Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי כבר עבד בתחום אז ב87 הוא ידע להשקיע יותר ולקנות AT286 עם 1 מגה זיכרון ודיסק קשיח של 20 מגה בזמן שלרוב היו XT עם דיסקטים בלבד.... 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני קניתי את ה-XT הראשון שלי ב-1988 עם שני כונני דיסקטים ו-256 ק״ב זכרון, ואז, בהדרגה, הגדלתי את הזכרון ל-640 ק״ב (המכסימום שנתמך על ידי ה-8088) והוספתי דיסק קשיח 20 מ״ב. עם הדבר הזה משכתי 7 שנים (מגבלות תקציב), למרות שהדפסה של שקף במדפסת הסיכות עם Harvard Graphics היתה נמשכת איזה 8 שעות, ואני ממש לא מגזים. בין הטרטורים של מעבר העגלה היו חולפות דקות ארוכות. 

במחלקה שבה עבדתי נעשה שימוש באיזה PDP שהיה מתוכנן להחזיק כמה שנים, אבל כבר אחרי כמה חודשים שודרג לאיזה microVAX. תהליך העברת המידע בוצע ידנית על ידי מנהלת המחלקה ולווה קללות עסיסיות שנשמעו בכל רחבי המחלקה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

העברת המידע בוצע ידנית על ידי מנהלת המחלקה

לזה קראנו טנדר-פרוססינג (העברה פיזית של מדיה ברכב מחדר מחשבים לחדר בו נשמרו גיבויים) 

את הדיסקים הקשיחים מכל הדורות של המחשבים הביתיים שלי, כולל הראשון שהיה מצויד בדיסק 20 מגה, תמיד העברתי לכוננים חיצוניים

לא בטוח שניתן לקרוא את כל הקבצים כיום. אבל תמונות ששמורות על כוננים של הלפטופים השונים עדין ניתן לראות מצויין וזה כולל את אותן אלו שהעלתי לכאן מתיעוד ״מירוצי אשקלון״ (1988) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה היה לפני בערך 37 שנה, אז אני לא בטוח שאני זוכר נכון, נדמה לי שהיה מדובק בסרטים מגנטיים כלשהם (קסטות). המרחק הפיזי היה לחצות פרוזדור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי מה אתה אומר. 

בינתיים, מאז שזה נכתב = באה מהפכת האינטרנט לחיינו. 

מאז שבאה מהפיכת האינטרנט = התפוצצה בועת הדוט קום. 

מאז שהתפוצצה בועת הדוט קום = הבליחו האפליקציות בחיינו. 

מאז שהופיעו האפליקציות בחיינו = הופיע נושא הבינה המלאכותית. 

מאז שהופיעה הבינה המלאכותית בחיינו = רואים עלייה משמעותית בכמות המלחמות בעולם, כנראה עובדים על לייצר את ג'ון קונור.

:LOL:

המהפיכה הבאה תהיה המיחשוב הקוואנטי הממוזער לדעתי, הבאה אחריה תהיה רובוטים שיכולים לנצל את 2 המהפיכות האחרונות בצורה יעילה, והמהפיכה הבאה אחריה תהיה לגבי מי שידע אילו גרגרים ללקט למאכל  ואיך בונים מחסה יקבל את הנשים הכי פוריות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני תמיד עם אסימוב מקצוע.

למרות שכבר לא יושבים ליד מנקבי הכרטיסים...

• אהבתי 1
  • מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא הכרתי את הספר. שווה חיפוש, אהבתי את הקונספט. 

פורסם
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

תחזית משנת 1987.

image.thumb.png.7d9cf6f9a7169c25744848e752facaf1.png

בדיוק מה שכתבתי על מה שאמר המורה שלי למחשבים בכיתה ט' ב-1981

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 26.2.2025 בשעה 10:23, zaf כתב:

כאן נגעתם בנקודה העקרונית, נכון להיום, ה  AI חי יותר בסביבת קוד עילי, ומכיר בעיקר יכולות מתוך מודלים עליהם אימנו אותו. אבל יש שדה גדול מאוד שבו זה יהיה קשה יותר ואפילו לדעתי מסוכן, זה נושא הווריפיקציה. לסמוך על מנוע שיבדוק את עצמו ? יבצע על היצירה העצמית שלו בדיקות vonerability ויריץ pc על כל הקוד?   

עוד נקודה למחשבה, מה יקרה עם תכנות זמן אמת שאינן נכתבות בשפה עילית? זה תחום ״לא פופולרי״ בין המתכנתים ובספק שיפותח מנוע AI עבור כל צ׳יפ חדש שבכלל אין עבורו מודלים לאימון.

התחושה שלי שזה ״יחרטט״ בדיוק כמו אותו מנוע שיצר פסקי דין ״מקוריים״ שלא היו ולא נבראו. 

בזהירות עם זה. מי שחי בעולם התכנות הבנקאיות והביטוח, חייב את זה עדין . אתה לא רוצה שתוכנה ״חדשה״ תרוץ על מסד נתונים בן 50 שנה שישערך את החסכונות שלך מבלי שמישהו שיודע ומבין את אותו מנוע קובול שחישב את הריביות וההצמדות פועל. ( רמז, שאל את חברת קונסיסט 😉

הנה משהו חדש שאולי ישנה את העתיד אבל דורש הוכחה, חייב בבדיקה מעמיקה לפני שיהיה ניתן לסמוך על החישובים האקטוארים שלו וישנה לנו את החסכונות, הביטוחים והפנסיה.

https://www.geektime.co.il/ai-is-about-to-retire-the-cobol-cowboys/

כלי חדש שפיתח אחד הבנקים הגדולים בעולם חסך מאות אלפי שעות עבודה למתכנתים, ועוזר להם להיפטר מקוד לגאסי - שמספר האנשים שיודע לעבוד איתו רק קטן

הכלי משמש כיום את אלפי המתכנתים של הבנק ברחבי העולם, והוא אומן על הקוד-בייס של הבנק שנכתב בשפות לגאסי שונות כמו COBOL לצד שפות ייעודיות שפותחו בתוך הבנק ואינן בשימוש במקומות אחרים. בנוסף, הכלי גם מאפשר למתכנתים לבודד קטעים בקוד הנחוצים כחלק מבחינות שונות של רגולטורים בתחום הבנקאות (ויש לא מעט כאלו), לצד היכולת לקחת קטעי קוד לגאסי קטנים, ולהמיר אותם לשפות מודרניות. פיצי מדגיש כי הכלי עדיין לא בשל לקבלה של מקטעי קוד ענקיים והמרה שלהם לקוד חדש, ועל כן הם כרגע מגבילים את הפיצ'ר לקטעי קוד קטנים יחסית ואת השאר עושים ידנית.

שימוש נוסף לכלי הוא להמיר שפה ותיקה כמו Perl לפייתון הפופולרית. עם זאת, גם בבנק מודים שהכלי עדיין לא מצליח לייצר קוד מספיק יעיל, ועל כן יש עדיין צורך בקוד-ריוויו של מתכנת שמשגיח עליו.

אגב, בסופו של דבר, ולמרות שה-AI לכאורה "לוקח את העבודה" של מתכנתים ותיקים שיודעים שפות תכנות ישנות, בבנק לא צופים שהם יקוצצו בזמן המיידי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הם יצטרכו ללמוד את הכלים ולהשתמש בהם להגברת הפרודוקטיביות שלהם.

כמו בכל מצב אחר.

אין שום הבדל בין זה לקוד עילי בקטע הזה.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.5.2025 בשעה 17:24, Liviur כתב:

בכ״א - עדיין - הטיפ שלי - תוריד Cursor. אתה משתמש בכלי הלא נכון.

מעדכן שבסוף הורדתי cursor ואכן בנסיון השלישי הוא הוסיף לי בדיוק את הפונקציונליות שהייתי צריך. מעולה.

אבל למה נזכרתי לעדכן על זה רק עכשיו? כי עכשיו הסרתי את cursor מהמחשב, אחרי שקיבלנו מייל דחוף ברמת הקורפ, שהם מזהים שאנשים משתמשים בכלי AI שלא אושרו ע״י החברה וזו הפרה חמורה של הכללים.

מותר להשתמש אך ורק בכלים שאושרו על ידי החברה. ואילו כלים כלולים בזה? נכון להיום ג׳מיני. אבל לא כל היכולות. בלי צ׳אט ובלי גנרציה של קוד. רק התוספים של מייל, דוקס ודרייב. זהו!

אני מקבל מיילים בודדים שבאמת נוגעים לעבודה שלי ואין לי צורך בכלי שיסכם אותם. גם אין לי צורך בכלי שינסח לי מייל רשמי, כשאני מדווח על באג לחבר צוות. אז השימוש שלי בכלים האלו הוא בדיוק אפס.

מצד אחד דוחפים אותך להיות מהנדס מתקדם, שמנצל את הטכנולוגיה הכי חדישה ומצד שני הlegal (בג״ץ? דיפ סטייט?) מנהל את החברה. במידה מסויימת של צדק כמובן...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חכה.

עניין של זמן עד שיתנו לכם להשתמש.

ברגע שיש לו מספיק קונטקסט ובמיוחד במודלים החדשים יותר (קלוד 4) זה התקדם משמעותית מאוד.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מותר להשתמש אך ורק בכלים שאושרו על ידי החברה. ואילו כלים כלולים בזה? נכון להיום ג׳מיני.

"ג'מיני, תן לי מכתב מקצועי ומנומק מדוע יש להשתמש בכלים נוספים רלוונטיים לעבודתי שאוכל להעביר להנהלה על מנת לסייע להם לשנות את דעתם".

• מצחיק 2

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

רק התוספים של מייל, דוקס ודרייב. זהו!

כלומר לא ניתן לו לעזור למפתחים לכתוב קוד שעובר peer review אבל ניתן לו לגשת לכל האימיילים והמסמכים הכי רגישים שלנו. רעיון מעולה.

אצלינו איפשרו את שתי העוזרים עם הגבלה על איזה מסמכים וקוד מותר לשתף ושימוש רק במספר מצומצם של מודלים וספקים, מה שמעשית יוצר בילבול לגבי מה מותר ומה אסור.

• תוכן חדש...