Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוד רוצה לבקר בשווקי כריסטמס בצפון אירופה, איפה לדעתכם הכי כדאי, והאם אני צריך לחשוש מאנטי ישראליות?

NEW10

פוסטים מומלצים

רשמתי איך אני רואה את זה.

לקחו במרכז העיר ושמו דוחנים עם אוכל שהוא overpriced בטירוף, וקצת לדים.

זהו.

בערים אירופאיות כול שבוע יש שוק אמיתי. הפעם שמו שוק שהוא לא של מוצרי גלם אלא של אוכל יקר.

פה זה נגמר מבחינתי, לא יודע על איזו אווירת חג. החג עצמו לא עושה לי *כלום*. זה לא חג שלי, אני לא חוגג אותו, לא גדלתי על קריסמס - גדלתי על נרות וסופגניות. ואני לא אדם דתי, מסורתי או שום דבר אחר, גם עכשיו לא אדליק נרות. 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה שוודיה?

קר, רחוק, יקר

יש לך יופי של שווקים בלונדון ופריז

לפני 29 דקות, David32 כתב:

יום יבוא ואני אבין מה הקטע עם שווקי קריסטמס.

שמו דוחנים עם אוכל יקר, קצת קישוטים ואורות וזהו. מלא תורים ואנשים. חג שאין לי שום חיבור אליו כי זה לא החג שלי...

מה קשור החג שלי?

תקרא לזה חג האורות?

חסרים דברים רעים שכשיש משהו נחמד ויפה להנות ממנו?

זאת אווירה נהדרת, הכל מואר ומקושט, דוכני אוכל מצויינים, יין וסידר חם.

כמו חנוכה אבל על סטארודים.

זה לא קשור לדת או מסורת, סתם דרך להנות מפסטיבל 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

למה שוודיה?

קר, רחוק, יקר

יש לך יופי של שווקים בלונדון ופריז

שבדיה הרבה יותר יפה ומרתקת לטעמי, בגלל שקר שם אני רוצה. @Rשף אמר שירד שם שלג, במיוחד בהתחשב בזה שבישראל חם עכשיו ולא מספיק קר למרות שאמור להיות כבר שיא החורף, חוץ מכמה ימים גשומים שהיו לנו לפני שבוע וחצי, השמש והחום בארץ היבשה הזאת פשוט מסרבים להסתלק.

הכי קל זה לנסוע לאיזה מדינה ש "מוכרת לישראלים", איזה יעד זול בבלקן כמו רומניה או בולגריה או הונגריה, כי זה "זול וקרוב" והישראלים מכירים, אבל לשם אני לא אסע בחיים כי זה פשוט לא מעניין אותי, יהיה חבל על הכסף לבזבז אותו על מדינות לא מעניינות ועניות יותר ולא מאוד מפותחות, רק בגלל שהן קרובות ומוכרות, לא רוצה רומניה ולא רוצה בולגריה ולא רוצה הונגריה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספה של טקסט+תיקות שגיאות כתיב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, David32 כתב:

חג שאין לי שום חיבור אליו כי זה לא החג שלי

בשביל ישראלי שגדל בחמסין המדברי, זו חוויה של תרבות אחרת.

לראות מה זה הכריסמס הזה שאנחנו מכירים רק מהסרטים. לראות דוכנים ואורות ואנשים חוגגים, בטמפרטורה שבה אצלנו מסתגרים בבתים (חוץ אולי מהירושלמים).

בויאטנם היה כיף להיות בזמן חג שבו משיטים סירות קטנות עם פנסי ניר על הנהר בהוי-אן, למרות שאין לי שום חיבור רגשי לחג ואין לי מושג מה הוא מציין.

אם אזדמן לאמריקה בהאלווין, כנראה אצא להסתובב ברחובות, למרות שגדלתי על פורים ואזני המן.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 13 דקות, David32 כתב:

רשמתי איך אני רואה את זה.

לקחו במרכז העיר ושמו דוחנים עם אוכל שהוא overpriced בטירוף, וקצת לדים.

זהו.

בערים אירופאיות כול שבוע יש שוק אמיתי. הפעם שמו שוק שהוא לא של מוצרי גלם אלא של אוכל יקר.

פה זה נגמר מבחינתי, לא יודע על איזו אווירת חג. החג עצמו לא עושה לי *כלום*. זה לא חג שלי, אני לא חוגג אותו, לא גדלתי על קריסמס - גדלתי על נרות וסופגניות. ואני לא אדם דתי, מסורתי או שום דבר אחר, גם עכשיו לא אדליק נרות. 

לא חוכמה, אתה גר שם ביום יום.

ברור ששווקי הכריסטמס הם בעיקר לתיירים ושהם לא תחרות לשווקים הרגילים שיש בכל יום ראשון (או שני או שלישי, תלוי בעיר).

השווקים השבועיים מציעים דברים שאשכרה שווה לקנות ובמחירים רגילים ולא מנופחים בגלל החג. אבל האווירה בשווקי הכריסטמס היא כן מיוחדת,  אפילו אם זה רק בכלל התוספת של הלדים או המוצרים שאף אחד לא באמת צריך, השוקולדים היקרים בטירוף וכולי- לבנאדם שמגיע מהארץ כל הדברים האלה יותר אקזוטיים והכל ביחד מסתכם לכדי חוויה שונה וייחודית לישראלי הממוצע.

Heck, למה ללכת רחוק, זכור לי אפילו שוק חג מולד בנצרת בארץ בתור חוויה יוצאת דופן לי כישראלי יהודי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, NEW10 כתב:

שבדיה הרבה יותר יפה ומרתקת לטעמי, בגלל שקר שם אני רוצה.

באמת שאין לי מושג מה מקור המשיכה שיש לך לארץ הזו.

טיילתי שם לפני 20 שנה. היה נחמד, אבל נורווגיה הרבה יותר יפה.

הייתי בעבר בכריסמס במדריד ובברלין. לא מדינות עניות. מפותחות בכל קנה מידה שיש.

היה כיף מאוד.

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, NEW10 כתב:

השילוב של מזג אוויר חורפי נורמלי עם הקישוטים והאווירה של החג

בארץ חם ומגעיל ואנחנו צריכים להסתפק בחנוכה המסריח

אם הית רציני בתרבות חורף שוודית הית מבקר מחר (13 לדצמבר, לוסיה) באיזה כנסיה גדולה... זה הרבה יותר "אווירה" בשוודיה מאשר שוק קריסמס. כפי שהגיבו לפני, שווקים כאלה זה לא הצד החזק בשוודיה, ואם אתה בכל זאת מעוניין ונעול על זה - אז לרוב אלה ה"יפים" והמקושטים יותר עולים כסף כניסה.
בסטוקהולם מומלץ ללכת לסקנסן (skansen), יש שם בתקופה הזאת של השנה שוק חג מולד הכי גדול בעיר אם לא במדינה.
מעבר לכך שווקים טובים ובעלי אווירה דווקא תמצא במקומות קטנים ומרוחקים קצת מהערים הגדולות, שם האוכלוסיה גם יותר הומוגנית ואכפת להם מהשיט הזה.

אם אתה רוצה לחפש דברים של מקומיים, אז קריסמס בשוודית (ובכלל בשפות נורדיות מלבד פינית) זה jul.
שוק - marknad.
לכן שוק חג מולד - julmarknad.

אם תריץ חיפוש של המושג הזה תמצא הרבה תוצאות.

לגבי בטחון אישי - אישית אני חושב שאין לך מה לדאוג, וכמובן שאתה לא חייב לספר בפרהסיה מי אתה ומה הדעות שלך.
האמת? זה לא מעניין אף אחד, אז פשוט אל תדבר ואל תנדב מידע לא רלוונטי והכל יהיה טוב.

לפני 23 שעות, NEW10 כתב:

ונכון להעמיד פנים שאתה ממדינה אחרת? מישהו ניסה את זה פעם?

לא חושב שזה הכרחי, אבל במידה ואתה בוחר לעשות קונץ כזה, תחשוב על לבחור מדינה שאתה מכיר לפחות את השפה שלה וקצת את הערים בה... כי לך תדע מי עומד מולך. אם תשקר ותגיד שאתה מאיטליה אבל אתה לא יודע איטלקית והאדם שמולך יתחיל לדבר באיטלקית, זה יהיה קצת לא נעים...

נ.ב.
ההערה שלך על חנוכה לא במקום.
אתה לא חייב לאהוב חגים ומסורות מסוימות, אבל למה להגיד על משהו תרבותי שהוא מסריח?
תשמור את השטויות האלה לעצמך...

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

באמת שאין לי מושג מה מקור המשיכה שיש לך לארץ הזו.

טיילתי שם לפני 20 שנה. היה נחמד, אבל נורווגיה הרבה יותר יפה.

הייתי בעבר בכריסמס במדריד ובברלין. לא מדינות עניות. מפותחות בכל קנה מידה שיש.

היה כיף מאוד.

ספרד היא מדינה יפה, אבל היא דרומית מדי והחורף שיש שם יותר מדי מזכיר את הארץ, עדיף מדינה יותר קרה וצפונית.

דווקא הזכרתי בפתיחת השרשור גם את ברלין ואת המבורג, וגם את ורשה, ועוד עיר שאחרים הזכירו בשרשור הזה הייתה שטרסבורג בצרפת, שהיום יצא לי לראות תמונות מהכריסטמס שם בפייסבוק וזה באמת נראה מדהים. 

שבדיה היא אנטיתזה למדינת עשראל.

היא כל מה שמדינת ישראל לא הייתה ולא תהיה בחיים.

שבדיה יפה, ישראל לא

מזג האוויר שם חורפי ובישראל יותר מדי חם. ועוד המון דברים

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי מזג אויר - עוד לא הגיע שלג רציני לסטוקהולם השנה (שלא לדבר על שאר הערים שהזכרת)...
וכרגע בתחזית לשבועיים הקרובים נעדר שלג. צפוי להיות קריסמס לא לבן השנה.

באזורים יותר צפוניים מסטוקהולם אכן מושלג כבר מזמן...

לפני 7 דקות, NEW10 כתב:

שבדיה יפה, ישראל לא

אתה אומר דברים חסרי טעם תרתי משמע...

קודם כל מבחינה מדינית שוודיה וישראל דומות מאד אחת לשניה בהמון תחומים, ישראל יותר דומה לשוודיה ולהפך מאשר מרבית מדינות העולם.

לגבי נופים - זה הכל עניין של טעם והערכת הקיים, הטבע.
כל כדור הארץ מהמם ולכל אזור יש את היופי שלו.
לא כל דבר הוא בר השוואה.

ואם כבר האזורים הבאמת יפים בשוודיה (לעניות דעתי) הם אלו הפחות מתוירים... בוודאי שלא סטוקהולם וסביבתה שבמחינה גאוגרפית האזור די בנאלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, NEW10 כתב:

שבדיה יפה, ישראל לא

רומנטיזציה מוגזמת לגמרי.

במקום עבודה הראשון שלי בהייטק, עבד איתי בחור שבדי שהתחתן עם ישראלית.

שאלנו אותו פעם למה הם גרים בארץ כשהם יכולים לגור במקום כמו שבדיה. אמר לנו אתם לא מבינים איזה יתרונות יש למדינה שלכם.

מאז הם עברו לארצות הברית, אבל לשבדיה הוא לא חזר.

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, NEW10 כתב:

שבדיה יפה, ישראל לא

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, דג כתב:

אם הית רציני בתרבות חורף שוודית הית מבקר מחר (13 לדצמבר, לוסיה) באיזה כנסיה גדולה... זה הרבה יותר "אווירה" בשוודיה מאשר שוק קריסמס. כפי שהגיבו לפני, שווקים כאלה זה לא הצד החזק בשוודיה, ואם אתה בכל זאת מעוניין ונעול על זה - אז לרוב אלה ה"יפים" והמקושטים יותר עולים כסף כניסה.
בסטוקהולם מומלץ ללכת לסקנסן (skansen), יש שם בתקופה הזאת של השנה שוק חג מולד הכי גדול בעיר אם לא במדינה.
מעבר לכך שווקים טובים ובעלי אווירה דווקא תמצא במקומות קטנים ומרוחקים קצת מהערים הגדולות, שם האוכלוסיה גם יותר הומוגנית ואכפת להם מהשיט הזה.

אם אתה רוצה לחפש דברים של מקומיים, אז קריסמס בשוודית (ובכלל בשפות נורדיות מלבד פינית) זה jul.
שוק - marknad.
לכן שוק חג מולד - julmarknad.

אם תריץ חיפוש של המושג הזה תמצא הרבה תוצאות.

לגבי בטחון אישי - אישית אני חושב שאין לך מה לדאוג, וכמובן שאתה לא חייב לספר בפרהסיה מי אתה ומה הדעות שלך.
האמת? זה לא מעניין אף אחד, אז פשוט אל תדבר ואל תנדב מידע לא רלוונטי והכל יהיה טוב.

לא חושב שזה הכרחי, אבל במידה ואתה בוחר לעשות קונץ כזה, תחשוב על לבחור מדינה שאתה מכיר לפחות את השפה שלה וקצת את הערים בה... כי לך תדע מי עומד מולך. אם תשקר ותגיד שאתה מאיטליה אבל אתה לא יודע איטלקית והאדם שמולך יתחיל לדבר באיטלקית, זה יהיה קצת לא נעים...

נ.ב.
ההערה שלך על חנוכה לא במקום.
אתה לא חייב לאהוב חגים ומסורות מסוימות, אבל למה להגיד על משהו תרבותי שהוא מסריח?
תשמור את השטויות האלה לעצמך...

את לוסיה מאוד רציתי לראות, אולי בשנה הבאה אני אוכל לבקר ולהגיע לשם בזמן, יצא לי לראות כמה סרטונים ביוטיוב של השירה של יום לוסיה והמסורות שקשורות לשם ומאוד אהבתי.

אני מדבר רומנית אז זה יכול להישמע אמין אם אני אגיד שאני בא משם במקרה הצורך.

בקשר לחנוכה, אני מרשה לעצמי בגלל שזה חג שלנו וגם אני יהודי. על חגים ומסורות של אחרים לא הייתי מעז לדבר בחיים.

זה לא אומר שהשנה אנחנו במשפחה לא נדליק נרות, המשפחה עושה את זה כל שנה ובמיוחד השנה שנולדה לי אחיינית(הבת של אח שלי וגיסתי), היא בת ארבעה חודשים וזה יהיה החנוכה הראשון שלה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, NEW10 כתב:

שבדיה יפה, ישראל לא

תשמע, הבהרת הנקודה שיש לך שנאה כלפי העם, המולדת וכל מה שקשור בישראל. 

למה שלא תשקול לקנות כרטיס בכיוון אחד?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מחפש אווירה חורפית אמיתית כרגע, זה לא שוודיה.

טוס לנורווגיה, לא יהיה חסר לך שלג כרגע.

סע לצפון שם בכלל,תראה ריין דיר, זוהר צפוני.

**

אני דווקא לא מחזיק משוודיה מדינה כזאת שווה, הייתי שם לפחות 20 פעם, וגם עבדתי שם. יכולתי להשאר לגור, ולא הרגשתי שם בבית.

יש לנו מתנדבת שוודית לשעבר בקיבוץ שנשואה למקומי, כבר 3 ילדים. נשארים בארץ.

אבל כן, הרבה יותר רגוע שם.

חנוכה דווקא זה נחמד יש סופגניות!

אבל באמת יש לך אזרחות רומנית? אם כן למה לא להגר לשם?

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 51 דקות, פינדר כתב:

בשביל ישראלי שגדל בחמסין המדברי, זו חוויה של תרבות אחרת.

לראות מה זה הכריסמס הזה שאנחנו מכירים רק מהסרטים. לראות דוכנים ואורות ואנשים חוגגים, בטמפרטורה שבה אצלנו מסתגרים בבתים (חוץ אולי מהירושלמים).

בויאטנם היה כיף להיות בזמן חג שבו משיטים סירות קטנות עם פנסי ניר על הנהר בהוי-אן, למרות שאין לי שום חיבור רגשי לחג ואין לי מושג מה הוא מציין.

אם אזדמן לאמריקה בהאלווין, כנראה אצא להסתובב ברחובות, למרות שגדלתי על פורים ואזני המן.

אם כבר הזכרת ירושלמים - יש בירושלים שוק כריסמס, כדי שהדתיים לא יכעסו קראו לזה "winter dreams", בגן הבוטני.

כל מה שאפשר לעשות והוא מהנה אני בעד. די עם הסאחיות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...