Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד אס מקס - לתקן (שוב) או להיפטר (עם כוכבית)

hans

פוסטים מומלצים

לפני 10 דקות, hans כתב:

גיר תקול

טסט לעוד שבועיים

אני מוכן להתערב שאם אקבל טלפון זה מראש ברזל וזהו.

סביר להניח, עם כל הצער שבדבר...

מעלעול חפוז ביד2 אתה לא היחיד עם צרורות של צרות.

בחצי מהמודעות שפתחתי יש בעיות מנוע/גיר/טסט/ועוד מרעין בישין.

אמנם זה לא באותה סקאלה של הוצאות/תיקונים,

אבל את האלמרה שהזכרתי קודם מכרתי לפירוק בעודה נוסעת,

רק כי לא עברה טסט והיה צריך להשקיע כ-2500₪, ולמרות שעד אותו הזמן היא הפגינה אמינות לא רעה בכלל.

כאב קצת הלב, אבל החלטתי לשחרר,

בעיקר כי מתחת לליפט ראיתי שקריסת המערכות רק בראשיתה (בת 20 עם 360K ק"מ).

יד אחרונה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 34 דקות, hans כתב:

סליחה שאני מקשה - האם מה שאתה מתאר קרה אי פעם למישהו? ספציפית, ואני מתעקש, בקומבינציה של:

גיר תקול

טסט לעוד שבועיים

אני מוכן להתערב שאם אקבל טלפון זה מראש ברזל וזהו

עדיין עדיף לך להיפטר במחיר הברזל במקום לשלם 9000 על תיקון הגיר ועוד אגרת רישוי וטסט.

האוטו רומז לך שוב ושוב שנמאס לו והוא רוצה לפרוש. תן מחיר אטרקטיבי, עדיף כזה של 4 ספרות, תכתוב את כל היתרונות של הרכב (מנוע חדש, שמור מבפנים, ק"מ נמוך) כמובן אל תסתיר את הבעיה ותפרסם גם במרקט של צוקרברג כי שם מסתובבים המוזרים שקונים הכל. תה לא צריך להיות בראש שאתה הולך למכור ולהכניס כסף אלא למנוע הוצאות לא צפויות עתידיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

עדיין עדיף לך להיפטר במחיר הברזל

אנסה לחדד שוב - אני זורם איתך במאה אחוז. עזוב כסף. אני שואל ספציפית לגבי הנתונים של טסט + גיר => האם אי פעם קרה למישהו שהמחיר הסופי לא היה ברזל.

כי אם התשובה היא ״זה מעולם לא קרה״ אז אני מראש לא אטריח את עצמי בפרסומים ובטלפונים כשאני בכלל עובד בעיר אחרת :) - ישר צלצול שלי לפירוקייה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, hans כתב:

אם התשובה היא ״זה מעולם לא קרה״

אולי זה קרה* וקורה פה ושם, אבל זה כבר ברמה של הימור בו הסיכוי נמוך מאוד,

במיוחד אם אתה אדם ישר שמספר את האמת לקונה.

*קרה לי פעם. (לא בדיוק אבל בערך...)

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני שעתיים, hans כתב:

אנסה לחדד שוב - אני זורם איתך במאה אחוז. עזוב כסף. אני שואל ספציפית לגבי הנתונים של טסט + גיר => האם אי פעם קרה למישהו שהמחיר הסופי לא היה ברזל.

כי אם התשובה היא ״זה מעולם לא קרה״ אז אני מראש לא אטריח את עצמי בפרסומים ובטלפונים כשאני בכלל עובד בעיר אחרת :) - ישר צלצול שלי לפירוקייה.

הכוונה שלי שלא תפסיד כלום מלנסות למכור את זה ככה. עדיף לקבל כמה אלפים בודדים במקום כמה מאות בודדות, ותמיד יש מיוחדים שמחפשים מציאות. יש לך רכב שמור עם קילומטראז נמוך מנוע חדש וגיר שבור, לי יש עסק לשיפוץ גירים, אני קונה ממך את הרכב, מסדר, מעביר טסט ומוכר ברווח גדול. הזבל שלך זה האוצר שלי.

ואם אתה רואה שהטלפון לא מצלצל אחרי שבוע שבועיים ואתה מזהה פה הזדמנות עסקית חדשה להשכיר את החניה, תתקשר לפירוקיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, hans כתב:

שוב, אחדד - אין קשר רגשי לרכב הנוכחי. שאלת התיקון נוגעת בעיקר לקטע הכספי - האם תיקון יקנה זמן או לא.

לגבי פריוויה - לדעתי אתה חי בסרט. אני משלם מזמן רק צד ג׳, וחלפים של טויוטה מ-1993...? באמת?

רכב אספנות 7 מקומות? אוטומטי? באמת?

אתה קצת זלזלת בהצעה שלי ואני לא אגיב באותו סגנון אבל תאמין לי שפריוויה ( או כל רכב אספנות אחר 7 מקומות ) יאכילו אותך בפחות תקלות וכסף מ smax טיטניום. 

אם היית אומר שזה רכב דיילי ברור שלא הייתי מציע רכב אספנות אבל רכב לסופי שבוע?

בהחלט אופציה ראויה. 

לגבי חלקים - בעידן האינטרנט השמיים זה הגבול. באמת. הכל יש באינטרנט ולרכבים כאלה עוד יש מלאי מרשים בעולם.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

ותמיד נזכר במה שאמר לי סבא, כשהתייעצתי איתו מה לעשות. עצות פרקטיות לא היו התחום שלו,

אבל במישור הפילוסופי/אמונתי - הוא אמר שתמיד אחרי 7 שנים רעות יבואו 7 שנים טובות...

ובאמת ככה היה. תקופות מחשלות שהיום אני מסתכל עליהן אחורה בחיוך ואולי גם בסיפוק.

כל כך נכון.

ולשאלתו של Hans. אני חושב שצריך למזער נזקים. ולקנות אוטו כלשהו..

לו אני במקומך, הייתי נפרד מהאוטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, asix כתב:

אתה קצת זלזלת בהצעה שלי ואני לא אגיב באותו סגנון אבל תאמין לי שפריוויה ( או כל רכב אספנות אחר 7 מקומות ) יאכילו אותך בפחות תקלות וכסף מ smax טיטניום. 

אם היית אומר שזה רכב דיילי ברור שלא הייתי מציע רכב אספנות אבל רכב לסופי שבוע?

בהחלט אופציה ראויה. 

לגבי חלקים - בעידן האינטרנט השמיים זה הגבול. באמת. הכל יש באינטרנט ולרכבים כאלה עוד יש מלאי מרשים בעולם.

יותר מופתע מאשר מזלזל כי אספנות זה תחביב בפני עצמו שדורש זמן וכל קלקול הוא השבתה עד שמגיע החלף - זול ככל שיהיה... לא מסתדר לי פה משהו 

מכיר את הפריוויה ואני מסכים שזה אוטו נהדר ואני לגמרי מאמין לך שאחזקתו תהיה זולה, אבל הבטיחות - לא ולא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו, איזה חרבנא.

עם כמה ק"מ הרכב? סתם מסקרן.

לדעתי-פרסם עם פרטים מדויקים ב-3000₪, נסה את מזלך(כמובן גמישות למי שבאמת מעוניין). אם תוך חודש לא ימכר, מכור לפירוק.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

150,000 קמ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

כמי שהשתמש ברכב אספנות או קרוב לגיל אספנות במשך 12 שנה כרכב יחיד קילקולים זה לא מה שיעסיק אותך וחלקים מכאנים אפשר לקנות גם בארץ, בטח שלטויוטה. פרוויה זה רכב עם הזרקת דלק וגיר אוטומט טיפש, עם מזגן ופינוקים בסיסיים שבהחלט עדיין יכול לשמש משפחה ב2025. חלקים קוסמטיים זה מה שקשה למצוא וצריך להזמין אבל כן, זה תחביב שצריך לרצות להתעסק בו. צריך לדעת התעסקות בסיסית, לזהות בעיות ולאבחן מבעוד מועד. יש גם את נושא הבטיחות. לקחת רכב אספנות רק בשביל החיסכון בכסף זה לא רעיון מומלץ. 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

מצטרף לעדת ה-stop loss.

הדילמה מובנת, אבל בניגוד לרכבים יותר סולידיים, האוטו הזה בדיפולט שלו מייצר תקלות.

זה כמו איטלקייה ישנה. מתחיל משהו, מפה זה כדור שלג. 

בנוגע למכירה - לא רואה מי הטיפוס שיכניס את עצמו לכזה פרוייקט. זה כנראה קורה, שוב, באותן מכוניות פשוטות, שאשכרה נוסעות בסדר אחרי ניתוחים פולשניים כאלה.

אבל פה? צריך שילוב נדיר של או בעל מקצוע שיקנה במחיר אפסי וישתעשע איתה או דביל מוחלט עם כיסים גדולים.

אני אפילו לא רואה בזה הפסד, אלא רווח של מה שלא תוציא.

ומה שכבר הוצאת? זו הרגשה חרא אבל זה קנה לך עוד כמה זמן של רכב נוסע.

אבל חלאס, באמת. הגיע זמנו. 

בנוגע לרכישה - קשה להגיד כי חוסר האפשרות להוציא כרגע סכום, די מייתר כל עצה.

לטענתך למעט סופ"ש מעשי בלי רכב אז אולי לשכור מדי פעם עד שתוכל לרכוש.

אני איתך בענייני בטיחות, הפריוויה ישנה מדי.

בלי זה, מי שצולח s max, יצלח כל דבר.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד יש ספייסוואגון ישנות שמתגלגלות, אם כי זה טסט כל חצי שנה..

מעניין, אני קניתי טרנד 15', עם 123k, הוחלף בה שמן גיר ב-60, טורבו ב-80, ואם אינני טועה לא היו עוד החלפות קיצוניות.

מה שכן, החרדות מהתקלות שכנראה יגיעו, פלוס העובדה שהיה לי עוד רכב פשוט ו'טיפש' מתפקד, גרמו לי למכור אחרי כארבעה חודשים. 

האמת גם הרכב כל הזמן מפתה ללחוץ למהירויות פחות חוקיות. קצת בעיה לרשיון הנהיגה..😏

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייכנס לשיקול. כרגע אין כסף, פשוט. :-)

לפני 47 דקות, itaysamurai כתב:

לטענתך למעט סופ"ש מעשי בלי רכב אז אולי לשכור מדי פעם עד שתוכל לרכוש.

היינו בסרט הזה כשהיו פחות ילדים, עבד מצוין. יהיה קצת יותר מאתגר עם 7, משום מה תמיד חסרים רכבים בקטגוריה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי hans

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...