצרה בקנה מידה מערבי, תוחלת החיים ספגה מהלומה בקורונה, ירדה בשנה אחת ב-2.4 שנים (ואח״כ החלה להתאושש). אז האקסטרפולציות שלך לא מציאותיות.

לגבי ביטוחים, אני לא מכיר את החישובים האקטואריים, אני מניח שיש עוד הרבה מדדים שאנחנו לא מודעים לקיומם ולשקלול שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.5.2025 בשעה 21:10, פינדר כתב:

אני לא כל כך אוהב את הזלזול הזה. בסוף מבחינה אובייקטיבית, כשאני ובני הדור שלי רכשנו דירה ראשונה היא עלתה פחות ממה שעולה היום, מבחינת ההשוואה למספר המשכורות הממוצעות שנדרשות לכך. אני וחברים שלי לקחנו משכנתאות של 15-20 שנה, בזמן שהיום צעירים כבר לוקחים משכנתא ל30 שנה.

אני לא מזלזל בכלל, לדור הזה יש משימה קשה פי שניים: מחד מחירי הדירות עלו במונחי שכר ממוצע באופן כמעט בלתי אפשרי ומצידך היכולת של הדור הזה לקשב וריכוז בעולם שיש בו כל כך הרבה מסיחים גם נפגע.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
בתאריך 12.5.2025 בשעה 02:04, עדי-אל כתב:

אל תקח את זה אישית 

אם הייתי יכול ללמוד כל מיני דברים גם אני הייתי עושה 

וחוץ מזה אני באמת שואל את עצמי איך אנשים יכולים לשים 150 אלף שקל על רכב או 1.5 מיליון על בית 

אנשים בני כמה? זאת השאלה המרכזית.

צעיר בן 20 ששם את הסכום הזה לבד או זוג מבוגרים לקראת גיל פרישה?

בגדול לא מדובר בסכומים גבוהים ואנשים חרוצים שעבדו קשה עוד בתקופת בית הספר והצבא ולאחר מכן למדו מקצוע נחשב, ממשיכים לעבוד קשה ולא שופכים כסף לכל עבר, יכולים לעמוד בזה. לא חסר כאלה.

עכשיו בוא לא נשכח שהם לא שמים את כל הסכום במכה. הרי לפני זה כנראה התחילו מרכב של 30-40 אלף התקדמו לרכב של 70-80 ומשם קנו רכב חדש ב-150 אלף כשקיבלו חלק לא מבוטל מהכסף מהרכב הקודם שנמכר, אולי לקחו כמה עשרות אלפים במימון עם ריבית נמוכה ואת היתרה הוסיפו מחיסכון שצברו בזמן הזה. לא מדובר פה על רכב של חצי מיליון עם פחת מטורף כל שנה. אותו דבר לגבי דירה. יכול להיות שהייתה להם לפני זה דירה עם משכנתא שהשווי שלה קפץ משמעותית ב-7-8 השנים האחרונות ועכשיו לקנות אותה נראה לך יקר. או שמשתדרגים וקונים עכשיו דירה יותר יקרה, אבל חלק מהכסף ישנו עוד מעליית המחיר של הדירה הקודמת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 7 שעות, waterman כתב:

אני שוב חוזר לחברות הביטוח/פנסיה - אין שום סיכוי שהן (או המפקח על הביטוח לצורך העניין) יכנסו במודע לגרעון אקטוארי עקב חישוב לא נכון של מקדם ההמרה (אמור להיות 240 בהנחה ותוחלת החיים הממוצעת לגבר בן 65 היוצא לגמלאות בגיל 67 היא אכן 87)

ממה שאני זוכר המקדם לוקח בחשבון גם את הרווח מהריבית שמצטבר על הסכום שנותר לך
לדוגמא יש לך 1M בגיל 67, המקדם שלך 200  כלומר 5K כל חודש.
אחרי שנה ירד לך 60K אבל הריבית על הסכום (הממוצע) 4% היא בערך38K כך שבעצם ירדו לך רק 22K , והכסף יספיק ל240 חודשים.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...