Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פינוי בינוי בבניין

פוסטים מומלצים

פורסם

בבניין של ההורים עושים פינוי בינוי (לא תמא 38)

יש את נציגות הדיירים, יש עו"ד מטעם הדיירים. אמא שלי אמרה שהם לא משלמים כלום אבל

כתוב בחוזה שהחברה היזמית משלמת לו שכר טרחה רק אני לא יודע אם החברה היזמית הביאה אותו או הנציגות מצאה בעצמה מישהו מתאים 

חשבתי להגיד לאמא שלי למצוא עו"ד פרטי להראות לו את החוזה ולראות אם החוזה לא פועל נגדה אבל אם העו"ד הוא באמת נציגות של הדיירים חבל סתם לשלם כפול

אני בתפקיד הקודם שלי בתחום הזה של הבניה אז ראיתי חוזים דומים ונראה שהחוזה סטנדרטי לגמרי(אני לא עו"ד כמובן)

פורסם

כמה יעלה יעוץ כזה? מן הסתם כמה מאות ש"ח, אולי טיפה יותר. אתה מדבר על עסקה במיליונים, והנזק מחוזה לא מאוזן יכול להיות גדול.

לא הייתי מוותר על ייעוץ על ידי עו"ד מטעמי.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחזק, אנחנו עשינו תמ"א רגיל (לא פינוי בינוי) וגם אצלינו הקבלן שילם לעורך דין, מה שאומר שדה-פקטו הוא מייצג את האינטרסים של הקבלן ולא שלנו.

אכלנו הרבה קש בגלל זה... בדיעבד אין לי בכלל ספק שהיינו צריכים לקחת עו"ד נוסף שבאמת ייצג אותנו 

• אהבתי 1
פורסם

כנראה שעדיף שהדיירים יתארגנו וישכרו עו"ד שייצג אותם ושכרו ישולם על ידם. מפתה לקבל את השירות "חינם", אבל אנחנו יודעים היכן יש גבינה חינם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

כתוב בחוזה שהחברה היזמית משלמת לו שכר טרחה רק אני לא יודע אם החברה היזמית הביאה אותו או הנציגות מצאה בעצמה מישהו מתאים

לפני 39 דקות, עדי-אל כתב:

אם אני חיפשתי עו"ד שילמתי לו וקיבלתי ממך החזר

אישית אני לא מכיר מקרה כזה אז לא יכול לענות לך, אבל לא ברור האם זה המקרה?

לרוב היזם בא עם העו"ד שלו...

פורסם

המטרה של עורך הדין היא שהפרוייקט יצא לפועל. אחרת (כמעט) ולא משלמים לו. תסיק מזה את המסקנות שלך.

לפני שעה, flytomars כתב:

מחזק, אנחנו עשינו תמ"א רגיל (לא פינוי בינוי) וגם אצלינו הקבלן שילם לעורך דין, מה שאומר שדה-פקטו הוא מייצג את האינטרסים של הקבלן ולא שלנו.

אכלנו הרבה קש בגלל זה... בדיעבד אין לי בכלל ספק שהיינו צריכים לקחת עו"ד נוסף שבאמת ייצג אותנו 

אתה יכול לפרט?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, taranta כתב:

המטרה של עורך הדין היא שהפרוייקט יצא לפועל. אחרת (כמעט) ולא משלמים לו. תסיק מזה את המסקנות שלך.

ממממ, לא?

וגם אם כן, שום דבר לא מונע מהיזם לשלם לו בנוסף, בסופו של דבר המטרה היא מה שהיזם קובע לו.

העו"ד במקרה שלנו גם עבד על כל התמ"אות של היזם ובעצם על כמעט כל התמ"אות של רעננה אז בשלב מסויים היה ברור לכולם שהמטרה שלו לא חופפת לשלנו, הוא יודע איפה החמאה מרוחה.

לפני 16 דקות, taranta כתב:

אתה יכול לפרט?

בוודאי - למרות שבמקרה שלנו נראה לי שמדובר באימפוטנציה של העו"ד כי גם כשהיה צריך לייצג את היזם הוא די פישל (חתכו לנו מרפסת שנבנתה על סמך הבטחה מהעיריה שהם יאשרו- דבר שעלה הון רציני ליזם, מעבר לעובדה שאיבדנו איזה 70% מהמרפסת).

בסוף הפרוייקט מגיע השלב שזה אתה נגד היזם שאמור לתקן את כל הפאקים.

בשלב הזה לא היה שום ספק מי משלם לעו"ד -

גם אם הוא ניפק איזה מסמך משפטי היה ברור לכל הדיוט שהמסמך היה לצאת מידי חובה, בלי שום התחייבויות משפטיות אמיתיות.

אני יכול להביא לך מסמך PDF ששמאי חיצוני הכין לנו עם רשימה של כל הפאקים שהגיעו לכדי משהו כמו 2 מיליון שקל, עד היום לא ראינו את התיקונים או הכסף...

היה ברור גם בסוף התהליך שאם אנחנו רוצים לראות את הכסף אנחנו צריכים להביא עו"ד שלנו.

הכי הזוי זה שחלק מהדברים היו הכרחיים כדי לקבל טופס 4 (כמו נניח ציוד כיבוי אש), לא ברור לי איזה קומבינה נעשתה עם העירייה אבל החליקו את זה כמו עוד כמה דברים שהכרחיים לטופס 4.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם
לפני 10 דקות, flytomars כתב:

ממממ, לא?

וגם אם כן, שום דבר לא מונע מהיזם לשלם לו בנוסף, בסופו של דבר המטרה היא מה שהיזם קובע לו.

העו"ד במקרה שלנו גם עבד על כל התמ"אות של היזם ובעצם על כמעט כל התמ"אות של רעננה אז בשלב מסויים היה ברור לכולם שהמטרה שלו לא חופפת לשלנו, הוא יודע איפה החמאה מרוחה.

זו בדיוק הנקודה שלי.. הוא רוצה שהפרוייקט יצא לפועל. לא אכפת לו מה תהיי התוצאה או הרווחה שלכם. העיקר שיהיה פרוייקט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מקצועיות, שם שלו ועוד

ברור שיש לו אינטרס שהפרויקט יצא לפועל,  זאת העבודה שלו.

גם הקצב יש לו אינטרס שתקנה ממנו, זה לא אומר שהוא מוכר לך בשר מקולקל 

מכונאי כנל 

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

מקצועיות, שם שלו ועוד

ברור שיש לו אינטרס שהפרויקט יצא לפועל,  זאת העבודה שלו.

גם הקצב יש לו אינטרס שתקנה ממנו, זה לא אומר שהוא מוכר לך בשר מקולקל 

מכונאי כנל 

זה אומר שהוא לא ילחם על הזכויות שלך - לדוגמא על אחוז הרווחים של היזם מול התמורה שלך.

בסוף יש כאן עסקת נדלן לכל דבר ועניין. כאשר מי שמייצג אותך מעוניין שהעסקה תצא לפועל - האינטרס שלך לא ייוצג.

עצם שאותו עו"ד הוא זה שיתבע אותך אם תתנגד ("דייר סרבן") - זה כבר מראה בדיוק אצל מי הוא עובד.

• תוכן חדש...