Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד אס מקס - לתקן (שוב) או להיפטר (עם כוכבית)

hans

פוסטים מומלצים

יש פתרון לגיר בדמות גומיה חלופית משופרת ורחבה יותר. היא לא יקרה אבל מצריכה פירוק של הגיר וכיוון שהשמן יקר זה סיפור של כ- 3000 ש"ח. הכל בהנחה שאבדן השמן לא גרם לנזק בעצמו.

הייתי חושב בכיוון הזה, אבל מאחר שגם המנוע אוכל שמן (ומדובר במנוע עם צריכה נמוכה אם בכלל) תוותר ודי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

דיון תיאורטי אבל זורם - אכן, ליטר שמן זה 100-150, תכפיל ב-8 זה בערך 1000. פירוק והרכבה מחדש ב-2000₪? איפה? אין דבר כזה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות”ש, תפסיק לחדד. שחרר.

מנוע + גיר גם בטויוטה לא מחליפים, אז אצלך? 

גם הממיר והצמיגים בסוף דרכם.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עלות האחזקה שלך  הזויה וזה כי אתה משלם מחירים מופרכים ולא מחויבי המציאות. לו היית משלם למוסך טוב ולא מוסך יבואן, בכסף שהיית חוסך היית קונה רכב נוסף.

לקחו לך על בלוק מנוע קרוב ל 20,000 ש"ח. בחצי מהסכום הזה היית מביא מנוע טוב קומפלט מחו"ל כולל הרכבה. ואת הישן שומר לחלקים. עם כל הכבוד זה פורד SMAX, לא פורד מוסטנג.

ממליץ שתמצא מקום מקצועי עם מחירים שפויים שמתמחה בגיר הזה או בפורד, ולא מוסך יבואן! שיאבחן את הבעיה וייתן לך הצעה הגיונית. ואם אפשר יעבור על כל המערכות ברכב עם סקאנר בצורה מעמיקה, על שאר הרכב עם עין מקצועית,   ויראה מה הבעיות ומה מצבו ותקבל תמונה אמיתית. לא מאמין שכל התקלות שהיו לך מחויבות המציאות, ולא היה אפשר לצפות מראש לפחות את חלקן. צינורות יבשים אפשר לראות ועוד חלקים שהתייבשו מהחום מנוע ועדיף להחליפם לפני האירוע המצער. ככה תוכל לקבל החלטה מושכלת אם הרכב במצב נבלה, ועדיף למזער נזקים, או שיש לו עוד תקומה אבל במחיר שפוי.

אם זה לא רכב אספנות, רכב נדיר, או רכב ספורט ברמה גבוהה, אף רכב לא מצדיק כזו השקעה.  במחיר שהשקעת הייתי מוצא לך מגוון רכבים שהיית עושה להם התאמות לצרכיך כולל חיזוק המנוע  והיית לא פחות מרוצה, ועוד היה נשאר לך עודף ממה שהשקעת פה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לתקן. מאמין שתקבל 1000-3000 ש"ח במכירה

לא נעים, אבל אין ברירה

ללקק את הפצעים ולחסוך כמה חודשים לרכב נורמלי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

עלות האחזקה שלך  הזויה וזה כי אתה משלם מחירים מופרכים ולא מחויבי המציאות. לו היית משלם למוסך טוב ולא מוסך יבואן, בכסף שהיית חוסך היית קונה רכב נוסף.

לקחו לך על בלוק מנוע קרוב ל 20,000 ש"ח. בחצי מהסכום הזה היית מביא מנוע טוב קומפלט מחו"ל כולל הרכבה.

ממליץ שתמצא מקום מקצועי עם מחירים שפויים שמתמחה בגיר הזה או בפורד, 

לפי מה שאתה כותב אתה לא מכיר את אס מקס. כל התקלות שחוויתי (חוץ מהמנוע שזולל שמן) הן מחלות ידועות של הדגם ושל המונדיאו (אותו רכב בבסיס) מאותן שנים, 2011-2015. 

יש אגב היסטוריה מאוד נרחבת בפורום של צמד הדגמים הזה.

מנוע ב-10000 לא קיים (כולל הרכבה) בשום יקום מקביל. לא רק בפורד. אל תמציא בשביל לנפח.

-_-_-_-_-_

אגב אנקדוטה - פעם הייתי באיזה טיפול ב"שי לי" ז"ל וכשהגעתי על הבוקר היו על הליפטים... 

לא פחות מארבעה אס-מקס. :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מבאס 3
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בור ללא תחתית , לשחרר ומיד.

מילא להביא אותו למצב נסיעה , מה עם לעבור טסט ?

על פי מה שאתה מתאר רק על זה ידרשו אלפי שקלים נוספים.

כלכלי יותר לשכור רכב על פי הצורך לסופי שבוע מאשר לתקן את הנבלה.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, hans כתב:

מנוע ב-10000 לא קיים (כולל הרכבה) בשום יקום מקביל. לא רק בפורד. אל תמציא בשביל לנפח.

בדקתי לך מול איתי מוטורוס. 8000 שקל פלוס מעמ למנוע מחודש 0 קמ עם טורבו חדש.

חובה לתת לו את הבלוק הישן.

הנס אם יש לך למכור לי גלגל רזרבי אני אשמח לגלאקסי שלי {אם החלטת להעיף את הרכב }

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוכן לתת לך במתנה אפילו אבל איך יזוז לפירוקייה עם 3 גלגלים? 😆

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפסולת לסל וחסל. הרכב הזה ישתה גם את הכסף שאין לך בבנק.

אם אפשר להסתדר בלי רכב - מה טוב. אם הוא חשוב, ויש סכום שממתין בבנק, זה המקרה בו הלוואה אינה מילה גסה. אפילו הלוואת בלון שתיפרע עם שחרור החיסכון. התנאי היחיד הוא סקר שוק יסודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.1.2025 בשעה 10:00, BoazB11 כתב:

אני אומר - שחרר.

זה מצב שעונה בדיוק לקלישאה שאתה לא מספיק עשיר להחזיק רכב זול.

בור ללא תחתית שתמיד נדמה שהנה  -  עוד קצת והגאולה מגיעה...

לא, היא לא. ואתה כבר רואה את המכה הבאה באופק.

צריך לדעת מתי לעצור. מה שהיה - היה! ההשקעה לא תחזור. ההיפך - התקלות יחזרו על עצמן.

מצטער לבאס, אבל הייתי בסרט הזה כמה פעמים בעבר. תמיד בדיעבד אמרתי לעצמי שהייתי צריך לשחרר.

בשלב מסוים לאורך כשנתיים הסתדרנו (נגיד...) 6 נפשות ברכב סופר-מיני סופר-זול ששימש גם כטנדר עבודה (גגון),

וגם הוא לא טמן את תקלותיו בצלחת, אבל לפחות לא עלה הון (תחזוקת שבר במוסכי מדרכה ומתחת לבית).

פחות מטיילים אם בכלל, נסיעות הכרחיות עושים לפעמים בנגלות, נעזרים בקרובים.  מסתדרים... (איכשהו, לא תמיד ברור איך),

ותמיד נזכר במה שאמר לי סבא, כשהתייעצתי איתו מה לעשות. עצות פרקטיות לא היו התחום שלו,

אבל במישור הפילוסופי/אמונתי - הוא אמר שתמיד אחרי 7 שנים רעות יבואו 7 שנים טובות...

ובאמת ככה היה. תקופות מחשלות שהיום אני מסתכל עליהן אחורה בחיוך ואולי גם בסיפוק.

פרקטית - הייתי מעיף את הנבלה as is אפילו לברזל,

ובמחיר התיקון קונה סובארו/מזדה/טויוטה ישנה, אבל עם מכניקה יציבה וזולה לתחזוקה.

בהצלחה!

לצערי גם מנסיון שלי לשחרר (נכוותי פעמים ומאז כל רכב אחרי 2 תקלות יקרות רצופות אני משחרר),
ולאשלתך אני מכרתי פיג'ו 306 עם מנוע גמור (מעשן ומתחמם) וטסט ליומיים למישהו במזרח ירושלים (כמובן המחיר היה בהתאם),
ולפני כמה חודשים חבר מכר פוקוס (2016) מוסבת לגז עם מנוע גמור (רכב לא נוסע) וקלומטר' אסטרונומי ושוב במחיר זול אבל לא "לברזל"...

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, hans כתב:

לפי מה שאתה כותב אתה לא מכיר את אס מקס. כל התקלות שחוויתי (חוץ מהמנוע שזולל שמן) הן מחלות ידועות של הדגם ושל המונדיאו (אותו רכב בבסיס) מאותן שנים, 2011-2015. 

יש אגב היסטוריה מאוד נרחבת בפורום של צמד הדגמים הזה.

-_-_-_-_-_

אגב אנקדוטה - פעם הייתי באיזה טיפול ב"שי לי" ז"ל וכשהגעתי על הבוקר היו על הליפטים... 

לא פחות מארבעה אס-מקס. :)

בא אדם מנסה לעזור לך ולחסוך לך כסף, מה אתה עושה; קורא לו שקרן. מישהו כבר הוכיח לך שיש ואף תקבל עודף למנוע מחודש קומפלט, על מנוע מיבוא תשלם פחות.

אין לך מושג בתחום ומה אתה עושה,  ואתה מתנהל ביוהרה כאילו אתה מהנדס רכב ראשי בפורד שכל התשובות אצלו. אז למה אתה שואל אחרים?  אתה ממילא יודע הכל הכי טוב.

בתחילה כאב לי על שעושקים אותך, עכשיו כבר לא. אני מבין שאתה אחראי לעושק של עצמך.

אז סתם בקטנה, יש לי ציוד אבחון מקצועי לפורד מאזדה ויודע להשתמש בו על מנת לפתור ולאבחן בעיות, בעל ידע בנושא ועם קשרים במוסך יבואן. אבל מה אני מבין.

שיהיה בהצלחה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבדת עם אס מקס?

סליחה שאני נשמע ככה, זה אולי משהו שלא עובר בכתב בפורום, אני סתם סקפטי כי איך שהוא לא מאמין אוטומטית ומיד ומהר לכל מה שכתוב באינטרנט. תדמיין מישהו שמרים גבה תוך כדי שיחת חולין.

לפני שעה, eladns כתב:

הצמיגים שלך זה 225-50-17 בכלל?

וחשבתי שיש לך גם ספר שקנית מתישהו

235/45-18. אין לי ספר, זה כנראה חבר פורום אחר. 

עריכה אחרונה על ידי hans

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...