Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת נוזל קירור למיצובישי ספייס סטאר 2022

מעבר לפיתרון נפתר ע"י zibib,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

על פי ספר הרכב כדאי מידי פעם לבדוק את כמות נוזל קירור המנוע ברכב, ואני רואה שהמפלס שלו ממש נמוך. (מעל פס המינימום אבל לא בהרבה, וזה למרות שיש מרווח גדול בין פס המינימום לפס המקסימום)

על פי ספר הרכב צריכים לשים "MITSUBISHI MOTORS GENUINE SUPER LONG LIFE COOLANT PREMIUM או שווה ערך" עם כוכבית על "שווה ערך" שמפנה ל-"נוזל קירור דומה באיכות גבוהה, המכיל אתילן גלייקול ללא סיליקט, ללא אמינים, ללא ניטרטים וללא בורט, בטכנולוגיה חומצה אורגנית היברידית עם חיי שירות ארוכים". (קראתי גם את ספר הרכב האנגלי והתרגום די מדויק. למי שבקיא בסוגים השונים, אז זה HOAT.)

עד כאן הכל טוב, לכאורה אני צריך ללכת לחנות ולקנות את הנוזל הזה ולשים במיכל, אבל מחיפוש באינטרנט (לא הלכתי למוסכים, כן עברתי ב-ace), אני רואה שהמוצר המדובר הוא mz341017ex שאינו נמכר בארץ.

מה שכן נמכר בארץ בכל מיני חנויות אינטרנטיות הוא MZ313950 - "super long life coolant" בלי "premium" בשם שלו.

האם נגזר עלי לקנות נוזל קירור תואם ולא נוזל קירור מקורי? האם יש בעיה בלשים את MZ313950?

בפורום של הרכב יש שרשור ארוך (13 עמודים) על נוזלי קירור לרכב - Coolant - MirageForum.com, יש שם מעט הפחדות על כך שאם אמלא נוזל קירור שהוא לא מאותו הסוג של נוזל הקירור הנוכחי שנמצא ברכב בלי לרוקן את הנוזל הנוכחי אז אני יכול להזיק למנוע. אבל להבנתי זה לא אמור לשנות אם גם הנוזל הישן וגם הנוזל החדש הם HOAT, וזה אמור להיות המצב.

הרכב יד שניה אז אני לא יודע האם נוזל הקירור של המנוע הוא מהמפעל, אבל הקילומטראז' של הרכב הוא קצת מעל 70000 אז אני משער שזה עדיין אותו נוזל קירור מהמפעל. אני יודע שזה מוזר שיש כל כך מעט נוזל ברכב, אבל חלק מהאנשים בMirageForum כתבו שככה הם קיבלו את המכונית מהמפעל אז אני נאזר באופטימיות ומקווה שאין נזילה.

בקיצור האם אני יכול לקנות ברוגע נוזל קירור למנוע ולשים אותו בלי עזרת מוסך? איזה נוזל?

נ.ב. האם "נוזל קירור למנוע" ו-"מים לרדיאטור" אלה שמות נרדפים?

בתודה מראש ולילה טוב.

פורסם

הנוזל שאתה צריך הוא PHOAT - כלומר, HOAT עם פוספטים (HOAT יכול להיות או עם פוספטים, או עם סיליקטים). ל-Valvoline יש סדרת נוזלי קירור מסוג PHOAT המיועדת לרכבים אסיאתיים שצריכה להתאים לך, בשם Zerex Asian. היא מגיעה בכמה צבעים (אדום, כחול, וירוק). ההרכב זהה, פשוט תבחר את הצבע שתואם למה שיש כרגע ברכב - כדי שהערבוב לא יגרום לצבע עכור שיקשה לשפוט את מצב הנוזל בעתיד. הנה קישורים לדוגמא:

https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-valvoline-zerex-asian/

https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-valvoline-zerex-asian/

אם אתה צריך את הנוזל הירוק, שים לב - במיוחד אם אתה הולך פיזית לחנות ולוקח מהמדף - יש מוצר עם שם דומה, Zerex Original Green, זה סוג אחר של נוזל שלא קשור למה שנאמר פה ולא מתאים לך (לדעתי, לא בדקתי אותו לעומק).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני גם לא מצאתי בשום מקום (עבור אטראז)

הלכתי למוסך מורשה יבואן, ביקשתי שיחליפו לי נוזל רדיאטור ושיביאו לי מה שנשאר (בערך חצי ליטר)

לפי מה שאני מצליח לראות הוא כחול

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

הנוזל קירור במיצובישי הוא אכן כחול .

אין שום בעיה להשתמש בנוזל הקרור של PRESTONE :

prestone.thumb.webp.4e5d285e1a21cae67b0c2bcdd9330d78.webp

רשום במפורש מאחורה שהוא מתאים לרכבי מיצובישי .

מה גם שמשתמשים בו הרבה ממוסכי יבואן בעצמו בנוזל הנ"ל .

• מעניין 1
פורסם

בקשר לחוסר בנוזל, יכול להיות שמכסה הרדיאטור לא מקורי או פגום, ולכן אתה מאבד מים.

בנוגע לתחליפי, אם אתה רוצה מקורי (אתה יכול לנסות לרכוש במוסך היבואן כפי שכתב שייקה), נראה לי שאתה יכול למזוג (כשהמנוע קר!!!) את MZ313950 שבחנויות, וזאת לפי ההערה במסמך המצורף (לעניין המקט"ים המסמך קצת ישן, 17EX מחליף את 15EX). קח בחשבון שאם אתה מוזג בהמשך הרבה ממנו, או משתמש בסוג זה בעתיד להחלפה מלאה, פרק הזמן להחלפה הוא לא כפי שמופיע בספר הרכב, אלא כפי שהופיע ברכבים שלהם הומלץ הנוזל הקצת יותר נחות הזה. בעלי רכבים בפורום שהשתמשו בנוזל הזה יוכלו לומר לך מה הייתה ההמלצה לגביו בעבר.

"נוזל קירור למנוע", ו"נוזל (לא מים) לרדיאטור" זה אותו הדבר, כי נוזל הרדיאטור מקרר את המנוע.

1.pdf

פורסם

יש מוסכי מורשי יבואן שממלאים בחינם ללקוחות וכאלו שאפילו לא בודקים אם הם לקוחות וממלאים מבחינת ײשלח לחמךײ. 

מציע שאם אתה מטפל במורשה יבואן, תיגש ותבקש מילוי או שאם הטיפול הקרוב בזמן הקרוב, אמורים להשלים לך חוסרים כחלק מהטיפול. 

אתה גם יכול לגשת, עדיף להתקשר קודם, לאחד ממורשי היבואן הקרובים אליך ולרכוש מהם ישירות.

מנסיוני, המחיר בחנויות לנוזל קירור מקורי, זהה לזה שבמורשיי יבואן ולפעמים במורשי יבואן אפשר אפילו לקבל הנחה קטנה. 

פורסם

לא אמור לרדת נוזל קירור, מילוי חוזר, לא פותר את הבעיה.

לא יודע אם הרכב שלך באחריות, אך אם כן תתעקש שתהיה בדיקה, אם יש מילוי, לתעד בכרטיס כמה מילאו, תהיה במעקב.

בכל אופן, גם אם הרכב מחוץ לאחריות, זה דורש בדיקה 

פורסם
בתאריך 7.4.2025 בשעה 15:10, mcaspi כתב:

בקשר לחוסר בנוזל, יכול להיות שמכסה הרדיאטור לא מקורי או פגום, ולכן אתה מאבד מים.

בנוגע לתחליפי, אם אתה רוצה מקורי (אתה יכול לנסות לרכוש במוסך היבואן כפי שכתב שייקה), נראה לי שאתה יכול למזוג (כשהמנוע קר!!!) 

לא חייב להיות מנוע קר .

ברכב הזה יש מיכל עודפים. אין שם לחץ של נוזל קירור .

הבדיקה כן  חייבת להיות כשהמנוע קר. מפלס ישר כמובן .

לגבי ירידת המפלס, רק באופן תיאורטי בלבד , לא יהיה חוסר .

בשטח המציאות קצת אחרת.

בערך כל 10-15000 ק"ם, תהיה ירידה מזערית של המפלס. בערך כוס או כוס וחצי.

גם ברכב חדש .

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • פיתרון
פורסם
בתאריך 7.4.2025 בשעה 09:50, yossiaviel כתב:

הנוזל קירור במיצובישי הוא אכן כחול .

אין שום בעיה להשתמש בנוזל הקרור של PRESTONE :

prestone.thumb.webp.4e5d285e1a21cae67b0c2bcdd9330d78.webp

רשום במפורש מאחורה שהוא מתאים לרכבי מיצובישי .

מה גם שמשתמשים בו הרבה ממוסכי יבואן בעצמו בנוזל הנ"ל .

בתמונה שמת נוזל כחול של פרסטון, הוא לא למיצובישי (יש טבלה בקישור הזה של התאמת צבעים ליצרנים.) הצבע שפרסטון מתאימה למיצובישי הוא ירוק.

בסופו של דבר, אחרי התכתבויות עם כלמוביל ועם מוסך אלימלך (שהוא הנציג שלהם ברחובות), הגעתי למוסך כדי שימלאו לי את הנוזל, המוסכניק אמר לי שגם הכמות וגם הצבע הם תקינים. הסברתי לי שיש רווח גדול מאוד בין המינימום למקסימום של הכמות ואני לא אוהב את זה שהמפלס אצלי הרבה יותר קרוב למינימום מלאמצע, אז הוא רצה למלא לי מים.

אמרתי לי שאני מעדיף נוזל קירור, ואני מוכן לשלם על זה.

הוא הסביר לי שיש לו ניסיון והוא חושב שאני טועה, אבל הפנה אותי למנהלת של המוסך שתתן לי מחיר. כשהיא הבינה שכמות הנוזל שאני צריך היא לא גדולה ושיש לי רכב יחסית חדש (מ-2022), אז היא אמרה למוסכניק שימלא על חשבון המוסך.

קצת הצחיק אותי שהמוסכניק את שאר העובדים שם איזה נוזל לשים ודווקא המנהלת הייתה חדה על הסוג המתאים.

היה במוסך את נוזל הקירור הפרימיום של מיצובישי שמגיע בבקבוק שחור, האחד שחשבתי שלא אצליח למצוא בארץ.

בקיצור סוף טוב הכל טוב. (כמובן שאמשיך לעקוב אחרי המפלס כדי לוודא שהוא לא יורד באופן חריג)

תודה לכל מי שייעץ פה. קראתי את כל העצות ולקחתי אותן בחשבון.

דרך אגב, בנוגע לצבע של נוזל הקירור המקורי, להבנתי, המוסכניקים קראו לנוזל "נוזל ירוק", אבל הצבע שלו הוא בין ירוק לבין כחול, ובספייס סטאר נוזל הקירור נמצא בתוך מיכל לבן חצי שקוף, לכן הוא נראה יותר כחול כשהוא בתוך המכונית.

פורסם (נערך)

זה כן רשום מאחור .

רשום MITSUBISHI, לצד רכבים אסיאטיים אחרים .

והנוזל בצבע כחול. לא ירוק .

אם תרצה אשלח לך גם צילום של המיכל שאני מחזיק בבית. שהוא זהה לזה שמשתמשים בו במוסך מורשה היבואן, כאן באילת ...

image.thumb.jpeg.85781ffd953f32e280bae09f0fc70bb2.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

מוזר. זה פשוט סותר את הטבלה שהם פרסמו באינטרנט.

בנוסף הטבלה באינטרנט כוללת עוד חברות שלא מופיעות על הבקבוק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...