Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שלא תשאל אותה את השאלה הבאה:
בנאדם עשה תאונה ב28.2, הביטוח שלו נגמר ב1.3.

הוא תבע את הביטוח ב5.3 על המקרה בשבוע שלפני כן.

האם הביטוח יתנער ממנו?

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה לפני חצות - יכסה.

היה לי סיפור של תביעת ביטוח שהגשתי בינואר, ב-1 במרס החלפתי חברת ביטוח (הפרש 2,00ֶ ש״ח, הסוכנות הננטשת טיפלה כמו גדולה. גם לאחד הבנים שלי היה סיפור דומה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור שהתשובה חיובית

שהליצנים שם יתמודדו עם השאלה הזאת ונראה מה הם יענו לו

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

זה ביטוח אמיתי? למיטב הבנתי לא.

אף חברת ליסינג גדולה לא באמת קונה ביטוח, בטח שלא מקיף.

זה מה נקרא אתה משלם - על תוכנית דמויית ביטוח / "על זה שהם מתנהגים כמו חברת ביטוח".

שוב - על מה אבא שלך חתם כשהחזיר את הרכב? זה הקטע פה. זה מה שמאשר את השמאות אחרת השמאות לא תקפה !! ולדעתי זה בין אפור לבין לא חוקי.

אגב, יש לזכור שעפ אדון שמאי, הנזק לכל מוקד נמוך מעלות השתתפות עצמית, לא ככה?

וחוץ מזה, אם הנזק נמוך, בדרך כלל חברת הביטוח ממליצה ללקוח על מוסך הסדר, ושם הוא פשוט משלם למוסך בעצמו וגמרנו. 

ואם השמאות לא תקפה - אז הנזקים זה רק מה שיש בדוח החזרה ומה שסומן שם. מספיק שהנציג סימן איקס על הדלתות שהשמאי הכניס לדוח. לא סימן כלום - אין נזק. מדבקה זה חוצפה - שיבקשו מהלקוח להוריד, מקסימום יזהירו אותו שיהיה חיוב. 

פורסם
לפני 8 שעות, ExtraD כתב:

הטענה שלה לגבי הביטוח היא שיש לדווח על נזקים בזמן אמת

את הטענה הזו שמעתי מחברת ליסינג גדולה מאוד, מול לקוח שמחזיק אצלה מעל 100 כלי רכב.

היא לא מנותקת מהמציאות לחלוטין.

קרה נזק - תדווח. לא דיווחת - התנאים לביטול ההשתתפות העצמית לא מתקיימים.

במקרה שאני מכיר החברה דחתה על הסף את כל הדרישות כשהיא נסמכת על ההסכם בינה לבין חברת הליסינג. 

הרלוונטי הוא מה כתוב בהסכם.

פות"ש - כמה הם מבקשים? כמה זה כל השתתפות עצמית? לפעמים לא זוכים בכל הקופה. לא אתה ולא חברת הליסינג.

ת'כלס כמה כסף הם מבקשים? תבדוק מאיפה התחלתם ואיפה אתם היום. אני יודע שהאירוע שלך הגיע להנהלת החברה.

יכול להיות שהייתי סוגר בהינתן מסמך שאומר שאין להם יותר תביעות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא יודע על איזה מקרה אתה מדבר. רוב רכבי הליסינג חוזרים עם שריטות בינוניות במקרה הטוב (וסביר להניח שזה הממוצע לרכב ישראלי שעושה 25 אלף בשנה ושבעליהם לא מחנה בחניה פרטית מקורה בעבודה ובבית) ודפיקות מזעזעות במקרה הרע.

האם שריטה בינונית צריכה להיןת מדווחת? וואלה, הולך לבדוק את זה מחר עם הקצין רכב.

פה הוא החזיר רכב בונביירה, מסוג הרכבים שיש מצב שאפילו לא מכניסים אותם להשבחה, ומקסימום מכחול. והם מנסים לחלוב אותו ולשקר אותו מההתחלה. ניסו לגנוב ממנו תוספת קמ על החזרה מוקדמת, בניגוד מוחלט לחוזה. ומשם ממשיכים.

אז זה שיטת מצליח ואחת המגעילות.

יש מצב שהוא לא קנה השבה לקדמות. כי לא הבין או כי לא יידעו אותו מה המשמעות של זה. מישהו באמת כתב בחוזה מה המשמעות של חוסר קניית השבה לקדמות?? אם היה מבין, אז לא היה מחזיר את הרכב ככה, נכון?? 5 דקות בתחנת שטיפה שיורידו מדבקה וחמש דקות עם עט צבע אצל הפחח השכונתי, היו סוגרות את הסיפור ב200שח.

כמו הרכבי ליסינג פרטי שראיתי לפני כמה שנים, ערימת רכבים שתוקנה הכי מגעיל בעולם והיתה אצל לקוחות פרטיים שלא רצו להפעיל ביטוח.

לא יודע מה החוזה ביטוח שלו אומר. אבל החוזה חכירה שלו אומר בפשטות "בדיקה במעמד ההחזרה". איזה בדיקה? כל מה שהחברת ליסינג רוצה. אז היה נציג שקיבל, ויש מצב שכתב שהרכב תקין, לא ברור כי אין מסמך שנסרק פה. אבל ושוב מסייג, נשמע  שמחתימים את הלקוח שיש עוד בדיקה אחר כך. זה לא תקין.

אני כן מסכים שכמו שיש את מעמד ההחזרה שהוא חד פעמי אז יש לדווח על כל תאונה ונזק מיידית.

ואחרי זה בא אדון שמאי ותוקע דוח מונפץ. זה פגמים ברמה שאף חברת השכרה סבירה בעולם לא היתה מעירה עליהם ללקוח שאפילו לא לקח ביטוח דרכם.

מה שכן, הכח אצלם, וההוראה לחיוב אצלם, והמסמכים אצלם והוראת חיוב שלא תיגבה תעבור לחברות גבייה וכו. 

אז אולי באיזשהוא שלב עדיף אולי להתפשר ולסגור על משהו סביר. בזה אתה צודק. אבל נקודת המוצא שלהם היא לא  " עשית נזק לא סביר, תשלם", אלא "אני צריך לטחון עוד כסף ממך לחברה".

• אהבתי 2
פורסם

לגבי השתתפות עצמית, היא 1400 ש״ח אז היא ביקשה את זה כפול 2, על כל ״נזק״ בנפרד.
אבל יש גם תשלום חודשי שמבטל את זה כאמור.

לאבא שלי לא הובהר הנושא של השבה לקדמות במעמד חתימה על הליסינג, ומנסיון עם חברת ליסינג קודמת הוא החזיר את הרכב ולא שמע מהם לעולם יותר.
ברכב החדש טרחו להסביר לו שזה קיים, אז הכל יהיה בסדר בעוד 3 שנים, הוא יכול לישון על 4 כריות 🙃

אז בחזרה לסכומים - אפשר עכשיו להתפשר על ״רק״ 2,800 ש״ח, אפשר לקרוא לזה ״הצלחה״.

אבל אני לא רוצה לשלם להם שקל, כי כמו שנאמר פה, הם פשוט מנסים לגנוב.
התרשמתם מהתמונות של הרכב? הוא במצב מדהים ל-3 שנים ו-58,000 ק״מ.
גם בסבירות גבוהה הרכב כבר נמכר, בדקתי בכל המאגרים שלהם של רכבים יד2 והוא לא שם, כל הקיה ספורטאז' עם סביבות 100k בשעון. האם באמת תיקנו את מה שהם טוענים לנזקים? נבקש שיציגו חשבוניות.
ואני הולך להישען על סעיף 17.1 בחוזה ״...בהתחשב בבלאי סביר..ובלבד שאין באותו הבלאי כדי לגרום לכך שלא ניתן לעשות שימוש בטיחותי בכלי הרכב, שאז תחול החובה לתיקון הבלאי הנ״ל על הלקוח וזאת על מנת להביא את הרכב למצב הדרוש״

אני לא עו״ד אבל בסוף יש כאן צדק שהוא בצד שלנו ואני מתכוון להציף כל פגם בהתנהלות שלהם כולל שמאי שמאבד ומוצא חלקים ושולח תמונות לא ברורות של הרכב דולף מים אחרי שטיפה, ואני מאמין שהשופט/רשם יהיה בצד של הלקוח התמים כאן.

במקרה של גבייה ללא אישור אני מגיש תביעה קטנה חזרה עוד באותו היום, היום זה קל ואפילו אין צורך לצאת מהבית בגשם הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

🤔

פורסם

כמו שכתבתי לעיל, נראה בהחלט שיש כאן שיטת מצליח.

יחד עם זאת, זה לא שאין להם שום קייס.

הודבקה מדבקה (ייתכן שבניגוד לחוזה) ולא הוסרה לחלוטין כמתחייב.

האם זה אומר שהם לא אמורים לבקש ממך להוריד אותה לפני שיחייבו אותך?

יש נזקים חיצוניים קלים (קלים מאוד כנראה אבל קשה לדעת מהתמונות).

האם הם בלאי סביר? כנראה שכן אבל אפשר להתווכח על זה.

יש חובת דיווח בעת קרות הנזק.

אני לא בטוח שהגיוני לחייב שוכר (חוכר) לדווח על 'נזק' שלא בטוח שבן אדם ממוצע שם לב אליו.

גם אם כן, האם אי הדיווח מאפשר את ביטול הביטול השתתפות עצמית?

במיוחד שאין כנראה משמעות למועד הדיווח, בניגוד לנזק שעלול להחמיר אם הוא לא מטופל.

בשורה התחתונה, אם תגיעו למשפט ותטען את הטענות ההגיוניות הנ"ל, נוסף על כל ההתפתלויות שלהם לגבי הקילומטראז', והמדף האחורי וכו' אני חושב (לדעתי הלא מקצועית) שתצא זכאי, לחלוטין או כמעט.

אם אתה רוצה גם 'להחזיר' להם, אתה יכול לפנות לעיתונאים שמחפשים סיפורים כאלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הסיפור של דיווח על נזק בשעת קרות הנזק קצת מוזר 

פעמיים החזרתי רכבים עם נזק לחברת השכרה ושולם מראש על ביטול השתתפות 

פעם אחת נזק של העירייה ופעם שניה שפשוף שלא ידעתי איך הוא קרה 

בשני המקרים היה מדובר בחברות שונות ובתקופת השכרה ארוכת של כמה חודשים

כשהחזרתי את הרכבים ביקשו ממני למלאות טופס דיווח על נזק לחברת ביטוח ושלום על ישראל לא שמעתי מהם עד היום 

כתבו פה שזה הגיע להנהלה ועדיין לא מוותרים מה שאומר שהדג מסריח מהראש

במשומשת מופיע שהרכב עדיין בחזקת ליסינג 

• אהבתי 2
פורסם

המדבקה על המכסה דלק זה אפילו לא צבע, צריך ספריי קרבורטורים או ספריי מסיר דבק ותוך כמה דקות של עבודה הכל יורד.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן, כי הם מחשבים גם רכבים חלופיים שקיבלנו במהלך התקופה והיה עליהם עוד 2,000 ק״מ בערך.
בדו״ח מסירה מצויין 58.

• אהבתי 1

🤔

פורסם (נערך)

טוב,

אודות ל- @zvit והיות ואני גר כ-10 דק נסיעה משם, נסעתי לראות את הרכב 🙃

״בניתי זהות״ של מישהו שמתעניין ברכב כמו שאסי כהן (ד' מהמוסד) בונה זהויות בארץ נהרדת והלכתי עם נציג לראות את הרכב.

את המדבקות הם שטפו, ואין כל סימן או תיקונים שנעשו כי יש שריטות ושפשופים כמו שאמורות להיות ברכב בן 3.
עשיתי כמובן וידאו וקיבלתי הצעת מחיר מהנציג.
הרכב היה מאוד צמוד לרכב אחר מאחורה ולכן לא ממש אפשר לפתוח את תא המטען ולכן זה לא נכנס לוידאו, אבל המדף האחורי שם ולא קרוע מן הסתם.

ביקשתי היסטורית טיפולים/תקלות והדפיסו לי 3 עמודים, מה שמוזר בעיניי, זה שקיבלתי את התדפיס עם:
שם מלא
כתובת מלאה
מספר טלפון

של אבא שלי, יש פה קצת הפרה של פרטיות לטעמי.

אין שום תזכורת לתיקונים קוסמטיים אחרונים או תקלה אחרת אחרי 48,000 אלף קילומטר.

זה במקרה וזה יגיע לבית משפט אז יהיה לי וידאו מגניב להציג שהם מתעלמים משריטות שעליהן דרשו תשלום.

המשך יבוא, כמובן.

עריכה אחרונה על ידי ExtraD
  • אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

🤔

פורסם

הם יכולים לטעון שאת התיקונים הם עושים (או מורידים מהמחיר) לפי בקשת הרוכש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...