Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שנזק חיצוני זה בלתי נמנע, בזמן חיפוש אחר רכב אני נתקל בלא מעט ברכבים עם נתונים טובים, עם זאת לחלק מהרכבים יש לא מעט שריטות או מכות, בעיקר בפינות של הפגושים.

דוגמאות עיקריות הן: שריטות עמוקות בפינות של הפגוש, כמות בולטת של קילופי צבע נקודתיים (כנראה מאבנים בדרך) לרוב בחלק הקדמי של הפגושים, הפגוש לא יושב ישר בחיבור עם הדלת או לחילופין מכה עם נזק קטן אבל ברור.

- האם מניסיונכם יש קורלציה בין שמירה על החיצוניות של הרכב לבין עד כמה הוא שמור?

- אני מבין שקילופים קטנים אפשר לסדר עם מכחול או אצל פחח אך האם גם נכון לחשוב שכמות לא קטנה של קילופי צבע תוביל לקיפול נוסף ומשמעותי של הצבע ברכב עם הזמן?

- ואם המתואר הם שריטות/נזק ברמה סבירה, כמה נהוג להוריד במחיר על שריטות ברמה כזאת?

לדוגמה האם הנזק ברכב הזה סביר בעיניכם? אני כמובן חס וחלילה לא בא לבייש את מוכרי הרכב, אני פשוט תוהה מה נחשב בגבול הסביר, במיוחד לאור העובדה שהמחיר הנקוב במודעה הזו לדוגמה הוא 17% מעל מחירון משוקלל.

ספוילר

2.thumb.jpg.06037af8864bb4f5d808e65221c9f9e1.jpg

1.thumb.jpg.67f823711d6a494f92e4c98f0b1a0d54.jpg

לדוגמה רכב אחר:

ספוילר

123.jpg.e4f0d2f81c4fc08d5a3a2c7fee58c6a1.jpg

12.jpg.140391ee621f25bbf2afcdcbfa4d4272.jpg

פורסם (נערך)

השאלה מאוד תלויה, קודם כל בסוג הרכב. אם זה לא רכב נפוץ, ואתה מאוד רוצה כזה, אז הרבה דברים שנכונים לרכב שנפוץ בכביש לא יהיו רלוונטיים, לכן אתייחס כאילו מדובר על רכב שיש ממנו הרבה על הכביש:

שפשופים בטמבונים זה בלתי נמנע גם ברכבים בני שבוע, כי הרכב חונה בדרך כלל בחוץ ויש מספיק נהגים אחרים לא אחראיים, בכל חיי הייתי "אחראי" ל2 או 3 שפשופים על הטמבונים של הרכבים שלי. על דבר כזה לא הייתי מבטל עסקה, וחי עם זה בשלום כל עוד זה בגבול הטעם הטוב. יש שפשופים ברמה מסוימת שאני מסוגל לחיות איתם.

אני לא הייתי מתפשר על רכב עם מעיכות או חריטות עמוקות בפח, ובוודאי לא ברכבים שיש להם ברגים קודחים בכל מיני פאנלים כדי להחזיק אותם במקום.

את הרכב האחרון שלי, מאחר והוא 1 מתוך 1 בארץ, רכשתי למרות שפשופים בטמבונים ואפילו מספר שריטות לא שטחיות על הדלת, אבל הייתי מוכן לצבוע את הדלת במידת הצורך. את הנזק על הטמבונים אני יכול לעכל, אבל להגיע לרכב ולראות בכל פעם מחדש שריטות על הדלת זה מחרפן אותי.

אז עבדתי עם מכחול וניירות שיוף עד שלא היה זכר לאותן שריטות (אעלה מדריך בהמשך למי שמעוניין)

IMG-20241024-WA0065.jpg

20241117_154036.jpg

20241117_155515.jpg

לשאלתך האם מצב הפח מעיד על מצבו המכאני של הרכב, לא בהכרח לשני הכיוונים. יש רכבים מלוקקים קוסמטית שהם אסון מבחינה בריאותית מכאנית. ויש רכבים שמשופשפים לגמרי מבחוץ אך מטופלים כראוי מבפנים.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 6
פורסם

מעבר למה שאלי כתב, נראה לי שאתה על הצד היותר רגיש לשפשופים (וזה בסדר גמור).

צריך להבחין בין שני סוגי פגמים: שפשופים ושריטות לפעמים בלתי נמנעים במיוחד ברכבים שחונים בערים הצפופות. יש נהגים שזה לא מאד מפריע להם ולכן הם חיים עם זה בשלום, בד״כ זה לא אומר כלום על רמת התחזוקה אלא אם כן יש עוד סימנים מחשידים כמו פלסטיקה שבורה או ריפודים קרועים. התיקון הוא יחסית קל עצמאית למי שיש לו ידיים טובות, או אצל בעל מקצוע. תיקון שמתבצע היטב לא משפיע על צבע הרכב. לא מכיר שמורידים מהמחיר על זה.

מכות, מעיכות וכיפופים בדלתות זה כבר סיפור אחר עם רמת מחירים אחרת, וכאן כן צריך להעריך את מידת הנזק שיכול להסתכם אפילו בהחלפת דלת במקרים מסוימים, לפעמם אפילו עם ירידת ערך.

לגבי רכישה מעל מחיר המחירון היו כמה שרשורים על זה לאחרונה. תעשה חיפוש ותקרא כל מיני דעות ועוד הסברים על כדאיות רכישה שכזו.

בקיצור, דעתי האישית היא לא לשלם מעל המחירון ברכבים מעל 20 אלף ₪, אלא אם כן מדובר ברכב סופר-נדיר, וגם אז 17% זה הרבה מאד.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רכב מביא אותי מנקודה א' לב'.

שיהיה אמין.

לא מעניין אותי שריטות שיהיה כמה שיהיה. מעולם {22 שנה} לא תיקנתי\צבעתי רכב. 

למה?

אחרי שעה מישהו יפתח עליי דלץ ואו ישרוט לי את הרכב קשות. למה לאכול את הלב?

זה גורם לפסוראיזיס.

חבל.

שיהיה שרוט כמה שבא לו {כמובן לא פגוש שבור ובקליות סדוקות\שבורות}

• רעיון טוב! 2

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אלעד, גם לתספורת אין ערך כי היא לא רלוונטית אחרי כמה ימים, אבל אתה עושה את זה (במידה ויש לך שיער על הראש) בשביל התחושה הטובה. גם להיכנס לרכב נקי ושלם, לא מאובק מדי ולא שרוט מדי, זה תחושה טובה.

אם זה ממש לא מפריע לך, סחטיין, יש אנשים שמגדלים ראסטות גם, אבל לרוב האנשים זה כן יפריע.

• רעיון טוב! 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשהיו לי רכבי אספנות, זה היה מאד מפריע לי. ברכבים רגילים, אם אני עומד 2 מטר מהאוטו וזה לא קופץ לעין, לא אכפת לי. כל עוד הכל מחובר למקום באותה שיטה שזה יצא מהמפעל ולא עם ברגים קודחים ואזיקונים זה לא מעניין אותי.

זה גם תלוי בעלות הרכב. אם אתה קונה רכב בן שנתיים ב120k ש"ח זה לא כמו ברכב בן 7 ב40k ש"ח.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב מספר שנים, אתה בטוח תוסיף לו עוד כמה שריטות ומעיכות בעצמך. תחשוב על זה בצורה הזאת, אם הרכב היה במצב מושלם השריטות היו קורות לך, היית רץ לתקן?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה תלוי בשנת היצור, אם הרכב די חדש אני מצפה למצב די מושלם, אבל ברכב ישן כמה שריטות או שישפוף קטן זה לא קריטי לי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השארתי את הרכב בחניה בצידו של כביש שכונתי, צמוד עד כדי מילימטר מהמדרכה ואפילו קיפלתי את המראה.
חזרתי אחרי יומיים כשהייתי צריך לצאת, עם שפשופים מכל הצדדים וסימני צבע של לפחות שתי מכוניות שונות.
מאז, אני מעדיף רכב יד שניה, משומש קלות ושרוט מכל הצדדים.

לומדים להשלים עם המציאות או שמוצאים מדינה עם תרבות מעט אחרת.

• מצחיק 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לפחות אצלי אין קשר בין המצב המכני לבין הנראות כל עוד זה בגבולות הטעם הטוב.

לרכב בן 3-4 שנוסע תמיד יש נגיעות של פתיחת דלת או שריטה משכן לא נחמד. אנחנו בישראל.  אני משלים אותם במכחול אם זה ממש מציק, על השאר מדלג.

רכב של אשתי - פגעו בה ונהיתה שריטה קטנה במכסה מנוע (משאית גבוהה) ואם הייתי מתקן זה היה אומר צבע והיו מתחילים שאלות במכירה - אז העדפתי להשאיר.

בקיצור, אנחנו חיים בישראל, ככה הרכבים נראים ועלות התיקון תמיד מאוד גבוהה. לדעתי זה לא אומר כלום.

פורסם

קניתי הונדה ג׳אז ירושלמית מטופלת בחברה שנה שנה עם 62 אקמ של איזה זקן בן 90 יד ראשונה שהייתי נראית כאילו טרקטור דרס אותה במחיר רצפה.

ידעתי שכשארצה למכור אותה זה 3000 שקל אצל איזה פחח באריאל ואני מוכר אותה בכפול ממה שקניתי

לי זה לא הפריע בכלל אמרתי נגד עין הרע.

בסוף הלכה טוטאלוס וקיבלתי מחירון (כמה שקניתי אותה שנה וחצי לפני ועוד טיפה)

• מבאס 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם

קודם כל אני מודה לכולם על התגובות, 

לפני 12 שעות, borsood כתב:

מעבר למה שאלי כתב, נראה לי שאתה על הצד היותר רגיש לשפשופים (וזה בסדר גמור).

צריך להבחין בין שני סוגי פגמים: שפשופים ושריטות לפעמים בלתי נמנעים במיוחד ברכבים שחונים בערים הצפופות. יש נהגים שזה לא מאד מפריע להם ולכן הם חיים עם זה בשלום, בד״כ זה לא אומר כלום על רמת התחזוקה אלא אם כן יש עוד סימנים מחשידים כמו פלסטיקה שבורה או ריפודים קרועים. התיקון הוא יחסית קל עצמאית למי שיש לו ידיים טובות, או אצל בעל מקצוע. תיקון שמתבצע היטב לא משפיע על צבע הרכב. לא מכיר שמורידים מהמחיר על זה.

מכות, מעיכות וכיפופים בדלתות זה כבר סיפור אחר עם רמת מחירים אחרת, וכאן כן צריך להעריך את מידת הנזק שיכול להסתכם אפילו בהחלפת דלת במקרים מסוימים, לפעמם אפילו עם ירידת ערך.

לגבי רכישה מעל מחיר המחירון היו כמה שרשורים על זה לאחרונה. תעשה חיפוש ותקרא כל מיני דעות ועוד הסברים על כדאיות רכישה שכזו.

בקיצור, דעתי האישית היא לא לשלם מעל המחירון ברכבים מעל 20 אלף ₪, אלא אם כן מדובר ברכב סופר-נדיר, וגם אז 17% זה הרבה מאד.

אני מאוד נזהר גם כשאני נכנס לערים הצפופות, למרות שבניסיוני הלא רב עוד לא שפשפתי רכב ובטויוטה בת 20 שנסעתי בה עד לא מזמן היו קילופים בודדים שנבעו בעיקר מאבנים בדרך, אני מבין שזה יכול לקרות, אבל נזקים לצבע/פח כמו שהראיתי מרגישים לי קצת מוגזמים מידי, בעיקר לרכבים שנתון 2017-2019 עם קילופים לאורך הטמבונים.

הציון של המחיר הגבוה מעל המחירון נבעה לא מתוך רצון לקנייה (עם כל הכבוד אני לא אשלם 17% מעל מחירון עבור רכב נפוץ כמו מאזדה) אלא מתוך תהייה האם לנזק הזה לצבע באמת אין משמעות כמו שחשבתי ברמה שאדם דורש 17% מעל מחירון ומציין במודעה שהרכב "שמור מאוד".

פורסם

בהגדרה זה משהו שאין לך שליטה עליו ולמי שחונה בעיר (או אפיו בחניון צפוף בעבודה) אתה תמצא את עצמך כל היום מתעסק בזה,
הרכב שלי (2018) היה ללא שריטה,
כמה קילופים על הפגוש שלחתי לצביעה (אנשים משפשפים ולא משאירים כלום).

יום לאחר מכן בעבודה מישהו שיפשף יפה את הפגוש ולא השאיר פרטים,
התייאשתי ומאז בשנה האחרונה נוספו עוד אי אלו נגיעות,
הרכב מתוחזק בצורה מעולה (לא תחזוקת שבר) הכל מוחלף ומטופל בזמן ואין קשר למצב הפחחות (-:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להגיד שרכב שמור מאד חיצונית, יש סיכוי גבוה שהוא גם מטופל כמו שצריך. מי שמשקיע במוצרי טיפוח, דואג לכסות את הרכב בשמש ולחנות רחוק כדי להישמר מפגיעות בחניה כנראה גם לא חוסך כשמדובר בתחזוקה.

לומר שזה עובד לכיוון השני, לא נראה לי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...