Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד אס מקס - לתקן (שוב) או להיפטר (עם כוכבית)

hans

פוסטים מומלצים

לפני 44 דקות, hans כתב:

עבדת עם אס מקס?

סליחה שאני נשמע ככה, זה אולי משהו שלא עובר בכתב בפורום, אני סתם סקפטי כי איך שהוא לא מאמין אוטומטית ומיד ומהר לכל מה שכתוב באינטרנט. תדמיין מישהו שמרים גבה תוך כדי שיחת חולין.

235/45-18. אין לי ספר, זה כנראה חבר פורום אחר. 

אני לא עובד בתחום. תקרא לי חובב מקצועי. גדלתי לאב מנהל מוסך כללי, מקצוען בתחום, בוחן רכב וחובב מכוניות ספורט. קיבלתי את הגנים העניין והאהבה לרכבים, וכל דבר בעל מנוע, אבל לא את האהבה לתחום בקטע של קריירה. ויש לא מעט פעמים שהייתי מעדיף להכניס את הרכב למוסך ופשוט לשלם. בעל רקע במחשבים, וכשהתחיל עידן המיחשוב התחלתי עם יתרון לכמעט כל מכונאי. מצאתי סובל מלהיכנס למוסך, להבין כמה חארטות וחוסר מקצועיות יש בתחום, בעיקר בדיאגנוסטיקה, איך מגרזנים אותך, נכנס עם בעיה אחת יוצא עם 4 וחור גדול בכיס, ולכן עברתי לעשות הכל בעצמי. אפילו ריפודים ופחחות אם צריך.

ובמקרה יש לי גם פורד מונדאו טיטניום. אבל הייתי חכם ולא נתתי לרגש ולתשוקה להשפיע עליי, לקחתי דגם 2300. אבל בחנתי היטב לפני את הדגם 2000 טורבו ועשיתי עליו מחקר רציני בכדי לקבל החלטה מושכלת. והעובדה היא שלא קניתי אותו לבסוף.

זה רכב מצוין, כשנוסע, ויש לו בעיות שעולות לא מעט כסף, שאת חלקן ניתן למנוע בתחזוקה נכונה, הזמנת חלפים מחו"ל (במאה ש"ח משלוח מביא חלפים אירופאים תוך 3 ימים), וחיפוש מידע ברשת. זה רכב שדורש התעסקות, לא רכב לאדם מן הישוב שהבנתו מועטה. הוא באמת יהלום  כרכב לחובב נהיגה בעל רקע מכני  עם ציוד שגם יוציא  ממנו אפילו יותר מרכב סטוק.

בכל רכב מעל 10 שנים החום מנוע גורם לבלאי גבוה במערכת החשמל, יש בלאי טבעי, ויש מיליון תקלות קטנות שלמי שמבין יקח לפתור 5 דקות תוך כדי אכילת סנדוויץ', שלאדם עם הבנה ממוצעת יעלו הרבה כסף זמן עצבים ואנרגיה. והמקום האחרון ללכת עם רכבים כאלו זה למוסך יבואן שכל החלפים שיוחלפו מקוריים, ועל כל קונקטור דפוק יחליפו צמה בעשרת אלפים ש"ח. מה עוד שחלק מהחלפים המקוריים נחותים מחלקים של אפטרמרקט.

אם אתה שואל אותי, לכל מי שיש רכב כזה מהשנתונים האלו ואין לו הבנה רצינית בתחום הייתי ממליץ לו למכור אתמול. במיוחד אם הוא עוד נוסע ואין תקלות קריטיות. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

בתאריך 15.1.2025 בשעה 10:16, hans כתב:

יש את פרואייס או סיטי או איך שקוראים לדגמי סיטרואן בתחפושת. כן אופציה.

רק תוודא שזה לא מנוע 1.2 פיורטק, למיטב זכרוני הסיטי נמכרה איתו, יהיו לך אותם חוויות שוב.

לא מובן לי איך לא חשבת על קיה קרניבל.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, nglancer כתב:

לא מובן לי איך לא חשבת על קיה קרניבל.

חשבתי על כל מיני, גם קרניבל אבל אפתח על זה שרשור אחר בעוד מספר חודשים. 😊

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, hans כתב:

חשבתי על כל מיני, גם קרניבל אבל אפתח על זה שרשור אחר בעוד מספר חודשים. 😊

בפעם הבאה שאתה קונה רכב, או לפני תיקון רציני תתייעץ. אם אהיה פה גם אני אנסה לתרום. 

המטרה שלי פה זה בעיקר לתרום מהידע ולחסוך לאנשים כסף, כאבי ראש, וניצול של מוסכים עושקים שלא לצורך

• אהבתי 6
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, hans כתב:

דיון תיאורטי אבל זורם - אכן, ליטר שמן זה 100-150, תכפיל ב-8 זה בערך 1000. פירוק והרכבה מחדש ב-2000₪? איפה? אין דבר כזה.

תבדוק מחיר במוסכים המתמחים בגירים, אני מכיר מישהו שעשה את העבודה במורשה פורד באזור ה- 4.5, כך שזה אמור להיות בסביבה, אולי קצת יותר. גם לא נדרשת החלפה של כל שמן הגיר אלא רק חלק, מה גם שלאור מצבו הגריאטרי של האוטו אפשר לשקול לשמור את השמן הישן ולהשתמש בו שנית.

לפני 8 שעות, eladns כתב:

בדקתי לך מול איתי מוטורוס. 8000 שקל פלוס מעמ למנוע מחודש 0 קמ עם טורבו חדש.

חובה לתת לו את הבלוק הישן.

הנס אם יש לך למכור לי גלגל רזרבי אני אשמח לגלאקסי שלי {אם החלטת להעיף את הרכב }

מסיפור ממקור ראשון של לקוח שלהם - גם בחינם לא הייתי מתקרב לשם. העלות בפועל גדלה משמעותית, עשו עבודה גרועה ויצרו בעיות חדשות.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, שי כתב:

מסיפור ממקור ראשון של לקוח שלהם - גם בחינם לא הייתי מתקרב לשם. העלות בפועל גדלה משמעותית, עשו עבודה גרועה ויצרו בעיות חדשות.

אני החלפתי אצלהם ביונדאי טרגדיה שהייתה לי.

3 שנים עבד המנוע עד שקרס {על גז-איזה טעות זאת הייתה.תתרחקו מהזבל הזה! אומנם ב120 שקל נסעתי 400 קמ במיני וואן הזה אבל 2 מנועים הלכו ב4 שנים שהייתה אצלי}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...