Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי לקסוס is250,

יש צורך להחליף סליל הגה ועל הדרך אמרתי אחליף את הפנסי צד (וינקרים) של אליאקספרס לפנסי צד מקוריים של האוטו.

החלטתי להזמין את החלקים המקוריים מאתר amayama, בעבר כבר הזמנתי מהם ולא היו שום בעיות.

הזמנה בוצעה בסך 550 שח, החלקים בדרך.

מקבל וואטצאפ מחברת שליחויות שעלי לשלם 360 שח, קצת מופתע - ישר שואל על מה כל החיובים וענו תשובה שעלי לשלם כל מיני עמלות חרטא על יבוא אישי. לא קיבלתי את זה מהזמנות קודמות אבל אמרתי יאללה אני רק רוצה לסדר את הרכב.

1.thumb.jpeg.58270199379861f2ec786325d665d91e.jpeg

כעבור שבוע מקבל וואצפ שיש בשבילי עדכון. מעולה! 

"שלום,
בנוגע לחבילתך 
שים לב! החבילה נדרשת בבדיקת מעבדת רכב ע"פ הבודק מטעם משרד התחבורה.
לתשומת ליבך עלות בדיקת מעבדה היא 250 ₪ 
במידה ואתה מעוניין נא לעדכן בהודעה חוזרת על מנת שאשלח לינק לתשלום "

אני עונה שכבר שילמתי על בדיקה אז על מה שוב הדרישה על 250 שח.

עונים לי: 

"המשלוח נבדק על ידי משרד התחבורה ולא אושר, ואם אתה מעוניין שנגיש את המשלוח למעבדה מוסמכת נדרש תשלום נוסף"

עכשיו אני תוהה אם המשלוח נבדק ולא אושר על ידי משרד התחבורה, אז למה שאשלם 250 שח על בדיקת מעבדה, כי אז כן יאשרו? שיטת מצליח?

פעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה, ואין לי שמץ מה לעשות, עלות החלקים 550 שח, כבר שילמתי 360 על כלום, ועכשיו דרישה של עוד 250 על זה שאולי ישחררו לי את החלקים?

ניסיתי לחפור קצת באינטרנט - על סליל הגה, לא מצאתי שיש דרישה לאישור מסויים. אך אולי בגלל שזה חלק שקשור ישירות לכרית האוויר אז יש דרישה לחלק מקורי של יצרן הרכב (החלק מקורי).

פנסי צד יש דרישה של תקן, אבל שוב - החלק מקורי טויוטה/לקסוס של האוטו וגם ציינתי את זה במילוי המסמך על הייבוא האישי. גם אם זה לא מספק תדרשו טופס אישור תקן?

אשמח לשמוע אם מישהו נתקל, מה עלי לעשות? נדפקתי?

ואיך לעזאזל להמנע שמוצרים יגיעו לחברות שליחויות חרטא שרק לוקחים עמלות על כלום.

• מבאס 1
פורסם
לפני 15 שעות, Maxk20 כתב:

עונים לי: 

"המשלוח נבדק על ידי משרד התחבורה ולא אושר, ואם אתה מעוניין שנגיש את המשלוח למעבדה מוסמכת נדרש תשלום נוסף"

תעשה לעצמך טובה, ואל תאמין לכל מה שאומרים לך. לדעתי, עמיל מכס צריך לשלוח מסמך של משרד התחבורה שאומר שנדרשת בדיקת מעבדה, ולא לשלוח רק וואצאפ מחורבן, אבל למה לשלוח את זה לצרכן? ראית פעם עו"ד שמאמין לסיפורים שמספרים לו, ללא מסמך שמאשר? אפשרות אחרת היא לבדוק את הנושא עם משרד התחבורה, אבל שוב, לדעתי, יבואן זכאי לקבל מסמך כזה מעמיל המכס.

פורסם

הבעיה זה סליל הגה (סליל של כרית אוויר ??)

כנראה שעמיל המכס סיווג את זה בתור חלק של כרית אוויר, ולכן משרד התחבורה דורש אישור של מעבדת רכב. זאת דרישת חובה גם ביבוא אישי.

https://apps.economy.gov.il/Apps/PersonalImport/Product/Index/322

לפני 20 שעות, o_prime כתב:

שלם ותבע אותם בתביעות קטנות על רשלנות ביבוא החלקים. אוהד

איזו רשלנות בדיוק ?? הם פעלו לפי דרישת החוק.

פורסם
לפני 20 דקות, guya72 כתב:

הבעיה זה סליל הגה (סליל של כרית אוויר ??)

כנראה שעמיל המכס סיווג את זה בתור חלק של כרית אוויר, ולכן משרד התחבורה דורש אישור של מעבדת רכב. זאת דרישת חובה גם ביבוא אישי.

https://apps.economy.gov.il/Apps/PersonalImport/Product/Index/322

איזו רשלנות בדיוק ?? הם פעלו לפי דרישת החוק.

כן, תודה על התיקון - סליל כרית אוויר בעברית.

אז בעצם שילמתי 115 שח כבר על "אישור משרד התחבורה", שהסתכל על מה שרשום ואמר טוב אני שולח למעבדה ושם מה? פותחים ומסתכלים על המוצר  אם הכל תקין / מקורי?

פשוט מנסה להבין על מה לוקחים כסף בכל שלב. 

כי היו לי משלוחים שנעצרו במכס וכן שלחתי צו יבוא על הפריטים. יכול להיות שהתשלום כאן הוא נטו מצד החברת שליחויות?

פורסם

אם אני זוכר נכון - אין שום תשלום למשרד התחבורה על הבדיקה (אני מבסס את זה על נסיון אישי של שחרור עצמאי מהמכס שכלל בדיקה של משרד התחבורה - אבל זה היה לפני יותר מעשור, אז אולי שכחתי משהו). אז ה-115 שקלים הם עמלה של חברת השליחויות על כך שהעבירו את הפריט בדיקה. כמובן שבדיקת מעבדה זה כבר סיפור נפרד.

פורסם

חברת השליחויות לא עובדת חינם.

יש עובד שלהם שניגש לפקיד של משרד התחבורה במטרה לקבל אישור. מבצע את זה במקומך. ועל זה אתה משלם 115 ש"ח.

מאחר וזה פריט שדורש אישור מעבדת רכב, הפקיד של משרד התחבורה לא אישר, ודרש אישור מעבדה.

מה הם בודקים בדיוק במעבדת רכב ? אין לי מושג.

בכל מקרה, לדעתי האישית עדיף לשלם את ה-250 ש"ח. זה יצא לך הרבה יותר זול מאשר אם תעשה את זה לבד

הערה : ואל תשכח דמי אחסנה. תנסה לסיים עם זה כמה שיותר מהר בכדי לא לשלם דמי אחסנה (זה תשלום לא זול בכלל, פר יום).

פורסם

אם היית עושה שיעורי בית היית משלם מע"מ בלבד

על הפנס יש הטבעה של התקן

בכל פנס תקני יש את זה.

גם אם אתה מייבא מלקסוס חייבת להיות ההטבעה הזאת.

תשווה את מספר התקן הישראלי או אירופאי/אמריקאי/קנדי ואם הסימון שעל הפנס זהה אז אין בעיה , הפנס עובר חופשי אם אין אז נדרשת בדיקה.

פורסם

בייבוא אישי מותר לייבא פריטים שונים ובלבד שזה לרכב ספציפי שברשותך , יש לצרף רישיון רכב.

אתה יכול להביא פנס ימין ופנס שמאל אבל לא 2 ימין.

זה פטור ממכס אבל לא מע"מ 

אפשר להביא דלת , מכסה מנוע , כל דבר שרוצים .

כולל פריטים שמחייבים תקן רק שצריך לצרף לפריט את התקן הרלוונטי

פורסם
לפני 8 שעות, goodi כתב:

אם הסימון שעל הפנס זהה אז אין בעיה , הפנס עובר חופשי אם אין אז נדרשת בדיקה.

אם אין סימון תקן - הפנס אוטומטית לא מאושר ע"י משרד התחבורה. ללא שום בדיקת מעבדה.

לפני 7 שעות, goodi כתב:

אתה יכול להביא פנס ימין ופנס שמאל אבל לא 2 ימין.

לפי מה החלטת בדיוק ??

החוק מתיר יבוא של עד 5 יחידות תאורה בחבילה. אין הגבלה של צד ימין/ שמאל

https://apps.economy.gov.il/Apps/PersonalImport/Product/Index/351

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...