Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 14.12.2024 בשעה 21:17, SlowRide כתב:

אם החלטת למכור ולהחליף את הטויוטה, אולי אפשר למצוא סיוויק טייפ R יחסית צעירה.

אשתי לא תסע ברכב כזה - ועוד ידני..

בתאריך 14.12.2024 בשעה 21:22, Muzic4Ever כתב:

אפשר למצוא ג'וליה בת שנתיים-שלוש. חוץ מעניין החנייה נראה שיכולה למלא את המשבצת של משפחתית + ספורט\ימי מסלול. אמינה, אחזקה שפויה וביטוח גם כן לא בשמיים. לטעמי אחד הרכבים היפים יותר על הכביש כיום.

ההבדל בין דגם ה 200 כ"ס ל 280 כ"ס זה תוכנה בלבד, כך שזה סוג של "שיפור" אבל בלי לפגוע באמינות.

לפני 17 שעות, nissan1211 כתב:

יש לך אחלה תקציב, אפשר לחפש אלפא רומיאו ג'וליה או ג'ולייטה שמורות ויכול להישאר לך כסף לתחזוקה וביטוח. 

לגביי ג׳וליה - אכן חלום ישן, לאבא שלי היו אלפות סוד ו33 כשהייתי ילד ושמור להן מקום חם אצלי בלב.

אבל זה לא רכב שנראה לי הגיוני להחזיק כרכב שלישי, כן אופציית החלפה לchr, ופה נכנסת שאלת ה״פאדיחה״ של אשתי.

אבל אני בהחלט אבדוק את הנושא

לגביי אלו שהעירו על חנייה, אמנם אני תל אביבי אבל באיזור שלנו אין בעיות חנייה לפחות, אז אורך הרכב לא קריטי :)

ולגביי האבארט שאף אחד כמעט לא התייחס אליו, זה מכיוון שהוא לא שווה התייחסות?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, dorosen כתב:

לגביי ג׳וליה - אכן חלום ישן, לאבא שלי היו אלפות סוד ו33 כשהייתי ילד ושמור להן מקום חם אצלי בלב.

אבל זה לא רכב שנראה לי הגיוני להחזיק כרכב שלישי, כן אופציית החלפה לchr, ופה נכנסת שאלת ה״פאדיחה״ של אשתי.

אבל אני בהחלט אבדוק את הנושא

לגביי אלו שהעירו על חנייה, אמנם אני תל אביבי אבל באיזור שלנו אין בעיות חנייה לפחות, אז אורך הרכב לא קריטי :)

ולגביי האבארט שאף אחד כמעט לא התייחס אליו, זה מכיוון שהוא לא שווה התייחסות?

אגב רציתי לכתוב בתגובה הקודמת ושכחתי. מבין האופציות לדעתי הכי טובה ומשתלמת היא להחליף לחלוטין את הchr , אני לא רואה היגיון כלכלי לשלם פעמיים ביטוח , טסט , אחזקה וירידת ערך. הchr עם כל הכבוד הוא רכב דיילי פשוט ולא משתווה לאף רכב טוב שאתה יכול להביא בתקציבים האלה מכל הבחינות (כוח, בידוד רעשים, אבזור, התנהגות ) אולי למעט חיסכון בדלק. אז מבחינה כלכלית זה יותר משתלם בפער, מבחינת הרכב זה יותר משתלם בפער, כל עוד אין איזה ערך סנטימנטלי לרכב הייתי אישית חותר לכיוון הזה. 

אולי אם לא ילך על להחליף אפשר לחשוב על גולייטה שיותר זולה מראש ותשאיר לך קצת יותר לתחזוקה ומאחר וזה רכב שלא עושה מרחקים אני לא מאמין שיהיו יותר מדי צרות ברכב שמור. אבל כמובן שהגוליה היא מדהימה.

האברט - רכב נחמד שמתנהג טוב וחזק אך יש לו גיר רובוטי חד מצמד לא הכי נעים וגם לא הכי אמין ולכן עדיף ידנית , ומעבר צריך לקחת בחשבון שזה רכב קטן משמע אין מקום לרגליים , אין מספיק מקום לכמה נוסעים וכו. למרבה האירוניה חלק מהאברט משתמשים באותו מנועים של האלפות בוורצאציות שונות, זה מנוע סביר שדורש אחזקה בזמן. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם (נערך)

זה יהיה קצר.
BRZ דור שני. כן, אני יודע שהתקציב הוא 150K, אבל היא לא רחוקה משם (תתעלם מכל מני חיים בסרט שמבקשים 20-30 מעל המחירון היא נמכרת סביב המחירון).
תקבל רכב כמעט חדש עם 3 שנים אחריות, זה שווה כסף והרבה, במיוחד אם נשקלל בלאי של רכב ספורטיבי ישן ואת השקט הנפשי של לקנות רכב באחריות.
אין פה שאלה בכלל לדעתי, אבל אתה צריך לנסוע בחדשה כדי להסיר את הרושם של הדור הקודם.
הייתי לוקח הדרכה בתשלום על אחת במסלול, יש מדריכים/חברות שמציעות את זה. לא מדובר בסכום גדול. אני מאמין שתאהב אותה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתה פה איזו התקבעות על הג׳וליה, שאני אלך עליה רק בתור החלפה לchr כרכב שני, ואני בהחלט אבדוק אותה (למרות שאשתי אומרת שהיא מפדחת אותה).

אבל במידה והולכים על החלפת הchr - מה אומרים על מגאן rs? או אולי קופרה אטקה? או ממשפחת הגוליה - סטלביו?

Renault Megane RS Trophy

פורסם

אתה מדבר על הRS החדשה?
תעשה כמה שיחות עם בעלים של הרכב. ממה שהבנתי הוא יצא להם יותר מדי צרפתי.
אתה מקבל שם תמורה אדירה לדעתי, אז יכול להיות שתהיה מוכן להתמודד עם זה.

פורסם
לפני שעה, dorosen כתב:

מגאן rs

היא אוטומאטית... אומרים שהיא מצויינת, אבל אם אתה רוצה רכב נהיגה אולד סקול עם 3 דוושות, היא לא שם. לגבי הקופרה אחרים יגידו, אבל גם הן אוטומאטיות, ולכן...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אתה מדבר על הRS החדשה?
תעשה כמה שיחות עם בעלים של הרכב. ממה שהבנתי הוא יצא להם יותר מדי צרפתי.
אתה מקבל שם תמורה אדירה לדעתי, אז יכול להיות שתהיה מוכן להתמודד עם זה.

מה זה אומר יותר מדי צרפתי?

לגביי ידני/אוטומטי - לא קריטי לי

Renault Megane RS Trophy

פורסם (נערך)

יותר מדי צרפתי = יש שם כמה "באגים"/"מחלות" שעלויות התיקון שלהן גבוהות והן יכולות להכות בך ביום בהיר אחד.
אני חושב שאם אתה בכיוון של רכב שני לגברת עם ערך מוסף הג'וליה בגרסה החזקה יכולה להיות בחירה טובה. יפה, אומרים שמבצעת ויחסית נקיה ממחלות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, dorosen כתב:

הייתה פה איזו התקבעות על הג׳וליה, שאני אלך עליה רק בתור החלפה לchr כרכב שני, ואני בהחלט אבדוק אותה (למרות שאשתי אומרת שהיא מפדחת אותה).

אבל במידה והולכים על החלפת הchr - מה אומרים על מגאן rs? או אולי קופרה אטקה? או ממשפחת הגוליה - סטלביו?

הרנו רכב מדהים ומציע המון , הוא דורש תחזוקה ואני מצטרף להמלצה לשמוע מבעלי רכב ואולי מוסך מומחה כדי להבין סדרי גודל

הסטלביו נחמדה בתור גיפון ספורטיבי ומהנה לנהיגה אבל היא לא תשתווה לג'וליה ביכולות כביש ואישית אני גם חושב שרכב "גבוה" זה פספוס המטרה שלך בסופו של דבר. 

הצעות נחמדות נוספות חזקות   אאודי s3 , במוו סדרה 2 ו 3 כמובן גם פה עלויות האחזקה לא נמוכות

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

ה RS רכב נהיגה פצצה. לא עושים דברים כאלו יותר.

מיודעי דבר, דווקא ה CUP מ 2020-2021 פחות מפונקת מהטרופי החדשה יותר.

כן כדאי לדעת שהמתלים קשיחים מאוד. אבל איכות ההרכבה טובה ואין קרקושים ומושבים מעולים.

פורסם
בתאריך 17.12.2024 בשעה 21:07, nissan1211 כתב:

הצעות נחמדות נוספות חזקות   אאודי s3 , במוו סדרה 2 ו 3 כמובן גם פה עלויות האחזקה לא נמוכות

לא יודע לגבי הסדרה 2, אבל הסדרה 3 זה רכב נוח ליום יום עם גיר אוטומטי שעובד בצורה מאוד נעימה (אפשר לצרוב לו את הSPORT+  או את התוכנה של ALPINA), וכשמבטלים בקרות הזנב גם יוצא (לפחות בדיזל).

אני עם בולמים מקוריים רגילים וזה מספיק לפניות כל עוד לא עושים מסלול סלאלום (אבל יכול להיות שהבולמים כבר מראים את הגיל).

נהנה מאוד בכבישים הרריים.

יצא לי גם לנהוג בF3X עם בולמים מקוריים של ה M Package וזה עוד יותר כיף בפניות ולדעתי עדיין מספיק נוח ליום-יום.

בסדרה 3 אם מדברים על F3X אז למי שאוהב רכבים ממש ספורטיביים צריך לשים לב שהסדרה F3X היו עם RUNFLAT אז הבושינגים רכים יותר, אפשר להחליף לבושינגים פוליארתן כדי לשפר את המצב.

וסט בולמים ספורטיביים (בילשטיין, KW) :).

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

1. יש לך יכולת כלכלית לרכב שלישי? אם כן אין בכלל התלבטות וזה הכיוון, לך על משהו "קיצוני" יחסית למה שהיה לך ותקבל תמורה מלאה.

אם אתה מחפש FUN ומשהו לנשמה, ובטח כשאתה רושם פניות אני לא חושב שיש משהו יותר טוב מאשר BRZ דור שני (אני עברתי אליה אחרי PP). 

2. החלטת להישאר עם 2 רכבים? השאלה הבאה היא האם הPP "עשתה לך את זה"? 

אם אתה מחפש להתקדם רק RS או TYPE R 

אם היא היתה מספקת - יש לך לא מעט אפשרויות בגזרה.

• חודש מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...