Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוד רוצה לבקר בשווקי כריסטמס בצפון אירופה, איפה לדעתכם הכי כדאי, והאם אני צריך לחשוש מאנטי ישראליות?

NEW10

פוסטים מומלצים

לפני 22 דקות, לירון .ה. כתב:

אם אתה מחפש אווירה חורפית אמיתית כרגע, זה לא שוודיה.

טוס לנורווגיה, לא יהיה חסר לך שלג כרגע.

סע לצפון שם בכלל,תראה ריין דיר, זוהר צפוני.

אני רק אחדד שאין בדברים האלה שחר...

נורווגיה מדינה יותר חמה משוודיה, במיוחד אם משווים לפי קווי רוחב.
זה נובע מזרם הגולף שמחמם את החוף הנורווגי.
באופן כללי הים תמיד חם יותר מהיבשה ולכן מקומות שנמצאים במרכז היבשת קרים יותר ביחס לאזורי החוף באותו קו רוחב.

לכן נורווגיה חמה יותר משוודיה,
שוודיה חמה יותר מפינלנד,
ובאמצע רוסיה... סיביר כבר אמרנו?

אגב גם בנורווגיה השלג עוד לא נתן אותותיו השנה, אוסלו אין צפי בשבועיים הקרובים, גם לא בטרונדהיים. אם תגיע לטרומסה, אבל זה לא קפיצה לשוק קריסמס...

זוהר הצפוני יותר קשור באזורים האלה לזיהום אור, עננות, ומזל.
איילים יש בכל סקנדינביה...

עריכה אחרונה על ידי דג
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד רעיון זה ווינה - אחותי ובעלה ממש עכשיו שם. נסעו לחמישה ימים, וזה יוצא (טיפה) יותר זול מכריסמס ממש, כי יותר מוקדם מהחג עצמו. השווקים כבר החלו. תבדוק מחירים מעכשיו לעכשיו, אח"כ בטוח יהיה יקר יותר.

(תכל'ס, לא נסעו בשביל זה אלא להתאוורר אחרי תקופה קשה [המחלה והמוות של אמא שלנו], על הדרך מבקרים את אחי שגר בכפר 15 ק"מ מווינה).

אה, ותנסה לשחרר מהערות ה"ישראל מכוערת ומגעילה לעומת אירופה". אני רחוק מלהיות פטריוט, ואם הייתי יכול הייתי עוקר את עצמי ומשפחתי כבר אתמול (כי סיבות), אבל דעתך היא רק דעתך, ויש מספיק שלא יסכימו איתך. מה גם שאתה לא צודק - יש מספיק דברים (ואנשים) יפים בישראל - דוגמאות מהם אתה מוצא ממש בפורום זה.

מעבר לכך, גישה כנ"ל לא בדיוק נותנת חשק לאנשים כאן לעזור לך.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אין לי יותר מדי דברים להשוות אליהם כי בשבדיה עוד לא הייתי אבל הייתי בתקופה הזו בפריז לפני שנתיים ולפי מה שאתה מתאר זה בדיוק מה שאתה מחפש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, לירון .ה. כתב:

אני דווקא לא מחזיק משוודיה מדינה כזאת שווה, הייתי שם לפחות 20 פעם, וגם עבדתי שם. יכולתי להשאר לגור, ולא הרגשתי שם בבית.

איך אתה מגדיר "שווה"? כמו בכל מקום יש שוודים שעזבו ויש כאלה שלא יעזבו. אני מרוצה אבל מכיר כאלה, כולל ישראלי, שבאו ועזבו אחרי כמה שנים.

פות"ש אם אתה חייב שלג בסטוקהולם אז באתר סקי Hammarbybacken (יותר גבעה מהר) שנמצא דקות ממרכז העיר יש שלג, מלאכותי אבל עדיין שלג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, לירון .ה. כתב:

אם אתה מחפש אווירה חורפית אמיתית כרגע, זה לא שוודיה.

טוס לנורווגיה, לא יהיה חסר לך שלג כרגע.

סע לצפון שם בכלל,תראה ריין דיר, זוהר צפוני.

**

אני דווקא לא מחזיק משוודיה מדינה כזאת שווה, הייתי שם לפחות 20 פעם, וגם עבדתי שם. יכולתי להשאר לגור, ולא הרגשתי שם בבית.

יש לנו מתנדבת שוודית לשעבר בקיבוץ שנשואה למקומי, כבר 3 ילדים. נשארים בארץ.

אבל כן, הרבה יותר רגוע שם.

חנוכה דווקא זה נחמד יש סופגניות!

אבל באמת יש לך אזרחות רומנית? אם כן למה לא להגר לשם?

אני רק אזכיר שאומנם בשרשור הזה פתחתי עם שבדיה, אבל הזכרתי גם את גרמניה(ברלין,המבורג, אולי גם הנובר), צרפת(שטרסבורג) ופולין(ורשה, קרקוב), וגם פריז ולונדון וקופנהאגן הם אופציה.

פראג קצת פחות, למרות שגם אותה אני לא פוסל.

אין לי אזרחות רומנית. אמא שלי נולדה שם ואני מדבר יחסית בסדר את השפה.

יש לי סבלנות, ואם השנה אני לא אספיק לבקר באירופה בחורף אז בשנה הבאה, השנה ובשנה שעברה היה קצת יותר קשה לתכנן בגלל המלחמה.

לפני 19 דקות, yohai71 כתב:

אה, ותנסה לשחרר מהערות ה"ישראל מכוערת ומגעילה לעומת אירופה". אני רחוק מלהיות פטריוט, ואם הייתי יכול הייתי עוקר את עצמי ומשפחתי כבר אתמול (כי סיבות), אבל דעתך היא רק דעתך, ויש מספיק שלא יסכימו איתך. מה גם שאתה לא צודק - יש מספיק דברים (ואנשים) יפים בישראל - דוגמאות מהם אתה מוצא ממש בפורום זה.

מעבר לכך, גישה כנ"ל לא בדיוק נותנת חשק לאנשים כאן לעזור לך.

בסדר, אני מבטיח להשתדל.

ואישית אני מעדיף יותר את גרמניה מאוסטריה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
מחיקת טקסט מיותר
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, דג כתב:

אני רק אחדד שאין בדברים האלה שחר...

נורווגיה מדינה יותר חמה משוודיה, במיוחד אם משווים לפי קווי רוחב.
זה נובע מזרם הגולף שמחמם את החוף הנורווגי.
באופן כללי הים תמיד חם יותר מהיבשה ולכן מקומות שנמצאים במרכז היבשת קרים יותר ביחס לאזורי החוף באותו קו רוחב.

לכן נורווגיה חמה יותר משוודיה,
שוודיה חמה יותר מפינלנד,
ובאמצע רוסיה... סיביר כבר אמרנו?

אגב גם בנורווגיה השלג עוד לא נתן אותותיו השנה, אוסלו אין צפי בשבועיים הקרובים, גם לא בטרונדהיים. אם תגיע לטרומסה, אבל זה לא קפיצה לשוק קריסמס...

זוהר הצפוני יותר קשור באזורים האלה לזיהום אור, עננות, ומזל.
איילים יש בכל סקנדינביה...

טוב, לא הייתי סגור על איפה יותר קר וכו..

איפה אתה מתגורר בסקנדינביה?

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
בתאריך 11.12.2024 בשעה 13:29, פינדר כתב:

הדגמה מה לא ללבוש:

image.thumb.png.e7f991c0156d9272e4780749f434753b.png

אני כרגע בנתבג בדרך לחול.

הייתי מוטרד מהמצב אבל הרגעת אותי.  החולצדגל שלי לא כוללת כזה חזה אז נראה לי שיהיה בסדר.

• מצחיק 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואי אתה מעייף.

פתחת שרשור כדי לקבל עצות על מקומות, ירדת על המון דברים וחזרת כמו תוכי על ההעדפות של המדינות שלך כבר במשך 5 פוסטים, אז למה פתחת את השרשור ?

אני מסכים עם חלק גדול מהדברים שאתה חושב אבל יש הבדל בין לחשוב אותם לעצמך ולשתף אותם עם קרובים לבין להתחיל ללכלך בפומבי על כל דבר, זאת התנהגות לא יפה ולא מכבדת.

וגם ההתייחסות לחלק מהמדינות כלא מפותחות, אז רק לסבר את האוזן, גיליתי שככל שהמדינה פחות מפותחת ככה אתה מקבל חוויה יותר אוטנטית , כיפית ונעימה ופחות מסחרית ופחות מלכודות תיירים.

לגופו של עניין, וינה היא אחד המקומות היפים לבקר בכריסמס ומאוד מאוד נהנו שם.

להציג את עצמך כמישהו ממדינה אחרת ? לא משנה כמה תנסה להתחמק, אתה ישראלי, פשוט אל תבליט את זה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להלן המומלצות שלי: וינה, וורשה, פראג, בודפשט וברלין. סע להיכן שהטיסה ומחירי המלון מתאימים לתקציב שלך. סע בלי דעות קדומות ובלי לחשוש - כולה טיסה לחופש - לא לרילוקיישן.

אתה נשמע לי צעיר, בן כמה אתה?

אין לך עוד הרבה זמן להתלבט

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל הטרול קשה לבוא בטענות, כי הוא טרול.

לא מבין למה משתפים איתו פעולה.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, phpclub כתב:

וואי אתה מעייף.

פתחת שרשור כדי לקבל עצות על מקומות, ירדת על המון דברים וחזרת כמו תוכי על ההעדפות של המדינות שלך כבר במשך 5 פוסטים, אז למה פתחת את השרשור ?

אני מסכים עם חלק גדול מהדברים שאתה חושב אבל יש הבדל בין לחשוב אותם לעצמך ולשתף אותם עם קרובים לבין להתחיל ללכלך בפומבי על כל דבר, זאת התנהגות לא יפה ולא מכבדת.

וגם ההתייחסות לחלק מהמדינות כלא מפותחות, אז רק לסבר את האוזן, גיליתי שככל שהמדינה פחות מפותחת ככה אתה מקבל חוויה יותר אוטנטית , כיפית ונעימה ופחות מסחרית ופחות מלכודות תיירים.

לגופו של עניין, וינה היא אחד המקומות היפים לבקר בכריסמס ומאוד מאוד נהנו שם.

להציג את עצמך כמישהו ממדינה אחרת ? לא משנה כמה תנסה להתחמק, אתה ישראלי, פשוט אל תבליט את זה.

בתגובה האחרונה שלי הבטחתי שאני אשתדל להימנע מהערות לא נעימות על ישראל.

כמו שכבר כתבתי, אני אישית מעדיף את גרמניה על אוסטריה.

בגלל שאני מדבר רומנית סבירה+, זה יכול להישמע אמין אם ישאלו מאיפה אני.

לפני שעתיים, Michazzz כתב:

להלן המומלצות שלי: וינה, וורשה, פראג, בודפשט וברלין. סע להיכן שהטיסה ומחירי המלון מתאימים לתקציב שלך. סע בלי דעות קדומות ובלי לחשוש - כולה טיסה לחופש - לא לרילוקיישן.

אתה נשמע לי צעיר, בן כמה אתה?

אין לך עוד הרבה זמן להתלבט

יש לי סבלנות ואני יכול גם שנה הבאה.

37(לא צעיר בכלל)

לפני 40 דקות, avizaz כתב:

אל הטרול קשה לבוא בטענות, כי הוא טרול.

לא מבין למה משתפים איתו פעולה.

אני פתחתי את השרשור כדי לקבל עצות, לא חשבתי שיש טעם לפתוח ולהעלות מחדש שרשורים שפתחתי משנים קודמות.

אני דווקא מאוד סומך על העצות שאני מקבל כאן כי יש פה בפורום אנשים מאוד מנוסים שנוסעים המון.

וכמו שכבר כתבתי בתגובה אחרת, הבטחתי להשתדל להימנע מהערות לא נעימות.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת עוד טקסט
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Michazzz כתב:

אתה נוסע לבד?

שנה הבאה, אני לא חושב שהשנה אני אספיק, ורוב הסיכויים שאני אסע לבד, אני באמת צריך להתארגן לזה יותר טוב, ובשביל זה אני צריך עוד קצת זמן ותכנון יעיל יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה הבלה בלה בלה? עד שנה הבאה עוד צריך להגיע...

לך תדע מה יהיה עוד שנה ועוד בקשר לישראליות. 

בקיצור, אביזאז צדק.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, דג כתב:

אגב גם בנורווגיה השלג עוד לא נתן אותותיו השנה, אוסלו

הנה תמונה שחבר שלך מלפני שבוע.

המקום נמצא 50 דקות מאוסלו.

IMG-20241206-WA0004.jpg

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה