Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אתם זוכרים אז

אז כרגע אשתי קיבלה את העצה ושוקלת למכור אותן ולהחליף לג'יפון חשמלי. (היא מחפשת רכב "גבוה" שנוח להיכנס/לצאת), אני מניח כי נקבל על שתיהן כ 60 אש"ח כך שמדובר על תקציב רכישה של כ 90 אש"ח.

הדרישות אינן מרובות:

1 נסועה יומית של פחות מ 100 ק"מ ליום.

2 טעינה ביתית (כרגע עם כבל סבתא)

3 אמינות, פשטות, נוחות.

4 בגודל של סופר מיני/משפחתית קטנה (יש לה מגבלות חניה בעבודה)

(עד כאן הזואי מספקת)

5 רכב "גבוה".

6 אופציה לנסיעות נדירות של כ 300 ק"מ מפעם לפעם.

בתור אחד שממש לא התנסה עם רכבים חשמליים אשמח למספר עצות.

כשאני חושב על דרישה 6 אני קצת בדילמה. האם לרכוש רכב חשמלי קטן עם סוללות גדולות או הייברידי? אולי רכב חשמלי קטן עם טעינה מהירה? אלו יהיו כנראה נסיעות נדירות אך חיוניות (לשלום בית שלנו😀)

לא חייב להיות שם מוכר, גם סיניות חתאימו (לא מאמין שזה יוצא לי מהפה)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תיקון
פורסם

חייב 300 ק"מ? 

הייתי ממליץ לך על ה-MG ZS, אבל 300 ק"מ אין לה. 

אם תעצרו להטעין באמצע הנסיעה? (הנדירה לטענתך) אפשרי? 

נראה לי שהמחירים ימצאו חן בעיניך. 

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=6&model=10093&price=-1-90000&priceOnly=1 

רכבים חשמליים קטנים עדיין אין, למעט הזואי וניסאן ליף, לא מציאות גדולות.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מעניין, בדיוק נתקלתי בזה https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/by11d5ri1el😂

אם מה שכתוב שם נכון (בדרך כלל אני לא סומך יותר מדי על ה"עיתון" הזה) אז אולי עדיף להתאפק קצת ובמקום לרכוש MG בת 4 בכמעט 90 אש"ח לרכוש משהו יותר חדש עם טווח עדיף.

בעיית הטווח מטרידה כי אע"פ שזה נדיר מאוד שהיא צריכה נסיעה כזו מעכשיו לעכשיו מרפי יקפוץ לבקר מתישהו ואז אני הוא זה שיחטוף את הצעקות...

פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

2 טעינה ביתית (כרגע עם כבל סבתא)

אם תתקין בעתיד הקרוב עמדה, וכבל סבתא הוא לתקופת ביניים - ניחא.

לא פרקטי לקחת רכב חשמלי ולבנות על טעינה באמצעות כבל סבתא, מה גם שההמלצה היא לא לחבר מטען כזה לשקע חשמל ביתי למשך יותר משעתיים.

אם אין כוונה לשים עמדת טעינה - וותר על רכב חשמלי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למרבה הצער יכול להיות כי בשנה הקרובה נאלץ להשאר עדיין עם כבל סבתא מסיבות שונות, נכון להיום הזואי נטענת כך כל לילה כחמש שעות (בזרם של 10 אמפר) ובנתיים הכל טוב. לזואי סוללה של כ 40 KW עם צריכת חשמל של 170 וואט/ק"מ, ל MH סוללה של כ 70 KW עם צריכת חשמל של 180 וואט/ק"מ כך שעל פניו לא אמור להיות שינוי גדול בהספק/זמן הטעינה.

פורסם

יש אכן המלצה של חברת החשמל לא לחבר כבל סבתא ליותר משעתיים. 

אבל... תעשה סיבוב באזורים "מלומדים בניסים", יש אנשים שטוענים טסלות כל לילה עם כבל סבתא + כבל מאריך שמשתלשל מקומה 8... 

הזיה בעיני שאנשים קונים רכבים יקרים, וחסכים כמה אלפים בודדים בהשקעה ח"פ בשביל טעינה נורמלית ובטיחותית יותר.

• אהבתי 1

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

הזיה בעיני שאנשים קונים רכבים יקרים, וחסכים כמה אלפים בודדים בהשקעה ח"פ בשביל טעינה נורמלית ובטיחותית יותר.

לאלו עם הכבל מהחלון אין בדרך כלל חניה פרטית בטאבו אז השקעה חד פעמית לא בדיוק רלוונטית, אין איפה להתקין את העמדה...

כמו כן גם אם יש חניה אבל זה בניין ישן שאין לו חשמל תלת פאזי, הסבת הדירה לתלת פאזי + התקנת עמדת טעינה + תשלום אגרה על שינוי חיבור לחברת החשמל, אתה יכול לצאת עם חשבון 15.000 ש"ח. 

• מעניין 1

פורסם

אני גר בשכונה חדשה שהחלה אכלוס לפני 3 שנים, לכולם יש חניה מוצמדת בטאבו, וכמובן גם תלת פאזי בדירות.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אז אני מניח שאתה מודע במה כרוך מעבר לרכב חשמלי מלא.

עוד רכב שיכול להתאים זה יונדאי קונה. הגרסא הקודמת - 

ג'יפון קטן יחסית. יש דגם חשמלי, ויש היברידי.

פורסם

רכבים חשמליים (כמו היברידים ופלאג אין ודיזל) חסכוניים לנסיעה.

ולכן אטרקטיביים ויקרים יחסית לרכישה.

המאמץ הנוסף ברכישתם (כולל עמדת טעינה וכו) משתלם יותר ככל שנוסעים יותר.

אם אני מבין נכון זה הרכב המשני במשפחה. מה הנסועה הצפוייה?

פעמים רבות רכבים שנייים במשפחה נוסעים כ 10,000 ק"מ בשנה ומדובר בערך ב 500-600 שח דלק בחודש. כמובן שחשמלי יחסוך את רוב העלות הזו אבל בכלל לא בטוח שיש ברכב החשמלי חסכון ששווה את עלות הרכישה הגבוהה יותר בתמונה הגדולה.  

פורסם

אתה די עונה לעצמך, בהתבסס על מה שאתה מתאר לאורך זמן עם הזואי. הטווח הקצר (יחסית) של הדורות הראשונים של החשמליות.

לפי התיאורים כאן לגבי צורות ואופי הטעינות, ומהיכרות שלי מהזמן האחרון, לא מעט מאלו שאין להם עמדה ביתית או בעבודה, חוים בעיית טווח בשל העדר טעינה מספקת. בין אם מגבלת הספק בעמדה או זמן קצר טעינה קצר מידי.

לכן קשה לקבל מידע לגבי טווח אמיתי שמושג , מאותם אלו שמוכרים את הרכב החשמלי ולא הייתה להם עמדה ביתית או טענו בעמדות שונות בכל פעם. 

אני מניח שהחשמליות בנות ה 3-4 שנים כבר רחוקות יותר מהטווח המוצהר שלהן כשהיו חדשות (שגם אז היה הבדל בין המוצהר לטווח בפועל) , ובהינתן שעדיין מדובר ב 90 אלף שקלים, אני הייתי מחפש היברידית משומשת או רכב מונע בנזין רגיל. יש מבחר גדול ביד 2 . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 23 שעות, ntd כתב:

אז אני מניח שאתה מודע במה כרוך מעבר לרכב חשמלי מלא.

עוד רכב שיכול להתאים זה יונדאי קונה. הגרסא הקודמת - 

ג'יפון קטן יחסית. יש דגם חשמלי, ויש היברידי.

כן.

הזואי נקנתה גם כי הייתה זולה מאוד לרכישה ולשימוש, לא הינו בכלל בטוחים כמה זמן היא תשתמש ברכב והעדפנו להשקיע מעט ככל האפשר. רכב חשמלי מלא דורש שינוי לא קטן ב"מסביב" כמו עמדת טעינה, טעינה ממושכת (בהשוואה לדלק) בחוץ וטווח מוגבל.

כרגע אני מנסה לרקוד על שתי חתונות. גם ג'יפון וגם עם צריכת חשמל נמוכה מספיק כדי שיהיה ניתן לטעון ללא הקמת תשתית.

לפני 23 שעות, Michazzz כתב:

אולי שווה לך להשקיע בסוללה חדשה לזואי, כזו שתתן לך300 ק"מ

על זה לא חשבתי... שווה בדיקה. כנראה יהיה הפתרון האופטימלי (אם אצליח לשכנע את אשתי לרדת מרעיון הג'יפ...)

לפני 21 שעות, razi_pazi כתב:

אם אני מבין נכון זה הרכב המשני במשפחה. מה הנסועה הצפוייה?

פעמים רבות רכבים שנייים במשפחה נוסעים כ 10,000 ק"מ בשנה ומדובר בערך ב 500-600 שח דלק בחודש. כמובן שחשמלי יחסוך את רוב העלות הזו אבל בכלל לא בטוח שיש ברכב החשמלי חסכון ששווה את עלות הרכישה הגבוהה יותר בתמונה הגדולה.  

מדובר על כ 18 אלף ק"מ שנתי והפרש תחזוקה יהיה גדול מאוד. כפי שכתבתי ב 

בחישוב שעשיתי מדובר על כ 1000 ש"ח/חודש ללא ה"דלק". אני מניח כי רכב בנזין דומה יעלה חודשית דיי קרוב. החשמל  לנסיעות שלה (1500 ק"מ לחודש) עולה לנו כ 200 ש"ח/חודש ואילו דלק היה עולה יותר מאלפייה...

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

על זה לא חשבתי... שווה בדיקה. כנראה יהיה הפתרון האופטימלי (אם אצליח לשכנע את אשתי לרדת מרעיון הג'יפ...)

גם אני הייתי שוקל סוללה גדולה יותר לזואי. נשמע לי winwin.

פורסם
בתאריך 29.4.2025 בשעה 12:37, Haim_gds כתב:

הסוללה הקיימת ברכב כרגע ב"בריאות" של 98% (נעשתה בדיקה לפני הקנייה) כך שאין צורך לחליף אותה, בדקתי החלפת סוללה לסוללה גדולה יותר והמחירים מטורפים (שליש מהמחיר הנוכחי של הרכב) כך שזו אינה אופציה ריאלית.

בכל מקרה, אישתי אמרה שהחניה המסומנת בעבודה שציפתה לה לא תמומש בשנה הקרובה כך שכדי להחנות משהו גדול יותר מהזואי היא תצטרך לקום ממש מוקדם. היא החליטה לוותר על הג'יפון לטובת שעות שינה😄. נכון להיום הזואי תספיק לנסועה היומית של 70-80 ק"מ ובהנחה כי לא יתקלקל משהו רציני ו/או הסוללה תאבד קיבולת משמעותית נישאר עם הזואי.

בכל מקרה, תודה רבה על הרעיונות. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...